Showing posts with label ESP. Show all posts
Showing posts with label ESP. Show all posts

Nov 20, 2017

Cara Bancuh ESP Shaklee dengan Susu Strawberi


Assalamualaikum dan hi semua 

Harini gee nak berkongsi satu resepi baru ESP.  Iaitu cara bancuh ESP Shaklee dengan susu strawberi. Ni kali pertama gee cuba buat dan rasa. 

Ok. Jom gee bagi tunjuk cara bancuhan ESP Shaklee dengan susu perisa strawberi. 


Mula-mula sediakan susu strawberi Goodday dan tuang dalam shaker. Gee letak dalam angaran 500ml. Berapa sukatan ikut masing-masing ok. 

Lepastu gee letak 3 sudu ESP Shaklee dalam susu strawberi. 



Kemudian gee shake shake dulu ESP Shaklee dengan susu strawberi tadi. Lepastu baru gee letak ais. 

Nak letak berapa ketul ais tu terpulang. Macam gee sendiri memang letak banyak sampai dua kali tambah sebab tak nak rasa dia yang manis sangat tu hihi. 



Tapi bila tambah ais ni memang lagi sedap la rasa dia. Lagi ummmppph!!! Hehe



Tadaaa dah siap! Boleh minum dah sekarang. Buat minum sarapan pagi ni memang cun sebab kenyang sangat. 

Bagi yang tak sempat sarapan dan tengah "otw" ke pejabat tu boleh bawa bekal ESP Shaklee ni sambil minum dalam kereta dalam jam pagi-pagi. 

Tapi memang tak mengantuk la lepas minum ESP. Buat kita rasa lebih bertenaga dan boleh fokus kerja. Ni gee bercakap berdasarkan pengalaman sendiri. 


Tapi cara minum ESP Shaklee untuk kurus tu kan lagi baik guna air kosong. Elakkan guna air manis ya. Sebab ESP Shaklee ni dia memang rendah lemak dan karbohidrat, tiada kolesterol jadi memang sesuai sangat la untuk bantu mereka yang nak kurus dengan ESP Shaklee. 


Cara buat ESP Shaklee dengan air kosong ni lagi cepat dah mudah. Rasa semua tahu. 

Gee bagitau cara bancuh ESP Shaklee yang biasa gee buat. Letak air kosong dalam shaker dan tambah 2 atau 3 sudu ESP lepastu terus " shake shake " dah siap! Senang sangat kan. 

Paling bagus 3 sudu ESP Shaklee lagi kenyang. Ni memang selalu gee buat. 

Ok. Selamat mencuba! 



Continue Reading

Oct 31, 2017

Testimoni Esp Shaklee: Berat Turun 2Kg

Assamualaikum dan selamat sejahtera semua.

Ok entri kalini gee nak share testimoni customer yang minum ESP.


Customer gee yang ni dia minum ESP dalam bulan puasa haritu. Dalam tempoh sebulan tu dia gtau ada perubahan berat dah turun 2kg!

Alhamdulillah seronok kan? hihi





Ok. Yang sorang lagi customer gee ni dia kata selera makan ada berkurang dan slalu rasa kenyang. 



Yes kenyang minum ESP. Bila dah terbiasa amik ESP ni kan gee sendiri pun perasan selera makan tu boleh kawal. Kurang nak makan yang manis & jajan semua tu. 

Sebabtu meraka yang nak kurus tu direkomen amik ESP skali.


1 hidangan ESP bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu! 

Sebabtu la rasa kenyang sangat!


Then protein ESP juga penting untuk otot. Otot ni penting juga untuk pembakaran lemak tau tak? 


Ok. Ada lagi yang best pasal ESP ni jugak. 

Mari kita baca KELEBIHAN DAN KEHEBATAN ESP SHAKLEE yang terbukti berkesan. 


πŸ’™ 1 tin ESP 850gram dihasilkan daripada 30 kg kacang soya

πŸ’™ Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak bersifat keasidan.

