Jan 19, 2018

Parut Chicken Pox Boleh Hilang Dengan Cepat? Anda Boleh Amalkan Sendiri Nanti



Parut Chicken Pox Boleh Hilang Dengan Cepat? Anda Boleh Amalkan Sendiri Nanti

Dilema bila ada kena chicken pox mesti akan risau bab parut dan bekas chicken pox. Ada yang dah mula risau dan susah hati. Lagi-lagi bila terkena pada muka kan. Bab ni paling tak syok terutama bagi orang perempuan. Betul kan?

Masa tu mulalah mencari penyelesaian untuk menghilangkan parut dan bekas chicken pox ni. Beli macam jenis krim dan ubat untuk hilangkan chicken pox pun parut chicken pox lambat hilang. Malah parut berbekas menjadi hitam! Lagi risau bila muka jadi banyak bekas parut chicken pox.

Jangan risau, Gee ada penyelesaian untuk membantu anda. 

Cara dia mudah dan senang. Anda hanya perlu rajin dan konsisten mengambil vitamin, pasti parut dan kesan chicken pox boleh pudar dan hilang! Malah kulit anda boleh jadi lebih sihat dan cantik! Suka kan?!

Mari lihat dulu testimoni chicken pox ni.

1. Testimoni dari rakan Shaklee Gee sendiri, Ida yang terkena chicken pox bulan November 2017 yang lepas.



2. Satu lagi daripada customer Gee sendiri yang juga terkena chicken pox. Masa ni dia mengadu pada Gee yang muka ada bekas parut chicken pox. Jadi Gee rekomen untuk ambil Vitamin C dan Vitamin E.


Macam mana? Boleh lihat sendiri parut chicken pox boleh hilang dan pudar kan?

Ok sekarang Gee ingin kenalkan apa dia kebaikan sulemen Shaklee ni untuk membantu menghilangkan chicken pox.

  • Suplemen untuk menghilangkan parut chicken pox

1. Vitamin C Plus
Vitamin C boleh membantu menghasilkan kolagen. Jadi ia akan membantu untuk pemulihan kulit yang rosak seperti parut chicken pox. Vitamin C juga tinggi antioksidan, maka ia boleh membantu mempercepatkan proses baik dari demam chicken pox. 

2. Vitamin E Complex
Vitamin yang sangat baik untuk masalah parut. Vitamin E boleh memerbaiki struktur kulit dan memudarkan kesan parut pada kulit. Menarikya, vitamin E Shaklee ini anda boleh menyapu isi vitamin E terus pada parut chicken pox bagi mempercepatkan lagi parut pudar dan hilang. Malah, kulit juga lebih lembat dan tak kering. 

3. Bcomplex 
Vitamin B complex juga bagus untuk kulit.
  • Vitamin B1 (Thiamin) - untuk regenerasi kulit dan membuatkan kulit kelihatan sihat dan muda
  • Vitamin B2 (Riboflavin) - mmencegah keradangan pada kulit akibat jerawat atau chicken pox 
  • Vitamin B3 (Niacin) - memperbaiki kulit kering dan memastikan ia lembut dan lembap 


Berminat untuk mencuba suplemen Shaklee ini anda boleh menghubungi Gee terus. Gee bersedia untuk membantu masalah anda.  Boleh klik bawah ini untuk whatsapp Gee terus ya. Terima kasih.


 http://Www.wasap.my/60135707812



Continue Reading

Jan 18, 2018

9 Langkah/Cara Memulakan Eat Clean Dengan Betul



9 Langkah/Cara Memulakan Eat Clean Dengan Betul

Eat clean sudah menjadi trending terutama bagi mereka yang ingin kuruskan badan dan menjaga kesihatan.

Apakah eat clean?
Eat clean sebenarnya adalah tabiat pemakanan yang sihat. Anda memilih makanan yang sihat dalam setiap kumpulan pemakanan seperti dalam Piramid Pemakan Malaysia dan mengelak makanan yang tinggi dengan gula, garam, lemak dan makanan diproses.

Pendek kata, eat clean ini merupakan amalan makan secara sihat untuk mendapatkan semua nutrien penting yang diperlukan.


Dalam entri kalini, Gee ingin berkongsi kepada anda langkah untuk memulakan eat clean dengan betul dan berkesan.

  • 9 Langkah/Cara Memulakan Eat Clean Dengan Betul

1. Pilih organik
Memilih makanan yang organik penting kerana ia bebas daripada baja kimia, hormon, steroid dan penyembur serangga.

2. Makanan segar
Anda boleh mengambil makanan segar seperti sayur-sayuran dan buah-buahan segar yang ditanam sendiri. Makanan segar adah makan yang sihat!

