Showing posts with label skincare. Show all posts
Showing posts with label skincare. Show all posts

Feb 11, 2018

Baru 5 Hari Guna Youth Shaklee Jerawat Dah Kecut!


Baru 5 hari guna YOUTH Shaklee jerawat jadi kecut! Testimoni diri sendiri YOUTH Shaklee dalam masa 5 hari penggunaan. Guna sendiri dulu baru puas hati kan?




Gee baru guna set YOUTH ni dalam masa 5 hari tapi dah ada perubahan dah. Tak sangka jerawat tumbuh kat tengah-tengah tu dah kecut. Gee mula guna 3 Februari lepas. Dalam tempoh 5 hari tu kan Gee perasan jerawat dan kecut.

Gee guna full set YOUTH ya. Ada 5 item semuanya.

Boleh lihat video kat sini >>  YOUTH SKINCARE PART 1

1. Luminous Gel Oil Cleanser
2. Perfecting Skin Toner
3. Youth Activating Serum
4. Radiance C + E
5. Advance Renewal Night Cream




Bukan gee sorang jer rasa efek cepat ni ya. Ada lagi pengguna YOUTH yang lain pun sama. Boleh tengok kat sini >> Testimoni Terbaru YOUTH Shaklee


Bagaimana kesan boleh cepat sangat?

Antara sebab dia adalah bahan-bahan yang ada di dalam YOUTH ini. Bahan botani yang digunakan terbaik sangat untuk kulit kita.

  • Muscadine grape - Melindungi dan memperbaharui sel DNA, menghalang kerosakan kolagen dan elastin.
  • Lotus Japonicus - Menjana semula sel untuk menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin.
  • Apple stem cell extract - Mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit, mengekalkan dan memperbaiki tisu kulit agar lebih berseri, lembut dan lebih lama!
  • Schisandra Chinensis fruit extract - Melegakan, menenangkan keradangan dan kegatalan pada kulit. Juga menyokong struktur kulit agar lebih muda.
  • Vital Repair+ Complex - Menghalang radikal bebas yang boleh merosakkan kulit dan menggalak tumbesaran sel sihat.

Lagi hebat YOUTH ni siapa ada 8 patent dan patent pendings!

Dan YOUTH ni dihasilkan selama 8 tahun setelah berbagai percubaan oleh para saintis Shaklee yang telah bekerja keras.

Paling menarik CEO Shaklee sendiri, Mr Roger Banet yang punya idea untuk hasilkan YOUTH. Beliau nak skincare yang betul-betul berkesan tapi dalam masa yang sama tak guna bahan berbahaya pada kulit dan kesihatan kita jangka panjang. Sebab tu YOUTH ni 100% vegan, berasaskan tumbuhan / bahan botani semata.

Dengan YOUTH, korang tak perlu risau dah soal bahan-bahan dia. Memang 'beyond organic', bukan setakat bahan organic tapi dari mula proses penanaman bahan botani semua dipantau agar betul-betul organic sehingga ke proses penghasilan YOUTH.


Hebat sangat kan?! Gee memang sangat berpuas hati guna YOUTH ni. Tak perlu dah fikir skincare lain lagi. Hehe



Harga YOUTH Shaklee?

Untuk harga setiap item dalam YOUTH ni kami masih menunggu pengesahan daripada pihak KPDNKK. Dah ada harga nanti gee akan bagitahu ok.


Apa tunggu lagi korang, jom dapatkan YOUTHy SHAKLEE sekarang juga! Hubungi Gee untuk info dan details berkenaan skincare YOUTH ini. Klik bawah iniuntuk pautan Whatsapp.


 http://Www.wasap.my/60135707812


 
Continue Reading

Feb 1, 2018

Selamat Tinggal NutriWhite & Enfuselle, Selamat Datang YOUTH Skincare



Selamat Tinggal NutriWhite & Enfuselle, Selamat Datang YOUTH Skincare

Entri kalini sebenarnya Gee nak berkongsi skincare yang Gee guna sekarang iaitu NUTRIWHITE dan ENFUSELLE.

