Feb 28, 2017

Saya Suka Vitamin C Shaklee!




Vitamin C Paling best! Kira2 dah nak 2 tahun lebih jadi pengamal tegar Vita C Plus Shaklee ni. Alhamdulillah~


Bila gee amik Vita C Plus?

Ikut timing gee, memang sesuka hati amik vitamin c ni. Pagi ke, petang ke, malam ke bila2 boleh amik. 


Berapa biji gee amik sehari Vitamin C shaklee ni? 

Dulu2 gee biasa makan 2-4 biji sehari. Tapi untuk baru2 ni gee dah mula makan 6 biji sehari. Tapi kena ingat air kosong kena rajin2 minum ya.




Siapa perlu Vita C Plus ni?

Korang yang ada bersin, kerap selsema ke, jerawat rajin naik turun or ada jerawat pasir ke, rajin2 la amal vitamin C ni ok. InshaAllah boleh setel dan badan pun rasa lebih sihat! 


Ada demam2 pun boleh makan Vita C Plus ni. Gee dan keluarga gee dah lama tak amik panadol bila demam. Cuma makan vitamin C untuk boost imun badan & banyakkan minum air kosong! InshaAllah cepat kebah dan jangan lupa mintak doa kat Allah moga cepat sihat jugak ok. 


Nak kulit cerah? Rajin2 la makan Vita C Plus ni tiap hari. InshaAllah pasti nampak lebih cerah dari sebelum ni. 



Bila terlebih rajin makan Vita C, dalam 1 bulan lebih dah habis. Hihi 



Ok. Setakat ni dulu untuk harini. Nanti gee sambung lagi. TQ korang2 yang rajin singgah & sudi baca ;)) 




Continue Reading

Feb 27, 2017

Kaki Minum Susu ke Bukan?




Korang kaki minum susu ke?

Gee memang tak ler. Muak kot hari2 if minum Hihi. So solusinya gee telan Ostematrix ni aje udah. Dalam Ostematrix ni bukan ada Kalsium saja tau tapi juga ada Magnesium, vitamin D, fosforus, zinc, kuprum, mangan dan boron. Jadi inshaAllah semua nutrien ni akan diserap badan kita dengan  kadar 99%  penyerapan!


Apa benefit korang dapat bila amal selalu Ostematrix ni?

- Sakit2 badan, lenguh ok 
- Mudah lawas (ibu hamil & pantang jika makan selalu boleh elak sembelit)
- Sakit senggugut ok
- Baik untuk cramp, kebas2 
-Tidur lebih lena
-Mudah bangun pagi, rasa cergas 
-Sakit2 kaki, lutut ok 
- Pinggang terseliuh pun ok 
- Kawal rasa sakit gigi
- Boleh kontrol sakit migrain, pening2 (amik dgn Bcomplex lagi umpphh efek dia)


Banyak lagi sebenarnya testimoni2 Oste ni hihi. Korang kena makan sendiri baru tau. Hihi


Promo kaw2 Ostematrix bulan Feb ini

Beli 6 Free 1 
Beli 2 less 5%







Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116


FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!






Continue Reading

Feb 26, 2017

Rutin Bekerja dari Rumah (Shaklee)


Assalamualaikum & hi ;))

Apa kabar semua? Moga semua ceria selalu ye. Hihi. Entri kalini bukan pasal produk Shaklee. Tapi gee saja2 share sebahagian apa yang gee buat dalam bisnes ni (Shaklee laa kan hihi)



Sesi mengecop flyers 




Ni flyers yang gee beli dari Rekaneka


Stickers ni pun dari Rekaneka 





Paling gee suka buat amik gambar produk! hihi. Alhamdulillah setakat ni mostly gambar produk tu semua gee amik sendiri dan guna hp Honor 6 je sekarang ni. Cantik ke gambar dia? Hihi 






Study produk! 
Ni paling wajib bila korang dah 
buat bisnes Shaklee ok!

• • •

Ok. Setakat ni dulu untuk entri kalini k. Korang ada instagram or facrbook ke jemput singgah & follow gee ok ;))








Terima kasih sudi baca & singgah blog gee.
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera ^_^
 





Continue Reading

Kebaikan Set Kecantikan Shaklee


Assalamualaikum & hi ;))

Pernah cuba suplemen untuk Set Kecantikan Shaklee ke? Set Kecantikan Shaklee ni memang hot demand! Yang order dengan gee memang hari2 carik set cantik ni.

