23 September 2021

Testimoni Hero Kiddo Shaklee

Testimoni terbaru Hero Kiddo Shaklee. Terkini dari pengguna Shaklee yang baru mencuba produk baru ini. 

Apa kata mereka yang baru mencuba? Jom kita tengok.

1. Rasa sedap macam anggur. Tak macam ubat.

testimoni hero kiddo shaklee

2. Sendiri rasa termakan 2 gummy Hero Kiddo.

testimoni hero kiddo shaklee

3. Anak-anak suka makan pastu nak lagi. Hihi. 

testimoni hero kiddo shaklee

4. Suka sangat anak makan vitamin Hero Kiddo ni!

testimoni hero kiddo shaklee

5. Sehari satu tak puas. Hihi.

testimoni hero kiddo shaklee


Semua suka makan Hero Kiddo ni. Macam gula-gula gummy tapi jenis berkhasiat ada vitamin C, vitamin D, zink dan elderberry yang bagus untuk kesihatan kita termasuk sistem imun. 

Tapi Gee sendiri tengok pun memang menarik Hero Kiddo ni. Bentuk bear lagi tu. Mana orang tak suka kan.

Hero Kiddo Shaklee

Baca sini: Kelebihan Hero Kiddo 


Cara untuk dapatkan Hero Kiddo
Berminat untuk mendapatkannya anda boleh terus menghubungi Gee. Klik gambar untuk pautan whatsapp. 






Continue Reading

22 September 2021

Giveaway by Shida Radzuan

Giveaway by Shida Radzuan


Giveaway akan bermula 18 September 2021 dan tamat pada 2 Oktober 2021 (15 hari sahaja) sekiranya penyertaan melebihi 50 penyertaan hadiah akan ditambah katanya. So, jom kita join ramai-ramai!

SYARAT-SYARAT GIVEAWAY BY SHIDA RADZUAN
  1. Buat satu post entri bertajuk : Giveaway by Shida Radzuan
  2. Follow Socmed shida : Blog + Facebook + Instagram + Twitter
  3. Letak banner giveaway dan backlink kan ke entri giveaway
  4. Cerita sikit dalam entri : Apa yang korang suka tentang blog shida
  5. Selesai semua, publish dan submit link entri ke ruangan komen entri ini
Boleh klik gambar untuk join ya. 

Apa yang Gee suka tentang bloh shida?

Blog yang kemas dan simple dengan tema putih biru. Yang menarik gambar profile tu hehe. Gee suka yang tulisan header blog cantik.





Continue Reading

20 September 2021

Produk Baru Untuk Kanak-Kanak: Hero Kiddo Shaklee

Produk Baru Untuk Kanak-Kanak: Hero Kiddo Shaklee. Bulan September ini meriah lagi dengan kemasukan produk baru dari Shaklee iaitu Hero Kiddo Gummies. Semua ternanti kemunculan produk ini sebab bila tengok pun dah menarik. 

Mari kita berkenal dengan ketahui lebih lanjut dengan produk baru Shaklee ini.

Hero Kiddo Shaklee


Diformulasikan untuk kanak-kanak berumur 4 tahun ke atasKeistimewaan Hero Kiddo

  • Mesra gigi (tak merosakkan gigi anak-anak)
  • Bebas gula, bukan GMO, bebas gluten, bebas soya, vegan
  • Tidak ada perisa, pemanis, atau pengawet tiruan
  • Sifar Sirap jagung. Dibuat dengan pektin (bahan fiber dalam buah-buahan)
  • Mengandungi ekstrak vitamin C, vitamin D, zink & elderberry (semua terbaik untuk fungsi imun)
  • Gummies yang berperisa ceri semulajadi dengan rasa lazat dalam bentuk beruang (memang akan menarik minat kanak-kanak)

Keistimewaan Hero Kiddo Shaklee


Bahan-bahan Utama dalam Hero Kiddo

1. Elderberry
Shaklee menggunakan Elderberry dari buah elderberry hitam tua yang matang, yang berasal dari Eropah. Elderberry jenis ini kaya dengan antioksidan yang menyokong kekebalan tubuh.

