Oct 8, 2017

15 Sebab Anda Perlukan Vitamin C


Ramai yang ingat vitamin c ni untuk kulit kan?

Sebenarnya bukan kulit saja yer tapi untuk kesihatan satu badan kita.

Ok jom gee share apa sebab dia. Moga bermanfaat buat semua ^ _ ^






 

Kolagen bukan untuk kulit saja 

Juga penting untuk saluran darah, tendon, tulang, ligaments, gigi dan rambut




Antara tanda kurang vitamin c ialah; 

Gusi berdarah 
Lebam di kulit
Kulit kering
Ruam
Pemulihan kecederaan yang lambat
Kulit kasar




Badan lebih sihat

Menyingkatkan waktu pemulihan dan kurangkan simptom flu & selsema

Atasi alergi hidung & kulit 

Perbaiki asma




Vitamin C merangsang pengeluaran T cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh




Rajin amik vitamin C tiap hari untuk dapat kulit lebih cerah, melambatkan penuaan, mengatasi jerawat, menyekat pembentukan pigmen penyebab utama jeragat




Vitamin C boleh memperbaiki insomnia, stress, keresahan




Vitamin C berfungsi melawan & melindungi sel tubuh dari kerosakan radikal bebas yang sebab penyakit kronik seperti 

darah tinggi
sakit jantung
stroke 
barah




Vitamin C membantu dalam proses biokimia menjadikan bahan proline dan lysine kepada Hydroxyproline dan Hydroxylysine sebagai struktur asas untuk pembinaan kolagen
















Ok. Gee nak sharing suplemen vitamin C yang gee consume 

Dah 3 tahun lebih dah makan 

Memang best! 

So far efek gee dapat rasa ialah kulit cerah, kontrol jerawat, perbaiki resdung, kulit kurang berminyak

If ada demam selsema cepat kebah

Ada bersin pun cepat elok.
Plus bersin gee tak teruk macam dulu dah. Asal pagi jer bersin, mata merah gatal, badan rasa letih sampai rasa nak demam


Tapi paling best tu kan, vitamin C Shakler ni dia ... 

Ada teknologi pelepasan masa = tiap 1 jam tubuh dapat 100 mg vitamin C 

1 Tablet = 7 biji khasiat vitamin C buah oren

If ada gastrik pun ok amik 
Sebab shaklee ektrak vitamin C dia dari jagung 
So ok untuk perut even amik time perut kosong





* * * 


Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!