Jul 16, 2018

Review: Pencuci muka Luminous Gel Oil Cleanser Youth Shaklee


Review / testimoni menggunakan pencuci muka Luminous Gel Oil Cleanser Youth Shaklee.

Luminous Gel Oil Cleanser Youth

Pencuci muka Luminous gel oil cleanser Youth ni dah jadi pencuci muka 'feveret' gee😃. Setakat gee guna sekarang ni (mula guna bulan Feb 2018) memang puas hati sangat! Jap lagi gee kongsikan apa yang buat gee jatuh cinta dengan cleanser Youth ni.

Rutin mencuci muka ni antara rutin wajib buat tiap hari. Tujuan dia untuk membersihkan muka kita dari kotoran. Paling kurang 2-3 kali sehari cuci muka dengan pencuci muka ya.


Macam nilah rupa dia ya


Kenapa Gee pilih Luminous Gel Oil Cleanser Youth ni?

1- Membersih muka secara lembut
Tiada sabun dan pH seimbang. Jadi kulit muka rasa sangat bersih dan segar lepas guna luminous gel oil cleanser Youth. Dia bantu buang segala kotoran, minyak kat muka. Kulit muka juga rasa lebih lembut.

2- Mampu membuang whitehead blackhead
Jika muka ada masalah whitehead blackhead ni kan, bila guna luminous gel oil cleanser Youth dia boleh hilang makin lama guna. Gee perasan whitehead blackhead kat muka makin kurang. Area hidung dah licin! Seronok kan?

3- Boleh jadi makeup remover
Luminous gel oil cleanser Youth juga ada fungsi macam makeup remover. Tapi untuk makeup light jer ya.

4- Ada Muscadine Grape Extract
Bahan premium dalam Vivix. Fungsi dia untuk melindungi & membaiki sel sel DNA, juga menghalang kerosakan kolagen dan elastin. Bayangkan jika letak kat muka? Ya Allah best sangat kan?!

5- 100% Vegan / tumbuhan
Dibuat menggunakan tumbuhan dan bebas dari 1500 bahan kimia berbahaya yang boleh merengsakan kulit.

6- Ada ekstrak alga hijau
Antara kebaikan untuk kulit:
  • Menghalang pembiakan bakteria jerawat - bagus untuk merawat jerawat 
  • Tinggi antioksidan - melindung kulit dari radikal bebas
  • Menghaluskan kulit 

7- Tak mengeringkan & memedihkan kulit
Lepas cuci muka guna Luminous gel oil cleanser Youth ni gee perasan muka tak kering dan pedih. Bila pegang muka lepas cuci tu rasa lembut jer😍.

8- Jimat!
Satu tiub Luminous Gel Oil Cleanser Youth gee guna ni tahan lebih dari 7 bulan. Jimat kan! Tak perlu beli slalu. Hihi

9- Sesuai untuk semua!
Kenapa gee kata macam tu? Jika ada kulit kering, berminyak, berjerawat, kusam ke semua boleh guna Luminous Gel Oil Cleanser Youth ni. Dari umur remaja hingga 50-60 an juga boleh tau. Sebab Youth ni dia dalam masa yang sama meremajakan kulit.


Jom kita tengok review mereka yang dah guna Luminous gel oil cleanser ni dulu.

Review / Testimoni Luminous Gel Oil Cleanser Youth











Macam mana review gee ni? Best? Tertarik?

Tak rugi beli Luminous Gel Oil Cleanser Youth ni. Berbaloi sangat tau. Masih lagi tercarik pencuci muka yang sesuai tu, jom guna Youth skincare! Seriusss puas hati!


Skincare Youth ni anda boleh pilih dan beli, ada 4 pilihan set boleh beli:

1 - Set Intensive & Repair
  • Luminous gel oil cleanser
  • Perfecting skin toner
  • Age defense moisturizer spf50
  • Youth activating serum
  • Advanced renewal night cream
  • Radiance C+E

2- Set Renew & Maintain
  • Luminous gel oil cleanser
  • Perfecting skin toner
  • Age defense moisturizer spf50
  • Youth activating serum
  • Advanced renewal night cream

3- Set Starter
  • Luminous gel oil cleanser
  • Perfecting skin toner
  • Age defense moisturizer spf50
  • Advanced renewal night cream

4- Loose item (boleh beli satu-satu)
  • Luminous gel oil cleanser
  • Perfecting skin toner
  • Age defense moisturizer spf50
  • Youth activating serum
  • Advanced renewal night cream
  • Radiance C+E


Berapa harga skincare Youth? Nak dapatkan harga lebih murah dan jimat? Klik bawah ni.


 http://Www.wasap.my/60135707812



SKINCARE YOUTH SEDANG PROMOSI SEKARANG! DI SINI

Jom order jom! Bukan slalu ada promo tau.



