Showing posts with label shaklee. Show all posts
Showing posts with label shaklee. Show all posts

Dec 20, 2017

Artis yang makan produk Shaklee


Assalamualaikum dan hi semua :)

Semua tahu kan produk Shaklee ni sesiapa saja boleh makan. Tak kira dia artis.Sebab di banyak menawarkan makanan tambahan untuk menambah baik kesihatan.

Tapi untuk kali ini Gee nak berkongsi pada anda siapa artis Malaysia yang makan produk Shaklee.


Artis yang makan produk Shaklee


Heliza Helmi - penyanyi



Wanny Hasrita - Penyanyi


Datuk Ramli Ms


Mia Ahmad - pelakon


Emma Maembong - pelakon


Shakilla Khoriri


Ashraf Muslim - pelakon


Rita Rudaini - pelakon




Jihan Muse - pelakon, pengacara



Artis juga sudah bertambah ramai yang mengambil supplemen Shaklee, produk yang selamat, berkesan dan organik.

Pastinya setiap produk Shaklee memang ada R&D, anda boleh lihat di sini, The Landmark Dietary Suppelement Study.



Nak jadi macam mereka yang memilih produk Shaklee juga?

Jika anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee anda boleh menghubungi Gee terus. Saya sudah mengamalkan produk Shaklee sejak tahun 2015. 



www.wasap.my/6013-5707812



Continue Reading

Nov 21, 2017

Set ShakleeBaby

Assalamualaikum dan hi semua :)

Seringkali menjadi satu masalah bagi si ibu untuk mencari set mandian yang sesuai untuk bayi dan anak-anak. 

Kemunculan pelbagai jenama produk mandian dan penjagaan kulit untuk bayi dan anak-anak membuatkan si ibu sukar untuk memilih yang sesuai. 

Ia menjadi masalah apabila ada bayi dan anak-anak mengalami masalah kulit sensitif seperti eczema contohnya.  

Sehubungan dengan itu, Gee ada berita baik buat semua terutama yang ada bayi atau anak-anak di rumah. 

Bermula hujung bulan November 2017 ini, Shaklee telah melancarkan produk penjagaan mandian dan kulit terbaru iaitu Set Shaklee Baby khas untuk si manja anda. 



Tapi stok sangat terhad! Kena dapatkan dengan kadar segera jika berminat. 



Yang pastinya setiap produk Shaklee Baby ini dijamin SELAMAT, LEMBUT dan ORGANIK. 


Kesitimewaaan Set Shaklee Baby





Tanpa kehadiran bahan ini semua menjadikan Set ShakleeBaby ini sangat bagus untuk anak-anak yang ada masalah kulit sensitif. 



• • • 


Apa yang ada dalam Set Shaklee Baby ini?

Dalam satu set Shaklee Baby ini ada untuk Gentle Wash, Soothing Lotion dan Message Oil. 

Untuk setiap pembelian Set Shaklee Baby ini anda akan mendapatkan sekali tuala dan beg seperti dalam gambar bawah ini. 




Jom gee nak perkenalkan setiap satu Set  Shaklee Baby secara ringkas.


1. GENTLE WASH



• Ia mengandungi campuran bahan organik daripada aloe vera, chamomile dan lavender. 

• Sangat bagus untuk melegakan kulit, memberi rasa yang tenteram dan tenang.

• Apa yang menariknya Gentle Wash ini telah diuji untuk sensitiviti dan pH yang seimbang. Sebab itu ia tidak menimbulkan alahan pada kulit bayi dan anak-anak. 

Terutama bayi dan anak-anak yang ada masalah kulit sensitif sangat sesuai dengan Gentle Wash ini.  



2. SOOTHING LOTION


• Losyen ini mengandungi beberapa campuran bahan organik seperti chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, minyak biji bunga matahari, minyak biji jojoba dan shea butter. 

• Lembut secara semulajadi menjadikan losyen ini terbaik untuk kulit sensitif. Sebaliknya ia memberi rasa yang menenangkan dan melegakan kulit. 

