Dec 30, 2013

Resepi Meal Shakes Shaklee

assalamualaikum.salam1malaysia

Hari ini ziana nak berkongsi cara nak bancuh Meal Shakes @ Resepi Meal Shake Shaklee.

1. Meal shake + ESP + air ribena

1/2 sudu besar ESP
1/2 sudu besar Meal Shake
Air ribena
cara: campurkan semua dan shake dan SIAP..mudah kan..hihi

2. Meal Shake + ESP + Oreo + Susu Coklat

1/2 sudu besar Meal Shake
1/2 sudu besar ESP
4 keping Oreo di patah2 kan
250ml Susu Coklat (apa2 jenama)
Whippe Cream (optional)


Cara: Masukkan susu coklat ke dalam shaker bersama Meal Shake dan ESP dan goncang hingga sebati.
Masukkan oreo yang dipatah2kan dan shake sikit lagi supaya habuk2 oreo yg patah2 tu sebati.Tuang dlm gelas dan boleh simpan kejap dlm freezer or nakm inum terus pn boleh..

3. Meal Shake + 2 scoop Aiskrim + Chocolate/Strawberry/Caramel syrup + Color/Choc Rice + Almond Flakes + 1/2 biji pisang yang dipotong kecil (boleh juga guna buah2an lain) + 1/2 sudu kecil Meal Shake

Cara:  Masukkan aiskrim ke dalam mangkuk. Letakkan hirisan pisang keliling mangkuk.
Letakkan syrup di atas aiskrim dan taburkan color rice/choc dan almond flakes.
*Hias ikut kreativiti kita
Akhir sekali taburkan Meal Shake ke atas aiskrim dan hidangkan untuk anak2 anda..

kredit klik sini

Resepi lain Meal Shakes..boleh lihat di sini

Peringatan:
Kanak-kanak atas 1 tahun hanya perlu ambil 1 sudu teh sehari sahaja
Dewasa ambil 1 sudu teh setiap kali, 2-3 kali sehari
Jangan ambil lebih 3 sudu sehari kerana ia boleh membebankan ginjal.
Jangan ambil mealshake dengan air panas mendidih, air bergas, nanti protein rosak & hilang fungsi dan khasiat nanti..









------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

0135707812

FB Page: Ziana Beauty Shoppe


Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.






Continue Reading

Resepi ESP Shaklee yang sedap dan mudah disediakan | Cara Makan ESP Shaklee dengan Betul


Ramai yang bertanya macam mana nak minum ESP Shaklee ni? Apa minuman yang sesuai? 


Dalam entri kalini Gee nak share RESEPI ESP yang anda boleh cuba buat nanti.

Jom tengok apakah minuman yang anda boleh bancuh bersama ESP:

1) 1 sudu bancuhan ESP + Air Suam

2) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk (Susu kotak atau susu tepung)

3) 1 sudu bancuhan ESP + Milo/serbuk Coklat Cadbury + Susu HL

4) 1 sudu bancuhan ESP + Twister Oren

5) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk + Kurma
(kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)

6) 1 sudu bancuhan ESP + Ribena

7) 1 sudu bancuhan ESP + Oat

8) 1 sudu bancuhan ESP + Susu Anmum

9) 1 sudu bancuhan ESP + campuran buah-buahan dan blend
(boleh pilih buah kegemaran anda yang korang suka)

10) 1 sudu bancuhan ESP + Horlicks

11) 1 sudu bancuhan ESP + Nestle Bliss

12) 1 sudu bancuhan ESP + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake

13) 1 sudu bancuhan ESP + Sirap Bandung

14) 1 sudu bancuhan ESP + Koko + Oat

15) 1 sudu bancuhan ESP + Kurma + Kismis + Badam + Fresh Milk (blend sekali)

16) 1 sudu bancuhan ESP + fresh milk + 1sudu Madu + 1sudu Oat + 1sudu serbuk Koko (blend)








Contoh bancuhan ESP (kalau rajin boleh cuba macam2 resepi) 






Cara Makan ESP Shaklee dengan Betul

  1. Sukatan : 1 sudu besar/Scoop ESP + Air Kegemaran Anda (saya suggestkan 2x sehari.)
  2. Tapi boleh jugak antara 1-3 sudu/scoop
  3. Air boleh letak dalam 300-400 ml.. terpulang kepada masing-masing
  4. Waktu minum boleh minum bila-bila masa, waktu pagi boleh atau malam


Tips ESP 
    1. Jangan bancuh ESP dengan air panas, air kafein atau air berkarbonat sebab boleh hapuskan kandungan protien/nutrisi
    2. Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan ginjal
    3. Gunakan tumbler atau shaker atau botol tupperware untuk menggoncang/SHAKE bancuhan
    4. ESP untuk lebih mudah larut. Kalau guna sudu sahaja, nanti tak semua yang larut, jadi berketul-ketul.


      Best seller ESP Shaklee yang jadi kesukaan ramai. Tiap bulan memang top jualan Gee untuk ESP Shaklee ni.


       





      www.wasap.my/6013-5707812



      Continue Reading