3. Masak di rumah
Kebanyakan masakan di luar yang dimasak sudah pastinya ditambah dengan dengan pelbagai bahan perasa sebagai satu cara mudah untuk menyediakannya dan menyedapkan lagi rasa. Tapi bahah perasa begini memberi kesan buruk. Sebaiknya anda masak sediri di rumah.

4. Makan mentah
Adalah lebih baik anda memilih buah-buahan dan sayuran yang tidak dimasak atau diproses.

5. Pilih satu
Jika makanan anda hanya mengandungi satu bahan, ada boleh memilih tentang brokoli, ayam, susu, dan sumber kekacang.

6. Pilih makanan yang diketahui
Anda perlu pandai dan bijak memilih makanan dan tahu apa isi kandungannya. Elakkan mengambilnya jika anda tidak tahu.

7. Utamakan sayur-sayuran
Sayur-sayuran ini semua kaya dengan vitamin, mineral, antioksida dan fiber. Malah, sayur-sayuran hampir tidak mempunyai kalori, gula dan toksin yang menjadi punca berat badan anda bertambah dan risiko masalah kesihatan.

8. Elak gula
Jika anda mahu menikmati rasa manis dalam makanan, anda boleh memilih madu atau sirap maple yang semulajadi dan lebih sihat.

9. Fokus diet
Apa jenis diet yang anda amalkan, pastikan ia makanan yang segar. Teruskan diet yang terbaik untuk tubuh anda. Menikmatilah setiap makanan merupakan cara terbaik untuk mengekalkan tabiat eat clean!


Eat clean ini boleh diamalkan sesiapa saja dan sesuai untuk semua peringkat umur kerana ia mementingkan makanan yang sihat. Eat clean juga kunci untuk membantu mengekalkan berat badan yang sihat dan mencegah penyakit berkaitan pemakanan.


Selain mengamlkan eat clean, anda juga boleh mengamalkan suplemen tambahan untuk membantu memudahkan proses kuruskan badan dan pada masa yang sama menjaga kesihatan.





 http://Www.wasap.my/60135707812



Continue Reading

Jan 17, 2018

Cara bersenam yang betul dan berkesan untuk kuruskan badan




Cara bersenam yang betul dan berkesan untuk kuruskan badan

Ramai yang ingin bersenam tetapi tidak ramai yang berjaya melakukan rutin bersenam ini setiap hari. Kebanyakannya akan mengadu bahawa tidak mempunyai masa, sibuk dengan kerja luar, sibuk dengan anak-anak, sibuk mengurus rumah dan keluarga. Kekangan ini sebenarnya menyebabkan senaman hanya berjaya separuh jalan.


Dalam entri ini, Gee akan kongsikan cara-cara untuk bersenam dengan betul dan berkesan untuk kuruskan badan anda.

Cara bersenam yang betul dan berkesan untuk kuruskan badan

1.Tujuan yang betul

Anda perlu menetapkan apa tujuan anda untuk bersenam. Sebagai contoh, gee amik tujuan yang ramai orang buat iaitu bersenam untuk kuruskan badan. Apabila anda telah memilih latihan senaman untuk kurus , maka anda mesti memastikan senaman yang anda buat nanti membantu anda kurus. Contohnya latihan kardio seperti berjoging atau lompat tali dapat membantu meningkatkan aktiviti pembakaran lemak.

2.Bersenam untuk kesihatan

Paling utama kita bersenam sebenarnya untuk mendapat kesihatan yang baik. Jadi, apabila melakukan senaman anda kurang rasa terbeban kerana senaman yang anda buat itu memberi kebaikan untuk kesihatan tubuh badan anda. Teruskan bersenam!

3.Senaman yang betul

Bagi mendapatkan hasil dan kesan terbaik, anda harus menguasai senaman atau teknik yang betul. Sebagai contoh, latihan push up. Buat 3 set push up dengan mengulang 10 kali untuk setiap set. Kemudian,barulah anda boleh meneruskan dengan senaman yang lain. Yang penting anda buat secara berkala. Jangan terburu-buru untuk membuat semua jenis latihan senaman.

4.Latihan singkat dan efektif

Sekiranya anda tidak cukup masa untuk bersenam, anda boleh memilih untuk melakukan latihan senaman yang cepat dan singkat dengan hasil yang lebih baik. Contoh, melakukan circuit training, ia merupakan gabungan daripada latihan beban dan kardio yang dibuat secara berurutan dan waktu rehat yang singkat. Menariknya latihan ini hanya memerlukan masa antara 5-15 minit sahaja.

5.Mendengar muzik

Bagi mengurangkan rasa bosan anda semasa bersenam, anda boleh mendengar muzik yang anda suka sepanjang latihan senaman.

6.Menetapkan jadual senaman

Jadual penting agar senaman yang anda buat lebih teratur dan tepat. Apabila adanya jadual, anda akan lebih rajin dan bermotivasi untuk meneruskan senaman. Sepanjang masa ini anda boleh memberi fokus sepenuhnya pada latihan senaman yang anda buat untuk mendapat kesan yang terbaik.

