Sep 23, 2018

Sep 22, 2018

Kebaikan Polifenol Untuk Jantung Yang Sihat


Kebaikan Polifenol Untuk Jantung Yang Sihat


Kebaikan polifenol untuk jantung yang sihat
Kebaikan Polifenol Untuk Jantung Yang Sihat

Jantung adalah organ sangat penting kepada kita. Dan otot jantung ini yang banyak bekerja kuat dalam badan. Sebab tu kita kena jaga jantung agar sihat betul-betul!

Tahukah anda?
  • Secara purata, jantung ni berdegup 80 kali seminit, 4800 kali sejam, dan 115 200 kali sehari dan 42 048 0000 kali setahun!
  • Jantung mengepam darah kepada hampir semua 72 trillion sel.
  • Jantung juga berdenyut 4 minggu selepas persenyawaan.

Tengok! Betapa pentingnya jantung yang sihat ini pada kita! Tiap masa jantung bekerja. Tapi malangnya jantung ini juga yang dikaitkan dengan pembunuh nombor 1 di Malaysia! Pastinya penyakit jantung!

Berdasarkan Jabatan Statistik, penyakit jantung kekal sebagai penyebab utama pembunuh tertinggi di Malaysia untuk tempoh 10 tahun (2005 - 2014).

Maksudnya ramai yang ada masalah jantung. Tapi tak ramai sedar. Tapi kita boleh amik langkah awal bagi menjaga kesihatan jantung dengan mengamalkan pemakanan yang sihat, bersenam, kawal paras kolesterol dan tekanan darah.

Selain itu, anda juga boleh mengambil polifenol untuk menjaga jantung yang sihat. Polifenol adalah satu antioksidan yang bagus dan baik untuk menjaga kesihatan jantung kita agar sihat sentiasa.


Kebaikan Polifenol Untuk Jantung Yang Sihat

Berdasarkan beberapa kajian, polifenol membantu menggalakkan fungsi jantung yang sihat dengan cara:
  • Menggalakkan kesihatan dinding salur darah. (1,2)
  • Mengurangkan keradangan dalam salur darah. (1,2)
  • Menggalak tekanan darah yang sihat. (2)
  • Mengekalkan paras pengumpulan platelet yang sihat. (2,3)

Macam mana nak dapatkan polifenol?

Polifenol banyak terdapat pada tumbuhan yang warna gelap seperti anggur dan elderberry. Dan polifenol dia paling tinggi di dalam biji dan kulit buah. Selain itu, anda juga boleh dapatkan polifenol dengan cara lebih mudah! Dengan mengambil Vivix Shaklee setiap hari! Baca di sini apakah Vivix Shaklee.





Bukti bagaimana Polifenol menggalakkan fungsi jantung yang sihat:

1. Saleem, T. S. M., & Basha, S. D. (2010). Red wine: A drink to your heart. Journal of Cardiovascular Disease Research, 1(4), 171–176. http://doi.org/10.4103/0975-3583.74259
2. Vidavalur, R., Otani, H., Singal, P. K., & Maulik, N. (2006). Significance of wine and resveratrol in Cardiovascular disease: French paradox revisited. Experimental & Clinical Cardiology, 11(3), 217–225.
3. Lopez-Sepulveda R, Rosario J, Miguel R, Maria JZ, Manuel S, Manuel GG, et al. Wine polyphenols improve endothelial function in large vessels of female spontaneously hypertensive rats. Hypertension. 2008;51:1088–95. [PubMed].




Continue Reading

Sep 21, 2018

Promosi Shaklee 1 Hari Saja & Peluang Dapat Lucky Draw?!


Promosi 1 Hari Saja dari Shaklee ni sempena menyambut Hari Malaysia 2018! Kalini best sebab berpeluang dapat Lucky Draw dari Shklee juga!! Hadiah memang best semua!!

Apa Promosi yang ada dari Shaklee?

1- Daftar jadi ahli dan buat belian 200 point atau dalam belian sebanyak RM 800 ke atas, anda dapat
  • 1 lucky dip
  • Join ahli secara Percuma! (jimat RM 65)
  • Percuma payung Youth! (payung ni besar gedabak hihi sebab Gee ada satu)
  • Percuma kos penghantaran (jimat RM 10)

2- Bagi yang sudah mendaftjar jadi ahli, anda juga boleh dapat hadiah luck dip ni dengan syarat buat belian dalam 200 point dalam satu resit. 


3- Promosi VIVIX!

Ada 2 pilihan;
  • Beli 2 botol vivix dapat diskaun 5%, dapat percuma kos penghantaran, percuma keahlian shaklee, dapat cash bonus. Juga boleh dapat 1 lucky dip!
  • Beli 6 botol vivix, dapat percuma 1 botol Vivix, dapat percuma kos penghantaran, percuma keahlian shaklee, dapat cash bonus. Dapat 3 lucky dip! 

*Masa nilah peluang beli Vivix harga lagi murah dari biasa! Sebab ada diskaun 5%!😱😍

Promosi 1 Hari! 