• Memberi kelembapan yang optimum untuk kulit si manja.

• Juga dapat mengembalikan nutrien kulit. 


Apa yang gee boleh katakan Soothing Lotion ini adalah losyen terbaik dan tanpa paraben yang sangat bagus untuk bayi dan anak-anak.  



3. MASSAGE OIL 



• Mengandungi campuran bahan organik khas daripada minyak biji matahari, lavender dan chamomile. 

• Minyak urut ini sangat lembut dan ia sesuai untuk mengurut bayi pada bila-bila masa. 

• Juga boleh digunakan sebagai pelembap setiap kali selepas mandi untuk memberi kelembapan dan melegakan kulit bayi dan anak-anak anda. 



Moga Set Shaklee Baby ini dapat memberi yang terbaik untuk si manja anda. 





*Peringatan*

Stok sangat terhad jadi kena dapatkan segera jika berminat ok. 











Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!


Continue Reading

Nov 17, 2017

10 TIPS TINGKATKAN KESUBURAN

Assalamualaikum dan hi semua 

Kehadiran anak sebagai penyeri rumah tangga memang jadi idaman setiap pasangan yang sudah berkahwin. Samada cepat atau lambat. 

Ada berbagai cara dan usaha yang boleh dilakukan. Yang penting teruskan berusaha dan berikhtiar. Yakin dengan ketentuan Allah swt. 




Dalam entri kalini gee akan berkongsi tips untuk meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita. Antaranya ialah; 


1- Amalkan gaya hidup sihat

Rajin bersenam untuk mengekalkan berat badan ideal dan BMI normal. Ia penting untuk membantu kitaran haid dan membolehkan ovulasi lebih teratur.


2- Mengambil makanan sihat dan seimbang

Pemakanan sangat penting agar badan dapat nutrisi sepenuhnya supaya badan dan organ berfungsi secara optimum.

Contohnya banyakkan mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran.

Selain itu, elakkan memakan makanan yang berlemak, makanan ringan dan segera.


3- Berhenti merokok!

Dengan berhenti merokok ia boleh membantu meningkatkan kualiti dan jumlah sperma pasangan.


4- Hindar diri dan pasangan daripada penyakit jangkitan seksual.


5- Elak memakai seluar dalam yang ketat atau pergi ke sauna untuk pasangan lelaki.


6- Tingkatkan hubungan kelamin dari dua hingga tiga kali seminggu semasa waktu subur (hari ke 12 hingga 16) bagi meningkatkan peluang kehamilan.


7- Dapatkan rawatan awal jika kitaran haid tidak teratur atau sakit semasa haid. Ia berkemungkinan wanita mengalami masalah hormon tidak stabil atau ada endometriosis.


8- Berkomunikasi dan berkongsi perasaan dengan pasangan secara berterusan serta mendapatkan sokongan keluarga dan rakan.


9- Berdoa dan berharap agar usaha untuk mendapat zuriat dipermudahkan. Mudah mudahan berkat kesabaran membuahkan hasil dan kejayaan. InshaAllah.

Sentiasa yakin dan bersangka baik dengan Allah swt.


10. Pengambilan makanan tambahan atau suplemen seperti multivitamin, asid folik, vitamin C, vitamin E dan selenium.

Seperti yamg dicadangkan oleh Doktor Hamid Arshat.




Untuk pengambilan suplemen, gee cadangkan suplemen Shaklee. Apa yang ada dalam Set Kesuburan Shaklee ini?

Set Kesuburan Shaklee ini boleh diambil oleh suami isteri seawal yang boleh sebagai persediaan untuk badan kita menerima orang baru.


Set Kesuburan Shaklee untuk ISTERI

1. GLA COMPLEX. Ia untuk membantu menstabilkan kitaran haid tidak teratur. Kitaran haid ini sangat penting untuk wanita bagi membantu menentukan waktu subur. 