Continue Reading

Jul 15, 2018

Testimoni Youth Shaklee untuk Kulit Jerawat


Testimoni skincare Youth Shaklee untuk kulit berjerawat.

Bagi yang ada kulit berjerawat ni agak sukar nak carik skincare yang betul sesuai kan? Salah pilih nanti boleh buat jerawat makin banyak naik pulak.

Dalam entri ni gee kongsikan beberapa testimoni Youth Shaklee untuk masalah kulit jerawat.








Gee sendiri juga ada naik jerawat kat muka. Setakat ni guna skincare Youth jerawat jadi cepat elok dan jarang sangat naik.

Memang skincare Youth ni sangat hebat untuk masalah kulit jerawat👍.

Bagaimana skincare Youth Shaklee boleh membantu masalah kulit berjerawat?

  • Bebas dari 1500 bahan kimia bahaya untuk kulit. Sebab tu untuk muka jerawat efek dia sangat best! Jerawat terkawal dan makin elok.
  • Mucadine Grape extract. Antara bahan penting yang ada dalam Vivix dan dia ada juga dalam skincare Youth ni. Anggur ni sangat sangat tinggi antioksidan. Sangat bagus sangat untuk muka jerawat. Juga mempunyai ciri anti-radang yang mana dia boleh membantu mengawal keradangan akibat jerawat. Kesannya, jerawat makin baik dan terkawal. 
  • Perfecting skin toner. Toner Youth ni macam 'double cleansing'. Dia akan bantu muka kita lebih bersih lagi lepas cuci dengan pencuci muka Youth. Toner Youth ni akan bersihkan skali liang roma / liang pori muka kita dari kotoran. Bila liang-liang ni bersih tak tersumbat maka jerawat akan lebih terkawal dan tak naik dah. Best kan? Tu yang banyak bantu jerawat cepat elok.
  • Bahan-bahan lain dalam Youth juga banyak membantu masalah jerawat:
🍀Green Algae - sifat antimicrobial yang akan membunuh 'candida' penyebab jerawat naik

🍀Jojoba - membaiki jerawat

🍀Shea Butter - mempunyai sifat anti-bakteria & antiradang yang bagus untuk jerawat

🍀Raspberry - tinggi antioksidan. Ia boleh membantu mengawal hormon jerawat, mengurangkan keradangan pada kulit dan membekalkan vitamin C.

🍀Youth complex - salah satu bahan dalam Youth ni boleh mengaktifkan kolagen dalam sel kulit kita! Tu efek dia power untuk kulit kan?


Youth shaklee
Full Set Youth dari Shaklee

Secara ringkas gee boleh bagitau yang skincare Youth ni sangat lah sesuai untuk yang ada jerawat! Memang gee rekomen sangat!

Yang penting skincare Youth ni bebas dari 1500 bahan kimia berbahaya yang tak elok untuk kulit kita dalam masa panjang.

SELAMAT dan ORGANIK! Sebab dia 100% vegan / tumbuhan.



Testimoni lain Youth, Di sini

Testimoni Youth untuk lelaki, Di sini

Testimoni Youth untuk jeragat, Di sini

Rutin penggunaan Youth, Di sini

Dah baca Youth skincare bebas bahan kimia, Di sini




Nak order Youth? Jommmm hubungi gee segera ke 013-5707812. Mari kita beralih kepada skincare yang lebih selamat dan berkesan!



Continue Reading

Jul 14, 2018

Testimoni Youth Shaklee untuk Jeragat


Testimoni skincare Youth Shaklee untuk kulit berjeragat.

Kulit jeragat ni memang antara masalah utama bagi wanita. Dan ia juga sukar untuk dirawat kan? Ada yang cuba macam-macam pun tak jadi juga.

Sebelum rawat jeragat ni kena tau dulu pasal jeragat tu apa. Boleh baca Di sini

Kat bawah ni gee share testimoni yang guna Youth skincare untuk bantu rawat jeragat.




Yang penting skincare Youth ni semua boleh guna. Maksud gee yang dah berumur pun boleh guna.