πŸ’™ Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral

πŸ’™ Protein lengakap (9 asid amino) yang penting untuk fungsi tubuh

πŸ’™ Rendah lemak dan tiada kolesterol

πŸ’™ Indeks glisemik rendah (39) membuatkan ia sesuai untuk yang ada Diabetes & ingin kurus

πŸ’™ Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam

πŸ’™ Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan

πŸ’™ Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.

πŸ’™ Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan.

πŸ’™ Memberi ton warna kulit yang sekata.

πŸ’™ Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu

πŸ’™ Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi.

πŸ’™ Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone

πŸ’™ Membantu mengurangkan risiko kanser


Sebab tu ESP SHAKLEE ni jadi pilihan dan kegilaan ramai!



Korang semua! 

TODAY IS THE LAST DAY PROMO ESP!! 

YA HARINI 31 OKT 2017!




Free shaker untuk tiap belian 
ESP for my lovely costomers :)







Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Continue Reading

Oct 30, 2017

My Shaklee Story: Testimoni ESP




Apa Shaklee beri pada saya ?

Nak sharing sikit kat anda semua yang setia datang blog gee ni :)

Selalu gee asyik share testimoni orang lain je kan.

Ok kalini gee nak share apa gee dapat bila consume ESP pulak.


Mula amik ESP dulu sebab semua cakap ESP ni bagus untuk kulit. Carik testimoni ESP kat google mesti berlambak testimoni ESP untuk kulit. Dalam grup shaklee pun ramai share ESP untuk kulit lagi. 

Memang jelesss lah kan. Nama la perempuan mesti suka bab cantik ni. Hihi 

So gee terus la order ESP nak cuba rasa sendiri efek dia. 


Apa yang gee dapat bila rajin minum ESP ni;

• Ada parut jerawat tu dia cepat elok 


• Kesan hitam bekas jerawat pun cepat je hilang dari biasa 


• Kulit rasa lebih tegang (ni paling bestt laa masa awal2 dulu memang rasa!)


• Rasa kenyang agak lama even lewat lunch pun perut tak rasa kosong melampau (korang ada gastrik wajib try ESPπŸ‘)


• Badan tak rasa letih sangat.


• Kuku jadi cantik tak mudah patah. 

Satu lagi kuku kaki gee dulu masa kecik pernah tercabut sebab laci almari jatuh atas kaki. Memang menangis la masa tu kan. So sampai gee besar kuku ibu jari kaki gee tak cantik. Macam ada kesan pecah kat tengah kuku. Ingat akan jadi macam tu sampai bila-bila. 

Tapi syoknya sekarang dah cantik sikit kuku ibu jari gee tau. So dari situ gee nekad nak terus minum ESP. Tak nak skip. 

Aha lagi satu untuk kuku ni korang amik ESP dengan zinc skali. Zinc tu boleh amik multivitamin Vitalea. 


• Rambut dah jarang gugur banding dulu and rambut tak kuning rosak hujung dia (sebab rambut ni perlu protein, ESP kan suplemen protein kan?) 


Nak rasa macam gee juga? Anda kena beli dan cuba ESP ni dulu. 


Macam nilah isi ESP tu ya 


Feveret gee! ESP mix plain water







[9:28 PM, 12/11/2017] +60 13-570 7812: www.wasap.my/6013-5707812




Continue Reading

Oct 23, 2017

My Shaklee Story: Jerawat Naik!


Kalini gee nak share testimoni gee sendiri.

Ni nak share muka naik jerawat pulak dah. Sedeh la jerawat naik.. merah-merah lulak tu naik dan macam ada isi dia putih cair.

Jerawat maxam ni memang sakit la kan dan memang boleh tinggal parut jika tak jaga betul.


Ok ni la gambar jerawat kat muka gee. 



Masa naik jerawat ni kan, gee perasan bab makanan ni korang mesti jaga!

Ni based on pengalaman gee sendiri. Bila tak jaga makan adoiii boleh naik jerawat kat muka. Jadi stresss!

