13 April 2021

Selamat Berpuasa

 

Assalamualaikum semua.  Selamat berpuasa dan Salam Ramadhan untuk semua umat Islam. Moga ramadhan kita tahun ini lebih baik, lebih berkat, dan diterima segala amalan kita semua. Amin.




Selain tu Gee saja kongsikan menu sahur puasa hari pertama pastinya bersama Shaklee. Gee amik ESP campur dengan Life Shake dan Tea Elderberi. Sedap sangat dan tersangat kenyang. Pastu Gee makan vitamin C sebiji untuk imun badan dan minum air performance oren segelas. Tak lupa kurma 3 biji. Alhamdulillah. 



Yang bawah ni pulak Gee kongsikan sahur geng Shaklee. 

ESP bersama Alfalfa dan kurma. 



Shake ESP + susu + kurma + 3 biji kurma.



Sahur as usual ☺️ bersama Cinch + chiaseed + susu. Performance drink mesti ada kata Kak Wanie. 



Sahur terbaik ni. Cinch coklat bersama cinch tea dan performance drink perisa lemon lime. Pastu ada Collagen juga. Collagen ni best pagi masa perut kosong amik bagus untuk kulit, rambut, sendi dan badan. Awet muda gitu.



Selamat berpuasa semuanya. 



Continue Reading

11 April 2021

Menu Sahur Ringkas Dan Cepat Disediakan

 

Tak lama lagi nak berpuasa kan? Sekejap saja masa berlalu. Untuk puasa kalini Gee dah sedia awal menu dan makanan apa nak amik masa sahur pagi tu. Pagi-pagi nak makan apa.

Gee macam biasa saja macam puasa sebelum ni juga. Gee amik set puasa dari Shaklee. Untuk tahun ini ada tambahan baru. Selain amik ESP dan air Performance tu Gee ada jugak amik produk baru iaitu Life Shake dan Energy Tea perisa elderberi.

Yang ini ESP. Memang Gee biasa minum ESP tiap kali sahur waktu pagi. Kenyang minum sebab dia bekal 14gram protein untuk satu hidangan, ada vitamin B, kalsium, rendah lemak dan tiada kolesterol. 




Satu lagi untuk puasa Gee akan tambah minum air Performance. Gee suka perisa oren. Bila sahur minum Gee akan campurkan ESP dengan Performance oren di sekali. Bila berbuka Gee akan buat khasa air performance oren di sejuk-sejuk sedap. 

Masa berbuka terus minum. Memang boleh rasa beza. Badan lebih bertenaga. Kurang rasa haus sebab dia juga gantikan air yang hilang bila kita berpuasa kurang air kan. Yang penting air ni membantu mengimbangi metabolisme air di dalam tubuh badan kita. Sebab tulah bila puasa air ni laku sangat! Satu keluarga boleh minum. 





Tambahan baru untuk puasa kalini Gee akan amik Life Shake dan Energizing Tea perisa elderberi dari Shaklee. Ni produk baru Shaklee bawak masuk Malaysia bulan Jun nanti tapi Gee sebab layak join BLNC Shaklee so Shaklee Malaysia bagi hadiah rasa produk baru ni lebih awal.

Gee dah rasa dua-dua memang sangat sedap rasa elderberi dia. Bila Gee campur dengan ESP rasa vanilla tu lagi bertambah sedap. Bolehlah nanti Gee minum masa sahur dan berbuka. TQ Shaklee Malaysia!




Life Shakee ni macam cinch jugak, hidangan lengkap dengan 24 vitamin mineral, ada 20 gram protein bukan GMO, indeks glismeik rendah amat membantu untuk kenyang lebih lama, ada fiber yang bagus untuk pencernaan, juga prebiotik proprietari bagi membantu kesihatan usus kita. Yang penting badan lebih cergas bertenaga.