GLA COMPLEX juga boleh membetulkan hormon dan membantu menghasilkan ovum yang sihat bagi wanita serta memperbaiki senggugut. 


2. ALFALFA untuk mengatasi masalah keputihan yang boleh menyebabkan jangkitan kuman, antara penyebab susah lekat. Ia juga untuk stamina dan bertindak sebagai KACIP FATIMAH semasa suami isteri bersama.


3. B-COMPLEX mengandungi Folic Acid yang sangat penting untuk perkembangan awal baby. Asid folik memang disarankan oleh Doktor untuk diambil semasa sedang ikhtiar untuk hamil lagi. 


4. ESP untuk menguatkan otot rahim. Kadang-kadang ada yang lekat tapi tak kuat and gugur semula sebagai haid. InshaaAllah dengan mengambil ESP ia boleh membantu menguatkan rahim untuk perlekatan lebih kuat. 

Selain itu, ESP juga penting untuk: 

1. Ada phytoestrogen dalam ESP yang boleh membantu menyeimbangkan hormon wanita
2. Meggalak proses pemulihan sel yang rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna
3. Membantu menghasilkan sperma yang berkualiti
4. Mengawal berat badan dan menurunkan koesterol. Kolesterol tinggi ditukar menjadi estrogen. Estrogen ini yang menjejaskan kesuburan
5. Mengawal paras gula. Gula tinggi akan merosakkan sel badan termasuk sel telur. Ia berisiko untuk menyebabkan keguguran dan kecacatan janin



Set Kesuburan Shaklee untuk SUAMI

5 . VITAMIN E sangat penting untuk kesuburan lelaki. Vitamin E membantu meningkatkan kekerapan penghasilan air mani bagi suami.

Satu kajian pada tahun 1924, vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Lelaki yang mengambil 600IU - 800 IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka. 


6. Multivitamin VITALEA juga penting untuk suami. Multivitamin VITALEA ada mengandungi Zinc. 

Tahu tak zinc penting untuk kesuburan lelaki selain daripada melindungi prostat. 

Zinc boleh membantu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, dan meninggikan kiraan sperma. Sebab itu sangat penting untuk mengamil zinc yang cukup untuk keupayaan seks yang bertenaga.






Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!





Continue Reading

Nov 14, 2017

Kenapa Saya Setia dengan Shaklee #2


Assalamualaikum dan hi semua :)

Ok. Kalini gee sambung bahagian 2 Kenapa Saya Setia dengan Shaklee. 



Alkisahnya ... 

Dulu masa zaman belajar lagi kat universiti tu kan macam macam cita-cita gee. 

Nak kerja kat sini la, nak kerja jadi tu laa. Seronok masa tu borak dengan kawan-kawan. Hihi. Rasa rindu pulak zaman belajar.  


Tapi kan bila dah habis belajar tak sangka pulak terjebak buat bisnes Shaklee. Mula dulu makan jer produk dia. ee mula ambik Vitamin C dulu.

Lepastu baru tergerak nak buat bisnes Shaklee. Hanya duduk rumah dah boleh dapat jana pendapatan tiap bulan. Ni memang salah satu bidang yang tak terfikir gee nak buat pun sebenarnya. 


Mungkin ramai ingat gee ni jadi penganggur duk umah je kan? Sebab kat kampung kan dorang selalu tanya Gee tak kerja lagi ke? Biasa orang kampung ni "  anggap kerja kerajaan " tu bagus. Hehe normal lah kan. 

Tapi gee tak kisah pun. Duduk rumah tapi boleh dapat incom 4 angka sebulan. Alhamdulillah sapa nak bagi kan?


Bonus Shaklee masuk akaun (gee) bank kita. Biasanya dia masuk awal 14hb. 


Dengan pendapatan / bonus Shaklee ni la gee dapat; 

• Bagi duit kat mak ayah
• Bayar hutang PTPTN
• Bayat zakat tiap bulan
• Bayar bil air & elektrik umah
• Bekal suplemen tiap bulan (paling utana Ostematrix untuk kesihatan tulang mereka)

Best kan? Sebabtu lah gee SETIA dengan Shaklee sampai sekarang.