2. Vitamin C
Vitamin C sangat penting untuk badan kita terutama untuk sistem imun. Antara makanan yang baik yang ada vitamin C banyak terdapat dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Contohnya oren, lemon, ceri, limau gedang, kiwi, dan lada merah manis.


Kandungan Hero Kiddo Shaklee


3. Vitamin D
Vitamin D adalah kumpulan vitamin larut lemak yang penting untuk badan kita. Tapi tubuh kita menghasilkan vitamin D apabila kulit kita ada terdedah kepada cahaya matahari langsung. 
Makann yang ada vitamin D seperti salmon. tuna, yogurt, merjerin, soya, susu.

4. Zinc
Zink juga salah satu mineral penting untuk fungsi badan kita. Zinc boleh didapati dari sumber makanan seperti bayam, tiram, avocado, ikan salmon, kekacang, biji labu dan bawang putih. 



3 Kebaikan Utama Hero Kiddo

1. Membekalkan Nutrien Penyokong Kekebalan Kritikal 
Mengandungi gabungan terbaik nutrien yang menyokong kekebalan tubuh, termasuk zink dan vitamin C dan D

2. Menyokong Sistem Imun yang Sihat 
Mengandungi antioksidan dan nutrien yang terbukti menyokong fungsi imun yang sihat

3. Melindungi dengan Bahan Ramuan Gigi 
Manis secara semula jadi dengan eritritol dan xylitol, yang tidak mendorong kerosakan gigi. Sangat sesuailah untuk anak-anak. 


Kebaikan Hero Kiddo Shaklee


Siapa yang boleh mengambil Hero Kiddo?
  • Kanak-kanak berusia 4 tahun ke atas 
  • Dewasa yang tak suka mengambil pil atau tablet
  • Ibu hamil yang ada masalah loya (rasa masam manis semulajadi ceri)
  • Yang ada mabuk kereta, mabuk laut atau dalam kapal terbang
  • Yang nak ambil untuk kesihatan 
  • Yang kurang makan sayur dan buah
  • Yang ada sistem imun rendah atau lemah

Hero Kiddo Shaklee


Berapa harga Hero Kiddo Shaklee?
Harga pasaran RM 161.25 - 90 Gummies
Harga ahli RM 129 - 90 Gummies

Hero Kiddo Shaklee
Bentuk Gummies Bear yang cute pastinya




Cara untuk dapatkan Hero Kiddo
Berminat untuk mendapatkannya anda boleh terus menghubungi Gee. Klik gambar untuk pautan whatsapp. 








Continue Reading

19 September 2021

Kereta Baru Guna Payslip Shaklee

Kisah Shaklee Gee, Beli kereta guna payslip Shaklee. Semalam 18 September, dah sampai harini baru sempat Gee nak post tunggu gambar. Rasa macam mimpi pulak. Impian hanya sekadar tulis dalam VB dulu. 

Car bonus shaklee

Tak sangka pulak rasa sekadar buat Shaklee ni boleh beli kereta. Macam tu lah yer perasaan geng Shaklee☺️ Dan Gee pun dapat CAR BONUS sekarang memang cunlah guna untuk bayar duit kereta bulan-bulan. Alhamdulillah tak ganggu bonus lain.

Kereta Baru Guna Payslip Shaklee


Bila tengok balik cun juga warna merah ni. Terang menyala.

Car bonus shaklee

Cun pulak plat kereta N belakang tu sama nama permulaan Gee. Hehe.

Kereta Baru Guna Payslip Shaklee

Warna merah tu pilihan mak. Gee nak hitam or putih tapi tiada stok lambat lagi tunggu giliran. Merah pun merah amik je lah kan. Janji dapat kereta.

Apa pun syukur alhamdulillah. Kereta sampai dulu kat kampung Gee di Mukah, Sarawak. Tuannya belum lagi. Hihi. Tapi memang niat untuk family guna juga beli kereta ni. Mudahkan urusan dorang. 


PELUANG BEST SHAKLEE

Di Shaklee, CAR BONUS yang kami dapat ni menarik. Sebab bukan dapat kereta tapi duit cash masuk akaun. Jadi dengan duit tu macam-macam boleh guna ikut masing-masing. Nak bayar duit kereta ke, nak simpan untuk melancong, beli emas ke atau shopping. Semua boleh. 

