Mar 20, 2019

Segmen 24 Jam Bloglist #32 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2019 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 20 Mac 2019, iaitu tepat jam 8.30 pagi sehingga hari esok, 8.30 pagi 21 Mac 2019. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #32 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2019.

** jom support Mia Liana....


Continue Reading

Mar 18, 2019

12 Tips Kesuburan Untuk Lelaki


Tips kesuburan untuk lelaki. Ramai yang berfikir hanya para isteri saja yang tidak subur dan isteri juga yang perlu bekerja keras untuk mencuba bermacam cara.



Dalam entri kalini saya ingin berkongsi tips-tips kesihatan untuk membantu meningkatkan kesuburan para suami.

12 Tips Kesuburan Untuk Lelaki Yang Perlu Anda Tahu

1) Berhenti merokok. Merokok boleh mengurangkan jumlah sperma lelaki.

Merokok dan Kesuburan


2) Jangan minum arak. Arak juga boleh menurunkan hormon testoteron lelaki dan boleh menyebabkan penyakit hati (liver disease) yang boleh mengganggu tahap kesuburan lelaki.

3) Jangan mengambil dadah seperti ganja, cocaine, marijuana. Ia juga boleh menganggu kesuburan lelaki.

Punca ketidaksuburan Lelaki


4) Jangan ambil anabolik steroids yang banyak digunakan untuk membesarkan dan menguatkan otot. Untuk kesannya nanti ia boleh mengurangkan paras kesuburan lelaki.

5) Elak memakai seluar ketat, meletakkan laptop panas atas riba, duduk lama-lama atau masuk dalam sauna atau berendam dalam air panas. Ini semua boleh memanaskan suhu buah zakar dah merosakkan kualiti sperma.

6) Kurangkan membeli buah-buahan dan sayuran yang diimport kerana dikhuatiri ada kandungan pesticide yang tinggi. Sebaiknya banyakkan membeli buah-buahan dan sayur-sayuran tempatan.



7) Lelaki yang obesiti juga berisiko dua kali ganda lebih tinggi ada masalah kesuburan berbanding dengan lelaki yang tidak obese. Turunkan berat badan yang berlebihan dan amalkan gaya hidup sihat untuk menurunkan berat badan ke tahap yang lebih normal BMI dan lebih sihat.

8) Kawal penyakit kencing manis jika ada. Turunkan berat badan yang obese, amalkan gaya hidup sihat cergas untuk menurunkan berat badan ke tahap yang normal dan sihat.

Diabetes dan Ketidaksuburan


9) Jangkitan sexually transmitted diseases atau STD. Jika si isteri dikenalpasti mempunyai tube tersumbat, atau dikenalpasti mendapat penyakit STD, atau pelvic inflammatory disease, sila periksa kedua-dua isteri dan suami untuk jangkitan gonorrhoea dan chlamydia. Jika ada jangkitan penyakit seperti ini, si suami dan isteri perlulah mendapatkan rawatan segera untuk mencegah masalah kemandulan lebih awal.

10) Jika ada pembuluh salur darah yang bengkak berdekatan buah zakar, ia boleh dirawat untuk membantu meningkatkan masalah kesuburan lelaki.

11) Jika ada masalah perubatan yang kronik, seperti penyakit buah pinggang, penyakit barah, sila berjumpa doktor segera dan ambil nasihat doktor untuk mendapatkan rawatan terbaik untuk penyakit anda untuk tujuan meningkatkan kesihatan.

12) Kurangkan dan kawallah stress dengan baik. Dah baca? Cara terbaik dan berkesan untuk mengurus emosi


Masalah kesuburan boleh dicegah dengan cara menjaga kesihatan dan pemakanan. Ubah gaya hidup yang lebih sihat untuk memastikan kesuburan dan kesihatan yang lebih baik.


Dari segi pemakanan, digalakkan mengambil makanan yang tinggi kandungan antioksidan seperti Vitamin C dan Vitamin E kerana ia boleh membantu meningkatkan bilangan dan kualiti sperma.

Satu lagi makanan yang ada kandungan polifenol seperti Vivix Shaklee.