Nutriwhite Gee guna;
  • Cleanser - Cleaser dia terbaik, lembut pada wajah kita. Tahan lama memang berbaloi.
  • Makeup remover - Terbaiki untuk buang blavkhead whitehead kat wajah. Untuk buang sisa makeup tu memang sangat bagus la kat muka.
  • Ultimate Whitening Lotion - dia gabungan moisturuzer dan boleh jadi krim siang  

Untuk Enfuselle, Gee guna toner. Best toner dia. Serasi dengan kulit muka. 


Gee dah dekat 3 tahun guna skincare ni tapi tahun ni berhenti guna. Berhenti bukan sebab apa tapi sebab Nutriwhite dan Enfuselle ni sudah diberhentikan pengeluaran bermula akhir tahun 2017 lepas.

Kenapa jadi macam tu?

Sebab Shaklee akan ada skincare baru iaitu YOUTH. YOUTH ni akan masuk pasaran Malaysia mula MAC 2018. Tapi yang menariknya Gee boleh guna sebulan awal dari korang! hihi 😃😊😄


Macam mana boleh guna lebih awal tu?

Sebab Gee layak untuk menyertai SHAKLEE BUSINESS LEADER NATIONAL CONFERENCE, BLNC untuk tahun 2018 ni. Alhamdulillah. Tahun lepas Gee layak jugak tapi tak berpeluang nak pergi. Tapi tahun ni, 2018 Gee memang dan rancang nak pergi dan salah satu sebab nak dapatkan Skincare YOUTH ni dulu. Hihi


Siapa yang dapat jemputan ke BLNC ni dia boleh beli YOUTH satu set penuh. Siap ada hadiah lagi tau. Ni nanti Gee kongisikan dalam entri akan datang ok.

Ok. sekian dulu untuk entri kalini, sebab Gee sekarang dalam perjalanan dari Sibu, Sarawak ke KL esok hari (2 Feb 2018). Doakan perjalanan Gee selamat sampai destinasi ya. 



Continue Reading

Jan 21, 2018

YOUTH Shaklee | Skincare 100% Vegan dan Bebas Bahan Kimia Berbahaya


Youth Skincare Shaklee

YOUTH Skincare Shaklee | Skincare 100% Vegan dan Bebas Bahan Kimia Berbahaya

Tak sabar menanti kemunculan skincare baru dari Shaklee ni, YOUTH ~ Look Younger Longer.YOUTH skincare ini akan menggantikan skincare Nutriwhite dan Enfuselle dulu. Mesti ada yang pernah cuba 2 jenis skincare ni kan? Macam Gee sendiri guna Nutriwhite dah best sangat dah. Apatah lagi skincare YOUTH nanti. Jom kita lihat apa yang menariknya skincare YOUTH ini.

Keistimewaan YOUTH Skincare Shaklee
  • Diuji secara klinikal dan dermatologi.
  • Diuji oleh pakar mata, Ophthalmologist. Jadi, ia selamat untuk mata dan tidak merengsakan mata yang jenis sensitif.
  • Bebas daripada 2500 bahan kimia berbahaya termasuklah paraben, merkuri, gluten, phtalates, hydroquinon.
  • Dijamin 100% Vegan, semulajadi dari tumbuhan.
  • Menggunakan teknologi terkini dan ia dipatenkan (8 patent & patent pending)
  • Sesuai untuk semua jenis kulit. Orang Malaysia jangan risau, anda boleh menggunakan YOUTH Skincare ini tanpa was-was. 

YOUTH Skincare ini mengambil masa selama 8 tahun untuk membuat kajian saintifik. 
Hasil kajian menunjukkan:
  1. Terbukti secara 100% wanita yang mengikuti kajian ini berjaya mendapatkan kulit yang lebih muda dari sebelumnya.
  2. 2/3 daripada wanita yang ikut serta dalam kajian klinikal ini juga berjaya mendapatkan kulit lebih muda 10 tahun dari usia mereka yang sebenar.



YOUTH Skincare Shaklee bertindak dengan 6 langkah penting dan mudah:
  1. Membersihkan
  2. Menyegarkan
  3. Mencerahkan / Menceriakan Wajah
  4. Mengaktifkan
  5. Melindungi
  6. Merawat

Rangkaian YOUTH Skincare Shaklee ini mempunyai 6 item semuanya. Anda boleh lihat di bawah ini.