Dan muka gee sebenarnya jarang la sangat jerawat tu naik. Jika ada pun 1, 2 biji tapi terus ok balik. Tali jerawat kalini memang agak lama gak la dari biasa. 


Ok. Apa yang gee buat?

Gee macam biasa memang ada consume protin ESP dan Vitamin C. 

Then gee tengok macam slow je jerawat nak surut tu so gee makan bawang putih!

Yes Bawang Putih!!!

Tapi yang ni gee makan bawang putih shaklee laa .. hihi




Nama dia GARLIC COMOLEX. Dia bawang putih versi tablet so senang nak amik and bau pun ok takda rasa bawang putih sangat. 

Korang ada jerawat or muka senang naik jerawat and jerawat non stop naik tu kan, WAJIB amik bawang putih atau Garlic Complex ni.

Sebab bawang putih dia bersifat antibiotik semulajadi, anti bakteria so dia berkesan untuk kawal dan sekat pertumbuhan jerawat!


Cuba tengok muka orang Korea, muka bersih licin dan jerawat macam tiada kan?

Sebabnya dorang rajin makan bawang putih mentah-mentah tiap hari!


Nah gee share kebaikan garlic untuk skin kita. 




* * *


Apa yang ada dalam set kecantikan kulit Shaklee?









Sepanjang Oktober 2017 ni Shaklee ada buat Promosi ESP!

So kena cepat grab & order sementara ada promosi ni ok.




Macam-macam ada kan? Yang ni korang kena hubungi gee untuk tau set mana yang betul-betul sesuai dan fokus dapat bantu masalah korang. 

Nanti gee akan bagi konsultasi & guide mana yang sesuai ok.  



* * * 



Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!


Continue Reading

Oct 10, 2017

PROMOSI ESP SEPANJANG OKTOBER 2017

Baru sempat nak update promosi ESP bulan ni. Tak terlambat lagi kan hihi

Ok. Sepanjang bulan Oktober shaklee bagi offer untuk ESP.





Ok. Gee share dulu manfaat dan kebaikan bila consume protien ESP ni;

✔️ ESP mencerahkan dan menjadikan tona kulit lebih sekata

✔️ ESP menghilangkan parut jerawat degil, parut jenis berlubang serta jeragat

✔️ ESP menjadikan kulit yang kusam tak bermaya kepada kulit yang lebih sihat serta GLOWING

✔️ ESP membantu mengecilkan pori muka dan mengurangkan masalah blackheads / whiteheads

✔️ ESP menjadikan kulit lebih tegang, anjal, gebuu serta awet muda

✔️ ESP membantu mengawal selera makan bagi mereka yang nak kurus

✔️ ESP membantu mencantikkan bentuk badan bagi mereka yang terlampau kurus

✔️ ESP memberikan rasa lebih bertenaga bagi mereka yang sering letih dan mudah mengantuk

✔️ ESP membantu menguatkan otot rahim bagi mereka yang sedang ikhtiar hamil

✔️ ESP membantu wanita hamil untuk kurang rasa letih, sakit-sakit badan, mengatasi masalah kencing manis serta dalam masa yang sama mencantikkan kulit terutama bagi mereka yang ada masalah kulit semasa hamil disebabkan hormon tidak stabil

✔️ Baby dalam perut juga mendapat khasiat bila si ibu consume ESP, inshaaAllah baby lahir kulit bersih putih cerah gebuuu

✔️ ESP bertindak sebagai milk booster bagi ibu-ibu yang menyusukan baby, inshaaAllah susu lebih banyak dan pekat


Yang paling best nya ESP nih boleh diamalkan oleh seisi keluarga (not recommended for age 12 years and below).











Ok. Untuk promosi ESP bulan ni, 

Beli 4 ESP dapat diskaun 5% 

4 x RM 170 = RM 680 
less 5% = RM 646


Tapi lebih jimat jika daftar ahli, penjimatan lebih RM 100! 

Nak tau berapa jom hubungi gee segera ok. 








