22 January 2021

17 January 2021

Dapat Percuma Moisturizer

 

Assalamualaikum dan hi semua. Moga semua sihat selalu. Entri kalini Gee nak share Gee dapat satu hadiah lucky draw. Seronoknya haha sebab dulu-dulu mana jenis bertuah dapat ni. 

Lucky draw ni tiap minggu ada team bisnes kami buat. Syarat untuk layak dapat lucky draw ni ialah buat belian RM250 dalam satu resit. Yang best lucky draw ni semua layak dapat hadiah. Hehe. Tu yang best tu.



Hadiah yang Gee dapat ialah skincare Youth iaitu Lock Day Cream atau moisturiser lah. Moisturiser ni berharga RM 247.50 (harga pasaran). Tapi dapat percuma tu yang seronok.





Kebaikan moisturiser Youth. Gee memang ada guna. Dah abis satu bekas guna aritu tahan 10 bulan lebih, lama juga pakai. So far guna memang best untuk kulit. Ada hyaluronic acid tu yang bagus bagi kulit lembap moist dari dalam. 





Continue Reading

Makan Apa Harini #4

 

Kalini dalam entri Makan Apa Harini yang ke #4 Gee nak kongsikan makanan favourite Gee iaitu HOT PLAT atau Sizzling Yee Mee. 




Masa belajar dulu suka juga makan hot plate ni. Tapi lepas abis belajar Gee balik kampung jarang or tak ada orang buat kat area Gee. So bila dah lama tak makan ni rasa sedap pulak.

Jadi, tiap kali ke Tesco Kulai memang akan oder hot plate ni bila makan kat sana. Dah macam favourite pulak rasa hehe.


Korang suka makan hot plate juga ke??



Continue Reading

13 January 2021

Makan Apa Harini #3


Kalini Gee nak share menu sushi pulak untuk Makan Apa Harini. 

Sebenarnya sebelum ni tak minat sangat sushi tapi sejak 1-2 bulan ni macam suka pulak makan sushi. Jika nak tanya Gee suka sushi apa tak pasti lagi tapi so far yang dalam gambar bawah ni suka makan semualah. 


SUSHI AEON MALAYSIA




Sushi ni Gee beli kat AEON KULAI minggu lepas. Masani dengan sepupu beli kitaorang tengah cari apa makanan yang best. So trylah beli sushi dalam packing gini.  

Harga dalam RM 13 - RM 15 sepekat haritu rasanya Gee beli. Sedap juga rasa dia. Memang kenyang makan. Sorang makan orang lain tak nak sangat. 


Korang suka sushi apa? 




 

Continue Reading

12 January 2021

Makan Apa Harini #2

 

Makan apa harini kalini Gee nak share pulak makanan yang Gee suka makan beberapa bulan ni, Nasi Ayam MarryBrown. 



Mula suka makan ni bila makcik Gee tanya nak try makan nasi ayam MB ke? Gee gtau ya boleh juga cuba. Tak sangka pulak bila dah beli tu jadi tersuka makan. 


Packaging dia cantik


Apa yang ada dalam Nasi Ayam MarryBrown?

Ada ayam goreng yang sedap bagi Gee sebab tak ada tulang, ada timun, ada nasi, ada sup yang sedap juga ( Gee suka sup tu memang sedap kena dengan selera Gee) dan ada sos untuk cecah ayam goreng. Satu lagi ada keropok tu juga. 




Kenyang makan satu nasi ayam MB ni. Gee suka. Menu simple tapi sedap dan kenyang. Bagi korang yang suka makan nasi ayam boleh cuba Nasi Ayam Marrybrown. 

Harga RM 8.80 untuk ala carte. Jika by set RM 11.50. 





Continue Reading

11 January 2021

Makan Apa Harini #1

 

Sempena tahun baru 2021 ni Gee nak buat entri khas "Makan Apa Harini?". Saja buat sebagai kenangan dan memori Gee duk Johor lagi ni tak balik Sarawak lagi😂😄.