1. Luminous Gel Oil Cleanser – Pencuci muka



Ia bertindak dengan membersihkan dan membasuh kulit dengan lembut. Dan yang menariknya ia boleh digunakan sebagai makeup remover! Kira 2 dalam 1 kan?! Baunya dia wangi dari wangian tumbuhan semulajadi. Tak perlu risau ok.

2.Perfecting skin toner – penyegar kulit


Sangat penting untuk membantu menyegarkan kulit anda terutama yang ada masalah pori-pori. Anda boleh menggunakan toner ini setiap kali selepas mandi atau mencuci muka bagi tujuan mengecilkan pori-pori. Wajib guna tiap hari lagi-lagi jika anda jenis suka memakai makeup.Toner ini akan bertindak memastikan kulit anda sentiasa menghidrat dan menyuburkan kulit dari dalam.

3.Youth Activating Serum – serum



Dalam banyak skincare, anda mesti perasan serum pastinya berharga lebih mahal dari yang lain.

Sama juga dengan Youth Activating Serum ini, ia bertindak 10 kali ganda untuk memperbaharui kulit, memperbaiki sel-sel kulit dan menyokong dalam penghasilan kolagen untuk memastikan kulit anda lebih sihat dan muda!

4.Age Defence Mineral Moisturizer SPF 50


Kenapa takda label? Ini gambar upline Gee shara masa HW Talk di Branch Johor. Label masih dalam proses. Untuk orang Malaysia nanti, SPF 50 akan digunakan mengikut iklim kita Malaysia.



Moisturizer ini membantu memberi kelembapan pada kulit dan memberi nutrisi kepada kulit anda pada waktu siang hari serta melindungi daripada sinar UV matahar & pencemaran.

5.Advance Renewal Night Cream – krim malam


Anda boleh gunakan krim malam ini setiap malam sebelum tidur. Ia boleh membantu melembutkan dan melambapkan kulit wajah anda. Yang bagusnya ia akan memperbaharui sel-sel kulit anda sepanjang waktu tidur.

6. Radiance C + E Capsules



Kapsul bersalut emas. Dia ini special sikit untuk membantu menghasilkan sel kulit baru, meningkatkan keserian kulit, mencerahkan kulit, melicinkan tekstur kulit dan mengurangkan bintik-bintik penuaan. Juga berkesan untuk menegangkan kulit dan mencegah kedutan.

Kapsul ni anda boleh picitkan/pecahkan dan sapu isi dalam dia pada kulit muka anda.


Testimoni dan Review YOUTH Skincare Shaklee

Untuk makluman anda, testimoni ini semua dari wanita US kerana mereka di sana telah menggunakan YOUTH Skincare Shaklee ini dahulu. Tahun 2018 baru orang Malaysia mula menggunakan YOUTH Skincare Shaklee.

Jom kita lihat REAL TESTIMONI dari pengguna YOUTH Skincare by Shaklee.

Testimoni Youth Skincare Shaklee



Testimoni Youth Skincare Shaklee

Testimoni Youth Skincare Shaklee

Testimoni Youth Skincare Shaklee

Testimoni Youth Skincare Shaklee

Testimoni Youth Skincare Shaklee

Testimoni Youth Skincare Shaklee

Testimoni Youth Skincare Shaklee

Testimoni Youth Skincare Shaklee

Testimoni Youth Skincare Shaklee

Testimoni Youth Skincare Shaklee

Testimoni Youth Skincare Shaklee

 Testimoni Youth Shaklee

 Testimoni Youth Shaklee


Best dan menarik kan YOUTH SKINCARE dari Shaklee ni. Gee sendiri tak sabar nak cuba. Tapi untuk jualan di Malaysia akan bermula bulan Mac 2018 nanti. Tak lama lagi kan. Boleh mula menabung dari sekarang.

Berapa harga  YOUTH SKINCARE dari Shaklee ni? 
Kita tunggu pengumuman RASMI daripada pihak Shaklee Malaysia dulu ya.



Boleh follow instagram Gee khas untuk skincare YOUTH untuk sebarang pengumuman dan info.




