Mar 27, 2019

Penyakit Buah Pinggang Banyak Lemak


Lemak di buah pinggang?? Pernah dengar? Atau nama lain dia "Fatty Kidney" dalam bahasa Inggeris.




Saya sendiri pun pertama kali dengar ni. Keluar topik ni sebab ada dapat customer ni tiba-tiba ada masalah buah pinggang yang dikelilingi banyak lemak.

Sebelum saya ulas lebih lanjut, kita kena jelas dulu fungsi buah pinggang kita ni.

Fungsi buah pinggang:
  • Mengekalkan kandungan air dalam badan
  • Mengawal tekanan darah
  • Mengawal paras elektrolit seperti kalsium, fosfat, sodium & potassium
  • Mengekalkan tahap asid tubuh atau ph pada kadar neutral 
  • Menghasilkan darah merah
  • Mengaktifkan vitamin D untuk penyerapan kalsium bagi menghasilkan tulang yang sihat

Banyak fungsi buah pinggang kita kan. Sebab tu kita kena jaga betul-betul buah pinggang kita.Bila buah pinggang kita tak sihat boleh menganggu fungsi tubuh dan aktiviti fizikal kita.

Buah pinggang sihat vs tak sihat


Ok. Berbalik pada buah pinggang yang banyak dikelilingi lemak.

Apakah Faktor "Fatty Kidney"?

Ia berlaku kerana terdapat lebihan lemak di sekeliling buah pinggang. Walhal lemak ni mula-mula nak lindungi fungsi buah pinggang kita. Tapi bila berlebihan jadilah masalah lain pulak.

Banyak lemak ini juga ada kaitan dengan mereka yang ada obesiti. Lebih 30 peratus rakyat Malaysia ada obesiti.



Berdasarkan satu kajian tahun 2010, oleh Oxford Journals, makin banyak lemak di sekitar buah pinggang, makin tinggi peluang untuk dapat masalah buah pinggang terutama yang ada Diabetes type 2.

Penyakit Diabetes antara yang tinggi di Malaysia. Berhati-hati!




Kenapa boleh berlaku "Fatty Kidney?"

Antara sebab buah pinggang banyak dikelilingi lemak kerana faktor pemakanan yang banyak makan makanan tinggi lemak, makanan ringan dan bergula. Bila lemak banyak dan tak digunakan, akhirnya lemak-lemak ini tadi terkumpul di sekitar organ seperti buah pinggang.

Apa kesan "Fatty Kidney?"

Kesan paling biasa berlaku ialah buah pinggang tidak boleh berfungsi dengan baik hingga terpaksa membuat dialisis, berisiko untuk dapat Diabetes dan darah tinggi. Selain itu masalah obesiti dan kolesterol tinggi juga.

Bukan itu saja, badan juga cepat berrasa letih lesu, tak boleh fokus, kurang selera makan dan kaki bengkak. Ini lah antara kesan dia apabila ada masalah berkaitan dengan buah pinggang kita.

Imej buah pinggang rosak


Apa cara nak atasi "Fatty Kidney?"

1. Berjumpa dengan doktor dan bincang dulu.
2. Bersenam & aktif secara fizikal
3. Kurangkan makanan tinggi lemak dan makanan proses.
4. Banyakkan makan buah & sayur.
5. Kurangkan pengambilan garam & gula.
6. Kurangkan makanan proses.
7. Kawal stress (bila stress ada tu yang cenderung makan banyak).
8. Tambahan boleh amik suplemen semulajadi untuk tambah baik kesihatan dan fungsi organ.

Antara cadangan suplemen Shaklee untuk "fatty kidney" / set Shaklee untuk buah pinggang:
  • Herblax - untuk detox usus. 
  • Alfalfa - menyingkir lemak dan kolesterol sekali keluar dari badan
  • Omega 3 - membuang lemak sedia ada, mengawal tekanan darah tinggi
  • Phytocol - menghalang lemak dari makanan dari diserap ke dalam dalam
  • Lecithin - pengemulsi lemak semulajadi, memudahkan lemak di bawa keluar
  • Vivix - membaiki sel hingga peringkat DNA, menambah baik fungsi organ termasuk buah pinggang & beri tenaga

Set Shaklee Untuk Buah Pinggang Banyak Lemak


Yang ada masalah fatty kidney atau ada risiko ke arah buah pinggan banyak lemak, cepat-cepat bertindak jangan dibiarkan. Sayangi buah pinggang kita.



Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ini? Anda boleh menghubungi saya di sini;

Rakan Shaklee Anda,
Nurzhiana bt Mohd Yunus (Gee)
SMS/WhatsApp :+60135707812
FB Page: 
Ziana Enos Dot Com
Personal FB : 
Ziana Eunos
Instagram: 
@zianaeunos.co


Saya ialah Gee yang juga merupakan pengedar aktif Shaklee yang jujur dan amanah, serta berusaha untuk membantu meningkatkan kesihatan anda. Hubungi Gee terus agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda untuk hidup lebih sihat. Gee juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin yang betul dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat nak menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, VICTORY EMPIRE TEAM yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.



Continue Reading

Mar 26, 2019

11 Tips Kekal Sihat Di Musim Panas


Setiap tahun negara kita, Malaysia memang akan mengalami musim panas atau gelombang haba yang melampau apabila tiba di musim penghujung Monsun Timur Laut. Biasanya ia berlaku bermula dari bulan Mac hingga Mei. Gelombang haba ini berlaku bila suhu melebihi 37’C selama tiga hari berturut.



Bila musim panas ni kita boleh rasa haba dia panas dari biasa. Kadang bila duduk bawah kipas pun akan tetap rasa bahang panas. Apatah lagi mereka yang memang bekerja di luar dengan cuaca panas mesti lagi terasa perit kan?

Kalini saya kongsikan 11 Tips untuk kekal sihat di musim panas.

1. Banyak minum air kosong atau mineral setiap masa. Jika boleh sentiasa membawa bekal air ke mana-mana saja.

2. Kurangkan mengambil minuman berkafein dan banyak gula seperti air dalam tin atau kotak.

3. Kurangkan aktiviti di luar.

4. Gunakan pakaian yang berwarna cerah, longgar dan ringan.

5. Gunakan payung atau topi bagi mengelak terkena terus pancaran cahaya matahari ke tubuh badan.

6. Gunakan kipas atau penghawa dingin untuk menyejukkan badan.

7. Gunakan krim pelindung matahari (sebaiknya spf 30 ke atas) untuk melindung kulit dari terkena terus cahaya uv. Ia boleh menyebabkan kulit terkena sunburn, risiko kanser kulit, kulit kering, kusam dan jeragat. Saya rekomen untuk cuba krim ini, Age Defense Moisturizer spf 50.

8. Elakkan untuk duduk dalam kenderaan yang bertutup tanpa penghawa dingin.

9. Minum air isotonik untuk menggantikan garam dan mineral yang hilang semasa tubuh kita berpeluh. Sebaiknya pilih air isotonik tanpa adda gula berlebihan dan tanpa gas. Minuman ini saya boleh rekomen Performance Drink. Minuman isotonik semulajadi tanpa gas dengan rasa natural orange!

10. Makan makanan tinggi antioksidan seperti vitamin C dan polifenol untuk menguatkan sistem pertahanan badan. Apabila cuaca panas kita mudah untuk jatuh sakit seperti demam, selsema dan batuk. Vitamin tinggi antioksidan juga boleh melindungi kulit dari sinar uv matahari.

Lihat >> Vitamin C Plus 500mg

11. Gunakan losyen jika kulit rasa kering dan gatal-gatal bila banyak berpeluh akibat haba panas. Pilih losyen yang organik seperti losyen Herbal Blend yang berasaskan tumbuhan semulajadi dan bebas peraben. Losyen ini boleh digunakan semua peringkat umur termasuk bayi dan kanak-kanak.


Berhati-hati pada musim panas. Antara kesan cuaca panas melampau ini boleh menyebabkan stok haba. Tanda-tanda strok haba seperti berikut:

Tanda Awal Strok Haba


Berjaga-jaga lah di musim panas. Terutama yang banyak melakukan aktiviti luar, yang berumur 40an, kanak-kanak yang berumur 5 tahun ke bawah, yang ada penyakit berkaitan pernafasan dan sesiapa saja yang ada penyakit seperti darah tinggi, jantung, kencing manis dan penyakit kelenjar tiroid. Sebaiknya elakkan berada terus di luar atau cuaca panas untuk satu jangka masa.