Ok entri pertama Gee nak kongsikan biskut sedap ni. Biskut coklat chip dan tart nenas. Biskut ni kisahnya kawan pakcik yang bagi bila dia datang rumah melawat pakcik Gee bulan Disember lepas. 


Biskut Chocolate Chip dari Haris Homemade Cookies ni sedap. Gee suka makan. Terasa coklat cip dia. Satu lagi dia orang buat nipis tak tebal so rasa rangup sedap lah bila masuk mulut tu. Ni paling Gee suka makan. hehe






Tart Gulung Premium. Sedap juga rasa dia. Terasa nenas tu. 





Korang minat makan biskut juga? 

Gee nak kata minat sangat tak juga tapi jika sedap tu makanlah hehe. Gitu pulak hehe. 


Nak dapatkan biskut sedap boleh beli dari Haris Homemade Cookies ni. Boleh hubungi 0137245314. Ni Gee bukan agen atau buat review berbayar, free tau. Saja promote sebab sedap rasa dia. 

Tapi jika nak oder Shaklee haa tu boleh roger Gee di 013-5707812. Hihi.




Continue Reading

10 January 2021

07 January 2021

Cara Hilangkan Jerawat Resdung


Jerawat naik biasa berlaku. Tapi bila ada resdung dan ada jerawat sekali tu memang mencabar. Tambah lagi jenis sensitif, resdung dan jerawat sama-sama naik memang azab juga bila kena. 

Resdung biasa disebabkan ada alahan atau alergik kepada sesuatu mungkin menjadi punca kepada masalah kulit dan jerawat naik. Bila ada resdung, bila badan alah kepada sesuatu, histamin akan dilepaskan di dalam darah, dan ini akan menyebabkan rongga udara di dalam tengkorak (sinus) mampu mengeluarkan lebih banyak cecair dan tersumbat.

Pada masa yang sama, histamin juga boleh membuatkan iritasi pada kulit. Akhirnya kulit menjadi gatal dan merah-merah termasuk benjolan mula keluar. Sebab itu kita dapat lihat masalah jerawat juga makin banyak naik. 


Bagaimana nak menghilangkan jerawat resdung?





Untuk yang ada masalah jerawat resdung ini biasanya Gee suka rekomen basic set iaitu,

1. ALFAFA COMPLEX
- Kaya dengan profil untuk membantu mengurangkan keradangan akibat resdung, alergi, eczema
- Melawan alahan seperti hidung/kulit sensitif & gatal2 akibat resdung
- Tapi pesakit SLE tak digalak untuk mengambil suplemen Alfalfa
- Bagi yang ada jerawat, Alfalfa juga membantu menyingkirkan toksin keluar dari badan, badan banyak toksin juga punca jerawat sering naik.


2. VITA C PLUS
- Agen antihistamin yang boleh mengurangkan masalah resdung atau alahan.
- Tinggi dengan antioksidan penting untuk meningkatkan antibodi & daya tahan badan melawan penyakit.
- Memperbaiki masalah jerawat yang kerap naik sebab vitamin C tinggi antioksidan boleh meneutralkan radikal bebas (punca jerawat naik).
- Membantu meredakan bersin dan selsema yang sering mengganggu pesakit resdung.



Selain dari mengambil Set Jerawat Resdung Shaklee, korang juga boleh amalkan tips berikut.

Tips Kawal Jerawat Resdung
  • Rajin minum air kosong.
  • Kurangkan pengambilan air dan makanan manis.
  • Elak makanan yang boleh sebabkan alergik naik.
  • Jangan pegang atau kacau jerawat.
  • Mencuci muka 2 kali sehari saja.
  • Rajin menuci dan membersihkan tempat tidur termasuk sarung bantal, tilam dan selimut. 
  • Elak stres, sebabnya stress juga boleh mendorong jerawat naik.
  • Elak makanan segera. Cuba kurangkan makan.
  • Lebihkan makan sayur dan buah dan makanan bersup. Kurangkan yang bergoreng.






Berminat nak dapatkan vitamin untuk jerawat resdung ini, anda bolehlah terus menghubungi Gee di 013-5707182 atau klik gambar bawah ini untuk pautan whatsapp.







