Aug 29, 2016

Alfalfa Jamu Moden dari Shaklee | Kebaikan Alfalfa


Assalamualaikum dan hi semua ;)

Suka ambil jamu? Seriuss gee memang tak amik tahu langsung tentang jamu2 ni. Tapi kan sejak gee ambil Alfalfa Complex Shaklee ni baru gee tahu.

Tahu tak? Alfalfa Complex Shaklee ini orang gelar JAMU MODEN.

Haaa … gee sendiri baru tahu. Masa mula2 kenal Shaklee dulu gee ada ambil Alfalfa Complex tapi lepas tu berhenti kejap. Sebab apa? Biasa gee ni suka cuba satu2 produk Shaklee lepas tu cuba yang lain pulak.

Tapi dalam awal tahun 2016 ni, gee mula consume balik Alfalfa Complex Shaklee. Sekal gee beli pek besar yang ada 700 biji. Jimat sikit! Hehe .. Sebabnya gee ingat nak detox balik badan dan nak bantu masalah2 dalaman. Heeeee


 Gee beli Alfalfa pek besar .. jimat sikit heee


 ok tak banyak dah tinggal ni :(


 biasa gee ambil 7-10 bj alfalfa


Bila dah consume Alfalfa Complex Shaklee ni kan, Alhamdulillah puas hati sangat2 dengan kesan dia. Apa yang gee dapat bila consume Alfalfa ni? Jom gee share …
  • Bantu singkir toksin keluar dari badan termasuk cuci darah kotor, cuci usus segala
  • Untuk keputihan memang sangat2 membantu. Dah ok (adik gee sendiri pun ada masalah ni so far ok bila ambil Alfalfa Shaklee. Best sangattt)
  • Bantu masalah bau badan
  • Gee ada masalah bersin dan gatal2 hidung lagi2 bila kena habuk/debu tapi so far dah ok (gee ambil vitamin C sekali)
  • Memperbaiki masalah penghadaman, lebih mudah lawas sebab Alfalfa ni kaya dengan fiber
  • Badan pun tak rasa letih (sebab gee ambil 10 biji & ia bersamaan segelas susu tinggi kalsium tu yang bagus untuk tulang :) 


Seronok sangat ambil Alfalfa Complex ni. Lepas ni gee tak nak skip ambil. Inshaallah setiap hari gee ambil. Biasa gee ambil 10 biji sehari (lepas sarapan or lunch).


Untk wanita2 di luar sana, gee sangat2 rekomen Alfalfa Complex, sebabnya;
  • Bagus untuk masalah keputihan
  • Bantu jaga kewanitaan
  • Berfungsi seperti kacip Fatimah
  • Bantu tingkatkan susu ibu
  • Bantu perbaiki urat lepas bersalin


Wanita je ke boleh ambil? TIDAK! Orang lelaki juga boleh ambil Alfalfa Complex. Antara kebaikan lain Alfalfa Complex;
  • Mencuci hati, darah, usus
  • Meneutralkan badan yang berasid
  • Memperbaiki kulit dan hidung sensitif
  • Mengurangkan bau badan, ulat air
  • Memperbaiki sembelit, kembung, ulser gastrik
  • Menyingkir lemak dan kolesterol
  • Mencegah penyakit jantung, strok, darah tinggi
  • Memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor
  • Melegakan keletihan
  • Mencegah dan merawat artritis dan kesakitan
  • Meningkatkan kesihatan lelaki termasuk kesihatan prostat 


Alfalfa Complex Shaklee ni unik sikit dari Alfalfa yang lain di pasaran. Sebabnya:

  • Shaklee guna alfalfa high grade iaitu medicago savita (gred paling tinggi antara tumbuhan alfalfa)
  • Hanya guna alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang bebas dari segala kimia
  • Ia mengambil masa 2 tahun untuk membesar dan akar mencapai 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap segala nutrisi
  • Shaklee hanya guna daun alfalfa dan ia akan dituai apabila telah matang (daun yang matang kaya dengan klorofil)
  • Daun ini kemudian dikeringkan dan dibiar menjadi serbk sebekum diproses menjadi tablet
  • Segala proses ini dikawal ketat oleh Shaklee
  • Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa
  • 10 biji alfalfa bersamaan dengan segelas susu tinggi kalsium 



Bagus tak bagus Alfalfa Complex Shaklee ini. Pilihan gee pastinya Alfalfa dari Shaklee.