Semoga tips ini dapat membantu anda untuk kekal sihat dan cergas di musim panas.




Continue Reading

Mar 24, 2019

Testimoni ESP Shaklee Untuk Gastrik


Ada masah gastrik? Sekian lama dah ada sakit gastrik? Bagaimana ESP Shaklee boleh membantu sakit gastrik?

Untuk yang ada gastrik ni saya memang suka rekomen amik protein ESP. Sangat membantu mereka yang ada gastrik.

ESP Shaklee untuk sakit gastrik
Ni salah sorang customer saya yang minum ESP untuk membantu sakit gastrik beliau.



Orang gastrik biasanya memang tak boleh skip makan, tak boleh lewat makan, kena on time makan selalu kan. Makan juga kena berjaga tak boleh makan yang pedas dan berasid atau masam.

Tapi, customer saya ni, ssbab minum ESP gastrik dah tak datang serang lagi. Alhamdulillah.
  • ESP ni kenyang minum, jadi perut tak kosong dan rasa selesa.
  • ESP bersifat alkali jadi ia boleh meneutralkan asid gastrik.
  • Ada asid amino membantu baikpulih dan membaiki sel tisu baru ganti dengan yang dah rosak akibat hakisan asid gastrik.

Testimoni ESP dan gastrik dari pengguna Shaklee yang lain.




Yang ada penyakit gastrik boleh ikhtiar minum ESP Shaklee ok. Jangan biarkan sakit gastrik tu lama-lama sebab tak elok untuk perut dan badan kita. lagi-lagi bila nak berpuasa, takkan nak skip berpuasa setiap tahun sebab sakit gastrik.


Kenali Tanda / Simptom Gastrik yang biasa berlaku



Selain ESP Shaklee, anda juga boleh ambil set berikut umtuk masalah gastrik.



Fungsi / Kebaikan Set Gastrik Shaklee

1. Protein ESP 850 gram
  • Beri rasa kenyang yg agak lama, pelapik perut
  • Bersifat alkali bantu meneutralkan asid berlebihan dlm perut
  • Mengandungi asid amino yg akan bantu pulih / bina sel & tisu baru bagi dinding perut yg rosak akibat hakisan asid hidroklorik (gastrik)
  • Juga beri tenaga + baik untuk kulit!

2. Ostematrix 120 biji
  • Kaya dengan kalsium yang bersifat alkali. Ia membantu mengurangkan keasidan perut!

3. Peppermint Ginger Plus 90 biji
  • Kandungan herba asli pudina, halia, jintan hitam & manis bantu menyamankan dan melegakan ketidakselesaan perut
  • Kajian klinikal menunjukkan, halia dapat mengurangkan masalah sebu, senak perut dan menyingkir angin dalam badan. Sesuai sangatah untuk yang ada gastrik.


Semoga Set Gastrik ini dapat membantu anda yang ada masalah gastrik. Jangan dibiarkan! Kita ada pilihan. Usaha yang terbaik untuk baik pulih gastrik.



Berminat untuk mendapatkan Set Gastrik Shaklee ini? Anda boleh menghubungi saya di sini;

Rakan Shaklee Anda,
Nurzhiana bt Mohd Yunus (Gee)
SMS/WhatsApp :+60135707812
FB Page: 
Ziana Enos Dot Com
Personal FB : 
Ziana Eunos
Instagram: 
@zianaeunos.co


Saya ialah Gee yang juga merupakan pengedar aktif Shaklee yang jujur dan amanah, serta berusaha untuk membantu meningkatkan kesihatan anda. Hubungi Gee terus agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda untuk hidup lebih sihat. Gee juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin yang betul dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat nak menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, VICTORY EMPIRE TEAM yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.



Continue Reading

Mar 23, 2019

Viktoria: Berani Berimpian Tinggi!