Car bonus Shaklee

Yang CASH Gee dah dapat setiap bulan. Next nak dapat untuk Convention tu, dapta pergi international trip Shaklee nanti. Kalini Korea Selatan dan Switzerland tahun 2022. Best kan? Doakan Gee lepas. 


Alhamdulillah syukur ya Allah. Jom fokus dan buat biz Shaklee sungguh-sungguh. Tiada yang mustahil janji nak buat. Siapa nak join dropship Shaklee boleh roger Gee. Gee sedia membantu anda.



Gee aka Ziana Eunos
Shaklee Biz Leader
Shaklee Trusted Seller
Founder VE, Victory Empire
013 570 7812





Continue Reading

17 September 2021

Beli Smartwatch di Shopee Promo 9.9

Kisahnya terjebak juga beli masa promo Shopee 9.9 haritu. Kalini Gee beli smartwatch. Tak plan nak beli juga tapi kebetulan Gee dapat duit cash reward rank up buat bisnes Shaklee. 

Fikir nak buat apa dengan duit reward tu kan. Mestilah nak beli sesuatu yang boleh jadi kenangan. Beli makanan macam tak nampak hasil dia nanti. Perut kenyang sekejap je hehe.

Jadi, Gee fikir baik beli smartwatch, kebetulan jam tangan dah habis bateri dan ketat (makin mmebersar ke tangan aku ni efek pkp, haha). 

Nak beli smartwatch ni Gee tengok review dulu kat youtube mana yang bagus, ramai pakai. So akhirnya Gee pilih jenama Amazfit. Tengok review ramai kata ok. 

Gee pilih Amazfit GTS Mini 2, color Flamingo Pink. Gee ider kat Shopee laju juga sampai tu hantar guna DHL. 

Review Amazfit GTS 2 Mini

Kenapa GTS Mini 2?

Sebab tengok ramai yang bagitau review bagus untuk tangan kecik. Just nice bila pakai. 

Warna pink sebab lagi 2 warna hitam dan hijau. Hitam macam biasa, hijau untuk jam Gee tak minat warna tu. So akhirnya pilih flamingo pink. Tak jugak pink sangat, soft lembut je warna dia. 

Review Amazfit GTS 2 Mini


Macam ni bila Gee guna. Ok cun kat tangan kecik ni. 

Review Amazfit GTS 2 Mini

Satu lagi sebab beli smartwatch ni boleh tengok sekali steps. Boleh tau berapa langkah, jarak jika ada buat larian, cycling, senaman, hiking ke. Senang kan kebetulan Gee dah mula aktif bersenam. 

Satu lagi yang best boleh tau berapa lama kita tidur, siap ada light sleep dan deep sleep. Dia siap bagitau lagi kena tidur awal, cukupkan tidur. Tidur lewat tak bagus untuk kesihatan katanya. 

So far Gee pakai GTS Mini 2 ni best kat tangan, ringan juga. 

Harga promosi Gee beli RM 322.45. Harga tak promo RM 389. Kedai shopee yang ni, boleh klik gambar gee letak link. 



Ok itu saja setakat ini. Ada benda best lagi next Gee review ok😉. 




Continue Reading

16 September 2021

Pertama Kali Jumpa Pokok Langsat

Biasa makan buah langsat dia je tapi tak pernah jumpa atau tengok lagi pokok langsat. Inilah kali pertama Gee jumpa pokok dia. Macam tu rupanya. 

Kebaikan buah langsat

Pokok langsat ni belakang rumah makcik Gee di Johor. Masa dia tak berbuah tak perasan pulak. Tapi bila dah berbuah barulah nampak. Begini rupanya pokok dan buah langsat yang betul ‘fresh’ dari pokok. Memang rezeki kalini buah dia banyak lebat.



Ni gambar masa buah dia tak masak semua lagi. Sekarang baru dia betul masak semua. 


Kebaikan buah langsat

Nak makan buah langsat pergilah petik belakang rumah. Best betul hihi, rezeki juga kalini buah banyak. Tahun lepas belum lagi. Sedap manis, dah macam ketagih makan haha. 


