Dec 30, 2013

Doa Ibu

assalamualaikum.salam1malaysia

Ziana nak berkongsi khas utk SI IBU..BAKAL2 IBU...


Si Ibu yang sedang mengandung selain mengambil supplement, jamu, ubat-ubatan semua tue juga boleh amalkan surah2 berikut (utk yg beragama Islam):

Surah Al-Fatihah
penerang hati & penguat daya ingatan

Surah Yusuf
memperoleh anak yg cantik akhlaknya & rupa

Surah Yaasin
penerang hati, anak jauh drpd godaan syaitan yg menuju kpd maksiat

Surah Luqman
memperoleh anak yg cerdik akal, jiwa..

Surah Maryam
memudahkan ibu2 bersalin & memperoleh anak yg taat & sabar

Surah At-Taubah
membersih jiwa, terpelihara dan jauh drpd maksiat

Surah Hujurat
memperbanyakkan susu ibu hamil 

Surah An-Nahl ayat 78
melahirkan anak yg berdisiplin

SID 1085116
SMS/WHATSAPP 0135707812

Continue Reading

Resepi Meal Shakes Shaklee

assalamualaikum.salam1malaysia

Hari ini ziana nak berkongsi cara nak bancuh Meal Shakes @ Resepi Meal Shake Shaklee.

1. Meal shake + ESP + air ribena

1/2 sudu besar ESP
1/2 sudu besar Meal Shake
Air ribena
cara: campurkan semua dan shake dan SIAP..mudah kan..hihi

2. Meal Shake + ESP + Oreo + Susu Coklat

1/2 sudu besar Meal Shake
1/2 sudu besar ESP
4 keping Oreo di patah2 kan
250ml Susu Coklat (apa2 jenama)
Whippe Cream (optional)


Cara: Masukkan susu coklat ke dalam shaker bersama Meal Shake dan ESP dan goncang hingga sebati.
Masukkan oreo yang dipatah2kan dan shake sikit lagi supaya habuk2 oreo yg patah2 tu sebati.Tuang dlm gelas dan boleh simpan kejap dlm freezer or nakm inum terus pn boleh..

3. Meal Shake + 2 scoop Aiskrim + Chocolate/Strawberry/Caramel syrup + Color/Choc Rice + Almond Flakes + 1/2 biji pisang yang dipotong kecil (boleh juga guna buah2an lain) + 1/2 sudu kecil Meal Shake

Cara:  Masukkan aiskrim ke dalam mangkuk. Letakkan hirisan pisang keliling mangkuk.
Letakkan syrup di atas aiskrim dan taburkan color rice/choc dan almond flakes.
*Hias ikut kreativiti kita
Akhir sekali taburkan Meal Shake ke atas aiskrim dan hidangkan untuk anak2 anda..

kredit klik sini

Resepi lain Meal Shakes..boleh lihat di sini

Peringatan:
Kanak-kanak atas 1 tahun hanya perlu ambil 1 sudu teh sehari sahaja
Dewasa ambil 1 sudu teh setiap kali, 2-3 kali sehari
Jangan ambil lebih 3 sudu sehari kerana ia boleh membebankan ginjal.
Jangan ambil mealshake dengan air panas mendidih, air bergas, nanti protein rosak & hilang fungsi dan khasiat nanti..









------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

0135707812

FB Page: Ziana Beauty Shoppe


Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.






Continue Reading

Resepi ESP Shaklee yang sedap dan mudah disediakan | Cara Makan ESP Shaklee dengan Betul


Ramai yang bertanya macam mana nak minum ESP Shaklee ni? Apa minuman yang sesuai? 


Dalam entri kalini Gee nak share RESEPI ESP yang anda boleh cuba buat nanti.