Alhamdulillah … gee dah dekat setahun mengambil Alfalfa ni :)









Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)



Continue Reading

Aug 26, 2016

TESTIMONI VITAMIN C UNTUK KULIT CANTIK


Bagaimana Vitamin C mencantikkan kulit kita? Apa kebaikan Vitamin C untuk kulit?

Ingin kulit cantik, berseri dan glowing? Ramai yang sudah tahu vitamin C power dalam kecantikan. Harga pun murah dan berpatutan. Vitamin C bukan untuk meningkatkan system pertahanan / imunisasi tubuh tapi bagus untuk kulit kita.

Vitamin C sangat penting dalam penghasilan kolagen dalam kulit secara semulajadi. Kolagen cukup boleh menghalang dan mencegah kedutan dan otot menjadi lembik. Perlu kita ingat ya, makin kita berumur makin kurang kolagen dalam badan. Sebab itu pentingnya vitamin C untuk diambil setiap hari.


Kebaikan vitamin C untuk kulit ;
  • Mengekalkan integrity tisu badan seperti kulit, lapisan mukosa oleh itu kulit akan kelihatan lebih cerah, berseri, tegang dan licin
  • Melambatkan proses penuaan 
  • Membantu menghilangkan kesan jeragat dan bintik hitam pada kulit akibat terdedah kepada cahaya matahari. Mereka yang kerap mengambil vitamin C setiap hari juga boleh membantu menyekat pembentukan pigmen yang menjadi punca jeragat nai.
  • Mencerahkan kulit secara semulajadi mengikut tone kulit masing-masing.
  • Membantu merangsang dalam pengahsilan kolagen di dalam badan kita.


Testimoni pengguna vitamin C Shaklee (dari customer gee sendiri)

Testimoni Vitamin C untuk Kulit Cantik








Kenapa pilih vitamin C Shaklee?

  • Vitamin C dari sumber semulajadi. Ia dari ekstrak jagung. Bagi yang ada gastrik tak perlu risau jika nak ambil vitamin C ni
  • Mengandungi Bioflavonioids untuk membantu meningkatkan keberkesanan vitamin C dalam tubuh, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas
  • Mempunyai sistem pelepasan masa atau ‘Sustained Release’. Ia melepaskan 100mg vitamin C setiap jam ke dalam tubuh. Kajian klinikal membuktikan vitamin C yang diambil dalam 2 tablet dalam masa 5 jam mampu kekal dalam darah selama 24 jam!
  • Dicipta oleh saintis, doctor, pakar nutrisi dan bukan dibuat oleh mereka yang tiada kelayakan
  • Harga berpatutan dan mampu milik
  • Ada sijil halal
  • Ada ujikaji, clinical test, bukti penting ianya selamat dan sentiasa berkesan 


http://zianaeunos.blogspot.my/2014/08/kesan-mengambil-vitamin-c-500-mg.html
click gambar for details ;)






Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)




Continue Reading

Aug 25, 2016

Kulit cantik selepas makan set cantik Shaklee


Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Gee yakin apabila dalaman kita sihat maka luaran juga secara tak langsung akan sihat dan cantik! Jadi penjagaan dalaman sangat2 penting terutama mereka yang inginkan kulit cantik. Kebanyakan kita ramai yang menggunakan produk penjagaan kulit dari luar semata malangnya ia hanya menjaga dari luar sahaja. Sendangkan akar kulit di dalam masih lagi bermasalah makan agak sukar untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik.


Entri kali ini saja gee nak berkongsi testimony dari salah seorang customer gee . Beliau mengamalkan set kecantikan Shaklee iaitu ESP, vitamin C dan vitamin E. yang paling penting untuk pengamal suplemen ini mesti rajin dan konsisten mengambilnya setia hari.




 Antara ESP yang diambil beliau :)



Apa kelebihan set trio cantik ini?


ESP (Energizing Soy Protien)

Paling basic untuk kulit sebab protein sangat penting untuk membina dan memperbaiki sel-sel kulit baru yang lebih sihat dan cantik. Tau tak setiap 28 hari kulit kita akan bertukar baru. Sebab itu kulit yang kekurangan protein akan kelihatan kusam, parut bekas jerawat Nampak kehitaman, kulit kasar dan kurang anjal.