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Continue Reading

Sep 11, 2017

6 Tip Atasi Kulit Kering





Mereka yang mempunyai kulit kering akan nampak wajah kusam dan lebih tua dari usia sebenar. Bagi yang kerap terdedah pada cahaya matahari, kulit jenis kering ini berisiko untuk menjadi gelap dan berkedut. 


Ok. Sebelum itu, Gee nak berkongsi dulu PUNCA KULIT KERING.

• Kurang mengambil mineral yang jadi punca kulit kerana hidrasi

• Faktor keturunan atau genetik 

• Kesan sampingan mengambil ubatan

• Mengguna konsmetik yang tak sesuai dengan kulit seterusnya kulit jadi kering

• Kurang mengambil nutrisi daripada buah dan sayuran yang membekal vitamin baik untuk kulut & tubuh seperti vitamin E dan B2 serta mineral lain. 



6 TIP ATASI KULIT KERING
-------------------------------------------


1. Rajin minum air mineral 

Air juga penting untuk kulit. Bila cukup pengambilan air mieral ia dapat mencegah kulit kering dan kusam. Paling kurang kita digalak minum air 2.5 liter sehari atau 8 gelas air sehari untuk kulit lembap dan lembut. 


2. Bersenam secara teratur

Seperti kita tahu bersenam sangat banyak manfaat kepada tubuh. Bila bersenam kita mengeluarkan peluh  dan peluh itu membantu sel-sel kulit mati serta kotoran pada kulit keluar bersama. Jadi, tubuh menjadi lebih sihat dan segar.

Ingat! Selepas bersenam jangan biarkan kulit tidak dibersihkan kerana kotoran akan keluar sama.


3. Guna krim pelembap

Krim pelembap boleh membantu mengawal jumlah lembapan di bawah kulit. Jadi, amalkan menyapu krim pelembap di seluruh badan selepas mandi pada setiap pagi dan malam. 

Jika bekerja di dalam bilik berhawa dingin, wajib guna pelembap untuk mengunci tahap kelembapan kulit. 


4. Pengambilan lemak yang cukup

Bukan semua lemak tidak baik untuk kesihatan. Contohnya asid lemak Omega 3, ia boleh membantu menjaga kelembapan kulit dengan sifat anti radangnya. 

Lemak Omega 3 juga baik untuk jantung dan otak. Antara makanan yang mengandugi Omega 3 ialah kekacang, ikan salmon, buah kelapa & avokado. 


5. Mandi 2 kali sehari 

Biasakan diri mandi sekurangnya dua kali sehari. Mandi boleh membantu menghindar kulit daripada masalah kusam dan kering. Bila jumlah lembapan cukup maka kulit menjadi lebih lembut dan segar!


6. Makan buah kaya vitamin E

Antara makanan yang mengandungi vitamin E ialah kacang badam, kekacang. Vitamin E sangat baik untuk menjaga kelembapan kulit. 

Dia juga penting untuk menegangkan semula kulit wajah kita.


* * *


Selain daripada yang Gee share di atas, pengambilan suplemen yang sesuai juga boleh membantu melembapkan kulit dari dalam. Antara suplemen yang boleh diamalkan ialah;


Vitamin E Complex 

Selain melembapkan kulit, Vitamin E Complex juga mampu memulihkan struktur kulit, mengurangkan kedut, garis halus, parut, bintik penuaan dan melambatkan proses penuaan kulit.




Protien ESP 

Protien penting untuk membina sel-sel kulit baru. Kulit kering juga antara tanda sel kulit rosak. 

Jadi dengan pengambilan ESP yang konsisten, ia mampu memperbaiki kulit kita yang rosak, melembapkan kulit yang kering & menggelupas (kulit satu badan).




Collagen Powder 

Suplemen kolagen penting untuk memastikan kulit sentiasa sihat dan cantik. Kolagen akan ' pegang ' air pada kulit supaya kulit sentiasa lembap terutama di bahagian muka. 