Ok. Apa yang ada dalam Set Kecantikan Shaklee?


1. Sustained Release Vita C Plus 

•Tinggi antioksidan untuk melindung kulit daripada pencemaran 
•Merangsang penghasilan kolagen kulit secara semulajadi (kulit jadi lebih lembut, anjal dan kenyal)
•Mencerahkan kulit secara semulajadi
•Mencegah & mengecutkan jerawat
•Menyekat pigmen penyebab utama jeragat!


2. Vita E Complex 

•Menjaga kesegaran & keremajaan kulit
•Melindungi kulit dari sinaran UV, matahari
•Membaiki kulit kering agar sentiasa lembap 
•Memudarkan kesan parut & jeragat
•Mengurangkan kedutan, garus halus, bintik penuaan
•Menghapuskan radikal bebas yang boleh merosakkan sel2


3. ESP - Energizing Soy Protien

•Agen anti-Penuaan
•Menghasilkan sel2 kulit baru yang lebih sihat dan cantik (setiap 28 hari sel kulit kita bertukar baru)
•Menghalang pertumbuhan jerawat
•Memudarkan bekas jerawat hitam & parut
•Memberi keanjalan kepada kulit
•Mencerahkan kulit satu badan 
•Memperbaiki masalah kulit berminyak
•Mempercepatkan penyembuhan luka


4. B-complex 

•Melembapkan kulit dari dalam
•Memperbaiki jerawat
•Mencegah pigmentasi 
•Menenangkan kulit yang gatal2
•Melancarkan peredaran darah sekaligus menampakkan wajah lebih muda & berseri!


* * *

Set apa yang paling femes? Ni paling ramai nak tau kan? 













Set2 kat atas ni memang biasa customer order. Selain set yang gee bagitau ni, ada dua lagi suplemen yang memang power lagi kesan dia. Dua item ni memang Premium sikit la harga dia. Hihi. Tapi efek dia lagi cepat & mervelous orang cakap! Heee


Apa dia? 

1 - Collagen Powder ( kolagen booster, kesan seawal 3-4 kotak) 

2 - Vivix ( tonik antipenuaan, dia bertindak perbaiki ke peringkat DNA kita )






Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116


FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!





Continue Reading

Feb 25, 2017

Sijil HALAL Shaklee 2017


Setiap tahun sijil HALAL Shaklee ni memang akan berupdated. Alhamdulillah ;))

Bagi yang bertanyakan status Halal Shaklee ni boleh tengok sijil ni ok. Sijil ni dikeluarkan oleh Islamic Services of America (ISA). ISA adalah sebuah badan pengeluar sijil HALAL luar negara yang diiktiraf oleh pihak JAKIM. 


Sijil HALAL Shaklee sah hingga 31 December 2017~








Continue Reading

Feb 20, 2017

GLA Complex Bantu Masalah Haid Wanita


Assalamuaikum & hi ;))

Ada masalah haid tak teratur? Kejap datang bulan ni, kejap tak. Untuk orang perempuan terutama bila dah berkahwin ni kitaran haid kena pastikan teratur dan datang tiap bulan. Ni penting untuk menentukan waktu subur terutama untuk yang dah berkahwin nanti & merancang untuk dapat anak.


Shaklee ada tak suplemen untuk wanita?

Ya ada beberapa suplemen. Tapi ada satu ni yang penting iaitu GLA Complex Shaklee!


Macam ni lah rupa GLA Shaklee yer


GLA dan wanita ni dah macam best friend! Sebabnya kebaikan GLA ni sangat2 lah bagus untuk dalaman wanita. Apa dia?

✅ Memperbaiki & mengatasi SENGGUGUT
✅ Melegakan simptom-simptom PMS
✅ Mengawal atur KITARAN HAID yang tidak teratur
✅ Menstabilkan HORMON
✅ Membantu tingkatkan KESUBURAN bagi wanita yg berikhtiar untuk HAMIL
✅ Mengurangkan simptom2 MENOPAUSE & melambatkan penuaan!
✅ Mengawal paras KOLESTEROL & atasi kencing manis (yang sering KEBAS)



Dan yang bagusnya GLA Shaklee ini ada campuran Vitamin E.

Vitamin E ni dia sangat bagus untuk kulit iaitu boleh bantu menghilangkan PARUT & BEKAS JERAWAT, memudarkan kesan2 JERAGAT, MELEMBAPkan kulit dan buat kulit kita jadi GLOWING! Best kan? 


