15 February 2020

Pelancaran Produk Baru Shaklee: Res-V


Tak lama lagi Shaklee Malaysia akan melancarkan satu lagi produk baru pastinya terbaik untuk kesihatan kita iaitu Res-V.

Katanya Res-V Shaklee ni lagi hebat dari Vivix. Apa itu Vivix? Baca di sini >> Vivix Shaklee


Gee bagi gambar je dulu ok. Nanti dah dapat info details Gee akan share semua ok.






Bentuk kapsul so lagi mudah kita nak bawa ke mana-mana saja.



Bahan-bahan dah power semua ni. Tak sabar!






Ok lah Gee share gambar je dulu. Next entri Gee akan share lagi details ok.

Katanya Res-V ni akan dilancarkan pada bulan MAC ini nanti. Wah sama birthday Gee tu :)





Continue Reading

14 February 2020

13 February 2020

Perlukah Vitamin C untuk Lelaki?


Orang lelaki juga boleh mengambil Vitamin C.



Kenapa lelaki memerlukan vitamin C?

1.Beri tenaga
Vitamin C mampu mengimbangi sistem badan. Ia membantu menghasilkan dopamine sistem saraf dan membantu fungsi adrenal dalam peningkatan tenaga dalam badan. Sebab itu orang lelaki sangat perlukan vitamin C untuk memberi lebih tenaga pada lelaki.

2.Vitamin C untuk kesihatan rambut
Vitamin C membantu meningkatkan peraliran darah dan menguatkan kapilari darah. Peredaran darah lancar akan buatkan rambut lebih sihat tumbuh. Pengambilan vitamin C yang cukup boleh membantu mengelakkan alopecia dan masalah rambut botak bagi orang lelaki.


3.Vitamin C bantu luka cepat sembuh
Lelaki kadang lebih aktid bersukan dan banyak bergerak hingga kadang-kadang mudah tercedera. Sebab itu lelaki memerluka Vitamin C untuk membantu menyembuhkan luka dengan lebih cepat dengan mempercepatkan pembentukan tisu-tisu baru.


4.Elak rambut beruban
Bila sebut uban semua takut nanti rambut dah tak cantik. Rambut kan aset penting bagi lelaki. Jadi, lelaki sangat peru mengambil Vitamin C kerana ia penting untuk mengekalkan warna asal rambut dengan menghalang kesan-kesan penuaan pada rambut.


5.Pelindung kulit
Lelaki lebih mudah terdedah kepada persekitaran dan sinar UV matahari.Sebab itu lelaki juga digalak mengambil vitamin C setiap hari sebagai pelindung semulajadi kulit.  Vitamin C bertugas untuk melindung kulit dari radikal bebas termasuk cahaya matahari, pencemaran, asap kenderaan, asap rokok dan lain-lain. 


6.Kuatkan imuniti badan
Apabila terkena demam dan selsema, vitamin C paling baik untuk mengukuhkan sistem imun badan bagi melawan virus yang sebabkan kita demam. Ia mampu bertindak sebagai anti-histamin yang akan mengurangkan kesan tidak baik dari demam seperti selsema, sakit badan dan kesakitan.


7. Vitamin C untuk kesuburan.
Ia mampu menghasilkan sperma yang lebih berkualiti. Tapi tabiat lelaki ada yang suka merokok dan ini memusnahkan vitamin C dalam badan. Sebab itu lelaki perlukan vitamin C untuk meningkatkan tahap kesuburan mereka.


8. Kesihatan jantung lelaki
Vitamin C dapat menghalang radikal bebas daripada merosakkan dinding arteri yang boleh menyebabkan pembentukan plak dan kolesterol teroksida secara tidak langsung menghalang dari terkena risiko sakit jantung.