7.Latihan berpasangan

Anda juga boleh bersenam dengan pasangan anda. Tidak semestinya suami isteri, anda juga boleh mengajak ahli keluarga yang lain atau rakan-rakan anda untuk turut sama bersenam. Cara ini akan membuatkan senaman anda lebih meriah dan seronok kerana dapat berkongsi cerita dan pengalaman bersama-sama.

8.Berfikiran positif

Sentiasa berfikiran positif dan yakin dengan senaman yang anda buat. Cuba katakan pada diri anda sendiri bahawa anda seronok bersenam dan akan meneruskannya dan membuat dengan lebih baik lagi.

9.Mencatat kemajuan

Anda boleh mencatat dan merekod latihan senaman dan hasil dari semasa ke semasa. Kesannya, ia membantu anda lebih jujur pada diri sendiri dan komited untuk membuat dengan lebih baik pada hari-hari seterusnya. Cara sebegini juga sebenarnya boleh meningkatkan motivasi diri anda sendiri.

Info:
Jika anda sudah mencapai target, anda mesti meneruskan senaman. Jangan sesekali berhenti. Teruskan dengan rutin senaman anda untuk mendapatkan tubuh badan yang lebih sihat dan mantap! 

Selamat bersenam! Yang penting anda bersemangat untuk melakukam senaman setiap hari. Senaman tidak semestinya untuk kuruskan badan tapi ia baik untuk kesihatan dan emosi anda.


  • Info senaman ini gee kreditkan kepada majalah rapi.

Selain bersenam untuk kurus, anda juga boleh mencuba suplemen bagi memudahkan proses kuruskan badan. Boleh lihat di sini, suplemen untuk kurus. 


Lihat juga:

10 Makanan Pembakar Lemak terbaik

Cara Kuruskan Badan dengan Cepat

45 Tip Kuruskan Badan Yang Perlu Anda Tahu




Continue Reading

Jan 16, 2018

ESP Shaklee: Keistimewaan, Kebaikan, Cara Makan ESP dan Testimoni




ESP Shaklee: Keistimewaan, Kebaikan, Cara Makan ESP dan Testimoni

ESP Shaklee ini antara produk terlaris di Shaklee dan juga antara top seller bagi Gee sendiri. Tiap customer yang order Shaklee dengan Gee mesti akan ada order ESP Shaklee ini juga.


Apakah ESP Shaklee ini?

Mesti ramai yang ingin tahu kan? Ada yang ingat ESP Shakleee ni susu. Kurang tepat sebenarnya. ESP Shaklee ini adalah suplemen protein. Dan protein dalam ESP Shaklee ini sangat berkualiti tinggi.

Nama panjang dia Mixed Soy Protien Isolate Powder with Vanilla Flavour . Tapi biasa kami panggil ESP.


Keistimewaan ESP Shaklee 

Apa yang istimewanya dan uniknya ESP Shaklee ini ialah:
  1. Mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif. Diiktiraf di seluruh dunia.
  2. Shaklee hanya menggunakan kacanga soya jenis non-GMO (non-Genetically Modified Organism), tidak diubah secara genetik. Maksudnya kacang soya dia memang asli dan tiada apa-apa bahan tambahan digunakan semasa proses menanam kacang soya.
  3. Dia juga diproses pada kadar suhu yang rendah.
  4. Untuk mengahasilkan protein soya Shaklee, dia dicuci dengan air bagi mengekalkan isoflavones, genistein dan daidzein yang penting agar kebaikan soya diperoleh sepenuhnya.
  5. Mempunyai proses pensijilan tersendiri, iaitu identity Preserved Program (IPP). IPP ini untuk memastikan kacang soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP Shaklee bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.
  6. Dalam setiap satu tin ESP Shaklee yang beratnya 850g, sernbuk ESP Shaklee dihasilkan daripada 30 kg kacang soya.
  7. Membekalkan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
  8. Mengandungi 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  9. Rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
  10. Mempunyai Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39. Jadi ESP Shaklee sangat sesuai untuk yang ada kencing manis.

Kenapa mesti GI rendah?

Karbohidrat dengan GI yang rendah akan memecahkan gula perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan. Paras gula dalam darah yang rendah sangat penting kepada kesihatan dan juga penting dalam program penurunan berat badan. 


Kebaikan ESP Shaklee

1. Esp untuk Kulit
  • Mengekalkan kulit muda dan sihat.
  • Memudarkan dan menghilangkan kulit berparut, bekas jerawat dan strechmark.
  • Mencerahkan kulit satu badan. Kulit lebih berseri tak kusam.
  • Menganjalkan dan menegangkan kulit termasuk payudara dan punggung.
  • Memperbaiki kulit berminyak dan juga kering.
  • Memudarkan jeragat.
  • Memulihkan kedutan pada kulit.
  • Melambatkan proses penuaan kulit.
  • Mempercepatkan proses penyembuhan luka.
  • Kuku juga lebih cantik dan sihat. Tak mudah patah atau berkupik kulit di sekitar.