Kenapa bisnes Shaklee?

Bayangkan duduk rumah, dapat income 4-5-6 angka. Pastu dapat tengok mak ayah kat rumah slalu. Rasa gembira sangat. 

Nilah KERJAYA yang gee nak sekarang. 

Bagi gee sendiri, bisnes Shaklee ni memang best. Bila buat betul-betul, rajin & komited pasti boleh berjaya!

Sebab gee dah tengok sendiri mentor-mentor Shaklee ( Master Shaklee) yang lain terbukti berjaya dengan buat bisnes Shaklee saja. 




Salah satu impian gee nak pencen awal dengan Shaklee sebelum umur 35 tahun. Moga dipermudahkan impian gee ni. Amin Ya Allah Ya Mujib.

Siapa nak join gee buat bisnes Shaklee jom! Kita buat sampai berjaya!!! 

InshaAllah gee akan guide dan bantu korang semua.

SHAKLEE THE BEST!!!


Macam mana cara nak join bisnes Shaklee? Boleh hubungi ke sini terus 013-5707812.


#SetiaSelamanyaShaklee
#S2UfamilliesCampaign
#ETcampaign




Continue Reading

Nov 13, 2017

KENAPA SAYA SETIA DENGAN SHAKLEE #1


Assalamualaikum dan hi semua :)

Entri kalini gee nak sahut challenge dari grup Shaklee. Masing masing buat KENAPA SAYA SETIA DENGAN SHAKLEE. 

Ok ni bahagian 1 gee buat.




Seronok sangat rasa bila waktu pagi takda dah bersin!

Korang pun mesti suka kan?

Gee ingat lagi dulu slalu fikir 

" sampai bila la nak baik bersin ni? Asal pagi je bersin, hidung berair & hidung sampai gatal2 tak tahan! " 

Sampaikan bila kena habuk, debu jer mesti non stop bersin, jadi selsema and demam terus!

Nampak sangat antibodi lemah😒

Nak tau tak

Tiap kali bersin nonstop tu kan

Tiap kali tu amik ubat selsema warna kuning 

Tiap kali tu gak rasa ngantuk lepas amikπŸ˜’

Sampai bila nak camtu kan?

Then satu hari tu tergerak amik Vitamin C Shaklee

Mula beli dulu untuk kulit sebenarnya

Tapi tak sangka Ya Allah bersin pun ada berubah sama. Kesan tu gee rasa dalam 2-3 minggu macam tu gee perasan pagi pagi dah kurang bersin dan hidung tak berair. 
Alhamdulillah syukur sangat Allah temukan dengan Shaklee 

Sampai sekarang bersin tu dah ok. Tak teruk macam dulu dah
Sekarang tau kan apa sebab gee SETIA dengan Shaklee ni

Jika boleh memang taknak brand lain dah (diehard fan sungguh hihi)

SHAKEE THE BEST!!!

IπŸ’šSHAKLEE

#SetiaSelamanyaShaklee
#ETcampaign



Next entri dari gee untuk bahagian 2, Kenapa Saya Setia dengan Shaklee 2 



Continue Reading

Nov 2, 2017

Promosi Shaklee: November 2017


Bulan November ni Shaklee buat promosi lagi best dari yang lepas.

Jika bulan Oktober lepas ada Promosi ESP, bulan ni ada 3 Promosi best!!

Apa dia? Jom cuci mata tengok gambar dulu untuk promosi bulan ni.


1- Promosi VIVIX 

Beli 2 botol Vivix dapat ...

• Less 5%
• Free Membership
• Free Postage
• Cash back RM 36. 10

Total semua lebih kurang RM 150!



Apa itu VIVIX?