Jika ada sebarang pertanya anda boleh menghubungi Gee terus ke 013-5707812 atau klik di bawah ini untuk Whatsapp Gee ya.


 http://Www.wasap.my/60135707812



Continue Reading

Jul 13, 2017

Enfuselle by Shaklee: Skincare Untuk Kulit Kering & Berjerawat


Entri kalini Gee nak share lagi satu set Skincare Enfuselle.

Set yang ni pulak khas untuk yang ada mempunyai masalah kulit kering , sensitif dan berminyak. Apa yang ada dalam set ni boleh tengok dalam gambar bawah ni ok. Ada 3 item jugak dalam set ni. 





Jom Gee share apa kelebihan setiap item dalam set Enfuselle ni. 


1) Hydrating Cleansing Lotion

• Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
• Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
• Mencerahkan tona kulit
• pH yang seimbang
• Hipoalergenik


2) Hydrating Toner

• Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
• Melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
• Terbukti secara klinikal
• Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
• pH yang seimbang
• Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
• Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil


3) Hydrating Moisturizer

• Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam
• Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.







Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!

Continue Reading

Jul 8, 2017

Enfuselle Shaklee: Skincare Untuk Kulit Berjerawat Dan Berminyak


Ramai yang sedang mencari-cari skincare? Lately ni Gee dapat banyak pertanyaan untuk skincare. Shaklee pun ada skincare tau.

Bila Gee tanya apa masalah kulit dorang, mostly ramai yang ada masalah kulit berjerawat, berminyak, kult kusam tak berseri, kulit jenis kering, ada yang mudah kena sunburn, kulit sensitif dan macam-macam lagi. 

So kalini Gee nak share dulu set Enfuselle by Shaklee ni yang khas untuk kulit jenis berminyak, berjerawat dan sensitif. Ada 3 item semuanya. Boleh tengok dalam gambar bawah ni. 

Dia ada pencuci muka, toner dan moisturizer. 3 item ni semua paling nasic untuk penjagaan kulit kita. 




Jom Gee share secara ringkas kebaikan setiap item untuk set Enfuselle bagi kulit berminyak, jerawat dan sensitif ini;


1. ENFUSELLE PURIFYING CLEANSER :

• Gel pencuci ini bertindak dengan lembut bagi menyingkirkan kotoran pada wajah, mekap dan minyak berlebihan.
• Bahan-bahan khas serta tambahan vitamin E menjadikan kulit terasa lembut dan segar.
• pH yang seimbang
• Hipoalergenik
• Mencerahkan tona kulit.


2. ENFUSELLE PURIFYING TONER :

• Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip.
• pH yang seimbang
• Menyegarkan dan memperhaluskan kulit dengan ekstrak likoris dan witch hazel
• Meminimumkan kemunculan liang pori besar pada kulit
• Membantu mengawal kulit berminyak.


3. ENFUSELLE BALANCING MOISTURIZER :

• Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit
• Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah
• Bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat
• Terbukti secara klinikal:-146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
• 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
• Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
• Hipoalergenik



Kat bawah ni Gee ada share perkongsian pengguna-pengguna set Enfuselle;

















Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Continue Reading

Jul 7, 2017

Pencuci Muka untuk Kulit Jerawat & Berminyak


Ada yang masih lagi mencari pencuci muka ke?

Gee nak share satu pencuci muka yang best ni. Dari Shaklee jugak tau. Jangan tak tau Shaklee pun ada rangkaian skincare dia sendiri. 

Salah satunya ENFUSELLE. Skincare yang ni gee tak guna tapi ADIK Gee sendiri ada guna. Adik kata best. So Gee mesti share kat korang semua lah kan. Hihi

Macam ini lah rupa skincare Enfuselle. Nama penuh dia Purifying Cleansing Gel. 




Jom Gee share secara ringkas kelebihan dia dulu;

• Gel berbusa yang bertindak secara lembut bagi membantu menyingkir kotoran, kesan makeup dan minyak berlebihan di kulit muka. 
• Mengandungi vitamin E bagi membantu kulit lebih lembut dan segar.
• Mencerahkan tona kulit wajah.
• Kandungan PH yang seimbang. 
• Hipoalergenik.


*Pencuci muka ni KHAS untuk korang ada masalah jerawat berminyak saja ok!



Ada yang tanya Gee kenapa kena jenis gel?