Dalam group VIKTORIA dan bisnes Shaklee, kami semua ditekankan pasal IMPIAN. Apakah impian dan matlamat kami.

Kalini saya tampil lebih berani nak berkongsi impian dengan umum. Biasa sebelum ni rasa segan dan malu. Salah satu tips impian ni kita kena berani dan tulis dan tampal sekali apa impian. Siap dengan gambar sekali lagi bagus, boleh bayangkan setiap hari. Bila dah tampal tu tiap hari boleh tengok dan doa selalu.

Ni impian utama saya.



Yang ini pulak antara impian geng Viktoria.






Apa pulak impian korang? Jommm share.. kena berani bermimpi hihi. Pastu kita doa dan usaha setiap hari!! Nak berjaya tindakan kena seiring okay.



DOAKAN KAMI SEMUA BERJAYA DAN DIPERMUDAHKAN 
URUSAN UNTUK CAPAI IMPIAN.




Rakan Shaklee Anda,
Nurzhiana bt Mohd Yunus (Gee)
SMS/WhatsApp :+60135707812
FB Page: 
Ziana Enos Dot Com
Personal FB : 
Ziana Eunos
Instagram: 
@zianaeunos.co


Saya ialah Gee yang juga merupakan pengedar aktif Shaklee yang jujur dan amanah, serta berusaha untuk membantu meningkatkan kesihatan anda. Hubungi Gee terus agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda untuk hidup lebih sihat. Gee juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin yang betul dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat nak menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, VICTORY EMPIRE TEAM yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.



Continue Reading

Mar 22, 2019

Viktoria: 3 Minggu Dapat Apa?


Setelah 3 Minggu join group VIKTORIA apa kami dapat?

Baca dulu kisah geng wanita di Viktoria di sini, Bisnes Online Terbaik untuk Wanita


Jika tanya Gee memang banyak lah yang dapat. Banyak ilmu baru, info baru, kawan sid baru juga. Satu lagi semangat baru juga💪. Semangat tempias kat anak bisnes #VictoryEmpire (team Shaklee under Gee) nak bagi dorang semua semangat skali. Apa-apa ilmu Gee dapat terus share kat anak bisnes.


Apa kata geng VIKTORIA yang lain?










Yang pentingnyq bila dapat ilmu baru jer terus bertindak dan konsisten buat! Tindakan tu penting. Jangan biar je ilmu tapi tak praktis rugi sangat (peringatan buat Gee sendiri).

Gee harap dapat bantu upgrade diri lebih baik lagi tahun 2019, bantu lebih ramai lagi yang nak berjaya, bantu mereka yang nak dibantu untuk capai impian & bantu semua yang sihat.

Nak berniaga? Nak upgrade diri? Jommm Gee bantu pada yang mahu.



NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat nak menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, VICTORY EMPIRE TEAM yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Rakan Shaklee Anda,
Nurzhiana bt Mohd Yunus (Gee)
SMS/WhatsApp :+60135707812
FB Page: 
Ziana Enos Dot Com
Personal FB : 
Ziana Eunos
Instagram: 
@zianaeunos.co


Saya ialah Gee yang juga merupakan pengedar aktif Shaklee yang jujur dan amanah, serta berusaha untuk membantu meningkatkan kesihatan anda. Hubungi Gee terus agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda untuk hidup lebih sihat. Gee juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin yang betul dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.



Continue Reading

Mar 20, 2019

Segmen 24 Jam Bloglist #32 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2019 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 20 Mac 2019, iaitu tepat jam 8.30 pagi sehingga hari esok, 8.30 pagi 21 Mac 2019. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #32 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2019.

** jom support Mia Liana....


Continue Reading

Mar 18, 2019

12 Tips Kesuburan Untuk Lelaki


Tips kesuburan untuk lelaki. Ramai yang berfikir hanya para isteri saja yang tidak subur dan isteri juga yang perlu bekerja keras untuk mencuba bermacam cara.



Dalam entri kalini saya ingin berkongsi tips-tips kesihatan untuk membantu meningkatkan kesuburan para suami.

12 Tips Kesuburan Untuk Lelaki Yang Perlu Anda Tahu

1) Berhenti merokok. Merokok boleh mengurangkan jumlah sperma lelaki.