Boleh baca kat sini, VIVIX



2- Beli mana-mana kombo set berikut dan cukup 100uv,

ESP
VITAMIN C
VITALEA 
BCOMPLEX
OMEGA GUARD

Boleh beli GLA COMPLEX @ VITAMIN E dengan harga lebih murah ( diskaun 20% tiap satu)




3- Promosi Vitalea Kids 

Beli 3 botol Percuma 1 botol!




VITALEA: MULTIVITAMIN UNTUK KANAK-KANAK DENGAN RASA ANGGUR ! 


» Ia lengkap dengan 18 multivitamin & multimineral termasuk 100% Vitamin C, D, E dan 8 jenis vitamin B yang akan membantu melengkapkan nutrisi dalam badan di mana ia tidak dapat diperolehi semuanya dari makanan seharian.

» Juga mengandungi 200mg kalsium, magnesium, zinc, cooper dan banyak lagi yang akan membantu proses tumbesaran dan pertumbuhan tulang kanak-kanak.

.


✔Membantu menguatkan kecerdasan minda
✔Menyokong kesihatan dan pembinaan tulang yang kuat
✔Menguatkan gigi
✔Membekal makanan kepada sel badan untuk memastikan tubuh lebih bertenaga dan sihat
✔Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
✔Melindungi kesihatan otot, jantung dan fungsi saraf
✔Mengekalkan tekanan darah dan rentak jantung yang normal
✔Meningkatkan penghasilan sel darah merah untuk mengelak anemia atau merawat anemia
✔Membantu meningkatkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan
✔Mencegah penyakit beguk (tiroid)
✔Membantu dalam penyerapan zat dari makanan harian

.

Siapa yang perlu mengambil Vita-Lea For Children?

Sesuai untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas yang ada masalah :

▪Kurang minum susu
▪Kurang atau memilih makanan
▪Tak suka makan sayur, buah
▪Kerap jatuh sakit seperti demam, selsema
▪Kurang aktif dan cergas

Vita-Lea For Children juga sesuai diambil jika ibu bapa yang ingin menguatkan sistem imun tubuh dan melengkap nutrisi harian anak-anak.







PROMOSI SAH SEPANJANG BULAN NOVEMBER 2017 INI SAJA!!

JOM DAPATKAN SEKARANG SEBELOM STOK HABIS!




Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Continue Reading

Nov 1, 2017

10 Makanan Pembakar Lemak Terbaik


Untuk mengurangkan berat badan, pemakanan sangat-sangat mempengaruhi.

Misalnya makanan pembakar lemak dapat membantu mempercepatkan metabolisme, membina otot dan tubuh kekal dalam proses untuk mengurangkan berat badan.

Tahu tak yang metabolisme juga boleh menukar makanan yang kita makan kepada tenaga.


Apa dia makanan pembakar lemak terbaik untuk menurukan berat badan?


1.Buah-buahan jenis limau

Buah jenis ini akan membantu meningkatkan paras insulin dalam badan. Dia juga membantu kita kurang rasa lapar.

Contoh buah lemon dan oren mengandungi serat, rendah kalori dan kadar air tinggi boleh mengurangkan berat badan kita.





2.Sayur-sayuran dan buahan yang sihat

Mengambil sayur-syuran dan buah-buahan sangat penting dalam rutin pemakanan harian kita. Sebabnya buah dan sayur mengandungi pelbagai zat galian, vitamin dan serat yang sangat penting untuk tubuh badan kita.





Dan ia juga bebas kolesterol serta mempunyai kandungan lemak dan kalori yang mudah.

Dan meminum banyak air juga membantu membakar lemak dan menurunkan BMI.


3.Telur

Telur adalah sumber protein seimbang yang baik dan ia boleh membantu membakar lemak berlebihan. Ia juga dapat menahan otot semasa kita kehilangan berat badan. 




4.Cili

Makin pedas cili makin bagus efek dia. Cili adalah makanan pembakar lemak yang boleh meningkatkan metabolisme dan membantu membakar kalori.