Untuk Enerrgizing Tea rasa elderberi juga sedap. Ada campuran teh hijau, putih, dan merah yang eksklusif dan kaya antioksidan, serta ekstrak Elderberi yang bagus untuk emnguatkan sistem imun. Mengandungi taurina, yang terkenal untuk meningkatkan tenaga dan ketangkasan fikiran kita. Best betul teh ni kan? hehe


Ok itulah menu Gee untuk sahur dan berbuka. Yang sahur tu Gee akan campurkan sekali ESP bersama Life Shake, Teh Elderberi dan sedikit air Performance oren. Semua sekali Gee campurkan dalam satu Shaker. Senang terus minum. 


Selamat Berpuasa semua. Moga kita semua dapat menjalani ibadah puasa tahun ini dengan lebih baik lagi dari yang sebelum. 




Continue Reading

09 April 2021

Segmen Bloglist Ramadan 1442H / 2021M

 


Syarat penyertaan:

1. Follow blog ini : salatulzarida.blogspot.com
2. Buat satu entry bertajuk : Segmen Bloglist Ramadan 1442H / 2021M
3. Letakkan banner dan backlink kan kepada link entry ini
4. Publish entry dan letakkan link penyertaaan blog dalam ruang komen di entry ini.


Tempoh segmen ini berlansung mulai 5 April 2021 dan tamat pada 12 April 2021.


Jom kita join Segmen Bloglist Ramadan 1442H / 2021M dari blog salatulzarida.




Continue Reading

08 April 2021

Hadiah BLNC Baru Sampai

 

Sampai dah gift dari Shaklee Malaysia khas untuk BLNC 2021. Dapat
Seronoknya dapat rasa shaklee life shake baru ni kat malaysia. Juga dapat jute bag Shakee sekali. Special sungguh hadiah dia. 

Cunlah minum masa puasa minggu depan ni.
Tq Shaklee Malaysia. Best betul ni join shaklee macam-macam dapat gift. 





Pagini Gee baru cuba minum rasa, Gee campurkan ESP, Life Shake dengan Tea Elderberi. Sedap betul rasa. Sesuai sangat buat penggemar elderberi. Rasa berries dia. Rasa ESP tu cam takda dah. Sebab life shakes dan tea tu dua-dua rasa elderberi. Tambah lagi Gee buat sejuk lagilah sedap!!





Gee nak share sikit info kebaikan Life Shake dan Tea Elderberi tu.

LIFE SHAKE - kenyang lama sesuai untuk ganti makan, beri tenaga, bagus untuk sistem pencernaan

ENERGIZING TEA ELDERBERRY TEA MIX - Campuran teh hijau, putih, dan merah yang kaya antioksidan, serta ekstrak Elderberi, tinggi antioksidan bagus untuk kuatkan sistem imuniti badan kita dan sesuai untuk gantikan teh serta penggalak tenaga. Kiranya ia ibarat teh sihat tinggi khasiat! Menarik kan?



Tunggu bulan Jun nanti dijangka masuk pasaran Malaysia. Tak sabar tunggu ni. 




Continue Reading

01 April 2021

Tahniah Sales Team Naik!

 

Alhamdulillah Syukur Ya Allah. Sales group VE bulan Mac lepas sebanyak RM38,350! Lebih dari target Allah bagi. Tak sangka sangat. Kuasa yakin percaya pada Allah, doa selalu dan usaha konsisten. Pasti jadi!!

Target bulan ni ramadhan sales team Victory Empire sebanyak RM50K! Doakan kami ya. Gee pun bertarung untuk final stage car bonus Shaklee bulan April ni juga. Doakan Gee ya. 



Terima kasih juga pada customer semua yang beli dengan team kami. Syukur ya Allah
Terima kasih juga buat upline kami, Master Firdaus dan Master Iffah Anuar yang sentiasa ada membantu kami walau team kami jauh nun di Sarawak.

Bulan ni misi kami nak bantu lebih ramai orang sihat dengan ikhtiar Shaklee. Juga nak bantu mereka yang nak dapat bonus raya tahun ni

Kami semua sedia bantu korang.
Jangan segan-segan yer roger Gee.