Jom tengok apakah minuman yang anda boleh bancuh bersama ESP:

1) 1 sudu bancuhan ESP + Air Suam

2) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk (Susu kotak atau susu tepung)

3) 1 sudu bancuhan ESP + Milo/serbuk Coklat Cadbury + Susu HL

4) 1 sudu bancuhan ESP + Twister Oren

5) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk + Kurma
(kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)

6) 1 sudu bancuhan ESP + Ribena

7) 1 sudu bancuhan ESP + Oat

8) 1 sudu bancuhan ESP + Susu Anmum

9) 1 sudu bancuhan ESP + campuran buah-buahan dan blend
(boleh pilih buah kegemaran anda yang korang suka)

10) 1 sudu bancuhan ESP + Horlicks

11) 1 sudu bancuhan ESP + Nestle Bliss

12) 1 sudu bancuhan ESP + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake

13) 1 sudu bancuhan ESP + Sirap Bandung

14) 1 sudu bancuhan ESP + Koko + Oat

15) 1 sudu bancuhan ESP + Kurma + Kismis + Badam + Fresh Milk (blend sekali)

16) 1 sudu bancuhan ESP + fresh milk + 1sudu Madu + 1sudu Oat + 1sudu serbuk Koko (blend)








Contoh bancuhan ESP (kalau rajin boleh cuba macam2 resepi) 






Cara Makan ESP Shaklee dengan Betul

  1. Sukatan : 1 sudu besar/Scoop ESP + Air Kegemaran Anda (saya suggestkan 2x sehari.)
  2. Tapi boleh jugak antara 1-3 sudu/scoop
  3. Air boleh letak dalam 300-400 ml.. terpulang kepada masing-masing
  4. Waktu minum boleh minum bila-bila masa, waktu pagi boleh atau malam


Tips ESP 
    1. Jangan bancuh ESP dengan air panas, air kafein atau air berkarbonat sebab boleh hapuskan kandungan protien/nutrisi
    2. Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan ginjal
    3. Gunakan tumbler atau shaker atau botol tupperware untuk menggoncang/SHAKE bancuhan
    4. ESP untuk lebih mudah larut. Kalau guna sudu sahaja, nanti tak semua yang larut, jadi berketul-ketul.


      Best seller ESP Shaklee yang jadi kesukaan ramai. Tiap bulan memang top jualan Gee untuk ESP Shaklee ni.


       





      www.wasap.my/6013-5707812



      Continue Reading

      Dec 28, 2013

      Set Ibu Hamil/Mengandung

      Assalamualaikum.salam1malaysia

      Supplement utk ibu hamil/mengandung sebnarnya boleh ambil 5 atau 6 bulan sebelum kehamilan..sebagai langkah persediaan si ibu untuk mendapat nutrient secukunya. untuk yang ada diabetes juga boleh ambil supplement Shaklee ni..


      Cadangan vitamin untuk ibu hamil atau kita panggil SET HAMIL/MENGANDUNG

      1. VitaLea
         - multivitamin/multimineral yg paling lengkap dgn 28 jenis vitamin.
         - sbg sumber ZAT BESI utk si ibu (ibu hamil yg kurang zat)
         - sesuai utk si ibu yg cepat letih, lesu & pitam

      2. Vita-C
         - perlindungan antioksidan yg kuat membantu meningkatkan imunisasi si ibu dan juga bayi
         - bonus-mencantikkan kulit si ibu 

      3. B-Complex
        - lengkap dgn 8 jenis vitamin B
        - sangat diperlukan oleh tubuh badan supaya si ibu lebih bertenaga, emosi stabil, wajah berseri
        - vitamin anti-stress
        - membantu penghasilan susu ibu yg lebih baik

      4. ESP
        - minuman protien soya non-GMO yg tinggi khasiatnya
        - membantu pembentukan sel2 baru,pelihara tisu,
        - mengawal keseimbangan bendalir dalam badan
        - memberi tenaga utk si ibu
        - ESP membantu menyerap vitamin dengan lebih optimum
        - kulit si ibu dan bayi lebih licin, gebu & anjal

      5. Ostematrix
        - mengandungi Kalsium
        - membantu membina darah, tulang, gigi, saraf
        - membantu si ibu yg mudah letih, sengal2, lesu
        - mengatasi masalah susu ibu yg merudum semasa period