Vitamin C

  • Sangat penting untuk kecantikan kulit. Vitamin C penting dalam penghasilan kolagen dalam kulit secara semulajadi. Perlu kita ingat ya, makin kita berumur makin kurang kolagen dalam badan. Sebab itu pentingnya vitamin C untuk diambil setiap hari. 
  • Antaraf fungsi vitamin C untuk kecantikan adalah mengekalkan integrity tisu badan seperti kulit, lapisan mukosa oleh itu kulit akan kelihatan lebih cerah, berseri, tegang dan licin. Juga membantu menghilangkan kesan jeragat dan bintik hitam pada kulit akibat terdedah kepada cahaya matahari.



Vitamin E
    • Terkenal dengan gelaran vitamin awet muda. Penting untuk membantu melambatkan proses penuaan kulit. Vitamin E juga mengurangkan kedut, garis halus, kesan2 parut dan bintik penuaan pada kulit. Malah ia mampu memulihkan tekstir kulit dan tona muka , dada dan otot peha serta menghalang dan melindungi kulit daripada cahaya matahari yang boleh menyebabkan sunburn.


      Full Set Cantik yang paling larisss


      Vitamin Shaklee ini semua dicipta oleh saintis, doctor pakar 
      dan mempunyai klinikal test yang kukuh. Jadi ia sememangnya selamat. 








      Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


      Nurzhiana Mohd Yunus

      Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

      sms/whatsapp : 0135707812


      Terima Kasih memilih Shaklee ;)
      Continue Reading

      Aug 24, 2016

      VITAMIN C SHAKLEE DARI JAGUNG?


      Vitamin C yang diekstrak daripada jagung??

      Harini gee nak berkongsi satu info berkenaan vitamin C Shaklee. Vitamin C Shaklee dihasilkan dari sumber jagung! Mesti heran dan pelik kan?? Biasa bila sebut vitamin C ramai akan ingat buah oren. Dulu gee sendiri pun fikir macam tu juga.




      Kenapa Shaklee pilih Jagung?

      Shaklee memilih jagung kerana sumber daripada jagung ini adalah yang terbaik. Uniknya sumber vitamin yang terdapat di dalam jagung tidak akan hilang atau berkurang khasiatnya walaupun dimasak, direbus, dan dibakar berbanding dengan buah-buahan yang lain yang biasanya cepat rosak atau hilang atau berkurangan.

      Kebanyakan sumber vitamin c daripada buah-buahan citrus tinggi dengan kandungan asid. Jika diambl secara berlebihan boleh menyebabkan cirit-birit.

      Disebabkan itu para saintis Shaklee menggunakan ekstrak jagung untuk mengelak sakit perut, cirit-birit dan gastrik.



      Kelebihan Jagung
      • Jagung kaya dengan vitamin A, iaitu asas untuk kulit dan penglihatan yang sihat.
      • Jagung boleh membantu mengatasi masalah penghadaman termasuk sembelit, kanser usus dan membantu mengurangkan risiko terkena kanser usus kerana jagung kaya dengan sumber fiber yang mana secawan jagung membekal hingga 18% keperluan fiber .
      • Jagung kaya dengan sumber vitamibn B, iaitu Thiamin dan Niacin. Thiamine untuk mengekalkan saraf yang sihat dan Niacin mengatasi masalah kekurangan zat kepada badan sesorang.
      • Jagung juga membekal sumber vitamin E (antioksidan) yang sangat penting untuk membantu mencegah pelbagai jenis kanser, melambatkan proses penuaan, merendahkan paras kolesterol, melindungi badan dari pencemaran alam sekitar dan asap rokok, melindungi dari penyakit jantung dan strok dan lain-lain.
      • Jagung membekal Asid Panthithenic iaitu sumber vitamin yang membantu memetabolismekan karbohidrat, protein dan lemak.
      • Jagung membekalkan sebahagian besar keperluan Asid Folik kepada badan kita. Kekurangan asid folik terutama wanita mengandung akan meningkatkan risiko seseorang ibu melahirkan bayi dengan masalah neural tube. Malah bayi juga berisiko mengalami masalah kurang berat badan semasa dilahirkan dan ibu pula berisiko mendapat anemia.
      • Jagung turut membekal fosforus yang mana ia penting untuk kesihatan tulang dan buah pinggang. Magnesium pada jagung pula membantu mengekalkan kesihatan jantung dan menguatkan tulang.
      • Jagung mempunyai Phenolic Phytochemicals yang berfungsi untuk merendahkan paras gula dalam darah dan sangat membantu mengatasi tekanan darah tinggi. 