Vivix 

Supleemen terbaik dari Shaklee. Vivix bertindak ke peringkat sel-sel kita paling kecil iaitu sel DNA. 

Bila konsisten amal Vivix ni gee perasan kulit tak kering tapi sentiasa moist lembap. 










Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Continue Reading

Aug 11, 2017

2 Produk Shaklee yang Paling Gee Suka


Dalam banyak suplemen Shaklee tu ada dua item yang gee paling suka. Dua ni jugak yang gee mula mula amik sejak kenal Shaklee.

Sebab apa? Ok jom Gee share sikit kat korang yer.


VITAMIN C PLUS 




Ni yang pertama gee consume dulu. Memang jatuh cinta terus. Mula dulu amik untuk kulit. Tapi tak sangka resdung pulak ok skali. Gee dulu jenis slalu bersin, hidung sensitif if kena habuk or debu. Kerap selsema. Alhamdulillah sekarang dah ok. 

Part kulit memang best la vitamin C ni. Jerawat memang jarang sangat dah naik. Ada pun naik dia cepat kecut. Parut takda yang tinggal. Biasa akan cepat hilang. 

Kulit muka jugak Gee rasa lebih lembut banding dulu. Sebab dulu muka gee ada jerawat pasir. Rasa la kasar dan tak licin bila pegang muka tu. 


ESP - Energizing Soy Protien




Ni paling best. Sedap pun ya. Paling syok tu kenyang sangat la minum seshake ESP ni tiap pagi. Gee suka amik pagi sebab jarang nak amik heavy meal pagi tu kan. 

Untuk kulit among the best & must! Sebab protien ESP ni penting untuk renew sel kulit kita. Once konsisten amik ESP ni kan, boleh rasa kulit jadi lebih cerah, tegang, parut pudar, kulit berminyak dah ok, jarang kena sunburn dan berat pun mantain yer. Best kan. 


Gee nak share jugak even rasa segan ni hihihi. Muka 3 tahun lepas. Hehe 

Macam kureng tembam dah tang pipi.




Jika tanya tang berat tu, berat gee memang lebih kurang jer dari dulu. Tak berubah. Cuma rasa badan rasa lebih sihat. 

Syukur Alhamdulillah Ya Allah.









Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!









Continue Reading

Jul 4, 2017

Set untuk Lelaki: Shaklee Vitality Set


Set Terbaru dari Shaklee mula Julai 2017

Shaklee Vitality Set




Set ini adalah set terbaru yang pihak Shaklee designkan untuk membantu menambah baik tahap kesihatan kaum lelaki. 

Suka Gee nak ingatkan korang yang vitamin dan suplemen ni bukan penting untuk kaum wanita dan kaum ibu sahaja tau, tapi orang lelaki / golongan bapa pun sangat perlukan sokongan vitamin untuk kekal sihat demi menjaga keluarga dan menggalas banyak tanggungjawab.

Sebab tu adanya set ini khas untuk lelaki yang mahukan kesihatan dan kecergasan secara menyeluruh luar dalam.

Apa yang penting set ini boleh membantu menyokong tenaga yang berterusan, menggalakkan kesihatan menyeluruh yang baik dan mengekalkan kekuatan otot untuk tubuh yang sihat dan cergas! InshaAllah dengan mengamalnya secara konsisten.





Apa yang ada dalam Shaklee Vitality Set ini; 

1. ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder
- Minuman lazat yang kaya dengan kalsium and protein.
- Protein soya membantu mengurangkan paras kolesterol dalam tubuh yang sangat sinonim dengan kaum lelaki.

2. Vita-Lea® Iron Formula
- Memberikan 28 vitamin penting dan mineral utama untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan optimum.

3. Sustained Release Vita-C Plus
- Vitamin C semula jadi untuk kesihatan gigi, gusi, tulang, kolagen dan hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan kita. Serta bagus untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh badan

4. B-Complex
- Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.*

5. Vita-E Complex
- Sokongan antioksidan untuk mengekalkan kesihatan dan kecergasan yang baik. Juga membantu meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga orang lelaki. 