Promosi 1 Hari saja ini sah pada 22 September 2018 iaitu pada hari SABTU ini! JOmm!!

Tunggu kejap...

Antara hadiah lucky dip yang Shaklee bagi nanti ialah:
  • Vivix
  • Youth
  • Vitamin C
  • Lecithin
  • Youth Exclusive Wrislet
  • Shaklee Salad Container


Semua hadiah lucky dip dia menarik dan best kan?? Apa lagi kena siap sedia lah hari SABTU (22 Sept), esok yer✌.

Pengalam Gee join promosi macam ni dari Shaklee, macam kali lepas memang semua orang dapat hadiah lucky dip tu tapi kena dapat 200 point ke atas lah yer.



Macam mana nak join? Macam mana nak dapat hadiah lucky dip?

Hubungi Gee terus ke 013-5707812 atau klik sini untuk whatsapp Gee ok. Gee sedia membantu anda. 





Continue Reading

Sep 20, 2018

Kenapa Customer Saya Suka Ostematrix Shaklee (Testimoni Ostematrix Shaklee)


Kebaikan Ostematrix Shaklee yang buat dia antara "hot produk" yang ramai suka beli atau repeat order beli dengan Gee tiap bulan. Boleh lihat di sini apa manfaat Ostematrix Shaklee.


Kenapa customer Gee suka sangat Ostematrix Shaklee ni? Apakah manfaat Ostematrix Shaklee? Jom lihat testimoni Ostematrix Shaklee dari customer Gee. 

1- Puan Nadia ni tengah berpantang. Ostematrix Shaklee untuk ibu berpantang ni membantu beliau rasa lebih cergas masa tengah berpantang sambil menyusu baby.



2- Puan Fathin tengah mengandung juga makan Ostematrix. Katanya kebaikan Ostematrix Shaklee untuk ibu mengandung ni membantu dia tidur lebih lena, tiada lagi kebas & sengal di pingang.



3- Puan Norliza ni dia beli skali 3 botol Ostematrix lepas belian yang pertama masa tu. Katanya lepas makan Ostematrix Shaklee, sakit tumit kaki dah kurang, dah boleh berjimba dengan kawan, boleh hiking semua. Puan Norliza ni memang aktif sungguh. Kalah Gee hihi.



Puan Norliza juga ada kena migrain, lepas rajin makan Ostematrix migrain dah berkurang tak bergantung pada ubat / panadol katanya. Alhamdulillah.



4- Linda ni salah seorang customer yang slalu beli dengan Gee. Lagi-lagi Ostematrix Shaklee ni memang selalu dia beli. Siap pujuk akak dia skali beli. Hihi



Bagus kan Ostematrix Shaklee ni?? Ada macam-macam manfaat Ostematrix ni kita boleh dapat. Gee sendiri juga makan ostematrix. Siap bagi mak ayah juga makan sekali.

Ostematrix Shaklee ni suplemen kalsium. Sebut kalsium dia memang baguslah untuk tulang kan? Bukan kalsium jer ada, Ostematrix Shaklee ni juga ada mineral lain yang baik untuk tulang.




Mineral yang ada dalam Ostematrix Shaklee ni juga bagus untuk tulang kita jadi lebih kuat dan boleh kurangkan risiko untuk dapat sakit lutut, sendi atau tulang rapuh masa dah berumur atau tua nanti.



Bulan september ini tengah ada Promosi Ostematrix Shaklee! Beli 3 botol Ostematrix akan dapat diskaun 5%. Kena cepat dapatkan sekarang tengah promosi ni tau!!




Bagaimana nak dapatkan Ostematrix Shaklee? Hubungi Gee ke 013-5707812 atau klik sini untuk Whatsapp Gee.





Continue Reading

Sep 18, 2018

Sep 17, 2018

5 Cara Makan Yang Mudah Untuk Pesakit Diabetes


5 Cara makan yang mudah untuk pesakit Diabetes.



1- Makan lebih teratur dan tidak melewatkan waktu makan.

2- Mengehadkan pengambilan garam dalam makanan / masakan harian.

3- Menikmati pemanis mulut hanya pada waktu tertentu dan mengambilnya dalam saiz atau kuantiti yang sedikit. Tapi paling baik adalah mengambil buah-buahan.

4- Kerap mengambil snek yang ada kandungan karbohidrat, lemak baik dan protein untuk membantu cepat rasa kenyang. Contohnya, separuh hidangan dada ayam panggang atau bertih jagung rendah lemak.

5- Mengambil lebih banyak serat untuk memberi rasa kenyang yang lebih lama.

6- Tip tambahan, mengambil minum ESP yang mempunyai indeks glisemik rendah yang akan membantu mengekalkan tahap gula yang stabil, memberi rasa kenyang lebih lama dan juga mengawal nafsu makan dengan lebih mudah.


Moga bermanfaat untuk korang semua :)



Lihat juga:

4 kebaikan Polifenol untuk pesakit Diabetes

5 cara makan untuk kawal kencing manis



sumber: majalahIsihat



Continue Reading