Lepasni bolehlah bagi mak guna skincare Youth ni😃 Sama sama guna. Sama sama dapat kulit sihat dan cantik!😍

Skincare Youth ni dia sangat lembut kat kulit kita tau. Pastu dia buat kulit kita makin muda. Dia lindung kolagen dari rosak pada kulit kita.

Yang penting skali skincare Youth ni bebas dari 1500 bahan kimia pada kulit. Rasa lebih selamat kan?


Dah lihat testimoni Youth Malaysia? Di sini

Step guna skincare Youth. Di sini

Dah baca info Youth? Di sini

Testimoni Youth untuk orang lelaki? Di sini



Macam mana nak order? Berapa harga?
Anda boleh hubungi gee terus ke 013-5707812 atau klik pautan Whatsapp di nlog ini ok.



Continue Reading

Jul 13, 2018

Testimoni Youth Shaklee untuk Lelaki


Testimoni skincare Youth Shaklee untuk orang lelaki.

Lelaki sekarang dah makin ramai yang mula menjaga kecantikan kulit. Boleh lah kongsi suami isteri beli dan guna skincare Youth ni bersama😃. Jimat berbaloi. Dua dua kulit sihat cantik berseri. Hihi

Kalini gee bawakan testimoni orang lelaki yang guna skincare Youth Shaklee. Jom lihat bawah ni.







Nampak beza kan semua testimoni atas tu?

Skincare Youth ni memang banyak membantu masalah kulit seperti jerawat, berparut, kulit kusam, tona kulit tak sekata dan sebagainya.

Rutin penggunaan skincare Youth ni juga mudah dan senang. Ada kat bawah ni gee kongsi👇.


Apa keistimewaan skincare Youth?

💚100% VEGAN - diekstrak daripada tumbuhan
💚Diuji oleh dermatologist - pakar kulit
💚Diuji oleh Oftalmologist - pakar mata
💚Non-Comedogenic - tak sumbatkan liang pori-pori
💚Hipoalergenik - selamat dan baik untuk kulit jenis alergik
💚Sesuai untuk semua jenis kulit
💚Bebas dari 1500 bahan jimia yang berbahaya yang banyak digunakan produk lain
💚Tidak diuji ke atas haiwan
💚Mengambil masa selama 8 tahun untuk menhasilkan YOUTH!  Bukan berbulan ya
💚Ada 8 patent & patent pendings
💚Juga lengkap dengan KEPUTUSAN KLINIKAL 100% BERKESAN👍


Info lagi details YOUTH - Di sini

YOUTH ini ada 6 item semuanya.
Dah baca 5 Step YOUTH? Di sini

Nak tengok testimoni YOUTH Malaysia? Di sini

Nak tau harga retails Youth? Di sini
Gee rekomen join ahli lagi murah & jimat!



Berminat untuk dapatkan Youth Shaklee boleh hubungi Gee terus ke 013-5707812 atau klik pautan Whatsapp di blog ini.



Continue Reading

Jul 11, 2018

Kenali Penyakit tangan, kaki dan mulut (HFMD) | Bagaimana Shaklee Membantu HFMD


Penyakit tangan, kaki dan mulut (HFMD). Apakah Punca, Gejala, Cara Merawat dan Tip untuk Menghindari HFMD. Dan bagaimana Shaklee membantu HFMD?




Apakah dia HFMD atau penyakit tangan, kaki dan mulut?


Penyakit tangan, kaki dan mulut / HFMD adalah disebabkan infeksi virus coxackie A16 dan Enterovirus 71 (EV 71). Ia biasa berlaku kepada kanak-kanak berumur 10 tahun ke bawah.

Cara HFMD Menular
  • Ia menular secara sentuhan langsung dan dari air liur atau najis anak yang sudah dijangkiti.
  • Contohnya bahan yang dikongsi seperti mainan, sudu, botol susu yang juga boleh menyebabkan jangkitan virus HFMD.
  • Juga berhati-hati dengan indoor playground, trolley barang di pasar raya yang boleh menjadi sumper jangkitan.


Gejala penyakit HFMD




  • Demam
  • Kurang selera makan
  • Sakit tekak
  • Sakit bila menelan
  • Sakit kepala
  • Ulser di bibir dalam mulut, pipi dalam dan gusi 
  • Blister/ruam di kaki serta tangan, selalunya di bahagian tapak .