Makanan untuk meningkatkan kesuburan




Berminat nak dapatkan atau nak beli mana-mana vitamin dan produk Shaklee? Anda boleh terus hubungi Gee di 013-5707812.


Rakan Shaklee Anda,
Nurzhiana bt Mohd Yunus (Gee)
SMS/WhatsApp :+60135707812
FB Page: Ziana Enos Dot Com
Personal FB : 
Ziana Eunos
Instagram: @zianaeunos.co


Saya ialah Gee yang juga merupakan pengedar aktif Shaklee yang jujur dan amanah, serta berusaha untuk membantu meningkatkan kesihatan anda. Hubungi Gee terus agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda untuk hidup lebih sihat. Gee juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin yang betul dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.




Kredit info;
Prof Dr Imelda,
Pakar Perunding Obstetrik & Ginekologi
Subspecialist Maternal & Fetal Medicine



Continue Reading

Mar 17, 2019

10 Transformasi Terbaik Dari Pengguna Setia Shaklee

Koleksi testimoni dari pengguna setia produk Shaklee.


Jommm kita tengok transformasi dan kesan yang mereka dapat. Kebanyakan mereka semua ni dah bertahun ambil produk Shaklee dan ada yang menjadikan bisnes Shaklee sebagai sumber pendapatan.














Bila tengok semua gambar ni nampak makin muda bergaya kan? Seronok tengok perubahan dia. Gembira tengok perubahan sebab semua makin sihat. Alhamdulillah.

Sebab tu makin ramai yang mula ambil produk Shaklee. Yang paling penting selamat untuk kegunaan jangka panjang.


Ingat Shaklee, ingat lah:

Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan, Sentiasa Semulajadi!




Berminat nak dapatkan produk Shaklee? Boleh terus hubungi saya di 013-5707812 atau klik untuk pautan Whatsapp.




Continue Reading

Mar 14, 2019

Cara Berkesan Atasi Sembelit Masa Hamil


Cara berkesan untuk atasi masalah sembelit ketika ibu hamil.




Sembelit biasa berlaku pada semua orang termasuklah para ibu hamil terutama pada fasa akhir kehamilan.

Apakah sebabnya ibu boleh mengalami sembelit masa hamil?
  • Kurang makan serat/fiber
  • Kurang minum air
  • Kurang bergerak
  • Faktor rahim yang makin membesar
  • Terlebih hormon progesterone sebabkan usus lambat proses makanan
  • Otot perut dan usus jadi makin lemah bila usia makin bertambah


Ada beberapa tips yang boleh saya kongsikan untuk kurangkan sembelit ibu yang sedang hamil.

Cara Berkesan Atasi Sembelit Masa Hamil

1- Rajin minum air kosong. Paling penting untuk elak dehidrasi.

2- Ambil makanan yang ada serat seperti sayur hijau, betik, pisang, oat, kekacang, careals, dan beras perang.

3- Buat senaman ringan macam berjalan-jalan, dan senaman kegel.

4- Minum jus prune + yogurt untuk membantu melancarkan pembuangan najis.

5- Jangan buang air dengan tergesa.

6- Kurangkan atau elakkan minum kafein masa mengandung.

7- Satu lagi cara yang paling femes yang ramai ibu-ibu suka iaitu amik kalsium + magnesium untuk membantu mudah lawas membuang. Boleh amik suplemen Ostematrix. Ostematrix akan membantu melembutkan dan melegakan otot usus maka pergerakan usus jadi lebih lancar. Dan ia juga menarik air ke dalam usus bagi mengelak najis kering dan keras.






Kebaikan lain Ostematrix


Antara testimoni ibu hamil yang mengambil Ostematrix dalam Set Kehamilan Shaklee.





Bestkan Osteamtrix Shaklee ni, amik untuk sembelit tapi dapat manfaat lain juga.Yang ada sembelit jangan biarkan sakit merana diri. Boleh cuba tip-tip yang saya kongsikan di atas. Tapi ikut pengalaman lagi senang amik ostematrix ni. Boleh terus amik masa lepas bersalin terus, sambil tu boleh bantu elak juga sembelit lepas bersalin.