5.Yogurt rendah lemak

Yogurt rendah lemak adalah sumber terbaik dan sihat dari segi protein dan kalsium. Ia terbukti boleh membantu mempercepatkan metabolisme badan.




Ada satu kajian mendapat seseorang yang mengamalkan diet dengan yogurt rendah lemak boleh mengurangkan berat badan hingga 2 kali lebih cepat!

Kenapa? Sebab mereka memperoleh sekurangnya 1200 mg kalsium sehari berbanding mereka yang kurang mendapat kalsium.


6.Bijirin

Ia boleh membantu memelihara kadar insulin yang rendah untuk meningkatkan metabolisme tubuh selepas makan. 



Tapi elakkan bijirin yang telah ditapis kerana ia menyebabkan kadar metabolisme badan akan mula menyimpan lemak.


7. Cuka

Ia mengandungi asid untuk membantu badan memecah lemak yang berlebihan.


8. Makanan kekacang

Contohnya tauhu dan edamame antara protein yang sihat. Ia boleh membantu meningkatkan metabolisme dan menurunkan peratusan lemak badan.





9. Daging yang tak berlemak

Lemak pada daging itik dan ayam mesti dibuang. Contihnya membuang kulit dulu pada daging sebelum ia dimasak.

Ia adalah makanan terbaik untuk pembakaran lemak kerana tubuh menggunakan lebih banyak kalori untuk mencerna. Pastikan sentiasa memilih dada ayam tanpa kulit untuk hasil terbaik.


10. Asdi lemak Omega 3

Ia merupakan sumber protein yang sangat baik dan juga boleh membantu mengurangkan berat badan. Selain itu, asid lemak omega 3 juga dapat membantu membakar kalori dan menurunkan selera makan. 






Menurut Christien Gerbstadt, ahli diet dan jurucakap American Dietetic Association, kadar metabolisme yang lambat bukan hanya disebabkan usia, tapi juga dikaitkan dengan komposisi badan. Ia termasuk faktor genetik, diet dan aktiviti kecergasan.


× × × 


Set Bakar Lemak Shaklee

Apa fungsi dia? Jom ...


LECITHIN 
- menyerap vitamin larut lemak A,D,E,K
- Menghalang enapan lemak dihati
- Memecahkan lemak & kolestrol
- Membersih salur darah
- Pengambilan tambahan dapat mengemulsi dan membantu metabolism lemak, kolestrol & trigliserid dalam tubuh
- Pengambilan yang banyak dapat mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan seimbang
- Meringankan sembelit, meleraikan toksin  dalam usus


OMEGA GUARD ( Omega 3 )
- membantu penurunan berat badan dengan bertindak seperti hormon meningkatkan keupayaan badan untuk membakar lemak
- Mengurangkan penghasilan lemak yang melindungi organ badan dan disekitar pinggang
- Kurangkan selera makan, rasa kenyang lebih lama
- Kurangkan keradangan + penakungan air ditisu badan
- Aktifkan pengeluaran air yang tidak perlu dari badan memberikan kesan penurunan berat yang signifikan









Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Continue Reading

Oct 31, 2017

Testimoni Esp Shaklee: Berat Turun 2Kg

Assamualaikum dan selamat sejahtera semua.

Ok entri kalini gee nak share testimoni customer yang minum ESP.


Customer gee yang ni dia minum ESP dalam bulan puasa haritu. Dalam tempoh sebulan tu dia gtau ada perubahan berat dah turun 2kg!

Alhamdulillah seronok kan? hihi





Ok. Yang sorang lagi customer gee ni dia kata selera makan ada berkurang dan slalu rasa kenyang. 



Yes kenyang minum ESP. Bila dah terbiasa amik ESP ni kan gee sendiri pun perasan selera makan tu boleh kawal. Kurang nak makan yang manis & jajan semua tu. 

Sebabtu meraka yang nak kurus tu direkomen amik ESP skali.


1 hidangan ESP bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu! 

Sebabtu la rasa kenyang sangat!


Then protein ESP juga penting untuk otot. Otot ni penting juga untuk pembakaran lemak tau tak? 