Continue Reading

03 January 2021

02 January 2021

Promosi Vitamin C Shaklee 2021

 

Bulan baru, tahun baru, selamat Tahun Baru 2021!! Berita baiknya ada PROMOSI VITAMIN C!! Promosi Vitamin C dari Shaklee untuk permulaan tahun baru yang sihat.

Berita baiknya mula tahun 2021 ini selama 3 bulan akan ada billaboard Vitamin C seluruh Malaysia. Kiranya dari sekarang korang semua boleh nampak iklan vitamin C Shaklee di jalanan terutama yang berada di area Kuala Lumpur dan Selangor boleh nampak banyak. 






PROMOSI VITAMIN C

Promosi kalini Shaklee Malaysia buat menarik sikit. 

Dengan membuat belian 5 botol vitamin C korang akan layak dapat;

  • Beli vitamin C harga ahli terus, RM 390 untuk 5 botol (harga pasaran RM 487.50)
  • Layak dapat keahlian Percuma (jimat RM 35)
  • Layak dapat Percuma postage (jimat RM 10)
  • Dapat Percuma Face mask dari Shaklee (limited edition)
  • Percuma car sticker Vitamin C (limited edition)


Promosi Vitamin C


Percuma Car Sticker Vitamin C

Apa itu Vitamin C?

Vitamin C sangat penting kerana ada pelbagai kebaikan kepada tubuh kita dengan fungsi utamanya sebagai sumber antioksidan yang baik. Walau bagaimanapun, ia tidak dihasilkan atau disimpan di dalam badan. Oleh itu kita perlu mengambil vitamin penting ini melalui pemakanan.


Kebaikan Vitamin C 
  • Bantu kuatkan sistem imunisasi badan
  • Mambantu sekatakan tona kulit
  • Membantu mengatasi masalah jerawat, kulit kusam dan jeragat
  • Merangsang peghasilan collagen, asas untuk bantu memberi struktur kulit yg sihat
  • Mengatasi masalah cepat penat dan mudah rasa lemau
  • Bantu masalah resdung seperti kerap bersin, hidung gatal.
  • Badan lebih sihat, jarang kena demam selsema.
  • Bantu masalah gusi berdarah.
  • Meningkatkan interferon semulajadi tubuh untuk merangsang pengeluaran T-cells melawan kanser, membuang kimia berbahaya & menghapus radikal bebas.
  • Mengekalkan kapilari darah yang sihat.
  • Memperbaiki insomnia. Boleh amik malam sebelum tidur bersama dengan Ostematrix (ada kalisum dan Vitamin D).


Vita C Plus


Pilihlah Vitamin C dari Shaklee!
  • Sistem Sustained Release yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam.
  • Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus.
  • Produk semulajadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung.
  • Sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif
  • Sebotol ada 180 tablet Vitamin C. Boleh guna hingga 5-6 bulan.


Vitamin C 



Kelebihan Vitamin C Shaklee


Info Vitamin C

10 kebaikan vitamin C yang ramai terlepas pandang

Vitamin C Shaklee Best

Vitamin C untuk orang dewasa

Kajian vitamin C untuk pesakit covid-19

5 fakta penting Vitamin C





Berminat nak dapatkan Vitamin C, anda bolehlah terus menghubungi Gee di 013-5707182 atau klik gambar bawah ini untuk pautan whatsapp.



Continue Reading

Selamat Tahun Baru 2021

 

Selamat Tahun Baru 2021!! Tak sangka dah masuk tahun baru dah. Tahun lepasa macam sekejap je rasa. 




Azam Gee tahun 2021 antaranya untuk blog juga ada masuk list. Nak aktif berblog, nak banyakkan tulis entri yang bermanfaat dan rajin blogwalking. 


Sarapan Gee di tahun baru macam biasa ESP. Kenyang minum. Bolehlah kawal makan macam-macam tu kan. Sebab misi nak jaga badan juga.




Moga semua sihat dan gembira selalu di tahun baru ni. Moga covid-19 juga akan berakhir dalam masa segera. Aminn.



Continue Reading