2. ESP untuk Kesihatan
  • Meningkatkan sistem imunisasi tubuh.
  • Memperbaiki migrain dan insomnia.
  • Membantu mengurangkan paras kolesterol.
  • Merendahkan bacaan Diabetes dengan menstabilkan paras glukosa.
  • Mencegah osteoporosis, tulang reput atau rapuh. Di dalam ESP ada kandungan kalsium juga.
  • Mencegah penyakit jantung.
  • Menghalang pembentukan batu karang yang kebiasaanya dialami oleh orang lelaki.
  • Kandungan asid amino penting bagi membantu membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Lihat >> Fakta Menarik ESP Lengkap Dengan 9 Asid Amino

3. ESP untuk Rambut
  • Melambatkan proses rambut yang beruban.
  • Memperbaiki dan mengawal rambut gugur. Protien dalam ESP akan membantu menguatkan rambut. 

4. ESP untuk Tenaga
  • Memberi dan membekal tenaga segera kapada tubuh. Tubuh tak mudah berasa letih dan mengantuk sebaliknya berasa lebih cergas.

5. ESP untuk Lelaki
  • Memulihkan dan menjaga kesihatan fungsi prostat lelaki.

6. ESP untuk Memori
  • Membantu menguatkan memori dan ingatan serta lebih fokus.

7. ESP untuk Cegah kanser
  • Genistein yang ada di dalam kacang soya berkeupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah perebakan sel-sel kanser. Ia juga penting untuk memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Secara tidak langsung, ia membantu mecegah kanser rahim dan ovari dan prostat.

8. ESP untuk Kesuburan / Ikhtiar Hamil
  • Membantu menguatkan otot dan memelihara rahim wanita.
  • Membaikpulih sel-sel yang rosak kepada sel yang sihat untuk sistem badan yang sempurna.
  • Membantu menstabilkan hormon wanita agar lebih teratur.
  • Untuk lelaki, ia membantu menghasilkan sel sperma yang lebih berkualiti.
  • Menurunkan koelsterol tinggi kerana ia boleh menjejaskan kesuburan kerana hormon yang mematangkan telur tidak dapat dihasilkan.
  • Mengawal paras gula dalam darah. Gula tinggi boleh merosakkan sel telur yang akan membawa kepada risiko keguguran atau kecacatan janin.

9. ESP untuk Ibu Hamil/Mengandung
  • Menguatkan rahim si ibu.
  • Protein ESP penting untuk membantu dalam pembentukan otot bayi. 
  • Membantu si ibu lebih cergas masa hamil. 

10. ESP untuk Penyusuan
  • ESP membantu meningkatkan dan membanyakkan susu ibu. Susu ibu jadi lebih pekat dari biasa dan bayi cepat kenyang.

11. ESP untuk hormon wanita
  • ESP mengandungi kacang soya yang ada kadungan Isoflavon. Isoflavon ini baik untuk hormon wanita dan membantu memulihkannya. Ia mengeluarkan darah kotor dan menggantikan dengan protein yang diperlukan.
  • ESP juga membantu mengawal emosi yang tidak stabil semasa datang bulan atau PMS dan wanita yang menopause.
Lihat >> Kenapa Ramai Wanita Memilih ESP Shaklee


12. ESP untuk Kurus
  • Meminum ESP akan memberi anda rasa kenyang yang agak lama. Jadi ia dapat mengawal selera dan nafsu makan anda. Bila selera makan terkawal, ia memudahkan lagi proses kurus anda.
Lihat >> Testimoni ESP Berat Turun 2kg!


13. ESP untuk Gastrik
  • Disebabkan ESP membuatkan anda rasa kenyang, maka ia dapat membantu mencegah gastrik datang.
  • Ia juga membantu mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut terutama orang gastrik.
  • Protein ESP dapat membaik pulih sel-sel di dinding perut yang rosak akibat hakisan asid gastrik. Ini boleh memperbaiki pedih ulu hati dan sakit perut apabila ada gastrik menyerang.

14. ESP untuk Puasa
  • ESP memberi tenaga jadi anda dapat menjalani ibadah puasa dengan lebih baik dab cergas. Malah, ESP juga boleh dibuat minum pada waktu sahur dan dicampur dengan kurma untuk rasa lebih sedap!
Lihat :

Sahur Dengan ESP Shaklee

Berpuasa Lebih Bertenaga Dengan ESP  


Tahukah anda
Setiap hidangan ESP Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu. 


Cara makan ESP Shaklee

Anda boleh mengambil 3 sudu ESP setiap hari pada bila-bila masa. Boleh dicampur dalam minuman kegemaran anda. Tapi ingat, jangan gunakan air panas.