Untuk orang kulit jenis jerawat dan berminyak ni korang MESTI guna or pilih pencuci yang jenis GEL. Gel ni sifat dia lebih mesra untuk kulit berminyak. Dan jenis gel ni jugak fungsi dia untuk membuang lebihan minyak di permukaan kulit. 


Ingat! Jangan pilih jenis foam ya kalau korang kulit jenis berminyak dan berjerawat banyak. 



× × Sekali lagi Gee nak ingatkan Enfuselle Puryfing Cleansing Gel ni khusus untuk OILY and ACNE PRONE SKIN. Maksudnya kulit yang minyak habis dan open pores. Siapa yang ada jerawat yang banyak, merah-merah dan jerawat batu.



Dan satu lagi Gee nak share info penting. Perasan tak Enfuselle ni dia bersifat Hipoalergenik? 

Hipo tu maksud dia ‘kurang daripada normal’. 

Alergenik (atau alergen) pulak bermaksud bahan yang berupaya menyebabkan tindak balas alergi.

Istilah ini digunakan dalam sediaan produk, apabila semua langkah berhati-hati telah diambil semasa perumusan dan pengeluaran produk bagi memastikan tindak balas alergi ditahap paling minimum.

Bahasa mudahnya ialah pencuci muka hipoalergenik ni dia memang berkesan untuk mengekalkn pH kulit tanpa sebarang pengelupasan disamping melembapkan kulit muka kita. So Gee juga syorkan skincare Enfuselle ni untuk korang yang ada kulit kerap mengelupas dan mudah kena sunburn. 


Lepasni kena amik tau jenis kulit masing-masing ok supaya senang nak pilih pencuci muka yang sesuai. Takda la korang membazir jer beli. Dan takda la muka makin teruk pulak nanti bila salah beli ok. 





  Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Continue Reading

Nov 19, 2016

3 Cara Nutriwhite Jaga Kulit Jadi Cantik



1. Gentle Action Makeup Remover 

Gee sangat suka dengan makeup remover Nutriwhite. Sangat2 lah best! Muka rasa bersih bila lepas guna makeup remover ni. Nak buang whitehead dan segala daki-daki termasuk sel kulit mati pun senang. Hanya perlu gosok or sental secara lembut muka dengan makeup remover Nutriwhite. 

Even tak guna makeup tiap hari pun gee memang guna setiap hari makeup remover Nutriwhite ni. Bagi yang heavy makeup user tu, gee sarankan korang wajib guna maeup remover ni! Buang dan bersihkan segala sisa makeup dan kotoran kat muka. Jika tak liang roma boleh tersumbat dan naik jerawat dan muka pun rasa kasar je kan? betul tak betul?!

Dan paling best makeup remover ni tak berminyak. Tahan lama pun ya jugak. Satu tiub tahan lebih 5 bulan - 6 bulan.



2. Gentle Deep Fomaning Cleanser 

Lepas guna makeup remover Nutriwhite, wajib bilas muka dengan cleanser Nutriwhite ni skali. Double woww!! Best! Muka memang rasa lebih segar, lembut dan tak menggelupas. Guna sikit je pun dah berbuih. 

Sama jugak macam makeup remover dia.. cleanser pun tahan lama. Satu toub gee sendiri guna hampir 12 bulan or setahun tahan. Ibarat gee beli sekalu setahun untuk cleanser ni. 



3. Soothing Radiance Whitening Softener 

Ni macam toner dah gee rasa. Gee sapu toner tiap kali lepas cuci muka or lepas mandi. Lepas sapu, muja rasa lembut dan segar. Jika tiap hari guna toner Nutriwhite ni, pengalaman gee sendiri .. ia boleh bantu kecilkan liang roma / pori-pori kat muka. Tapi ada cara dia. Ni gee akan consult khas untuk customer2 gee k . Hihi 



Bagi yang mementingkan kualiti produk skincare .. jangan risau sebab Nutriwhite ni setanding SKII, Estee Lauder dan etc . Nutriwhite menggunakan bahan2 semulajadi, dibuat oleh pakar kulit dan saintis dari Jepun dan AS dan 3 tahun pembangunan produk sebelum ia dilancarkan. Dan bestnya Nutriwhite Khas untuk Kulit Orang Asia! 


Continue Reading