Supplemen Vitamin C untuk lelaki

Vitamin C Plus dari Shaklee sesuai untuk lelaki. Vitamin C organik dari ekstrak jagung yang mana ia sesuai juga untuk perut sensitif. Setiap tablet vitamin C plus membekalkan 500mg vitamin C. Dan menariknya Shaklee buat teknologi 'sustained release' iaitu setiap jam melepaskan 100mg vitamin C dalam badan. So, badan kita akan menerima vitamin C setiap masa. Menarik kan??




Testimoni Vitamin C untuk lelaki







Orang lelaki lepasni bolehlah ambil vitamin C setiap hari ya. Bagus sangat kebaikan vitamin C ni untuk lelaki.






Jom dapatkan vitamin C anda sekarang! Hubungi gee ke 013-5707812 atau klik gambar di bawah untuk pautan Whatsapp.





Continue Reading

11 February 2020

Koleksi Testimoni Pengguna Vitamin C Shaklee


Vitamin C sangat sinonim dengan kecantikan kulit. Sebut saja vitamin C semua suka sebab banyak manfaatnya untuk kulit kita. Tapi bukan hanya kulit saja, ada banyak lagi kebaikan lain vitamin C ni.


Boleh baca di sini, 10 Kebaikan Vitamin C yang ramai terlepas pandang


Pengalaman makan vitamin C

Jom kita lihat koleksi tetsimoni mereka yang mengamalkan vitamin C dari Shaklee.


1. Vitamin C untuk masalah gusi dan jerawat.



2. Vitamin C untuk resdung



3. Vitamin C untuk kulit.



4. Vitamin C untuk kulit berseri dan jarang demam.



5. Vitamin C untuk kulit cantik berseri.



6. Vitamin C bantu jarangd demam dan kulit makin cantik.



7. Vitamin C buat jerawat cepat kecut dan parut pudar.



Lihat sini >> Cara mudah buat masker Vitamin C



8. Tak lupa juga Wany Hasrita juga mengambil Vitamin C Shaklee!




Nak kenal dengan vitamin C yang kami amik boleh lihat di sini >> Keistimewaan Vitamin C Shaklee 





Jom dapatkan vitamin C anda sekarang! Hubungi gee ke 013-5707812 atau klik gambar di bawah untuk pautan Whatsapp.





Continue Reading

10 February 2020

Betulkah Vitamin C Terbaik untuk Kulit Muka?


Vitamin C sangat sinonim dengan kecantikan kulit. Tapi adakah ia betul-betul berkesan untuk kulit? Bagaimana vitamin C membantu kulit anda?



Vitamin C berifat larut air dan badan kita tak mampu menghasilkan sendiri vitamin C. Oleh itu, kita perlu mengambil vitamin C dari sumber makanan harian dan supplemen.


Kebaikan Vitamin C untuk kulit

Adakah vitamin C terbaik untuk kulit? Sebenarnya vitamin C sudah lama terkenal dalam bidang kecantikan dan ia merupakan vitamin terbaik untuk kulit.

Vitamin C untuk kolagen
Tahu tak? Vitamin C sangat penting dalam penghasilan kolagen dalam badan kita. Ia menghasilkan kolagen secara semulajadi memandangkan tubuh kita akan kehilangan kolagen apabila umur makin bertambah. Jika nak kulit cantik jangan skip vitamin C!

Vitamin C pelindung semualajadi kulit
Vitamin C tinggi dengan antioksidan, jadi ia berfungsi untuk melindungi kulit dari sinar UV matahari dan pencemaran. Jika kerap terdedah kepada matahari jangan tinggalkan vitamin C. Kesan buruk sinar uv ini boleh membuatkan kulit lebih cepat mengalami penuaan.

Vitamin C untuk kulit jerawat
Yang ada jerawat digalakkan mengambil vitamin C setiap hari. Sifat tinggi antioksidan vitamin C membantu meneutralkan radikal bebas yang jadi punca jerawat sering naik. Jerawat cepat kecut dan kering.

Vitamin C juga membantu mencerahkan kulit secara semulajadi, kulit juga jadi lebih cerah sekata. Nak kulit cerah cara selamat bolehlah makan vitamin C selalu.