Lihat :

Resepi ESP Shaklee

Cara Bancuh ESP Dengan Susu Strawberi



Testimoni ESP Shaklee 

























Lihat juga:

Kebaikan ESP Shaklee Yang Memikat Hati 

Testimoni ESP: Bibir Luka Lepas Exsident



Berminat untuk mendapatkan ESP Shaklee ini anda boleh menghubungi Gee terus ke 013-5707812 atau klik untuk whatsapp ok. TQ😃


 www.wasap.my/6013-5707812



Continue Reading

Jan 15, 2018

Kebaikan Omega 3 untuk kulit, rambut dan kesihatan




Kebaikan Omega 3 untuk kulit, rambut dan kesihatan

Apakah Omega 3?

Omega 3 adalah jenis lemak tak tepu yang baik untuk badan. Ia sangat diperlukan tubuh tapi tubuh tak boleh menghasilkan sendiri. Jadi kita perlu mengambilnya daripada sumber makanan dan juga suplemen Omega 3. Terdapat tiga jenis asid lemak Omega 3 yang penting iaitu ALA, EPA dan DHA.

Apa kebaikan Omega 3 ini untuk tubuh badan kita sebenarnya? Apa manfaat yang anda dapat bila mengamalkan Omega 3 ini selalu? Jom kita lihat.

Kebaikan Omega 3 untuk kulit, rambut dan kesihatan

1. Omega 3 untuk kulit
  • EPA dan DHA di dalam Omega 3 sangat penting untuk merawat dan mencegah penyakit kulit seperti psoriasis, alergi dan jerawat. Ia memberikan perlindungan matahari semulajadi yang akan melindungi kulit daripada sinaran UV yang berbahaya. Ini boleh mencegah dan merawat penyakit dermatis.
  • Omega 3 juga membantu meremajakan kulit dan mengurangkan sintesis melanin untuk memperbaiki dan mengekalkan tona kulit yang betul. Kulit akan kelihatan lebih licin, berseri, kemerahan dan lembut. 
Lihat >> Testimoni Eczema - Ikhtiar Anak Eczema Shaklee
        >> Testimoni OmegaGuard - Darah Turun, Jerawat Batu Licin!


2. Omega 3 untuk rambut 
  • Omega 3 juga bermanfaat untuk rambut. EPA dan DHA membantu menguatkan dan menyihatkan rambut sekaligus membantu masalah rambut kering, rapuh, kelemumur, kulit kepala gatal-gatal. 

3. Omega 3 untuk kesihatan jantung dan darah tinggi
  • Omega 3 termasuk dalam golongan lemak tak tepu, jadi ia membantu melawan penyakit jantung, strok, kolesterol tinggi dan masalah tekanan darah, aterosklerosis, dan sebagainya.
  • Menurut Dr Norman, Persatuan Jantung Amerika (AHA) menyarankan pengambilan sebanyak 1000mg Omega 3 dengan gabungan EPA dan DHA untuk pesakit jantung koronari, jika telah terkena serangan jantung, dengan memakan Omega 3 akan membantu mencegah serangan jantung kali kedua.
  • Kajian juga menunjukkan Omega 3 membantu mengurangkan risiko serangan jantung dan risiko kematian akibat serangan jantung.
  • Omega 3 mencegah Atherosklerosis iaitu pengerasan pada salur darah yang menjadi punca masalah serangan jantung dan kardiovaskular.
  • Omgea 3 mengawal paras Trigliserida iaitu lemak yang tidak sihat dalam darah yang akan menyebabkan salur darah tersumbat dan membawa kepada penyakit kardiovaskular.

4. Omega 3 untuk Diabetes
  • Omega 3 membantu mengurangkan tahap trigliserida dalam darah dan meningkatkan tahap HDL (kolesterol baik) seterusnya dapat membantu memperbaiki dan merawat diabetes dengan berkesan.

5. Omega 3 untuk mencegah kanser
  • Omega 3 juga tinggi antioksidan, jadi ia mempunyai ciri-ciri untuk melawan kanser dan bermanfaat untuk merawat dan mencegah kanser seperti payudara, kolon dan prostat.

6. Omega 3 untuk kesihatan otot dan tulang
  • Sifat anti-radang pada asid lemak Omega 3 ini boleh membantu melindungi tubuh daripada keradangan, mengurangkan bengkak di dalam badan dan melegakan kesakitan otot. Ini akan membantu meningkatkan kesihatan tulang dan merawat arthritis rheumatoid, lupus dan Osteoporosis dengan berkesan.
  • Selain itu, EPA dan DHA di dalam Omega 3 ini juga penting untuk membantu mengubati penyakit asma dan gangguan radang usus.