Oleh kerana ini jangkitan virus, tidak ada rawatan spesifik kecuali ubat demam serta ubat kebaskan sakit mulut.

Komplikasi jarang berlaku tetapi bagi anak yang imun rendah, ia boleh menjadi lebih teruk dan membawa ke jangkitan di peringkat meninges.


Cara Merawat HFMD

Tingkatkan imun anak-anak dengan pemakanan yang baik dan juga supplement yang boleh tingkatkan sistem imun.

Penawar homeopathy ada untuk rawat dan cegah juga. Ia tidak hentikan penyakit tetapi ringankan dan percepatkan penyembuhan sahaja.





Tip Menghindari / Cegah penyakit HFMD
  1. Selalu membasuh tangan
  2. Kuarantin anak yang sakit
  3. Sapu dan bersihkan hidung serta mulut anak dengan tisu dan buang tisu dengan sempurna
  4. Jangan kongsi sudu atau botol susu serta cawan
  5. Menjaga kebersihan diri & persekitaran
  6. Basuh pakaian yang terkena kotoran secepat mungkin
  7. Basmi kuman dengan pencuci bagi permukaan yang telah tercemar
  8. Elak diri dari mengikuti program di luar rumah sehingga diumumkan keadaan selamat
  9. Jika ke kawasan orang ramai sebaiknya gunakan penutup mulut
  10. Segera berjumpa doktor jika terdapat tanda dehidrasi 


Sumber rujukan:
Dr Suriyakhatun
Moh
Dr Zubaidi


Bagaimana Shaklee Membantu Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut, HFMD?


Suplemen untuk penyakit HFMD

1- Nutriferon
🍃Menguatkan sistem imun badan dengan mengaktifkan interferon tubuh.
🍃Melindungi tubuh dengan berkesan daripada virus yang boleh menyebabkan HFMD.
🍃Mengurangkan infeksi bagi yang sudah terkena virus dan meminimumkan rasa tidak selesa.

2- Meal Shakes
💎Multivitamin dan mineral dalam bentuk serbuk.
💎Ia membantu melengkapkan nutrisi anak-anak.
💎Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang akan menguatkan tubuh melawan jangkitan.
💎Memberi tenaga kepada anak-anak.
Sesuai untuk anak yang tak selera makan bila terkena penyakit HFMD.

3- Omega Guard
🐬Membantu mengurangkan inflamasi atau keradangan pada kulit.
🐬Juga boleh menguatkan sistem imun badan.

4- Herbal Blend
♦Krim untuk kegunaan luaran.
♦Boleh disapu pada mulut, tangan dan kaki yang terkena blisters.
♦Krim akan membantu kurangkan rasa gatal dan menggaru yang boleh sebabkan ruam jadi makin teruk.


Moga dapat membantu dan bermanfaat untuk anda. Boleh hubungi saya, Gee di 013-5707812 atau klik link di blog ini untuk pautan Whatsapp.



Continue Reading

Jul 10, 2018

Kepentingan Asid Folik untuk Ibu Mengandung / Hamil


Apa kepentingan asid folik untuk bakal ibu atau ibu yang mengandung atau hamil?


Asid folik adalah supplemen tambahan yang disarankan kepada semua wanita yang ingin merancang untuk mengandung / hamil. Pengambilan asid folik ini perlu terus diambil selama tiga bulan pertama kehamilan. Jika terus mengamlkannya sepanjang hamil juga boleh.

Apa kepentingan asid folik untuk si ibu yang bakal atau sedang mengandung / hamil?

Asid folik penting untuk pembentukan tulang tengkorak dan tulang belakang janin yang melindungi otak dan saraf tunjang. Tapi masih ramai lagi wanita yang tidak boleh mendapat cukup asid folik dari pemakanan harian.

Kenapa perlu mengambilnya?

  • Tujuan pengambilan tambahan suplememn asid folik ialah untuk mencegah kecacatan kepada otak dan saraf tunjang janin yang mula terbentuk pada awal kehamilan.


  • Tambahan supplemen asid folik yang diambil sebelum hamil dan semasa hamil dapat membantu mengurangkan kecacatan neural tube defect ini sebanyak 70% kepada anak. 



Menurut Dr Imelda Balchin,

💚81 negara di seluruh dunia telah mewajibkan hanya penjualan gandum dan bijiran yang telah diperkayakan dengan supplemen asid folik, supaya wanita yang tidak merancang kehamilan, atau terhamil, masih boleh mendapat asid folik daripada pemakanan sebelum dan semasa hamil.