      6. OmegaGuard
        - minyak ikan terbaik di dunia
        - kandungan EPA/DHA dalam OmegaGuard sgt penting untuk perkembangan otak si ibu dan bayi
        - tubuh badan tak dapat hasilkan DHA, tapi DHA amat diperlukan oleh bayi dalam kandungan, kandungan DHA dalam badan si ibu berkurang, so OmegaGuard dapat membantu si ibu


      banyak kan khasiat dai untuk si ibu dan bayi...tapi mesti fikir banyaknya nak kena makan...
      cool..jangan risau..boleh pilih mengikut bajet anda..
      boleh menghubungi saya secara

      sms/whatsapp 0135707812
      FB Vitamin Cantek Sihat
       
      "pengambilan nutrisi shaklee salah satu usaha kita untuk meningkatkan kesihatan yakni kita juga perlu doa dan tawakal pada-Nya"

      "sihat cantik bersama shaklee"
      #shaklee #shakleemalaysia


      Continue Reading

      Dec 20, 2013

      ESP untuk IBU Menyusu

      Assalamualaikum.salam1malaysia

      Petang ni saya sambung lagi kebaikan ESP shaklee. boleh dikat 1001 kebaikan dan manfaat ESP shaklee nih..



      Mengapa IBU MENYUSU amat perlukan ESP? kenapa? sebaB2:


      1. ESP kaya dengan protien soya yg berkualiti tinggi & terbaik, lengkap dengan soya non-GMA yg high kualiti lengkap dengan 9 amino asid penting di mana tubuh badan tidak dapat menghasilkannya. malah, dalam pemakanan seharian juga sukar untuk diperolehi. ESP juga bebas laktosa & kolestrol secara semula jadi. Kebaikan ESP lihat sini.
      2. Ibu yg menyusukan anak amat2 perlukan protien (71 gm sehari) kerana protien ssangaat penting bukan untuk si ibu tapi untuk kita semua. Protien berperanan membina semula sel2 baru yg diperlukan oleh tubuh. 
      3. BONUS untuk yg mengambil ESP bersama2 dengan supplement2 lain mendapat kesan lebih optimum dan efektif. 
      4. Kelebihan lain ESP 
      5. ESP ialah MILK BOOSTER utk ibu yg menyusukan anak. juga boleh cuba tip ini untuk membanyakkan susu ibu.

      Perkara PALING PATUT ANDA KENA TAHU--> ESP memberi tenaga berpanjangan dan sangat bagus untuk yg ingin berDIET dan kuruskan badan, dan baik untuk kecantikan kulit seperti kulit jadi licin,mulus,gebu.

      ESP boleh tahan 1bulan +++ jika mengambil 3sudu/scoop sehari.
      Cara nak bancuh ESP boleh lihat sini.

      Boleh hubungi saya untuk tahu lebih lanjut dan Pembelian dgn saya akan dapat HARGA HEBAT dan MENARIK.


      013-5707812
      Emel: iamnurzhiana@gmail.com
      FB: Cantek Sihat
      SID: 1085116

      "sihat cantik bersama shaklee"
      #shaklee #shakleemalaysia


      "pengambilan nutrisi shaklee salah satu usaha kita untuk meningkatkan kesihatan
      yakni kita juga perlu doa dan tawakal pada-Nya"



      Continue Reading

      Kaitan Vitamin & Sumber Mineral dengan Kesihatan Rambut

      Assalamualaikum.salam1malaysia

      apa kaitan vitamin, sumber mineral dengan kesihatan rambut? biasanya kita kalau bab rambut mesti banyak yg fikir pasal shampoo kan. kalau ada rambut gugur, rosak, bercabang, kelemumur maka startlah cari shampoo..betul tak...hihi...saya sendiri pun macam tu jugak..tapi akhir2 ni saya dah start tau apa kepentingan/kebaikan/kelebihan kita mengambil supplement..sebab kadang2 apa yang kita makan tak semestinya cukup kan. malah terlebih lemak pun da kan..