7. Omega 3 untuk fungsi otak
  • Kandungan DHA di dalam asid lemak Omega 3 akan membantu melindungi dan merawat sel-sel otak dan meningkatkan fungsi neurotransmission dengan lebih baik. Secara tidak langsung, ini akan meningkatkan kesihatan mental dan membantu masalah berkaitan kemurungan, gangguan bipolar, Alzheimer, demensia, skizofrenia, dan lain-lain.
Lihat >> Makan OmegaGuard anak cepat bercakap!


8. Omega 3 untuk ADHD
  • Asid lemak Omega 3 juga membekalkan EPA dan DHA kepada tubuh badan. Ia penting untuk melawan attention deficit/hyperactivity disorder (ADHD) dalam kalangan kanak-kanak agar perkembangan tingkah laku mereka dapat berkembang dengan betul.

9. Omega 3 untuk sakit haid
  • Omega 3 juga membantu mengurangkan kesakitan yang dialami semasa haid dan meningkatkan kesihatan dan sistem imun badan anda yang datang haid.

10. Omega 3 untuk mata/penglihatan
  • Omega 3 juga membantu untuk mencegah masalah degenerasi makula. Ia merupakan masalah mata yang berkaitan dengan usia dan jika serius, boleh membawa kepada buta

Banyak kebaikan Omega 3 untuk kulit, rambut dan kesihatan. Jadi rajinlah makan makanan yang mengandungi Omega 3 seperti ikan, tuna, sotong, tiram, avokado, kekacang, chia seed, sayur bayam, kangkung.

Selain itu, anda juga boleh mengambil suplemen omega 3 yang banyak terdapat di pasaran. Terlalu banyak pilihan kan?

Gee cadangkan suplemen Omega 3 yang bagus untuk anda iaitu OmegaGuard Shaklee.




Kenapa memilih OmegaGuard Shaklee?
  1. OmegaGuard Shaklee membekalkan Omega 3 yang paling baik dan paling tulen. Shaklee menggunakan teknologi terkini , ultratulen bergred farmaseutikal iaitu menggukan proses penyulingan tiga peringkat atau proprietari tiga molekul bagi memekatkan lagi asid lemak Omega 3.
  2. Shaklee mengekstrak ikan dari laut dalam dan berair sejuk seperti hering, mackerel, sardin dan anchovies kerana ia memiliki tahap merkuri yang terendah. Kajian sains menunjukkan ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tak tepu yang sangat tinggi dan ini menunjukkan minyak ikan Shaklee terbaik dan berkualiti tinggi !

Kebaikan OmegaGuard Shaklee
  1. Mengawal masalah obesiti 
  2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan 
  3. Mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita 
  4. Dapat mengelakkan strok 
  5. Mencegah pembekuan darah dalam badan 
  6. Membantu menyihatkan paru-paru 
  7. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher 
  8. Mengurangkan sakit kepala 
  9. Mengekalkan tekanan normal darah 
  10. Mencegah salur darah dari tersumbat  
  11. Merendahkan kolestrol 
  12. Mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL 
  13. Mengurangkan risiko penyakit jantung 
  14. Memelihara fungsi-fungsi sendi
  15. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
    otak janin 
  16. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak 
  17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
  18. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang 
  19. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
  20. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE  (lupus erythematosus) 
  21. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
  22. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
  23. Mencegah penyakit gout 
  24. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak

Kebaikan OmegaGuard Shaklee juga banyak kan? Jom dapatkan sebotol OmegaGuard untuk anda sendiri.


Berita baik, bulan Januari 2018 ini ada Promosi OmegaGuard Shaklee. 
Beli 3 botol dapat Diskaun 5%! 




 http://Www.wasap.my/60135707812



Continue Reading

Jan 14, 2018

Cara / Idea Menarik Membuat Bekal Berkhasiat Untuk Anak ke Sekolah




Cara / Idea Menarik Membuat Bekal Berkhasiat Untuk Anak Ke Sekolah

Membuat sendiri bekal anak-anak ke sekolah, tadika atau pusat jagaan harian adalah cara terbaik untuk manggalakkan anak makan. Lebih lagi makanan yang anda buat sendiri lebih selamat, bersih dan berkhasiat.

Tapi kekangan masa bagi ibu yang bekerjaya agak menyukarkan untuk menyediakan bekal anak-anak. Jadi dalam entri ini, Gee kongsikan cara/idea menarik bagi membantu anda membuat bekal yang berkhasiat untuk anak-anak ke sekolah, tadika atau pusat jagaan harian.


Cara / Idea Menarik Membuat Bekal Berkhasiat Untuk Anak Ke Sekolah

1. Menyediakan makanan kegemaran mereka bersama sos tomato atau mayonis untuk menambahkan selera makan anak-anak anda.

2. Menggunakan roti gandum dan oleskan dengan mentega atau sapuan jem dan mentega kacang sebagai alternatif selain daripada memberi roti biasa yang lain. Kemudia, si ibu boleh juga menekapkan roti dengan acuan agar ia menjadi bentuk yang menarik untuk anak anda nikmati.