Berminat nak dapatkan Ostematrix atau nak beli mana-mana vitamin dan produk Shaklee? Anda boleh terus hubungi Gee di 013-5707812 atau klik sini untuk WHATSAPP.



NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat nak menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, VICTORY EMPIRE TEAM yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Rakan Shaklee Anda,
Nurzhiana bt Mohd Yunus (Gee)
SMS/WhatsApp :+60135707812
FB Page: 
Ziana Enos Dot Com
Personal FB : 
Ziana Eunos
Instagram: 
@zianaeunos.co


Saya ialah Gee yang juga merupakan pengedar aktif Shaklee yang jujur dan amanah, serta berusaha untuk membantu meningkatkan kesihatan anda. Hubungi Gee terus agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda untuk hidup lebih sihat. Gee juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin yang betul dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.



Continue Reading

Mar 13, 2019

Mar 12, 2019

9 Cara Dan Tips Terbaik Dan Berkesan Mengurus Emosi


Bagaimana cara terbaik dan berkesan untukmengurus emosi anda? Apa tip-tip yang boleh anda buat untuk urus emosi terutama bagi ibu-ibu yang bekerja dan sambil tu ada buat bisnes lain jugak.



Cara Terbaik Dan Berkesan Mengurus Emosi 
  1. Elakkan bersangka buruk. Selalu latih diri untuk bersangkan yang baik-baik pada setiap apa yang berlaku. Agak mencabar mula-mula tapi bila anda cuba buat pasti dapat! Saya sedang latih diri untuk selalu bersangka baik juga ni.
  2. Bila rasa stress sangat boleh cuba beralih buat benda yang anda suka atau buat balik hobi yang dah lama anda tinggalkan. Ni untuk alih perhatian dan fikiran supaya tak rasa stress. 
  3. Rasa serabut dan ada macam-macam fikiran, cuba tengok benda yang cantik-cantik dan indah seperti anda tengok pemandangan cantik di sekeliling tempat anda. Contohnya pergi ke pantai ke untuk kawal balik emosi tadi.
  4. Cuba seimbangkan antara dunia dan akhirat. Ya sebut senang tapi bila anda fikir balik, dunia ni memang tempat Allah bagi ujian dan masalah untuk anda. Jadi, anda kena pandai mengawal dan anggaplah tu ujian dan Allah nak bagi pahala kat akhirat nanti.
  5. Cuba latih diri untuk banyakkan bersedekah dan waqaf. Takkan miskin bila anda memberi. Makin banyak anda beri, makin banyak anda dapat balik, makin banyak pahala anda kumpul. Memberi ni juga sebenarnya melatih diri untuk lembut hati dan tenang rasa emosi dan fikiran kita.
  6. Bila rasa teruk sangat emosi masa tu, rasa tak tahan dan, anda boleh cuba istigfar banyak kali,  kemudian amik wuduk dan buat solat sunat.
  7. Satu lagi, cuba letak tangan kanan kat dada kiri, sebut macam ni "Ya Allah lapangkanlah dadaku & penuhkanlah dengan kesabaran". Cuba buat banyak kali inshaAllah hati tenang.
  8. Anda juga boleh pilih untuk terima sesuatu perkara secara positif atau negatif. Pilihan ada di tangan anda sendiri. Jangan kalah dengan emosi. 
  9. Fikirkan yang positif, fikirkan kegembiraan selalu. Emosi boleh berubah mengikut apa yang kita fikirkan. Macam teknik kuasa minda. 

Nah Gee share sedikit perkongsian dari rakan-rakan Shaklee. Moga boleh jadi panduan untuk kawal emosi.





Moga bermanfaat untuk bantu ada urus emosi dengan baik dan berkesan. Semua tips Gee bagi atas tu semua dari pengalaman sendiri kawan-kawan.

Jika ada tips-tips lain bolej juga kongsikan dengan Gee di ruangan komen ni.




Continue Reading

Mar 9, 2019

Bisnes Online Terbaik Untuk Wanita


Apa sebab bisnes Shaklee, bisnes online terbaik untuk wanita? Bisnes paling popular untuk wanita.



Dalam bisnes Shaklee kebanyakan atau majoriti banyak wanita yang mula buat bisnes Shaklee. Kenapa jadi macam tu?