💚Kajian perubatan ke atas satu juta ibu hamil membuktikan bahawa tambahan supplemen asid folik sebelum hamil dan semasa hamil juga mengurangkan risiko anak mendapat autism spectrum disorders (ASD) sebanyak 20%.

💚Maklumat terbaru menunjukkan tambahan folic acid sebelum hamil dan semasa hamil juga boleh mengurangkan risiko mendapat penyakit mental di kalangan kanak-kanak dan remaja.

💚Kajian MRI otak menunjukkan anak-anak kepada ibu yang mendapat asid folik melalui gandum yang telah diperkayakan, sebelum dan semasa hamil, mempunyai otak cortical yang lebih tebal jika dibandingkan dengan anak-anak kepada ibu yang tidak mendapat kelebihan asid folik.

💚Di Malaysia, belum ada lagi undang-undang yang mewajibkan hanya penjualan gandum dan bijiran yang diperkayakan dengan asid folik. Kajian di Malaysia menunjukkan 85 dalam 100 wanita tidak mempunyai kandungan folate yang mencukupi di dalam ujian darah mereka.

💚Maka wanita Malaysia hendaklah mengambil lebih tanggungjawab diri sendiri untuk membeli supplemen asid folik jika anda tidak menggunakan kaedah merancang keluarga yang berkesan, atau jika anda sedang berusaha menjadi hamil. Dos yang anda perlukan hanyalah sekurang-kurangnya 400 microgram atau 0.4mg sehari, dan tidak melebihi 5mg sehari. Jika hamil, teruskanlah pengambilan supplemen asid folik ini sekurang-kurangnya pada tiga bulan pertama (12 minggu) kehamilan.

Anda boleh beli supplemen asid folik sendiri di farmasi, tak payah tunggu doktor bagi di klinik, sebab temujanji klinik mengandung selepas 12 minggu sudah terlambat.

Asid folik ialah satu jenis supplemen, ini bukanlah ubat. Brand tidak penting, tak payah beli yang mahal.

Kredit,
Prof Dr Imelda Balchin
Pakar Perunding Obstetric & Gynaecology
Subspecialist Maternal & Fetal Medicine
University Malaya

. . . . .

Untuk suplemen asid folik anda boleh mencuba asid folik dari Shaklee, B-Complex.

RM59 120biji 

Kelebihan asid folik Shaklee

- Mengandungi semua 8 vitamin - B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin. Ia perlu diambil semua skaligus pada masa yang sama seperti disarankan RDA. Dan juga untuk memastikan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.



Berminat untuk mendapatkan asid folik Shaklee ini anda boleh menghubungi gee ke 013-5707812. Setiap pembelian dengan gee anda bakal mendapat konsultasi dan cara makan yang betul.




Continue Reading

Jul 7, 2018

Shaklee Shocking Sales!


Promosi 2 hari saja! Shaklee Shocking Sales 2018!

Sempena 2 hari untuk majlis TERBESAR SHAKLEE MALAYSIA, NATIONAL CONFERENCE SHAKLEE 2018, harini Sabtu & Ahad (7 & 8 hb Julai) Shaklee dengan murah hati buat PROMOSI 2 hari!!



PROMOSI VIVIX PEK KEMBAR
💚 Beli 2 botol diskaun 5%
💚 Percuma Pos
💚 Percuma Keahlian Shaklee
💚 Bonus tunai masuk akaun RM 36
💚 Lihat di sini >> Info VIVIX



PROMOSI SET STARTER YOUTH
💚 Diskaun 5%
💚 Percuma Pos
💚 Lihat di sini >> Info YOUTH Skincare



PROMOSI COQ HEALTH PLUS
💚 Beli 3 botol diskaun 10%
💚 Percuma Pos
💚 Lihat di sini >> Coq Trol Plus


Promosi ni memang best sangat!
Ni bukan harga biasa dia wehh.
Ini harga runtuh kaw kaw!!

Jom dapatkan sekarang!


*Korang nak dapat HARGA MURAH? Yang ni gee rekomen korang untuk DAFTAR AHLI SHAKLEE terus. Jimat 15-20%!!!


Hubungi gee segera ke 013-5707812 untuk dapatkan promosi best ini harini & esok!!! Jangan terlambat yer! Bukan slalu Shaklee buat promisi ni tau.



Continue Reading