3. Tortilla yang diisi dengan keju, sayur-sayuran dan isi ayam. Ia mudah dan cepat untuk disediakan, rasanya yang sedap dan senang untuk anak anda memakannya di mana sahaja.

4. Sediakan juga kudapan seperti kekacang agar anak anda boleh mengunyahnya apabila meraka lapar. Ia juga antara cara untuk menggalakkan anak anda makan makanan yang sihat.

5. Tambahkan juga buah-buahan dan sayuran sebagai snek tambahan dalam bekalan anak anda. yogur juga boleh dibekalkan bersama dengan menu utama yang anda sediakan.

6. Tambahkan juga buah-buahan pada roti yang telah disapu dengan mentega kacang. Keju juga sedap untuk dimakan bersama dengan roti dan buah. Ini boleh membantu menambah selera makan anak anda.

7.Yang penting juga anda haruslah menggunakan bekas makanan yang comel dan menarik. Ini untuk menarik perhatian anak-anak agar mereka rajin membawa bekal dan memakannya setiap hari. Di pasaran ada anda boleh mendapatkan bebagai corak yang menarik.



Idea-idea ini bukan sahaja untuk dibekal ke sekolah, tapi anda juga boleh menyediakannya sebagai makanan harian anak-anak di rumah agar mereka lebih teruja dan berselera untuk makan. Yang penting amalan pemakanan yang sihat bermula dari rumah.

Makanan adalah penting untuk proses tumbesaran anak-anak anda. Ia membekalkan nutrien untuk proses perkembangan mereka, memberi tenaga dan meningkatkan sistem imunisasi badan terhadapat penyakit. Sebab itu adalah lebih baik anda menyediakan sendiri makanan untuk anak-anak dan anda sendiri lebih tahu apa yang terbaik buat mereka.

  • Info tambahan
Panduan untuk si ibu bagi memudahkan mengurus makanan untuk anak-anak di rumah
  1. Merancang menu makanan untuk sekeluarga dalam masa seminggu.
  2. Membeli bahan-bahan mentah dan makanan yang lain pada hujung minggu.
  3. Rajin mencari idea dan info berkenaan menu masakan untuk memasak daripada internet, buku dan majalah.
  4. Berkongsi resepi dengan kawan-kawan di pejabat, media sosial dan sebagainya.
  5. Mengetahui keperluan zat dan kalori makanan untuk anak-anak. 

 . . .


Makanan tambahan untuk anak-anak bagi memenuhi nutrisi harian mereka. Ada beberapa cadangan suplemen untuk anak-anak anda bagi membantu meningkatkan kesihatan meraka.



1. Meal Shakes
  • Multivitamin dalam bentuk serbuk, sesuai untuk kanak-kanak yang sukar menelan tablet
  • Minuman yang sedap, berkhasiat dan mudah disediakan yang pasti menjadi kegemaran kanak-kanak dan seisi keluarga
  • Mengandungi 19 jenis vitamin & mineral penting
  • Tinggi dengan serat – mengatasi masalah sembelit
  • Indeks glisemik rendah jadi kanak2 tidak akan jadi obesiti
  • Makanan untuk otak yang bijak kerana ia mengandungi kolina, kalsium dan protien
  • Minuman yang sihat untuk menambah selera makan dan berat badan kanak2

2. Vitalea fos Kids
  • Multivitamin dalam bentuk tablet yang pasti menjadi kegemaran kanak-kanak
  • Mengandungi 18 multivitamin & multimineral termasuk 100% Vitamin C, D, E dan 8 jenis vitamin B yang akan membantu melengkapkan nutrisi harian kanak-kanak
  • 200mg kalsium, magnesium, zinc, cooper membantu proses tumbesaran dan pertumbuhan tulang kanak-kanak
  • Membantu menguatkan kecerdasan minda
  • Meningkatkan sistem imunisasi tubuh
  • Membantu meningkatkan selera makan
  • Melancarkan proses pencernaan, mengelak sembelit
  • Membantu dalam penyerapan zat dari makanan harian
  • Boleh dikunyah atau dikemam begitu saja dengan rasa anggur

3. OmegaGuard
  • Membekal EPA dan DHA - untuk perkembangan otak kanak-kanak
  • Membantu meningkatkan daya fokus semasa pembelajaran
  • Meningkatkan sistem pertahanan badan kanak-kanak
  • Mengurangkan serangan asma pada kanak-kanak dengan mengurangkan penggunaan inhaler kerana omega 3 bersifat anti radang 
  • Memperbaiki batuk berkahak
  • Merawat dan memperbaiki penyakit eczema
  • Kesihatan kardiovaskular

Jom berikan yang terbaik untuk anak-anak anda. Yang penting jaga pemakanan yang sihat dan seimbang untuk kesejahteraan anak anda dan anda sekeluarga.


