Sep 20, 2018

Kenapa Customer Saya Suka Ostematrix Shaklee


Ostematrix Shaklee ni antara "hot produk" yang ramai suka beli atau repeat order beli dengan Gee tiap bulan. Boleh lihat di sini apa itu Ostematrix Shakee.


Kenapa customer Gee suka sangat Ostematrix Shaklee ni?

1- Puan Nadia ni tengah berpantang. Ostematrix Shaklee bantu beliau rasa lebih cergas masa tengah berpantang sambil menyusu baby.



2- Puan Fathin tengah mengandung juga makan Ostematrix. Katanya Ostematrix Shaklee bantu tidur lebih lena, tiada lagi kebas & sengal kat pingang.



3- Puan Norliza ni dia beli skali 3 botol Ostematrix lepas belian yang pertama masa tu. Katanya lepass makan Ostematrix Shaklee, sakit tumit kaki dah kurang, dah boleh berjimba dengan kawan, boleh hiking semua. Puan Norliza ni memang aktif sungguh. Kalah Gee hihi.



Puan Norliza juga ada kena migrain, lepas rajin makan Ostematrix migrain dah berkurang tak bergantung pada ubat / panadol katanya. Alhamdulillah.



4- Linda ni salah seorang customer yang slalu beli dengan Gee. Lagi-lagi Ostematrix Shaklee ni memang selalu dia beli. Siap pujuk akak dia skali beli. Hihi



Bagus kan Ostematrix Shaklee ni?? Gee sendiri juga makan. Siap bagi mak ayah juga makan sekali.

Ostematrix ni suplemen kalsium. Sebut kalsium dia memang baguslah untuk tulang kan? Bukan kalsium jer ada, Ostematrix Shaklee ni juga ada mineral lain yang baik untuk tulang.




Mineral yang ada dalam Ostematrix Shaklee ni juga bagus untuk tulang kita jadi lebih kuat dan boleh kurangkan risiko untuk dapat sakit lutut, sendi atau tulang rapuh masa dah berumur atau tua nanti.



Bulan september ini tengah ada Promosi Ostematrix Shaklee! Beli 3 botol dapat diskaun 5%. Kena cepat dapatkan sekarang tengah promosi ni tau!!




Bagaimana nak dapatkan Ostematrix Shaklee? Hubungi Gee ke 013-5707812 atau klik sini untuk Whatsapp Gee.





Continue Reading

Sep 18, 2018

Sep 17, 2018

5 Cara Makan Yang Mudah Untuk Pesakit Diabetes


5 Cara makan yang mudah untuk pesakit Diabetes.



1- Makan lebih teratur dan tidak melewatkan waktu makan.

2- Mengehadkan pengambilan garam dalam makanan / masakan harian.

3- Menikmati pemanis mulut hanya pada waktu tertentu dan mengambilnya dalam saiz atau kuantiti yang sedikit. Tapi paling baik adalah mengambil buah-buahan.

4- Kerap mengambil snek yang ada kandungan karbohidrat, lemak baik dan protein untuk membantu cepat rasa kenyang. Contohnya, separuh hidangan dada ayam panggang atau bertih jagung rendah lemak.

5- Mengambil lebih banyak serat untuk memberi rasa kenyang yang lebih lama.

6- Tip tambahan, mengambil minum ESP yang mempunyai indeks glisemik rendah yang akan membantu mengekalkan tahap gula yang stabil, memberi rasa kenyang lebih lama dan juga mengawal nafsu makan dengan lebih mudah.


Moga bermanfaat untuk korang semua :)



Lihat juga:

4 kebaikan Polifenol untuk pesakit Diabetes

5 cara makan untuk kawal kencing manis



sumber: majalahIsihat



Continue Reading

Sep 16, 2018

Sep 14, 2018

Apa Rutin Harian Gee Buat untuk Bisnes Shaklee?


Rutin harian yang Gee buat sejak berbisnes Shaklee. Biasa buat apa jer? Jom Gee share sikit😃

Belajar ni biasa Gee follow kelas on9 dari nutrionist Shaklee, ada resource center Shaklee sediakan. Banyak! Rajin dan tak je lagi nak baca untuk tambah ilmu. Tak boleh lah jual saja kan?

Ni antara kelas berbayar yang Gee join. Kelas BRANDING POWER dari kak Cip. 

Dah ada grup sendiri, ada anak-anak bisnes ni kena lah rajin buat coaching.
Biasa Gee buat dalam grup dan personal. 

Ni penting bila nak buat apa-apa. Tapi sejak join Shaklee ni dari dulu lagi mentor / upline dah ajar.
Pilihlah bisnes yang mendekatkan kita pada Allah swt. Betul? hihi

Ni kelas best! Dulu Gee join batch 1 kan, dari situ lah blog Gee ni naik mendadak!
Dia ada ajar skali pasal seo semua tu. Sekarang batch 3 ni jadi trainer pulak. Hehe

Packing order customers

Tapi mostly Gee banyak order online jer. Mudah! Shaklee yg poskan.
Tunggu barang sampai pada customers. Best kan?

Satu lagi beri konsultasi dan guide pada customers yang beli dengan Gee. 

Macamtulah kebiasannya rutin harian Gee sejak buat bisnes ni. Even duduk rumah tapi tetap ada kerja nak buat.


Berminat nak mendapatkan produk Shaklee? Berminat nak join Shaklee? Berminat nak buat bisnes Shaklee? Boleh hubungi Gee ke 013-5707812 atau klik sini.







Continue Reading

Sep 13, 2018

Cara Order Shaklee Online Terus dari HQ Shaklee Malaysia


Cara mudah order / beli produk Shaklee secara online terus dari HQ Shaklee di Malaysia. 

Cara order Shaklee secara online ini adalah lebih mudah dan selamat kerana anda terus mendapat produk dari Shaklee Malaysia yang dijamin selamat dan 100% stok-stok terbaru!


Gee tunjuk dulu cara nak order, step by step secara online terus dari Shaklee.

Step 1 - Tekan link ini >> Order Shaklee Online
(sebelum tekan link anda tengok dulu step by step untuk order bawah ini)


Step 2 - Tekan AGREE

Step 3 - Isi semua maklumat untuk penghantaran


Step 4 - Boleh click yang anda nak order saja. Yang lain boleh unclik.


Step 5 - Dah click, tengok total dan tekan "checkout".


Step 6 - Terpapar apa yang anda order. Jika betul semua boleh klik "Proceed for payment".


Step 7 - Cara pembayaran. Isi semua maklumat.

Untuk step 7 ini, anda kena isi betul-betul ya. Boleh pilih kad jenis apa (visa atau mastercard). Kemudian isi nama penuh anda. No 16 digit pada kad bank anda. Isi tarikh semua. Dan yang penting security code ni, adalah 3 no pada belakang kad bank anda. Dan isi semua tekan confirm payment dan tunggu MSOS CODE sampai pada nombor telefon anda.


Lepas anda order Shaklee online, Gee akan menghubungi anda untuk guide dan tunjuk ajar cara makan yang betul dan berkesan. Sebab itu anda perlu letak nombor telefon yang aktif bagi memudahkan Gee menghubungi anda. Terima kasih.




Jika ada sebarang masalah, anda boleh menghubungi Gee segera ya. Nanti Gee akan bantu anda.


Saya Pengedar Aktif Shaklee Malaysia!




Continue Reading