Showing posts with label set shaklee baby. Show all posts
Showing posts with label set shaklee baby. Show all posts

Feb 13, 2018

9 cara ini membuatkan bayi gembira dan senyum kepada anda!


Ada berbagai cara anda boleh buat untuk menggembirakan dan menceriakan bayi anda. Jika boleh, anda perlu mendidik dan merangsang perkembangan bayi anda sejak dari kecil bagi membantu bayi / anak anda membesar dengan positif.


9 cara ini membuatkan bayi gembira dan senyum kepada anda!

1. Lihat wajah ibu ayah
Jika dapat biarkan bayi korang untuk selalu melihat, merenung dan memegang wajah anda. Pada masa ini bayi sedang dalam proses membina memori tentang anda (ibu ayah).

2. Pamerkan wajah ceria
Anda mesti selalu menunjukkan wajah atau reaksi ceria kerana ia boleh mempengaruhi emosi bayi. Misalnya dengan memberi senyuman dan ketawa boleh membuatkan bayi belajar mengenai perkembangan emosi.

3. Permainan kesukaan
Beri mainan yang bayi anda suka. Cuba lihat reaksi bayi apabila anda cuba mengambil barang atau mainan kesukaan bayi pasti dia akan mencari barang itu kan?

4. Panggil nama
Panggila nama bayi yang anda selalu sebut setiap hari. Pasti bayi anda akan memandang ke arah anda.

5. Warna terang
Warna merah, hijau, oren dan kuning antara warna yang boleh menarik perhatian bayi dan juga boleh menjadi warna kegemaran mereka. Letakkan objek atau permainan yang berwarna sebegitu, pasti bayi anda akan cepat serta panats mendapatkannya!

6. Suka merenyukkan
Antara sifat bayi yang kadang-kadang suka merenyukkan atau meramas objek yang ada mengeluarkan bunyi. Jangan risua kerana ia adalah perkembangan postif buat si manja.

7. Tepuk tangan
Sebagai mak ayah, anda boleh ajar bayi untuk menyanyi dan bertepuk tangan. Pasti si manja anda akan gembira dan tersenyum dengan aktiviti macam ni.

8. Suka mandi
Bayi suka bermain air. Semasa mandi, bayi suka menyentuh air dan gembira. Jadi, biarkan bayi anda bermain dengan air semasa memandikan bayi.

9. Permainan spontan
Contohnya meniup perut, muka dan leher bayi anda. Anda boleh lihat tindak balas bayi. Mesti dia bergelak ketawa dengan riang gembira. Anda pun automatik suka kan?


Moga perkongsian ini bermanfaat buat anda terutama bakal ibu ayah yang baru pertama kali menerima kehadiran orang baru.

Dah baca >> Set Shaklee Baby



Continue Reading

Nov 21, 2017

Set ShakleeBaby

Assalamualaikum dan hi semua :)

Seringkali menjadi satu masalah bagi si ibu untuk mencari set mandian yang sesuai untuk bayi dan anak-anak. 

Kemunculan pelbagai jenama produk mandian dan penjagaan kulit untuk bayi dan anak-anak membuatkan si ibu sukar untuk memilih yang sesuai. 

Ia menjadi masalah apabila ada bayi dan anak-anak mengalami masalah kulit sensitif seperti eczema contohnya.  

Sehubungan dengan itu, Gee ada berita baik buat semua terutama yang ada bayi atau anak-anak di rumah. 

Bermula hujung bulan November 2017 ini, Shaklee telah melancarkan produk penjagaan mandian dan kulit terbaru iaitu Set Shaklee Baby khas untuk si manja anda. 



Tapi stok sangat terhad! Kena dapatkan dengan kadar segera jika berminat. 



Yang pastinya setiap produk Shaklee Baby ini dijamin SELAMAT, LEMBUT dan ORGANIK. 


Kesitimewaaan Set Shaklee Baby





Tanpa kehadiran bahan ini semua menjadikan Set ShakleeBaby ini sangat bagus untuk anak-anak yang ada masalah kulit sensitif. 



• • • 


Apa yang ada dalam Set Shaklee Baby ini?

Dalam satu set Shaklee Baby ini ada untuk Gentle Wash, Soothing Lotion dan Message Oil. 

Untuk setiap pembelian Set Shaklee Baby ini anda akan mendapatkan sekali tuala dan beg seperti dalam gambar bawah ini. 




Jom gee nak perkenalkan setiap satu Set  Shaklee Baby secara ringkas.


1. GENTLE WASH



• Ia mengandungi campuran bahan organik daripada aloe vera, chamomile dan lavender. 

• Sangat bagus untuk melegakan kulit, memberi rasa yang tenteram dan tenang.

• Apa yang menariknya Gentle Wash ini telah diuji untuk sensitiviti dan pH yang seimbang. Sebab itu ia tidak menimbulkan alahan pada kulit bayi dan anak-anak. 

Terutama bayi dan anak-anak yang ada masalah kulit sensitif sangat sesuai dengan Gentle Wash ini.  



2. SOOTHING LOTION


• Losyen ini mengandungi beberapa campuran bahan organik seperti chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, minyak biji bunga matahari, minyak biji jojoba dan shea butter. 

• Lembut secara semulajadi menjadikan losyen ini terbaik untuk kulit sensitif. Sebaliknya ia memberi rasa yang menenangkan dan melegakan kulit. 

• Memberi kelembapan yang optimum untuk kulit si manja.

• Juga dapat mengembalikan nutrien kulit. 


Apa yang gee boleh katakan Soothing Lotion ini adalah losyen terbaik dan tanpa paraben yang sangat bagus untuk bayi dan anak-anak.  



3. MASSAGE OIL 



• Mengandungi campuran bahan organik khas daripada minyak biji matahari, lavender dan chamomile. 

• Minyak urut ini sangat lembut dan ia sesuai untuk mengurut bayi pada bila-bila masa. 

• Juga boleh digunakan sebagai pelembap setiap kali selepas mandi untuk memberi kelembapan dan melegakan kulit bayi dan anak-anak anda. 



Moga Set Shaklee Baby ini dapat memberi yang terbaik untuk si manja anda. 





*Peringatan*

Stok sangat terhad jadi kena dapatkan segera jika berminat ok. 











Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!


Continue Reading