Adakah anda antara mereka yang menjaga dan mementingkan pemakakan anak anda?


Lihat juga :

Nutrisi Penting Untuk Kanak-Kanak

Multivitamin Mudah Dikunyah untuk Kanak-kanak

Omega 3 Makanan Minda untuk Kanak-kanak

5 Sebab Anak-anak Suka Vitalea for Kids



Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee anda boleh menghubungi Gee. Kami akan bantu dan berikan konsultasi terbaik untuk anda. Boleh klik gambar di bawah ini untuk terus Whatsapp Gee.


 http://Www.wasap.my/60135707812



Continue Reading

Jan 13, 2018

Kalau Bayi Anda Ada Ruam, Cuba Sapu Krim Ni Cepat!




Bayi kena ruam? Si ibu risau susah hati. Banyak ruam merah-merah tumbuh kat kulit bayi. Kesian tengok bayi menangis. Lagi buat si ibu tak senang duduk.

Apa penyelesaiannya? Jangan risau. Kami ada cara untuk merawat bayi ruam.

Masalah bayi ruam ini sudah menjadi perkara biasa. Setiap ibu bapa pasti akan mengalami perkara ini. Namun ibu bapa perlu berhati-hati apabila memilih krim untuk bayi ruam.

Kenapa ia boleh membahayakan kesihatan bayi anda?

Terdapat berbagai jenis krim yang dijual di pasaran. Jadi, kita khuatir bahan-bahan yang digunakan dalam krim berbahaya untuk bayi. Dan kulit bayi juga sangat nipis dan sensitif.

Apakah krim yang sesuai untuk ruam bayi di muka dan badan?

Gee ingin perkenalkan krim serbaguna daripada Shaklee, Herbal Blend Multi-Purpose Cream.

Herbal Blend ni sangat best! Gee satu keluarga juga menggunakan krim ini setiap hari. Malah, customer gee yang ada masalah bayi ruam juga menggunakan Herbal Blend ini.

Mari lihat dulu testimoni Herbal Blend untuk masalah ruam pada bayi.

Testimoni Herbal Blend Untuk Ruam Bayi

1. Customer Gee yang ni dari Sabah dan baru je beli Herbal Blend ni 1 Januari 2018 lepas. Beli umtuk anak beliau yang ruam. Alhamdulillah dah sapu Herbal Blend ni ruam makin ok, kulit baby licin, flawles kata maknya. Hihi



2. Yang ni pulak testimoni dari rakan Gee sendiri.  Sama juga untuk baby dia yang ruam.



Sekarang mari berkenalan dengan Herbal Blend Shaklee in.




Apakah Herbal Blend Shaklee?
  • Ia adalah krim serbaguna untuk kegunaan harian anda. Herbal Blend ini diekstrak dari herba tulen & semulajadi iaitu sej, horse chesnut, yarrow dan rosemary. Herbal Blend ini juga tidak berminyak & melekit tapi anda akan berasa dingin dan bermentol setelah menggunakan krim ini. Yang penting krim ini BEBAS paraben dan steroid (sebab tu sesuai untuk bayi). Herbal Blend ini juga telah diuji secara klinikal, berkesan untuk melembutkan kulit kasar, pecah-pecah pada siku, lutut dan tumit.

Kebaikan Herbal Blend Shaklee
  • Menghalus dan melembutkan kulit atau tumit kasar
  • Mengecutkan jerawat
  • Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala (sesuai untuk bayi)
  • Menghilangkan luka dan merawat eczema (boleh sapu bila kering)
  • Melegakan gigitan serangga / nyamuk
  • Memperbaiki bisul yang tumbuh agar cepat kecut
  • Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox
  • Krim untuk mengurut badan lenguh
  • Merawat kesan luka melecur pada kulit
  • Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat
  • Melegakan atau mengurangkan kulit gatal-gatal 
  • Memberi keselesaan semasa demam apabila disapu pada badan
  • Sesuai untuk kulit jenis alergik 
  • Sesuai juga sebagai losyen harian

Lihat juga :

Testimoni Sendiri Herbal Blend Shaklee

Keistimewaan dan Testimoni Herbal Blend Shaklee

Testimoni Enzema 



Banyak kegunaan krim Herbal Blend ini kan? Dia dari peringkat bayi hingga dewasa boleh guna. Ibarat satu keluarga boleh guna sama-sama.

Bagi anda yang ada bayi ruam, kulit sensiftif dan sebagainya, anda boleh mencuba Herbal Blend Shaklee ini. Satu tiub dia tahan agak lama juga.

Boleh menghubungi Gee terus ke 013-707812 atau klik bawah ini terus untuk Whatsapp Gee ok.


 http://Www.wasap.my/60135707812



Continue Reading