Ok. Ada lagi yang best pasal ESP ni jugak. 

Mari kita baca KELEBIHAN DAN KEHEBATAN ESP SHAKLEE yang terbukti berkesan. 


πŸ’™ 1 tin ESP 850gram dihasilkan daripada 30 kg kacang soya

πŸ’™ Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak bersifat keasidan.

πŸ’™ Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral

πŸ’™ Protein lengakap (9 asid amino) yang penting untuk fungsi tubuh

πŸ’™ Rendah lemak dan tiada kolesterol

πŸ’™ Indeks glisemik rendah (39) membuatkan ia sesuai untuk yang ada Diabetes & ingin kurus

πŸ’™ Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam

πŸ’™ Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan

πŸ’™ Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.

πŸ’™ Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan.

πŸ’™ Memberi ton warna kulit yang sekata.

πŸ’™ Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu

πŸ’™ Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi.

πŸ’™ Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone

πŸ’™ Membantu mengurangkan risiko kanser


Sebab tu ESP SHAKLEE ni jadi pilihan dan kegilaan ramai!



Korang semua! 

TODAY IS THE LAST DAY PROMO ESP!! 

YA HARINI 31 OKT 2017!




Free shaker untuk tiap belian 
ESP for my lovely costomers :)







Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Continue Reading

Oct 26, 2017

9 Tips Kurangkan Senggugut




Tiap wanita pasti akan mengalami senggugut tapi yang berbeza adalah kadar kekerapan dan sakit setiap orang. 

Bagi gee sendiri, jika diberi skala dari 1-10, sakit senggugut yang biasa gee alami dalam skala 2-4. Maksudnya gee tak ada alami senggugut yang teruk sangat lagi la. Alhamdulillah ;)) 


Sebelum gee share tips, gee nak berkongsi dulu apa dia simptom senggugut.

• Sakit mencengkam, kejang atau keduanya pada bahagian pelvis

• Sakit yang boleh melarat ke bahagian pinggang dan paha 

•Simptom sampingan yang lain seperti loya, muntah, sakit kepala, pitam, sembelit, cirit-birit, sakit dan rasa bengkak pada payudara dan abdomen. 


Awas! Senggugut teruk antara simptom endometriosis. 



[TIPS KURANGKAN SENGGUGUT]


1- Amalkan sikap positif dan tenang 

Jangan fokus sangat pada rasa sakit. Cuba buat perkara lain yang boleh memberi ketenangan. Contohnya berzikir dan berdoa. 


2- Minum air suam

Elak minum air sejuk dan ais. Cuba minum halia madu.

Contohnya; masa air baru mendidih, campur 5 hiris alia dan 3 sudu besar madu. Tunggu suam baru minum. 


3- Awasi garam dalam makanan

Jika berlebihan mengambil garam akan membuatkan badan menyimpan banyak air. Ini boleh sebabkan rasa kejang di bahagian perut masa haid. 

Contohnya makanan ringan. Jika boleh elak mengambil makanan ringan beberapa hari sebelum datang bulan. 


4- Urutan 

Urutan boleh membantu melegakan rasa sakit akibat kontraksi otot di bahagian rahim. Guna minyak urut panas berangin dengan urutan lembut. 

Satu lagi cara, guna bawang merah yang telah ditumbuk dan campur dengan sedikit minyak untuk disapu pada perut. 


5- Guna pad pemanas 

Pad pemanas ada dijual di farmasi dan boleh diguna untuk melegakan sakit senggugut di bahagian perut. 

Atau cara lebih mudah guna botol berisi air panas yang dibalut dengan tuala sebagai alat tuam. 

Atau mandi air hangat / suam untuk mengurangkan kesakitan. 


Petua Semula Jadi 
------------------------------

6- Campurkan halia yang ditumbuk dengan serbuk lada hitam. Kuantiti sama banyak bagi dua jenis bahan. Boleh dimakan dalam 1 minggu atau 2 minggu sebelum haid. 