Ziana Eunos aka Gee
Senior Supervisor Shaklee
Business Mentor
Founder Victory Empire


Continue Reading

24 March 2021

Makan Apa Harini : Kome Thai Pontian

 

Jalan-jalan cari makan dengan mak cik dan adik di Pontian Kecil, Johor. Kita orang sajalah cuba kedai makan Kome Thai ni. 



Pemandangan tepi laut, berangin. 


Masa ni kali pertama makan. So far sedap. Air dia pun best dan letak dalam bekas minuman macma tu senang nak bawak balik jika tak habis minum. 



Ni yang kali ke berapa tak ingat cubalah minuman lain pulak. Sedap juga.


Pemandangan dalam kedai dia. Cantik jugalah.



Menu kesukaan kita orang bila makan kat Kome Thai ialah ayam masak kunyit dan tomyam campur. Sedap. Lepas tu kita orang akan cuba menu lain-lain.



Menu-menu yang ada di Kome Thai. sempat jugak amik gambar masa makan kali lepas. Macam best semua je menu dia. 






Semua nampak best je kan menu dia. Setakat ni Gee makan kat situ semua ok sedap di masak. Alhamdulillah. Ok itulah pengalaman ringkas makan di Kome Thai. Simpan sini buat kenangan. 



Continue Reading

17 March 2021

Terima Kasih Ya Allah


Terima Kasih Ya Allah. Belajar untuk ucap terima kasih dan syukur pada Allah selalu. Gee juga baru belajar, baru tau.



Sebabnya banyak sungguh nikmat Allah berikan dan curahkan pada kita.


Allah yang menciptakan kita
Allah yang membentukkan kita dengan sempurna
Allah yang mencukupkan keperluan kita
Allah yang memelihara hidup kita
Allah yang menuntun kitavsupaya berada pada jalannya
Allah yang memberikan manfaat pada kita
Allah yanh melapangkan jiwa kita
Allah yang mengajar segala kebaikan
Allah yang sentiasa memaafkan kesalahan kita
Allah yang memberikan rahmatnya pada kita
Allah yang memberikan petunjuk kepada kita
Allah yang memberikab kekayaan kepada sesiapa yang dia kehendaki termaduk kita


Ya Allah betapa banyaknya nikmat Allah berikan pada kita.
Syukur Alhamdulillah. Terima kasih ya Allah.


(Petikan buku Ya Allah Aku Rindu Kepada-Mu, Ustazah Asma Harun & Dwi Suwiknyo).



Continue Reading

16 March 2021

Jemputan BLNC 2021


Dapat lagi jemputan ke BLNC. Business Leader National Conference khas untuk leader Shaklee yang efektif saja. Itulah syarat dia.
 
Cuma kalini lain sikit buat secara on9 je. Tak berpeluang jumpa upline dan sideline depan-depan. kita jumpa on9 je lah yer. Yang tahun lepas sempatlah jumpa ramai geng Shaklee. Mujur jugak pergi tahun lepas.



BLNC Shaklee bermula jam 930 pagi. So tengok on9 jelah kalini depan laptop.



Dengar ucapan dari presiden dan owner Shaklee Mr Roger Banet dari US.



Upiline Gee dalam Shaklee antara yang efektif master tiap tahun. Inspirasi sangat.



Paling semua orang tunggu adalah HADIAH! Ya tiap kali join BLNC, pihak Shaklee akan bagi gift pada kami. Yang menarik kalini dapat hadiah produk baru dari Shaklee! Yeayy dapat rasa dulu. Hehe.




Ada lagi yang best nanti Shaklee keluarkan sampul khas untuk raya.



Produk baru yang best BB CREAM!😍. Semua suka hihi. Tak sabar tunggu masuk tengah tahun 2021 ni nanti.



Satu lagi produk baru ESP dalam sachet. Mudahlah nanti nak bawak ke mana saja!




Selain tu kami juga dapat dengar perkongsian dari speaker terpilih seramai 4 speaker. Semua best. Banyak ilmu dan tips baru juga.

So far memang seronok lah BLNC ni. Sebab tu Gee akan usaha untuk dapat jemputan ni!




Continue Reading