      so kat sini saya nak berkongsi fungsi vitamin2 mineral2 untuk kesihatan rambut.

      vitamin A--menjaga kulit kepala dan kolikel/struktur rambut
      vitamin B--sokong pengaliran dan pertumbuhan sel baru yg penting utk kesihatan kulit kepala
      vitamin C--kuatkan sistem imunisasi (imunisasi lemah boleh sebabkan kelemumur)
      vitamin D--bantu merangsang pertumbuhan folikel/struktur rambut yg menggalakkan pertubuhan rambut pada kulit kepala
      vitamin E--elak rambut bercabang,jaga kulit kepala supaya sentiasa lembap & cegah rambut kering.
      lain-lain--asid lemak spt omega-3 & omega-6, sumber mineral, selenium atau zink

      sumber klik sini
      dan sini

      dah tau kan pentingnya vitamin2 dan mineral2 untuk kesihatan kulit kepala kita..bukan untuk rambut tapi untuk kesihatan seluruh tubuh kita luar dan dalam..boleh start ambil supplement yg sesuai dan saya syorkan supplement SHAKLEE kpd anda.

      1. vitamin A--> boleh amek Vita-Lea Shaklee atau Carotomax Shaklee
      2. vitamin B--> B-Complex Shaklee (semua jenis vit B ada)
      3. vitamin C--> Chewable C atau Sustained Release Vita-C plus
      4. vitamin D--> Vita-Lea Shaklee
      5. vitamin E--> Vita E Complex
      6. asid lemak (omega-3 dan 6) ---> OmegaGuard Shaklee
      7. zinc gluconate--> Zinc Complex Shaklee

      ATAU boleh juga mencuba set penjagaan rambut PROSANTE Shaklee



      Boleh hubungi saya untuk tahu lebih lanjut dan Pembelian dgn saya akan dapat HARGA HEBAT dan MENARIK.

      013-5707812
      Emel: iamnurzhiana@gmail.com
      FB: Cantek Sihat
      SID: 1085116

      "sihat cantik bersama shaklee"
      #shaklee #shakleemalaysia


      "pengambilan nutrisi shaklee salah satu usaha kita untuk meningkatkan kesihatan
      yakni kita juga perlu doa dan tawakal pada-Nya"


      Continue Reading

      Fakta Rambut Gugur

      Assalamualaikum.salam1malaysia


      nak berkongsi dengan anda semua tentang fakta rambut gugur.

      * Keguguran rambut selepas bersalin adalah normal.
      * Wanita mempunyai anggaran 100,000 helai rambut di atas kulit kepalanya.
      * Purata 100 helai rambut gugur setiap hari.
      * Pertambahan hormon estrogen semasa hamil menyebabkan rambut tumbuh dengan lebih banyak.
      * Jadi semasa hamil, rambut anda biasanya lebih tebal dan lebih sihat.
      * Selepas anda bersalin, paras hormon akan kembali normal.
      * 2-3 bulan selepas itu anda akan mengalami keguguran rambut yang agak teruk terutamanya jika keturunan anda ada masalah botak. Teori orang-orang lama mengatakan bahawa keadaan ini mula berlaku apabila anak mula menyemburkan air liurnya.
      * Keadaan ini akan berterusan selama 3-6 bulan lagi dan mungkin sehingga 9 bulan.
      * Ia tidak dipengaruhi oleh penyusuan susu ibu.
      * Selepas ini pertumbuhan dan keadaan rambut akan kembali kepada keadaan sebelum anda hamil.
      sumber klik sini


      Tip: -Makan makanan yang seimbang.
            -Amalkan minum air suam dan jus buah-buahan.
            -Tambahan boleh juga amek supplement/vitamin kerana apa yg kita makan kadang2 tak semua zat,mineral,vitamin mencukupi.

      berminat nak mengambil supplement saya cadangkan anda SHAKLEE kerana ia dijamin halal, selamat, semulajadi.