Merokok dan Kesuburan


2) Jangan minum arak. Arak juga boleh menurunkan hormon testoteron lelaki dan boleh menyebabkan penyakit hati (liver disease) yang boleh mengganggu tahap kesuburan lelaki.

3) Jangan mengambil dadah seperti ganja, cocaine, marijuana. Ia juga boleh menganggu kesuburan lelaki.

Punca ketidaksuburan Lelaki


4) Jangan ambil anabolik steroids yang banyak digunakan untuk membesarkan dan menguatkan otot. Untuk kesannya nanti ia boleh mengurangkan paras kesuburan lelaki.

5) Elak memakai seluar ketat, meletakkan laptop panas atas riba, duduk lama-lama atau masuk dalam sauna atau berendam dalam air panas. Ini semua boleh memanaskan suhu buah zakar dah merosakkan kualiti sperma.

6) Kurangkan membeli buah-buahan dan sayuran yang diimport kerana dikhuatiri ada kandungan pesticide yang tinggi. Sebaiknya banyakkan membeli buah-buahan dan sayur-sayuran tempatan.



7) Lelaki yang obesiti juga berisiko dua kali ganda lebih tinggi ada masalah kesuburan berbanding dengan lelaki yang tidak obese. Turunkan berat badan yang berlebihan dan amalkan gaya hidup sihat untuk menurunkan berat badan ke tahap yang lebih normal BMI dan lebih sihat.

8) Kawal penyakit kencing manis jika ada. Turunkan berat badan yang obese, amalkan gaya hidup sihat cergas untuk menurunkan berat badan ke tahap yang normal dan sihat.

Diabetes dan Ketidaksuburan


9) Jangkitan sexually transmitted diseases atau STD. Jika si isteri dikenalpasti mempunyai tube tersumbat, atau dikenalpasti mendapat penyakit STD, atau pelvic inflammatory disease, sila periksa kedua-dua isteri dan suami untuk jangkitan gonorrhoea dan chlamydia. Jika ada jangkitan penyakit seperti ini, si suami dan isteri perlulah mendapatkan rawatan segera untuk mencegah masalah kemandulan lebih awal.

10) Jika ada pembuluh salur darah yang bengkak berdekatan buah zakar, ia boleh dirawat untuk membantu meningkatkan masalah kesuburan lelaki.

11) Jika ada masalah perubatan yang kronik, seperti penyakit buah pinggang, penyakit barah, sila berjumpa doktor segera dan ambil nasihat doktor untuk mendapatkan rawatan terbaik untuk penyakit anda untuk tujuan meningkatkan kesihatan.

12) Kurangkan dan kawallah stress dengan baik. Dah baca? Cara terbaik dan berkesan untuk mengurus emosi


Masalah kesuburan boleh dicegah dengan cara menjaga kesihatan dan pemakanan. Ubah gaya hidup yang lebih sihat untuk memastikan kesuburan dan kesihatan yang lebih baik.


Dari segi pemakanan, digalakkan mengambil makanan yang tinggi kandungan antioksidan seperti Vitamin C dan Vitamin E kerana ia boleh membantu meningkatkan bilangan dan kualiti sperma.

Satu lagi makanan yang ada kandungan polifenol seperti Vivix Shaklee.



Makanan untuk meningkatkan kesuburan




Berminat nak dapatkan atau nak beli mana-mana vitamin dan produk Shaklee? Anda boleh terus hubungi Gee di 013-5707812.


Rakan Shaklee Anda,
Nurzhiana bt Mohd Yunus (Gee)
SMS/WhatsApp :+60135707812
FB Page: Ziana Enos Dot Com
Personal FB : 
Ziana Eunos
Instagram: @zianaeunos.co


Saya ialah Gee yang juga merupakan pengedar aktif Shaklee yang jujur dan amanah, serta berusaha untuk membantu meningkatkan kesihatan anda. Hubungi Gee terus agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda untuk hidup lebih sihat. Gee juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin yang betul dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.




