Jan 21, 2015

5 sebab kanak-kanak suka Chewable Vitamin C Plus ShakleeAssalamualaikum dan Hi semua ..Sedang mencari supplemen vitamin C untuk kanak-kanak ?


Di Shaklee ada satu lagi pilihan vitamin C khas untuk kanak-kanak dan sesiapa sahaja yang ada kesukaran menelan tablet, Chewable Vitamin C Plus. 


Chewable Vitamin C penting bagi memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh. Antioksidan penting untuk melindungi sel-sel kulit daripada rosak dan menjaga kecantikan kulit serta melambatkan proses penuaan.


5 kelebihan Chewable Vitamin C Plus :
1. Tablet lebih kecil dan mudah dikunyah dengan rasa sensasi oren asli, memikat selera kanak-kanak dan mereka yang ada masalah menelan tablet ni.

2. Sebiji Chewable Vitamin C bersamaan dengan 1.5 biji oren atau 100mg vitamin.

3. Sumber Vitamin C semulajadi yang halal, selamat dan berkesan untuk kanak-kanak termasuk orang dewasa yang sukar menelan tablet

4. Memberi sokongan antioksidan dan pertahanan badan kepada tubuh.

5. Menyokong kesihatan gigi, gusi, mata, sendi, tulang dan saluran darah.


Chewable Vitamin C juga mengandungi Rose Hip yang membuatkan Chewable Vitamin C sumber vitamin C terbaik kerana ia membekalkan vitamin C 50% lebih daripada vitamin C dalam oren biasa.Antara kebaikan Rose Hip :

Rose Hip adalah buah bunga mawar yang tumbuh sehingga sepuluh kaki tinggi dan mengeluarkan bunga putih dengan bau yang sangat wangi. Apabila bunga telah mekar dan semua kelopak telah jatuh, buah bunga mawar dipilih dan digunakan untuk pelbagai persediaan.

Rose Hip tinggi kandungan vitamin C, penggalak sistem imun yang cemerlang, dan sering digunakan sebagai makanan tambahan untuk mencegah atau merawat selsema.

Rose Hip terkenal sebagai vitamin kulit yang dapat membantu menjana semula sel-sel kulit baru. Ia biasa digunakan untuk merawat parut, jerawat dan kesan terbakar pada kulit.

Juga bagus untuk menjaga kelembapan dan keanjalan kulit. Selain mencegah kedutan, ia juga membantu mengurangkan kedutan yang telah muncul jika diamalkan secara konsisten dan berterusan.


Satu lagi kelebihan Chewable Vitamin C, ia mengandungi Bioflavonoids yang membantu memaksimumkan keberkesanan vitamin C di dalam tubuh. Menurut John D. Kirschmann, pengarang "Nutrition Almanac." Vitamin C yang tulen dan semulajadi sahaja yang mengandungi Biofalvanoids ini, Ia tidak terdapat pada vitamin C yang sintetik/tiruan!Siapa yang perlukan Chewable Vitamin C
Kanak-kanak berumur 4 tahun ke atas

Kanak-kanak yang kerap jatuh sakit, demam dan selsema

Kanak-kanak yang lemah antibodi

Kanak-kanak yang ada asma

Sesiapa saja yang sukar menelan tablet termasuk ibu mengandung

PerokokKebaikan Vitamin C kepada kesihatan
Membantu meningkatkan antibodi dalam badan

Membantu memulihkan selesema, resdung dan bersin waktu pagi

Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam

Membantu dalam proses pemulihan kudis

Menguatkan struktur gigi dan gusi

Membantu proses penghadaman & penyerapan zat besi

Membina kolagen bagi membantu menguatkan sel-sel tisu dalam badan

Mengurangkan risiko tekanan darah tinggi

Pengambilan vitamin C yang mencukupi dapat membantu mengembalikan hormon stress (hormon yang melawan stress)

Memelihara jantung dan mengehadkan 'oxidation' terhadap kolestrol jahat

Membentuk sel-sel darah yang baru (setiap 3 bulan darah dalam badan akan bertukar)25 Kebaikan Vitamin C Kepada Kesihatan Yang Anda Tidak Tahu 
Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty ShoppeTerima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.