      SID: 1085116
      013-5707812
      Emel: iamnurzhiana@gmail.com
      FB: Cantek Sihat
        
      "pengambilan nutrisi shaklee salah satu usaha kita untuk meningkatkan kesihatan yakni kita juga perlu doa dan tawakal pada-Nya"

      "sihat cantik bersama shaklee"
      #shaklee #shakleemalaysia


      Continue Reading

      Punca Kelemumur

      Assalamualaikum.salam1malaysia
      Entri petang nie saya nak kongsi pasal kelemumur. kenapa ada kelemumur?apa punca dia?


      Biasanya masalah kelemumur ini disebabkan beberapa perkara, iaitu;

      1-seborrheic dermatitis~simptom gatal-gatal, kulit kepala berminyak atau kulit kepala kering, gatal dan berkeruping krn faktor cuaca panas.
      2-kulit kepala kering
      3-gatal dan berkeruping
      4-kurang mencuci rambut
      5-psoriasis~sejenis penyakit kulit biasa yang menjejaskan kitaran hidup sel kulit akibat sel tumbuh dengan cepat pada permukaan kulit, membentuk sisik tebal, berkilat yang gatal, kering, kemerah-merahan dan kadang kala menimbulkan rasa sakit berlarutan. Keadaan ini biasa berlaku di lutut, siku tetapi boleh juga berlaku pada kulit kepala.
      6-ekzema,
      7-sensitif pada sesetengah produk boleh sebabkan gatal dan kemerahan.
      8-jangkitan yis malassezia-Malassezia hidup pada permukaan kulit kepala hampir kesemua individu dewasa tanpa menyebabkan sebarang masalah. Namun apabila tidak terkawal, ia akan merembeskan lebih minyak daripada folikel rambut. Ini menyebabkan iritasi pada kulit kepala dan menggalakkan lebih banyak sel kulit terhasil. Lebihan sel kulit akan mati dan tertanggal dan bercampur dengan minyak daripada rambut dan kulit kepala, menyebabkan ia kelihatan memutih, berkeping dan jelas kelihatan pada rambut juga pakaian anda. Namun punca sebenar malassezia tidak diketahui. Boleh jadi disebabkan terlalu banyak minyak pada kulit kepala, perubahan hormon, tekanan, masalah saraf seperti parkinson, sistem imun terganggu, tidak mencuci dengan kerap dan semua masalah ini menyumbang kepada kelemumur.
      9-Pemakanan
      10-Tekanan/perubahan hormon

      © Utusan Melayu (M) Bhd

      Untuk rawatan kelemumur, shaklee ada menawarkan supplement atau set penjagaan rambut PROSANTE Shaklee dan Set yg Sesuai Untuk Anda.

      Boleh menghubungi saya untuk lebih detail dan HARGA MENARIK menanti anda!

      013-5707812
      Emel: iamnurzhiana@gmail.com
      FB: Cantek Sihat
      SID: 1085116

      "sihat cantik bersama shaklee"
      #shaklee #shakleemalaysia

      Continue Reading

      Rawat Rambut Kelemumur

      Assalamualaikum.salam1malaysia

      Rawat rambut kelemumur dengan Shaklee...

      1. Nourishing Scalp Treatment Shaklee (59ml)

      Risau ada kelemumur? Pening fikir camne nak hilangkannya? Dah cuba semua petua2 tapi tak menjadi? saya syorkan Nourishing Scalp Treatment Shaklee untuk yg ada kelemumur dan juga masalah rambut yg lain seperti rambut gugur,rosak,bercabang dan etc.

      Kenapa Nourishing Scalp Treatment Shaklee ? sebab ia mengandungi tahap Scalp Health Complex eksklusif kami yang paling tinggi klik sini dan hasil gabungan 10 vitamin, herba dan mineral yg sangat baik untuk kesihatan kulit kepala & rambut. Antara vitamin/mineral yg terkandung dalam Nourishing Scalp Treatment Shaklee ialah vitamin A dan E, kuprum, mangan dan zink yg bertindak sebagai antioksidan untuk kesihatan kulit kepala.