Kredit info;
Prof Dr Imelda,
Pakar Perunding Obstetrik & Ginekologi
Subspecialist Maternal & Fetal Medicine



Continue Reading

Mar 17, 2019

10 Transformasi Terbaik Dari Pengguna Setia Shaklee

Koleksi testimoni dari pengguna setia produk Shaklee.


Jommm kita tengok transformasi dan kesan yang mereka dapat. Kebanyakan mereka semua ni dah bertahun ambil produk Shaklee dan ada yang menjadikan bisnes Shaklee sebagai sumber pendapatan.














Bila tengok semua gambar ni nampak makin muda bergaya kan? Seronok tengok perubahan dia. Gembira tengok perubahan sebab semua makin sihat. Alhamdulillah.

Sebab tu makin ramai yang mula ambil produk Shaklee. Yang paling penting selamat untuk kegunaan jangka panjang.


Ingat Shaklee, ingat lah:

Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan, Sentiasa Semulajadi!




Berminat nak dapatkan produk Shaklee? Boleh terus hubungi saya di 013-5707812 atau klik untuk pautan Whatsapp.




Continue Reading

Mar 14, 2019

Cara Berkesan Atasi Sembelit Masa Hamil


Cara berkesan untuk atasi masalah sembelit ketika ibu hamil.




Sembelit biasa berlaku pada semua orang termasuklah para ibu hamil terutama pada fasa akhir kehamilan.

Apakah sebabnya ibu boleh mengalami sembelit masa hamil?
  • Kurang makan serat/fiber
  • Kurang minum air
  • Kurang bergerak
  • Faktor rahim yang makin membesar
  • Terlebih hormon progesterone sebabkan usus lambat proses makanan
  • Otot perut dan usus jadi makin lemah bila usia makin bertambah


Ada beberapa tips yang boleh saya kongsikan untuk kurangkan sembelit ibu yang sedang hamil.

Cara Berkesan Atasi Sembelit Masa Hamil

1- Rajin minum air kosong. Paling penting untuk elak dehidrasi.

2- Ambil makanan yang ada serat seperti sayur hijau, betik, pisang, oat, kekacang, careals, dan beras perang.

3- Buat senaman ringan macam berjalan-jalan, dan senaman kegel.

4- Minum jus prune + yogurt untuk membantu melancarkan pembuangan najis.

5- Jangan buang air dengan tergesa.

6- Kurangkan atau elakkan minum kafein masa mengandung.

7- Satu lagi cara yang paling femes yang ramai ibu-ibu suka iaitu amik kalsium + magnesium untuk membantu mudah lawas membuang. Boleh amik suplemen Ostematrix. Ostematrix akan membantu melembutkan dan melegakan otot usus maka pergerakan usus jadi lebih lancar. Dan ia juga menarik air ke dalam usus bagi mengelak najis kering dan keras.






Kebaikan lain Ostematrix


Antara testimoni ibu hamil yang mengambil Ostematrix dalam Set Kehamilan Shaklee.





Bestkan Osteamtrix Shaklee ni, amik untuk sembelit tapi dapat manfaat lain juga.Yang ada sembelit jangan biarkan sakit merana diri. Boleh cuba tip-tip yang saya kongsikan di atas. Tapi ikut pengalaman lagi senang amik ostematrix ni. Boleh terus amik masa lepas bersalin terus, sambil tu boleh bantu elak juga sembelit lepas bersalin.


Berminat nak dapatkan Ostematrix atau nak beli mana-mana vitamin dan produk Shaklee? Anda boleh terus hubungi Gee di 013-5707812 atau klik sini untuk WHATSAPP.



NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat nak menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, VICTORY EMPIRE TEAM yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Rakan Shaklee Anda,
Nurzhiana bt Mohd Yunus (Gee)
SMS/WhatsApp :+60135707812
FB Page: 
Ziana Enos Dot Com
Personal FB : 
Ziana Eunos
Instagram: 
@zianaeunos.co


Saya ialah Gee yang juga merupakan pengedar aktif Shaklee yang jujur dan amanah, serta berusaha untuk membantu meningkatkan kesihatan anda. Hubungi Gee terus agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda untuk hidup lebih sihat. Gee juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin yang betul dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.



Continue Reading