Aug 6, 2014

Kebaikan dan Keistimewaan Vitamin C 500 mg Shaklee
Sustained Release Vitamin C Plus 500 mg

 Sumber vitamin C semulajadi yang bersifat pelepasa masa yang disalurkan setiap jam 

Setiap masa tubuh kita seringkali kehilangan vitamin C setelah melakukan pelbagai aktiviti harian. Vita-C Shaklee berkonsepkan pelepasan secara berperingkat membantu menyalurkan vitamin C ke dalam tubuh secara berterusan. Vita-C Plus 500 mg ini membantu membekalkan vitamin C yang diperlukan tubuh. Ia juga membantu menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta untuk kesihatan menyeluruh.


Selain itu, Vitamin C atau Asid Askorbik sangat baik kepada kesihatan. Vitamin C sangat terkenal dalam membuatkan kulit lebih cantik dan licin.


Manfaat dan kebaikan utama vitamin C ..
►Membantu dalam pembinaan kolagen iaitu sejenis protien yang menyusun struktur tubuh manusia. Kolagen sangat penting dalam pembentukan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Mereka yang mempunyai cukup kolagen dalam badan akan mendapat kulit lebih licin, tegang dan cantik serta luka cepat sembuh.

►Vitamin C menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah, membantu proses metabolisme kolesterol iaitu pembentukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak. Sebab itu mereka yang menhidap darah tinggi sangat digalakkan mengambil vitamin C untuk mengelak strok dan jantung tersumbat.

Detoksifikasi. Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan toksik yang lain sekaligus memelihara buah pinggang dan menyahkan semua bahan tersebut dengan mudah daripada badan. Oleh itu perokok patut mengambil vitamin C kerana ia dapat membantu membersihkan darah dan mengelak kerosakan pada buah pinggang.

►Vitamin C juga penting dalam mengeluarkan hormone antistress dan interferon. Menurut Doktor Bruce Miller, the more you stress the more you need vitamin C. Seperti yang kita tahu stress boleh memusnahkan vitamin C dan kekurangan vitamin C ini boleh melemahkan sistem imun badan dan mudah mendapat penyakit.

►Penyakit skurvi adalah akibat kekurangan vitamin C. Mereka yang ada masalah pendarahan pada badan, gusi mudah berdarah, lebam-lebam, gigi senang tercabut dan luka lambat sembuh serta pendarahan dalam otot dan sendi adalah akibat kekurangan vitamin C. Ini menunjukkan vitamin C sangat penting kepada tubuh badan. Mereka yang sedang sakit disarankan untuk mengambil vitamin C dalam dos yang lebih tinggi dari biasa bagi membantu mempercepatkan proses penyembuhan.

►Kita semua digalakkan mengambil buahan dan sayuran 5 kali dalam sehari. Tetapi kekangan masa dan tekanan hidup menyebabkan vitamin C yang diambil tidak dapat diserap tubuh sepenuhnya sebaliknya ia lebih banyak keluar melalui air kencing. Menurut Dr Bruce Miller, dos vitamin C yang dicadangkan ialah 500 mg sehari sama dengan 7 setengah biji Oren.


Kebaikan lain vitamin C adalah :
Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.

Memerangi kanser – vitamin C satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Mengurangkan gejala Insomnia- Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.Apakah KEISTIMEWAAN dan PERBEZAAN Vitamin C SHAKLEE dengan Vitamin C lain di pasaran ?

Vitamin C SEMULAJADI yang pertama dan bertindak secara SUSTAINED RELEASE atau pelepasan secara berperingkat bagi memastikan vitamin C sentiasa berada dalam tubuh badan.

✽Bertindak melepaskan vitamin C sebanyak 100 mg setiap jam untuk satu tablet.

✽Pengambilan 2 biji vitamin C Shaklee dalam jurang masa 5 jam mampu berkekalan dalam plasma darah selama 24 jam.

✽Vitamin C Shaklee juga mengandungi Bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan optimum vitamin C.

Tiada pembaziran kerana semua vitamin C ini digunakan dan dilepaskan ke dalam sistem tubuh secara perlahan mengikut keperluan tubuh masing-masing.

✽Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7 biji setengah oren.Notakaki ; Pengambil vitamin C ini bukan memberi kesan terus. Ia hendaklan diambil secara konsisten dan berterusan barulah anda dapat merasai kesan dan kebaikannya !!

Pilihan saya sudah semestinya Vitamin C Plus Sustained Release Shaklee .. lagipun ia 100% semualajadi, berkesan dan selamat untuk diambil.

Setiap hari saya akan mengambil 1-2 biji Vitamin C Shaklee. . jadi anda boleh menilai sendiri apa kesan mengambil vitamin C teutama vitamin C 500 mg Shaklee ini ツ


'
'
'
'
'
'
'
'


#ShakleeEffect Vitamin C Shaklee

Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 0135707812
Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.
 
 kredit ; www.zinniaza.com