      Rambut juga tidak melekit dan berminyak jika menggunakan Nourishing Scalp Treatment Shaklee
      Kelebihan-->tiada sebarang bahan kimia.

      Selain itu, masalah kelemumur juga boleh dirawat dengan mengambil supplement2 berikut:

      2. Zinc Complex Shaklee 

      3. ESP Shaklee - kehadiran protien non gmo penting utk kesihatn rambut krn protien bertindak membentuk sel2 rambut, kuku dan kulit.

      # kelemumur juga boleh dirawat dgn pemilihan shampoo yg bebas bahan kimia.

      testimoni kelemumur dgn ESP sumber klik sini

      Puan Zu: " Minum ESP baru dua minggu tapi saya dapati rambut dah tiada bau hapak walaupun 4 hari tak syampu rambut! Maklumlah jaga cucu punya pasal, nak syampu pun tak sempat. Kelemumur dan kegatalan rambut pun tiada!"

      Boleh menghubungi saya untuk lebih detail dan HARGA MENARIK menanti anda!

      013-5707812
      Emel: iamnurzhiana@gmail.com
      FB: Cantek Sihat
        

      "sihat cantik bersama shaklee"
      #shaklee #shakleemalaysia



      Continue Reading

      Set Penjagaan Rambut Shaklee : Prosante

      Assalamualaikum.salam1malaysia

      Entri hari ni nak kongsi+promosi shaklee bukan hanya ada vitamin/supplement tapi set penjagaan rambut pun ada iaitu PROSANTE Shaklee.

      Jom tengak apa yang ada;

      1. Nourishing Scalp Treatment
      ~mengandungi tahap Scalp Health Complex eksklusif kami yang paling tinggi.
      ~menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.
      ~mengandungi vitamin A dan E, dan juga Koenzim Q10 melindungi anda daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
      ~membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda.
      ~tanpa perlu dibilas
      ~tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak


      2. Revitalizing Shampoo  
      ~humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
      ~sistem pembersih yang lembut dan berpaten
      ~menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.


      3. Purifying Shampoo
      ~membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran lain
      ~mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut
      ~ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur.



      4. Replenishing Conditioner
      ~Pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut bak sutera
      ~Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
      ~Menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi

       

      5. Lightweight Conditioner 
      ~Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
      ~Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat dan sihat
      ~Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus


      6. Long Lasting Finishing Spray 
      ~"Medium hold" memastikan gaya rambut tidak berubah
      ~Memberikan perlindungan UV
      ~Menguruskan rambut yang dikeriting halus dan rambut yang mudah kusut.


      sumber shaklee


      Tak tahu nak pilih mana satu yang sesuai?
      Pilih SET RAMBUT PROSANTE SHAKLEE yang sesuai dengan masalah rambut anda di SINI.

      Petua rambut sihat, hitam dan lebat, di SINI.









      * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
      -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..



      Nurzhiana Mohd Yunus

      Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

      sms/whatsapp: 0135707812

      FB Page: Ziana Beauty Shoppe

      IG: vitamincanteksihat
       
       
       

      Continue Reading

      Cara Optimumkan Kesan Vitamin & Mineral

      Assalamualaikum.salam1malaysia.
      Selamat Hari Jumaat. Penghulu segala hari. Semoga semua yg kita buat hari ini dan esok2 mendapat keredhaan Allah swt. AMIN..

      Entri hari ini cuma untuk berkongsi kesan optimum mengambil vitamin dan mineral.

      Kenapa perlunya vitamin yang lengkap, terutama multivitamn dan multimineral? Jawapannya di sini..

      Vitamin A menjadi lebih mudah diserap dengan kehadiran vitamin E.