Sebabnya wanita termasuklah saya sendiri bermula dengan mengambil produk Shaklee dan bila dah rasa efek dan kesan sendiri barulah kami membuat keputusan untuk buat bisnes Shaklee pulak.

Jadi, bermula dari kesihatan bertambah baik, dapat menyesaikan masalah kesihatan diri dan keluarga. Bila dah rasa sendiri kebaikan dan mula berkongsi kepada orang ramai maka dari situlah secara tak langsung dapat membantu menambah pendapatan.

Jom kita tengok apa kata wanita ni semua. Apa yang Shaklee bantu? Apa yang mereka dapat?











Best kan?! Bila buat bisnes Shaklee ni bukan kesihatan saja makin ok tapi dari segi kewangan, hutang dapat diselesaikan & juga boleh berbakti pada mak ayah dan anak2 skali.

Bagi saya sendiri pulak, Shaklee membantu dari segi kesihatan dan kewangan. Kesihatan saya dah keluarga makin baik. Mula jaga makan minum.

Kewangan pulak saya boleh bagi kat mak ayah, bayar hutang ptptn, bayar bil air elektrik dan macam2 lagi.

Tapi paling best gak shaklee membantu saya untuk jadi suka bantu orang, suka memberi, suka baca ilmu-ilmu baru & info sihat.  Juga boleh tambah kenalan dan kawan baru juga. Banyakkk lagi sebenarnya.

Kenapa Shaklee Bisnes Terbaik Untuk Wanta??
  • Tak perlu modal tinggi hanya bayar rm65 saja boleh terus mula
  • Sistem macam dropship, kita amik order customers kemudian order di online web shaklee
  • Tak perlu fikir pos barang sebab Shaklee yang uruskan
  • Masa flexible
  • Ada bimbingan / coaching online & offline
  • Peluang dapat bonus hingga 4-6 angka sebulan
  • Peluang sertai insentip trip dari Shaklee di dalam & luar negara termasuk umrah
  • Bisnes boleh diwarisi
  • Bisnes patuh syariah

Best kan bisnes ni?? Anda wanita nak saya bantu jugak? jommm saya bantu anda melalui bisnes Shaklee. Tak pandai berniaga? Tak tau? Takda pengalaman? Tak apa saya boleh guide dan bantu.

Jom sertai kami di #shaklee untuk upgrade diri kesihatan & kewangan bermula dari sekarang!






Continue Reading

Mar 4, 2019

2 Promosi Best Shaklee Sepanjang Bulan Mac 2019


Selamat sejahtera dan Assalamualaikum. Untuk bulan Mac 2019 kalini ada promosi terbaik dari Shaklee Malaysia. Nak tau promosi apa? jommmm!



Promosi 1

Set Wonder Women
Beli mana-mana set dalam Set Wonder Women ini, anda akan dapat baucer RM30 bila buat belian  produk sebanyak RM100 pada masa belian seterusnya. Baucer ini boleh digunakan sehingga 15 April 2019.

Promosi Set Wonder Women

Saya bagi contoh lebih mudah untuk anda.
  • Anda buat belian 5 botol Ostematrix dan layak mendapat baucer RM30 tadi. Kemudian anda nak buat belian lagi (pastikan sebelum 15 April 2019), maka anda boleh menggunakan baucer RM30 tadi tapi dengan syarat belian anda mestilah dalam jumlah RM100 ke atas.
  • Misalnya, anda nak beli Vitamin C Plus (RM97) dan Herbal Blend Cream (RM37.50). Jumlah 2 item ini ialah RM134.50. Dengan adanya baucer tadi anda boleh tolak RM30, jadi anda hanya perlu bayar RM104.50 saja! Best kan?? Jimat!!


Info dan Maklumat setiap set Wonder Women:

1. Vitalea Iron Formula

RM93.75 | 120 tablets untuk kegunaan 2-4 bulan konsisten

1 set ada 4 botol Vitalea = RM375 (dapat baucer RM30) + pos RM10 = RM385

Nak lebih jimat boleh mendaftar ahli Shaklee dan buat belian terus. Yuran daftar ahli Shaklee RM65 + pos RM10 = RM75. Kemudian beli 4 botol Vitalea dengan harga ahli terus. Jumlah semua ialah RM375 dan anda dapat baucer RM30!