7- Amal makan kunyit, asam jawa dan gula merah yang telah direbus. Air rebus itu kita boleh minum lepas makan tengahari dan lepas makan malam. Tempoh makan dalam seminggu sebelum datang haid. 


8- Guna 3 ulas bawang putih dan dipotong nipis. Kemudian 5 biji lada hitam ditumbuk halus. Kemudian campur semua dengan air panas. Boleh diminum setiap hari pada waktu malam. 


9- Ambil 9 biji pinang tua, bakar hingga jadi arang dan tumbuk halus. Campurkan secawan air suam dan minum sembilan hari berturut dari hari pertama datang haid. 


* * * 


Ada satu lagi lain, yang ni gee sendiri pernah buat dan alami sendiri. Cara ni mudah iaitu gee makan suplemen OSTEMATRIX. 

Tip gee buat bila period pain datang, gee amik 2 biji Ostematrix bila senggugut ni datang menyerang. Lepas itu berehat sekejap. IshaAllah akan rasa ada kurang sakit nanti. 




Apa bagusnya Ostematrix ini? 

Dia mengandungi Kalsium + Vitamin D  + Magnesium. 3 mineral ni memang bagus untuk otot terutama Magnesium. Magnesium fungsi dia menenangkan otot so secara tak langsung boleh melegakan rasa sakit di bahagian perut bila datang senggugut. 


Satu lagi makan GLA COMPLEX. Yang ni ramai customers suka amik untuk yang ada senggugut. 




Gamma Linoleik Asid (GLA) membentuk prostaglandin untuk memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara. 










Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Continue Reading

Oct 23, 2017

My Shaklee Story: Jerawat Naik!


Kalini gee nak share testimoni gee sendiri.

Ni nak share muka naik jerawat pulak dah. Sedeh la jerawat naik.. merah-merah lulak tu naik dan macam ada isi dia putih cair.

Jerawat maxam ni memang sakit la kan dan memang boleh tinggal parut jika tak jaga betul.


Ok ni la gambar jerawat kat muka gee. 



Masa naik jerawat ni kan, gee perasan bab makanan ni korang mesti jaga!

Ni based on pengalaman gee sendiri. Bila tak jaga makan adoiii boleh naik jerawat kat muka. Jadi stresss!

Dan muka gee sebenarnya jarang la sangat jerawat tu naik. Jika ada pun 1, 2 biji tapi terus ok balik. Tali jerawat kalini memang agak lama gak la dari biasa. 


Ok. Apa yang gee buat?

Gee macam biasa memang ada consume protin ESP dan Vitamin C. 

Then gee tengok macam slow je jerawat nak surut tu so gee makan bawang putih!

Yes Bawang Putih!!!

Tapi yang ni gee makan bawang putih shaklee laa .. hihi




Nama dia GARLIC COMOLEX. Dia bawang putih versi tablet so senang nak amik and bau pun ok takda rasa bawang putih sangat. 

Korang ada jerawat or muka senang naik jerawat and jerawat non stop naik tu kan, WAJIB amik bawang putih atau Garlic Complex ni.

Sebab bawang putih dia bersifat antibiotik semulajadi, anti bakteria so dia berkesan untuk kawal dan sekat pertumbuhan jerawat!


Cuba tengok muka orang Korea, muka bersih licin dan jerawat macam tiada kan?

Sebabnya dorang rajin makan bawang putih mentah-mentah tiap hari!


Nah gee share kebaikan garlic untuk skin kita. 




* * *


Apa yang ada dalam set kecantikan kulit Shaklee?









Sepanjang Oktober 2017 ni Shaklee ada buat Promosi ESP!

So kena cepat grab & order sementara ada promosi ni ok.




Macam-macam ada kan? Yang ni korang kena hubungi gee untuk tau set mana yang betul-betul sesuai dan fokus dapat bantu masalah korang. 

Nanti gee akan bagi konsultasi & guide mana yang sesuai ok.  



* * * 



Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!


Continue Reading