Manfaat dan Info Buah Langsat

Kebaikan buah langsat


Kebaikan buah langsat


Korang suka buah langsat juga ke? 

Dah pernah tengok pokok dia ke?






Continue Reading

15 September 2021

Review Makanan: Muffin Mighty White

Review muffin dari Mighty White. Review percuma dari Gee sendiri. Kisahnya Gee pergi ke kedai MyNews, cari roti dan terjumpa muffin ni. Cubalah beli satu dulu. 

Sampai rumah, cuba terus makan tak sangka sedap muffin dia. Gee masa tu beli yang pink, muffin cranberry. Memang sedap betul rasa cranberry dia. Puas hati.

Roti Muffin Mighty White
Macam ni rupa dia. Sedap!

Roti Muffin Mighty White
Ni packaging Muffin Cranberry

Lepas tu kan Gee pergi lagi kedai, jumpa yang coklat pulak. Ok sedap juga. Coklat muffin dia tu pekat rasa. Tambah ada coklat chip lagi. Memang sedap sangat bagi Gee.

Roti Muffin Mighty White Coklat
Muffin Coklat

Muffin dari Mighty White ni terus masuk list faveret Gee. Sebab sedap hihi. 

Bagi peminat muffin bolehlah cuba nanti. 






Continue Reading

14 September 2021

Kebaikan Omega 3 untuk Rambut Sihat

Kebaikan Omega 3 untuk Rambut Sihat

Selain untuk kesihatan, asid lemak Omega 3 juga bagus untuk rambut. Omega 3 sama seperti vitamin C di mana badan kita memerlukannya tapi badan tak boleh menghasilkan sendiri. Maka, kita digalakkan untuk mengambil makanan yang ada Omega 3 setiap hari.

Kebaikan Omega 3 untuk Rambut Sihat

Menurut Lisa Drayer, pakar Pemakanan New York dan penulis diet untuk kecantikan, Omega 3 ditemui dalam membran kulit kepala dan ia adalah minyak semulajadi yang membantu memastikan kulit kepala dan rambut terhidrat.

Omega 3 juga bagus untuk:
  • menggalakan pertumbuhan rambut
  • membantu menguatkan rambut
  • membantu menyuburkan folikel rambut

Jika ada masalah rambut dan nak rambut sihat bolehlah memasukkan sekali pemakanan yang ada Omega 3 setiap hari. Bukan hanya bagus untuk jantung, otak dan sendi, tapi juga bermanfaat untuk kesihatan rambut. 

Omega 3 juga didapati dapat 
  • melancarkan peredaran darah di kulit kepala sekaligus membantu pertumbuhan rambut
  • mencegah rambut banyak gugur
  • membekal protein dan nutrien penting untuk folikel rambut

Bagaimana menggunakan minyak ikan Omega 3 untuk rambut?

Cara lebih mudah dengan mengambil makanan yang kaya dengan asid lemak Omega setiap hari dalam hidangan pemakanan. Antara makanan yang ada kandungan Omega 3;

omega 3 shaklee untuk rambut
Makanan ada Omega 3


Satu lagi cara mengambil suplemen Omega 3. Ini cara paling mudah untuk mendapat terus kebaikan Omega 3 untuk rambut sihat dan kesihatan badan. 

Omega 3 Shaklee, Omega Guard membekal Omega 3 termasuk EPA dan DHA yang bagus untuk kesihatan badan dan juga rambut. 

omega 3 shaklee untuk rambut

Cadangan untuk Omega 3 sehari, jika mengikut Omega Guard kita boleh ambil dalam 3 kapsul setiap hari bila-bila lepas makan. Lepas ini bolehlah makan Omega Guard untuk rambut dan kesihatan setiap hari. 



Baca juga:

Kebaikan Omega 3 untuk kulit, rambut dan kesihatan

Kebaikan Omega 3 untuk otak kanak-kanak

Kebaikan Omega 3 untuk kurus

Kebaikan Omega 3 untuk jantung

Kebaikan Omega 3 untuk ibu hamil dan menyusu



Berminat untuk mendapatkan produk Omega Guard Shaklee untuk rambut anda boleh terus menghubungi Gee. Klik gambar untuk pautan whatsapp. 






Continue Reading