6. OmegaGuard
- Membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul tiga peringkat. Membantu meningkatkan fungsi otak untuk kanak kanak juga dewasa.




Promosi Istimewa!




Dengan setiap pembelian Set Vitality ini, korang layak untuk membeli tumbler biru Reach For The Stars ini dengan hanya RM 23.32 sahaja ok.





Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif bermaitan Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee! 




Continue Reading

Mar 26, 2017

ESP Shaklee untuk Puasa


Assalamualaikum dan Hi ;))

Tak lama lagi nak puasa kan. Wajib ganti puasa dulu ni mana yang tak ganti lagi. Jom kita berpuasa!

Bila waktu puasa, Gee nak share sebenarnya untuk time sahur ni, ESP minuman wajib gee amik. Sebabnya dia bagi kita rasa kenyang. Satu lagi boleh bagi energy so takda la rasa letih sesangat badan tu. InshaAllah~

Macam rutin sahur kali lepas gee suka minum ESP dan makan 2-3 biji kurma waktu sahur tu. Alhamdulillah kenyang rasa. Badan pun rasa cergas lagi. Bonus boleh cantikkan kulit skali bila rajin amal minum ESP ni. Hihi

Korang yang ada gastrik ni lagi gee rekomen sangat2 membantu. Sebab adik gee sendiri ada minum ESP dan ada gastrik skali. Alhamdulillah dia bagitau gee tak rasa sakit perut or gastrik datang. Boleh bertahan hingga ke petang. Syukur alhamdulillah ;)


Selamat berpuasa! Ramadhan kurang dari 3 bulan lagi kan. So get ready mental & fizikal awal2. Puasa ganti tu pun habiskan semua sebelum Ramadhan menjenguk ok.


Macam nilah rupa ESP yang Best Seller tu ;)












Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116


FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Continue Reading

Mar 1, 2017

Testimoni ESP dan Vita C Shaklee


Assalamualaikum & selamat sejahtera ;))



Kisah customer dari Instagram~

Cek instagram tadi tengok2 ada customer yang DM Gee. Mula2 tu tanya cara makan untuk puasa. 

Lepastu terus share kat gee efek amal ESP & VITA C PLUS. Makan baru 2 minggu kot. Tak sangka cepat jugak kesan dia. Alhamdulillah. Paling penting konsisten & disiplin makan ok. 




Kombo ESP & VITA C ni memang hot! Antara feberet customer gee ni. Gee sendiri pun suka sangattt ;))


Ni antara feedback yang selalu customer dapat & semuanya lebih kurang jea;

  • kulit tak berminyak
  • parut makin pudar
  • sunburn berkurang
  • kulit lebih bersih 
  • badan rasa lebih cergas tak rasa ngantuk sangat
  • jerawat segan naik 
  • resdung ok
  • rasa kenyang lebih!
  • gastrik jarang menyerang


Best kan kombo ni .. sebab tu selalu customer gee repeat order! Korang nak cuba jugak jom roger2 gee k. InshaAllah gee bantu & cadangkan mana yang sesuai dengan masalah kulit korang. 







Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116


FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Continue Reading

Feb 26, 2017

Set Kecantikan Shaklee


Assalamualaikum & hi ;))

Pernah cuba suplemen untuk Set Kecantikan Shaklee ke? Set Kecantikan Shaklee ni memang hot demand! Yang order dengan gee memang hari2 carik set cantik ni.

Ok. Apa yang ada dalam Set Kecantikan Shaklee?


1. Sustained Release Vita C Plus 

•Tinggi antioksidan untuk melindung kulit daripada pencemaran 
•Merangsang penghasilan kolagen kulit secara semulajadi (kulit jadi lebih lembut, anjal dan kenyal)
•Mencerahkan kulit secara semulajadi
•Mencegah & mengecutkan jerawat
•Menyekat pigmen penyebab utama jeragat!