2. GLA Complex 

RM91.25 | 60 capsules untuk kegunaan 1-2 bulan konsisten

1 set ada 4 botol GLA Complex  = RM365 (dapat baucer RM30) + pos RM10 = RM375

Nak lebih jimat boleh mendaftar ahli Shaklee dan buat belian terus. Yuran daftar ahli Shaklee RM65 + pos RM10 = RM75. Kemudian beli 4 botol GLA Complex dengan harga ahli terus. Jumlah semua ialah RM367 dan anda dapat baucer RM30!


3. Ostematrix

RM61.25 | 120 caplets untuk kegunaan 1 bulan setengah konsisten

1 set ada 5 botol Ostematrix = RM306.25 (dapat baucer RM30) + pos RM10 = RM316.25

Nak lebih jimat boleh mendaftar ahli Shaklee dan buat belian terus. Yuran daftar ahli Shaklee RM65 + pos RM10 = RM75. Kemudian beli 4 botol Ostematrix dengan harga ahli terus. Jumlah semua ialah RM320 dan anda dapat baucer RM30!


*Bila anda dah mendaftar ahli Shaklee,
  • anda terus dapat harga ahli yang 15-25% lebih murah dari harga pasaran!! 
  • dapat konsulatasi istimewa yang tepat dan berkesan.
  • lebih mudah untuk beli produk samada secara online di web ataupun boleh Whatsapp Gee terus untuk Gee bantu orderkan untuk anda.
  • dapat stok produk Shaklee fresh dari Shaklee terus!


Promosi 2

Promosi yang kedua pula ialah promosi untuk skincare YOUTH. Anda boleh lihat di sini Testimoni YOUTH Skincare dan Info lengkap YOUTH skincare

Beli mana-mana set YOUTH di bawah ini, anda juga layak dapat baucer RM50 (buat belian RM100 ke atas). Baucer juga sah dan bleh guna hingga 15 April 2019.

Promosi Youth

Maklumat Promosi YOUTH:

SET A: Eye Treatment dan Serum

Harga pasaran:
  • Eye Treatment RM243.75
  • Serum RM412.50
  • Jumlah = RM 656 (dapat baucer RM50) + pos RM10 = RM666.25


Nak lebih jimat boleh mendaftar ahli Shaklee dan buat belian terus. Yuran daftar ahli Shaklee RM65 + pos RM10 = RM75. Kemudian beli SET A dengan harga ahli terus. Jumlah semua ialah RM600 dan anda dapat baucer RM50!


SET B: Eye Treatment dan Radiance C+E

Harga pasaran:
  • Eye Treatment RM243.75
  • Radiance C+E RM412.50
  • Jumlah = RM 656 (dapat baucer RM50) + pos RM10 = RM666.25


Nak lebih jimat boleh mendaftar ahli Shaklee dan buat belian terus. Yuran daftar ahli Shaklee RM65 + pos RM10 = RM75. Kemudian beli SET B dengan harga ahli terus. Jumlah semua ialah RM600 dan anda dapat baucer RM50!


Dah baca?
Krim Mata Terbaik: Youth Restoring Eye Treatment Shaklee



Best-best kan PROMOSI SHAKLEE MAC 2019 ni!! Berminat nak dapatkan promosi bulan ini atau nak beli mana-mana vitamin dan produk Shaklee? Anda boleh terus hubungi Gee di 013-5707812 atau klik sini untuk WHATSAPP.




NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat nak menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami,  VICTORY EMPIRE TEAM yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Rakan Shaklee Anda,
Nurzhiana bt Mohd Yunus (Gee)
SMS/WhatsApp : +60135707812
FB Page: Ziana Enos Dot Com
Personal FB : Ziana Eunos
Instagram: @zianaeunos.co


Saya ialah Gee yang juga merupakan pengedar aktif Shaklee yang jujur dan amanah, serta berusaha untuk membantu meningkatkan kesihatan anda. Hubungi Gee terus agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda untuk hidup lebih sihat. Gee juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin yang betul dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.



Continue Reading