Jadinya untuk yang ada masalah period tidak teratur ke, hormon tak stabil & sedang berikhtiar untuk hamil ke, Gee rekomen korang untuk amalkan GLA Complex. InshaAllah rajin makan & amal tiap hari pasti boleh membantu! Tapi pastikan kena dengan cara makan yang betul ok.


* * *


Jom tengok Testimoni Gla Shaklee dari customer gee ni;











Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.





Continue Reading

Feb 19, 2017

Kebaikan Vitamin E untuk Kulit


Assalamualaikum & hi ;)

Ada yang bermasalah dengan parut ke? Untuk parut ni ada beberapa pilihan suplemen yang boleh membantu parut pudar & hilang. Tapi entri kalini gee share dulu tentang vitamin E ok.


Vitamin E Complex Shaklee


Satu lagi vitamin yang penting untuk kulit kita selain daripada Vitamin C.

Gee sendiri pun ada makan & memang best. Puas hati sangat tau sebab kulit pun macam lebih bersih dan licin gee rasa.  Dan bila ada jerawat lepastu ada parut kan tinggal tapi bila amal vitamin E takda parut tinggal tau. Tapi kena rajin amal dan makan tiap hari lah yer. InshaAllah berkesan dan puas tengok wajah TAPI mesti dengan cara pengambilan yang betul k. 


Macam nilah rupa vitamin E shaklee.. 
bentuk capsul so korang telan aje udah hihi


Kebaikan Vitamin E untuk kulit;
1- Kulit menjadi lebih LICIN, LEMBUT dan HALUS
2- Membantu mengatasi KULIT KERING, menggelupas (kerap kena aircond memang wajibul amik k)
3- Membantu mengurangkan KEDUT & GARIS HALUS
4- Kulit jadi lebih GLOWING dan tak kusam
5- Membantu menghilangkan PARUT dan JERAWAT
6- Membantu kulit yang cepat SUNBURN
7- Melindung kulit dari uv/cahaya matahari & pencemaran
8- Mengurangkan masalah BLACKHEADS & WHITEHEADS
9- Melambatkan proses PENUAAN dan tanda2 penuaan!

Vitamin E juga boleh membantu anda yang ada masalah jeraga.
>> Mencerahkan tona kulit
>> Menegangkan kulit wajah
>> Melancarkan peredaran darah ke wajah
>> Meningkatkan pemulihan sel2 rosak
>> Menghalang penghasilan bintik hitam akibat kena sunburn
>> Meningkatkan proses rejuvenasi kulit


Satu lagi, ibu yang dah lepas bersalin itu pun boleh mengambil vitamin E ni untuk membantu memudarkan kesan dan bekas STRECH MARK dan parut. Bonus kulit cantik dan tak kering.

Dan untuk LELAKI, vitamin E ni bagus untuk meningkatkan KUALITI & KUANTITI sperme!



Testimoni vitamin E shaklee:













Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!


Continue Reading

Feb 18, 2017

Kebaikan Set Shaklee untuk Resdung | Testimoni Set Resdung


Kebaikan Set Shaklee untuk masalah resdung dan Testimoni Set Resdung Shaklee.

Ada ke yang bermasalah resdung. Kadang-kadang sampai rasa rimas sebabnya bersin kerap, hidung berair meleleh, tak boleh kena debu / habuk, gatal-gatal hidung, muka naik jerawat dan macam2 lagi.

Macam Gee sendiri dulu la ni. Dulu kan sebelum kenal Shaklee, tiap pagi Gee akan bersin, hidung gatal, hidung berair dan kerap selsema. Lagilah bila kena habuk ni memang tak berhenti bersin sampai jadi demam😢. Tak best kan.

Tap sejak Gee kenal shaklee dan secara tak langsung produk pertama Gee amik dulu ialah Vitamin C Plus. Kemudian gee tambah Alfalfa. Alhamdulillah sangat banyak berubah. Tanda resdung tu semua dah takda! Ye betul. Memang seronok gembira sangat😍😃.

Untuk anda yang ada resdung ni kan, Gee rekomen 3 suplemen ini supaya dapat bantu mengurangkan atau memperbaiki resdung anda.

Jom kita tengok kebaikan set resdung shaklee ini.




