Showing posts with label bersin. Show all posts
Showing posts with label bersin. Show all posts

Nov 13, 2017

KENAPA SAYA SETIA DENGAN SHAKLEE #1


Assalamualaikum dan hi semua :)

Entri kalini gee nak sahut challenge dari grup Shaklee. Masing masing buat KENAPA SAYA SETIA DENGAN SHAKLEE. 

Ok ni bahagian 1 gee buat.




Seronok sangat rasa bila waktu pagi takda dah bersin!

Korang pun mesti suka kan?

Gee ingat lagi dulu slalu fikir 

" sampai bila la nak baik bersin ni? Asal pagi je bersin, hidung berair & hidung sampai gatal2 tak tahan! " 

Sampaikan bila kena habuk, debu jer mesti non stop bersin, jadi selsema and demam terus!

Nampak sangat antibodi lemah😢

Nak tau tak

Tiap kali bersin nonstop tu kan

Tiap kali tu amik ubat selsema warna kuning 

Tiap kali tu gak rasa ngantuk lepas amik😒

Sampai bila nak camtu kan?

Then satu hari tu tergerak amik Vitamin C Shaklee

Mula beli dulu untuk kulit sebenarnya

Tapi tak sangka Ya Allah bersin pun ada berubah sama. Kesan tu gee rasa dalam 2-3 minggu macam tu gee perasan pagi pagi dah kurang bersin dan hidung tak berair. 
Alhamdulillah syukur sangat Allah temukan dengan Shaklee 

Sampai sekarang bersin tu dah ok. Tak teruk macam dulu dah
Sekarang tau kan apa sebab gee SETIA dengan Shaklee ni

Jika boleh memang taknak brand lain dah (diehard fan sungguh hihi)

SHAKEE THE BEST!!!

I💚SHAKLEE

#SetiaSelamanyaShaklee
#ETcampaign



Next entri dari gee untuk bahagian 2, Kenapa Saya Setia dengan Shaklee 2 



Continue Reading

Oct 9, 2017

My Shaklee Story: Vitamin C

Assalamualaikum dan hi semua :) 

Ok. Entri kalini kan gee nak share macam cerita sikit la macam mana gee boleh kenal Vitamin C.

Ok. Cerita dia tak panjang sangat. Just gee harap dia bermanfaat dapat bantu korang yang ada masalah macam gee jugak,

Alkisahnya bermula, ...





Asal pagi jer bersin jadi rimas!

Siap pakej skali dapat 

Hidung berair, mata merah rasa gatal, sukar bernafas dan paling teruk tu siap dapat pakej demam selsema

Korang pernah kena cam gini?

Ni zaman dulu memang slalu la gee dapat masalah macam ni lagi-lagi bila pagi. Rimas pun ada rasa. 

Sampai kan gee ingat benda ni tak boleh nak sembuh sampai bila2

Kisahnya satu hari zaman dulu tu sebab obses nak kulit cantik 

So carik punya carik dan jumpa la vitamin C ni bagus untuk skin. Dia tulis vitamin C bagus untuk masalah jerawat, kulit kusam, kulit berminyak, also bole bantu hasil kolagen (ni paling buat gee tertarik sebab body kita tak boleh hasil sendiri)

So gee google apa vitamin C yang bagus dan jumpa la Shaklee Vitamin C!



Macam ni la rupa vitamin C shaklee


Saat ni la pekenalan pertama gee dengan Shaklee😃 (dalam 3 tahun lepas rasanya laa hihi)

Dah order semua tu dan sampai so gee mula consume 

Tak sangka tak sampai 1 bulan consume gee perasan masalah pagi bersin tu dah berkurang

Ya Allah rupanya bole elok bersin ni dengan vitamin C 

Alhamdulillah syukur sangat ya Allah asbab amal vitamin C dah elok bersin tiap pagi ku. TQ Allah kerana pertemukan gee dengan Shaklee ni.

So gee teruskan je amik tak nak skip dah sampai la sekarang

Ni kisah benar bukan rekaan untuk jual semata yer (bole tanya famili gee sendiri).






Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Continue Reading

Jul 28, 2017

Review Shaklee: Vitamin C

SENANG KENA SELSEMA, BERSIN

Dulu- dulu kan gee ni memang jenis antibodi lemah. Mudah selsema dan pakej skali dengan bersin yang tak berhenti bila dah mula. Lebih kurang resdung lah kan. 

Bila kena debu or habuk sikit je memang senang sangat la bersin tu. Bila dah mula tu nonstop la bersin sampai hidung merah, berair, mata pun merah dan kemudian terus dapat selsema dan demam skali dapat. Satu pakej skali kot. 





But now Alhamdulillah sangat. Kesihatan Gee lagi baik dari 3 tahun lepas. Jarang sangat dah kena bersin & selsema ni. Even sakit pun cepat baik. 

Syukur ya Allah. Ni semua asbab Gee rajin dan konsisten amal VITAMIN C SHAKLEE dan dengan izin Allah jua kan. Alhamdulillah~



Sebotol ni biasa tahan hingga 5-6 bulan


Vitamin C Shaklee ni sangat bagus untuk korang yang senang jatuh sakit. Sistem imun badan lemah ke. Dia akan bantu tingkatkan sistem pertahanan badan. InshaAllah kita ikhtiar.

.

Ok. Gee share secara ringkas kebaikan Vitamin C Shaklee ni. 

•Mengatasi masalah jerawat degil, jerawat pasir & nasi
•Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam darah. 
•Mempertingkatkan sistem pertahanan badan. 
•Melembapkan kulit dari dalam
•Mengurangkan simptom demam
•Menguatkan dinding salur darah. 
•Mengurangkan kedut & tanda penuaan
•Membaiki parut pada kulit. 
•Membantu kulit sensitif seperti eczema & resdung
•Menjadikan kulit lebih cerah secara semulajadi
•Menghilangkan jerawat dan pigmentasi. 
•Mencantikkan/menghaluskan kulit
•Merangsang pembentukan kolagen dalam badan
•Mencegah dan memerangi kanser
•Memperbaiki insomnia
•Mempercepatkan waktu pemulihan demam/selsema
•Melindungi kulit dari terdedah kepada radikal bebas, sinaran matahari dan UV
•Membantu menyembuhkan luka dengan cepat
•Memperbaiki gusi berdarah









Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Continue Reading