Dec 30, 2013

Resepi ESP Shaklee yang sedap dan mudah disediakan | Cara Makan ESP Shaklee dengan Betul


Ramai yang bertanya macam mana nak minum ESP Shaklee ni? Apa minuman yang sesuai? 


Dalam entri kalini Gee nak share RESEPI ESP yang anda boleh cuba buat nanti.

Jom tengok apakah minuman yang anda boleh bancuh bersama ESP:

1) 1 sudu bancuhan ESP + Air Suam

2) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk (Susu kotak atau susu tepung)

3) 1 sudu bancuhan ESP + Milo/serbuk Coklat Cadbury + Susu HL

4) 1 sudu bancuhan ESP + Twister Oren

5) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk + Kurma
(kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)

6) 1 sudu bancuhan ESP + Ribena

7) 1 sudu bancuhan ESP + Oat

8) 1 sudu bancuhan ESP + Susu Anmum

9) 1 sudu bancuhan ESP + campuran buah-buahan dan blend
(boleh pilih buah kegemaran anda yang korang suka)

10) 1 sudu bancuhan ESP + Horlicks

11) 1 sudu bancuhan ESP + Nestle Bliss

12) 1 sudu bancuhan ESP + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake

13) 1 sudu bancuhan ESP + Sirap Bandung

14) 1 sudu bancuhan ESP + Koko + Oat

15) 1 sudu bancuhan ESP + Kurma + Kismis + Badam + Fresh Milk (blend sekali)

16) 1 sudu bancuhan ESP + fresh milk + 1sudu Madu + 1sudu Oat + 1sudu serbuk Koko (blend)








Contoh bancuhan ESP (kalau rajin boleh cuba macam2 resepi) 






Cara Makan ESP Shaklee dengan Betul

  1. Sukatan : 1 sudu besar/Scoop ESP + Air Kegemaran Anda (saya suggestkan 2x sehari.)
  2. Tapi boleh jugak antara 1-3 sudu/scoop
  3. Air boleh letak dalam 300-400 ml.. terpulang kepada masing-masing
  4. Waktu minum boleh minum bila-bila masa, waktu pagi boleh atau malam


Tips ESP 
    1. Jangan bancuh ESP dengan air panas, air kafein atau air berkarbonat sebab boleh hapuskan kandungan protien/nutrisi
    2. Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan ginjal
    3. Gunakan tumbler atau shaker atau botol tupperware untuk menggoncang/SHAKE bancuhan
    4. ESP untuk lebih mudah larut. Kalau guna sudu sahaja, nanti tak semua yang larut, jadi berketul-ketul.


      Best seller ESP Shaklee yang jadi kesukaan ramai. Tiap bulan memang top jualan Gee untuk ESP Shaklee ni.


       





      www.wasap.my/6013-5707812



      Newer Post
      Previous
      This is the last post.