1. ALFAFA COMPLEX
- Kaya dengan profil untuk membantu mengurangkan keradangan akibat resdung, alergi, eczema
- Melawan alahan seperti hidung/kulit sensitif & gatal2 akibat resdung
- Tapi pesakit SLE tak digalak untuk mengambil suplemen Alfalfa

2. VITA C PLUS
- Agen antihistamin yang boleh mengurangkan resdung / alahan
- Tinggi antioksidan untuk meningkatkan antibodi & daya tahan badan melawan penyakit
- Mempercepatkan proses penyembuhan tisu tubuh
- Membantu meredakan bersin & selsema yang sering mengganggu pesakit resdung

3. B-COMPLEX
- Vitamin B6 di dalamnya membantu memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan bantu hasil antibodi badan
- Mengurangkan rasa stres, tertekan, sakit kepala kesan daripada resdung kerana Bcomplex adalah vitamin antistress senulajadi!
- Membantu membina protien dalam badan kita


Anda kena rajin amal Set Resdung Shaklee ini setiap hari, InshaAllah boleh baiki resdung tu. Jangan dibiarkan resdung sebab nanti bila makin melarat boleh sebabkan komplikasi lain pulak, contohnya efek pada otak hingga bawa maut.


Jom cegah sebelum parah!


Testimoni Set Resdung Shaklee











Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: Klik di sini Whatsapp


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Continue Reading

Feb 17, 2017

10 Sebab Wanita Suka Alfalfa Shaklee


Assalamualaikum & hi ;))

Kacip Fatimah Moden? Jamu moden?

Ada macam2 gelaran customer bagi kat Alfalfa Complex Shaklee. Sebab kebaikan dia banyak beri manfaat untuk kita wanita. Even gee sendiri memang dah lama makan Alfalfa ni. 


10 Kebaikan Afalfa Complex untuk wanita;

1. Memperbaiki & mengurangkan keputihan 
2. Membuang angin dalam badan
3. Membantu mudah awas sekaligus elak sembelit 
4. Membantu merapatkan semula faraj
5. Melancarkan pengeluaran darah nifas 
6. Membantu percepatkan pemulihan & pengecutan rahim 
7. Memperbanyakkan susu ibu 
8. Menghangatkan hubungan suami isteri 
9. Menegangkan payudara 
10. Memberi kelegaan masa haid 
11. Mengatasi masalah bau badan 








So korang yang teringin nak mencuba Alfalfa ni Gee sangat rekomen sebab sangat2 baik untuk kesihatan dalaman kita wanita tak kira yang dah kawin or belum kawin. Lagipula kan Alfalfa ni juga boleh detox, bantu singkir toksin dari badan kita! Best kan? Nak membuan pun lancar tau sebab ada fiber dalam dia. 


Dan berita baiknya untuk bulan Februari ni ada Promosi Alfalfa Complex, Beli 1 Percuma 1! Waaa... best kan?! Gee sendiri memang dah beli dah, amik botol pek besar yang 700biji terus tu senang. 

Alfalfa Complex Shaklee ni ada 2 Pek tau;

330 biji - biasa tahan dlm 1-2 bulan*
700 biji - biasa tahan 2-3 bulan*

*Tapi ni bergantung kepada berapa hiji korang makan sehari. Macam gee 10 biji sehari la ikut cadangan dia. 




Macam ni la rupa Alfalfa Shaklee




Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.

Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!


Continue Reading

Feb 4, 2017

40 Tahun Setia dengan Shaklee!


Assalamualaikum & hi:)

Entri kalini gee cuma nak share testimoni dari seorang 'nenek muda' ni. Hihi . Jom cuci mata tengokk! Hee




Beliau dah 40 tahun mengamalkan suplemen Shaklee! Gee baru lagi sangat ada 3 tahun macam tu. InshaAllah gee akan terus mengambil suplemen Shaklee ni. Selain tu gaya hidup pun penting jugak tau selain makan suplemen ni. 


**Pengambilan suplemen sebenarnya membantu mengisi & memenuhi lompang vitamin mineral dalam badan. Bila sel2 dalam badan sihat, organ sihat makanya luaran pun akan sihat & cantik!


Ok. Korang dah mula belum ambi suplemen ni? Jom mula dari sekarang! Gee pilih Shaklee sebab dia Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan & Sentiasa Semulajadi! 

Berminat untuk mendapatka produk Shaklee boleh hubungi gee ok. Whatsapp je terus ke 013-5707812. 





Continue Reading