      Vitamin C meningkatkan penyerapan zat besi, dan menukarkan zat besi kepada bentuk yang paling mudah diserap dalam badan. Vitamin C berinteraksi dengan antioksidan lain, terutamanya vitamin E, selenium, dan beta-karotena. Vitamn C juga memnbantu dalam penyerapan kromium.

      Vitamin D berfungsi secara sinergistik dengan vitamin K dan kalsium untuk meningkatkan jumlah osteocalcin yang mesra tulang dan meningkatkan metabolisme tulang di kalangan wanita yang menghidapi osteoporosis. Vitamin D juga agen yang meningkatkan penyerapan kalsium.

      Vitamin E boleh meningkatkan penyerapan, penggunaan dan penyimpanan vitamin A dan boleh melindungi hypervitaminosis A. Apabila vitamin E yang digunakan bersama-sama dengan vitamin C, ia mempunyai keupayaan untuk mengurangkan risiko preeclampsia pada wanita hamil. Vitamin E adalah sejenis antioksidan, dan selenium meningkatkan kesan antioksidan Vitamin E.

      Vitamin K berfungsi secara sinergistik dengan vitamin D dan kalsium untuk meningkatkan kekuatan tulang.

      Zat Besi adalah lebih mudah diserap dan digunakan oleh badan dengan kehadiran vitamin C.

      Magnesium adalah lebih mudah diserap dan digunakan oleh badan dalam kehadiran boron.

      Copper lebih optimum dengan kehadiran vitamin B6. Kekurangan vitamin B6 sebenarnya akan menghalang penyerapan copper .

      Zink membantu dalam penyerapan mangan. Zink juga memainkan peranan penting dalam metabolisme dan fungsi imun.

      Boron membantu untuk menukar vitamin D kepada bentuk yang lebih boleh digunakan, dan juga mempengaruhi kesan magnesium dan kalsium dalam mengoptimumkan metabolisme tulang dan mengurangkan kehilangan jisim tulang.

      Semua 8 jenis vitamin B (B complex) bertindak secara sinergistik bersama-sama untuk kesihatan optimum.
      Dalam pemakanan seharian kadangkala pengambilan vitamin & mineral tidak menentu dan tidak seimbang, sangat bagus untuk melengkapkan keperluan nutrient harian dengan mengambil vitamin lengkap, atau sekurang-kurangnya multi vitamin dan multi mineral.

      Kredit to vitaminsemulajadi


      ~These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease~

      SID: 1085116
      013-5707812
      FB: Cantek Sihat
      Emel: iamnurzhiana@gmail.com


      "pengambilan nutrisi shaklee salah satu usaha kita untuk meningkatkan kesihatan yakni kita juga perlu doa dan tawakal pada-Nya"

      "sihat cantik bersama shaklee"
      #shaklee #shakleemalaysia

      Continue Reading

      Dec 19, 2013

      Kelebihan Performance Shaklee

      Assalamualaikum.salam1malaysia

      Selamat petang untuk semua. Petang2 yg panas terik ni apa kata kita berkongsi minuman terbaik untuk anda. Apa dia Performance Drink Shaklee? Performance® ialah Minuman Hidrasi Tulen keluaran Shaklee. Jika ada yg masalah dehydrat tu boleh cuba minum performance sebab ia lebih baik drpd air biasa. Tapi, biasanya kita kalau musim cuaca panas terik mesti rasa cepat haus n kering kan. so pilihan kita minuma air banyak2.

      Apa kelebihan Performance Drink Shaklee?...ia adalah campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat yg akan menyokong HIDRASI pada tahap paling OPTIMUM. terbukti secara klinikal: dpt menyokong tahap hidrasi lebih cepat drpd air & ujian makmal menunjukkan atlet yang mengambil performance Shaklee dapat mengekalkan stamina dan tenaga, memelihara tahap gula dlm darah dan mengurangkan kehilangan bendalir utk meningkatkan hidrasi. Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan. sumber Shaklee

      Info: Fungsi elektrolit utk mengawal keseimbangan air dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yg digunakan oleh saraf saraf dan otot otot badan.


