Jun 15, 2019

Jun 11, 2019

Selamat Hari Raya Aidilfitri Part 2


Raya part 2

Tahun ni raya sakan hihi. Part 2 ni Gee pergi beraya ke Kampung Igan dengan member.


Ni member Gee dari sekolah menengah dulu, Izzati. Tiap tahun kami ke igan hihi. Sebabnya ramai member sekolah dulu dari igan.










Masa pergi beraya ni kami join majlis berlanggar meja di Kampung Igan. Majlis ni macam satu tradisi dah. Berpuluh tahun dah.


Majlis berlanggar meja ni maksudnya kita makan beramai. Mana rumah yang terlibat dorang akan sediakan menu semua. Ikut giliran kampung lah. Masa pergi ni Kampung Tengah Igan.



Lauk dia sedap semua. Kenyang makan hihi.






Lepas makan tu sebabkan kita orang dah kenyang sangat makan so tak pergi beraya rumah member dah. Tapi balik terus. Hahaha.. semua kekenyangan😃😃


Tapi so far alhamdulillah lah meriah dan seronok jalan.

Tunggu part 3 pulak k.



Continue Reading

Jun 6, 2019

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2019


Selamat hari raya aidilfitri buat semua muslimin muslimat. Moga ceria bahagia di samping keluarga tersayang.

Raya kalini famili besar Gee lebih meriah. Ramai beraya balik kampung. So dapat kumpul ramai.

Share gambat famili besar. Tapi ni baru suku. Ada lagi adik beradik mak.



Yang bawah ni dengan sepupu semua hihi.








Yang ni pulak gambar kami adik beradik dengan mak ayah. Sorang adik laki tak balik tahun ni.





Menu raya kami tahun ni dapay rasa masakan orang johor. Sebab isteri pakcik dari johor datang beraya.

Menu dia, rendang ayam johor, lontong, serunding dan daging masak sate (yang ni betul ke nama dia hihi).




Kek lapis orang Sarawak memang wajiblah ma. Hihi.




Ok lah.. nanti gee share lagi..😃😃

Selamat hari raya semua🌸🌹




Continue Reading