2. Vita E Complex 

•Menjaga kesegaran & keremajaan kulit
•Melindungi kulit dari sinaran UV, matahari
•Membaiki kulit kering agar sentiasa lembap 
•Memudarkan kesan parut & jeragat
•Mengurangkan kedutan, garus halus, bintik penuaan
•Menghapuskan radikal bebas yang boleh merosakkan sel2


3. ESP - Energizing Soy Protien

•Agen anti-Penuaan
•Menghasilkan sel2 kulit baru yang lebih sihat dan cantik (setiap 28 hari sel kulit kita bertukar baru)
•Menghalang pertumbuhan jerawat
•Memudarkan bekas jerawat hitam & parut
•Memberi keanjalan kepada kulit
•Mencerahkan kulit satu badan 
•Memperbaiki masalah kulit berminyak
•Mempercepatkan penyembuhan luka


4. B-complex 

•Melembapkan kulit dari dalam
•Memperbaiki jerawat
•Mencegah pigmentasi 
•Menenangkan kulit yang gatal2
•Melancarkan peredaran darah sekaligus menampakkan wajah lebih muda & berseri!


* * *

Set apa yang paling femes? Ni paling ramai nak tau kan? 













Set2 kat atas ni memang biasa customer order. Selain set yang gee bagitau ni, ada dua lagi suplemen yang memang power lagi kesan dia. Dua item ni memang Premium sikit la harga dia. Hihi. Tapi efek dia lagi cepat & mervelous orang cakap! Heee


Apa dia? 

1 - Collagen Powder ( kolagen booster, kesan seawal 3-4 kotak) 

2 - Vivix ( tonik antipenuaan, dia bertindak perbaiki ke peringkat DNA kita )






Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116


FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!





Continue Reading

Feb 9, 2017

HOT PRODUK ESP SHAKLEE KINI KEMBALI!



Assalamualaikum & hi:)

BEST SELLER ESP! ESP KINI KEMBALI! Lebih kurang 3-4 minggu ESP ni takda stok di semua branch & HQ Shaklee sekarang dah ada! Jom cepat2 order dengan Gee k. Hihi 

Kenapa ramai orang suka ESP ni? Jom kita baca jap 33 manfaat yang boleh diperoleh dalam 1 canister ESP Shaklee;

1- Cerahkan kulit 
2- Hilangkan jeragat 
3- Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
4- Bantu mempercepatkan penyembuhan luka 
5- Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
6- Anjalkan payudara 
7- Anjalkan punggung 
8- Atasi gastrik dan pedih ulu hati
9- Mengatasi lesu 
10- Merendahkan bacaan diabetis dengan menstabilkan paras glukosa
11- Menyihatkan rambut dan mengatasi keguguran
12- Mencantikkan kuku 
13- Menghaluskan tumit pecah 
14- Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam contohnya ketika berpuasa.Sangat membantu bagi ibu yang sering merasa penat.
15- Meningkatkan kualiti susu ibu - lebih berkualiti makanan, lebih berkualiti susu
16- Meningkatkan pengeluaran susu - protein salah satu bahan mentah menghasilkan susu
17- Pengganti sarapan dan supper
18- Dilengkapi dengan mineral kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.
19- Meransang regenerasi sel kulit dan otot, mengurangkan kedutan
20- Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
21- Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
22- Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
23- Rendah lemak, tanpa kolestrol
24- Membantu mengurangkan risiko kanser, 
25- Bertindak sebagai antioksidan, 
26- Menguatkan sistem imun tubuh, 
27- Mempertingkatkan tahap kolestol baik, 
28- Memelihara kesihatan jantung 
29- Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
30- Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones. 
31- Membantu merendahkan paras kolestrol, 
32- Mencegah osteoporosis 
33- Membantu pembentukan sel-sel baru.


Lelaki boleh ke ambil ESP ni?
Ya. Lelaki pun boleh minum. 


Bestkan ESP ni? Whatsapp terus ke 013-5707812 Gee untuk pembelian & HARGA PROMO. Cepat2 ya sebelum stok licin lagi!





















Continue Reading