      Performance Drink Shaklee ni lebih kurang macam minuman isotonik dan istimewanya tak bergas. Bagi mereka yg tak gemar minum-minuman berkarbonat & bergas, boleh cuba Performance Drink Shaklee

      SID: 1085116
      013-5707812

      "pengambilan nutrisi shaklee salah satu usaha kita untuk meningkatkan kesihatan yakni kita juga perlu doa dan tawakal pada-Nya"

      "sihat cantik bersama shaklee" #shaklee #shakleemalaysia 


      Continue Reading

      Rawat Asma dengan Shaklee


      Assalamualaikum.salam1malaysia


      Hari ini kta berkongsi tentang ASMA atau juga dikenali sebagai lelah atau bahasa saintifiknya 'Bronchiol asthma' bererti seseorang itu mengidap penyakit dimana salur-salur pernafasannya akan mengecil ketika asthma menyerang. Inilah yang menyebabkan seseorang itu sukar bernafas dan nafasnya akan berbunyi.


      Peringkat kedua asthma adalah apabila berlaku radang 'inflamation' di dinding-dinding salur pernafasan tersebut atas tindakbalas badan. Dalam keadaan biasa dan normal kanak-kanak itu tidak mempunyai apa-apa tanda, kerana proses pengecilan itu adalah sementara. Walaupun asthma secara amnya seperti penyakit biasa, tetapi kadangkala penyakit asthma yang teruk boleh juga menyebabkan maut dan asthma yang tidak terkawal boleh menyebabkan kanak-kanak itu mempunyai tumbesaran yang terganggu.

      Faktor keturunan salah satu sebab mengapa anda mengidap asma. Asma juga adalah satu daripada penyakit alahan (allergic), 'allergic rhinitis' dan 'utricaria'. Faktor lain seperti habuk, cuaca sejuk, makanan, kucing atau haiwan berbulu yang lain dan juga jangkitan kuman pada saluran pernafasan ('Upper Respiratory Tract Infection) dilihat apabila kanak-kanak itu demam dan batuk dan diserang asthma.


      Tanda-tanda ASMA:
        • Sesak pernafasan
        • Dada terasa sempit
        • Pernafasan berbunyi
        • Batuk berpanjangan di waktu malam hari atau cuaca sejuk
          sumber


          Cara mengubatnya:
           Inhaler, injection, ubat pencegahan & macam-macam lagi.

          Shaklee juga turut menawarkan supplement untuk merawat dan mencegah asma,alahan dan resdung. Antara cadangan supplement ialah OmegaGuard, Meal Shake dan Nutriferon.


          1. OmegaGuard Shaklee

          Omega Guard adalah minyak ikan terbaik di dunia yang terdiri daripada 7 asid lemak omega-3 semulajadi termasuk EPA,DHA,ALA dan lain-lain.  Asid lemak omega-3 juga dapat mengurangkan keradangan, kanser, arthritis dan heart disease. Pengambilan secara konsisten InsyaAllah akan meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru.klik pentingnya Omega-3 dan kebaikan OmegaGuard untuk ketahui lebih lanjut. 


          2. Meal Shakes

          Mengandungi multivitamin, mineral serat dan protein. sangat sesuai untuk kanak-kanak yang mudah/sering jatuh sakit kerana antibodi yang lemah.

          3. Nutriferon

          Interferon semulajadi shaklee dan berupaya menghalang populasi sel imun yang boleh mencetuskan asma. Juga bagus untuk merawat selsema, demam dan meningkatkan sistem imunisasi. bagi yang tak suka tablet/kapsul boleh mengambil Nutriferon kerana ia pengganti kepada vitamin.


          Boleh mengambil ketiga-tiga atau salah satu mengikut bajet. Pembelian boleh dibuat dengan menghubungi kami. 









          Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..


          Nurzhiana Mohd Yunus

          Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

          sms/whatsapp - 0135707812



          Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.



          Continue Reading