      Best tak best vitamin C shaklee ni kan... jom ambil vitamin C Shaklee.

      Nak tahu lebih lanjut vitamin C shaklee ni boleh baca di sini.







      Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


      Nurzhiana Mohd Yunus

      Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

      sms/whatsapp : 0135707812 



      Terima Kasih memilih Shaklee ;)


      Continue Reading

      Aug 16, 2016

      Tip Buat Ibu Hamil Sebelum dan Selepas Kehamilan



      "MOM, YOU'RE AMAZING!"


      Terima kasih Nutritionist Nurul yang datang berkongsi ilmu dan tips dengan semua yang hadir. Jadi, ini notes yang saya dapat ambil sebagai rujukan bersama buat wanita yang sedang merancang untuk hamil, ibu hamil juga ibu yang sedang menyusukan bayi serta tidak dilupakan pasangan masing-masing.


      SEBELUM KEHAMILAN

      Gaya Hidup

      * Bersenam - uruskan berat, berat berlebihan sukar mengandung.
      * Tidak merokok/alkohol
      * Kekal aktif
      * Bijak urus stress


      Persekitaran

      * Hadkan penggunaan bahan kimia, perfume
      * Hadkan pendedahan kpd toksik dan radiasi


      Pemakanan

      * Kurangkan pengambilan caffein - ganggu hormon balance
      * Elakkan makanan diproses, spt sosej tinggi bahan additive
      * Cukup dengan Folic, protein, C, gla


      "VITAMIN C Mampu Meningkatkan Kesuburan Wanita sebanyak 44%"



      SEMASA KEHAMILAN


      Berat badan yang perlu ditambah, mengikut BMI.

      Normal : Tambahan berat 11.5 kg - 16 kg



      Tips sihat semasa hamil


      DO
      * Senaman ringan
      * Pengambilan cecair cukup
      * Senaman kegel
      * Nutrisi lengkap


      DON'T
      * Senaman berat
      * Cuaca panas/sejuk
      * Altitud tinggi
      * Makanan tinggi pengawet, cholestrol, gula, garam



       **NUTRISI PENTING**

      • PROTEIN - Beri tenaga juga asid amino untuk pembinaan sel asas dan perkembangan pesat sel bayi.
      • ASID FOLIK - Penting dalam penghasilan tiub neural, yang kemudian bentuk tulang belakang dan otak, kecacatan tiub neural berlaku antara 15&28 hari selepas persenyawaan
      • VITAMIN C - Bantu serap zat besi dan asid folik, Pembentukan tisu penghubung, pertumbuhan otot dan tulang
      • KALSIUM - Menghasilkan tulang dan gigi yang kuat, penghasilan jantung yang sihat, saraf dan otot. Sekiranya bayi tak dapat cukup kalsium, bayi akan ambil kalsium dari tulang ibu membawa kepada osteoporosis.
      • OMEGA 3-DHA - Penting untuk perkembangan otak dan mata





      SELEPAS KEHAMILAN


      Menyusu, mengapa perlu menyusukan bayi?
      * Lindungi bayi dari jangkitan
      * Erat ibu dan bayi
      * Sokong pemulihan ibu
      * Mengurangkan risiko kanser payudara dan ovari
      * Cepatkan pengecutan rahim


      Tips untuk meningkatkan susu ibu
      * Minum air kosong yang cukup
      * Susukan dengan kerap
      * Pam antara tempoh menyusu
      * Pastikan latch dengan betul
      * Ambil makanan tambahan (55% susu ibu adalah terdiri dr asid lemak omega-3
      * Protein mencukupi
      * Sokongan dari keluarga
      * Rehat yang mencukupi


      Nutrisi untuk menyokong penyusuan
      * ZAT BESI
      * KALSIUM
      * PROTEIN
      * ASID LEMAK OMEGA 3
      * VITAMIN C
      * ALFALFA (Penggalak susu)


      (Perkongsian daripada nutriotionist Shaklee, Puan Nurul)







      Continue Reading