Vitamin C melambatkan penuaan kulit wajah, kulit lambat berkedut, lebih anjal dan awet muda.



Supplemen Vitamin C yang sesuai untuk kulit

Untuk supplemen vitamin C ni, Gee rekomen Vita C Plus dari Shaklee sebab Gee sendiri juga ada mengambilnya sejak 2015 lagi.

Promosi Vitamin C


Kelebihan Vitamin C Plus Shaklee


  • Vitamin semulajadi tanpa bahan pewarna dan perasa tiruan.
  • Sebotol ada 180 biji, boleh tahan sehingga 6 bulan. Sangat jimat.
  • Satu tablet Vita-C Plus menyamai 7 setengah biji oren.
  • Juga boleh dibuat masker. Kalau ada jerawat boleh kecutkan jerawat!
  • Vitamin C yang bertindak secara sustained release, ia melepaskan vitamin C secara berperingkat agar ia sentiasa berada dalam tubuh badan. Ia melepaskan vitamin C sebanyak 100 mg setiap jam untuk satu tablet. 
  • Jika mengambil 2 tablet vitamin C Shaklee dalam jurang masa 5 jam, ia mampu kekal dalam plasma darah selama 24 jam.
  • Lengkap dengan Bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu menyerap vitamin C dengan lebih baik ke dalam badan


Testimoni Vitamin C untuk Kulit









Berminat untuk mendapatkan vitamin C Shaklee ini? Anda boleh menghubungi saya terus di sini;





Continue Reading

09 February 2020

Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends


Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends. Ini adalah sticky post sehingga 29 February 2020 nanti. So sehingga itu, entry terbaru mama ada di bawah post ini ye. Jom ramai-ramai join Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends.



Giveaway Wang Tunai Mamapipie




Syarat-syarat Penyertaan Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends


  1. Terbuka kepada blogger yang menetap di Malaysia bagi memudahkan urusan bank in wang tunai
  2. Buat satu blog post bertajuk "Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends". Tepek banner di atas beserta link ke post ini.  Boleh copy code html yang mama dah sediakan di bawah post ni bagi memudahkan kerja korang.
  3. Tag 3 rakan 
  4. Wajib Follow Youtube ibusyurga: Klik Sini -> Youtube ibusyurga
  5. Wajib Follow & Letak Blog di bawah ke dalam Bloglist korang
Ini syarat wajib dan mama akan check satu.. satu.. Kalau tak patuhi syarat ni korang akn disqualified.

Mama galakkan korang rajin singgah dan komen blog penaja kerana hadiah utama akan dipilih sendiri oleh penaja. Mama pun tak pasti bagaimana cara mereka akan memilih pemenang nanti..

  • Digalakkan Follow Media Social Mama: Instagram FB Youtube Twitter FB Page
  • Last sekali, tinggalkan link pernyertaan korang di post ini.
  • Tarikh tutup giveaway adalah pada 29 Feb 2020 11.59 malam. 
  • Insya Allah, pemenang akan diumumkan pada 5 mac 2020


Hadiah Wang Tunai RM1000 - Senarai Hadiah

Wang tunai sejumlah RM 1000 akan dihadiahkan kepada 17 orang pemenang.. Banyak kan.. Alhamdulillah, Semoga murah rezeki penaja kita. Sama-sama kita doakan agar penaja-penaja kita sentiasa murah rezeki dengan rezeki yang berkat, diberkati Allah dan bisnes sentiasa menjadi. Seramai 17 pemenang akan dipilih memenangi total RM1000 nanti. Pemenang hadiah utama akan dipilih sendiri oleh pihak penaja. Jom tengok senarai hadiah yang akan dimenangi:

Hadiah RM200 (Seorang Pemenang)

1 x RM200

Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)

2 x RM100

Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)

14 x RM50


Korang boleh copy code html di bawah dan paste as html dalam blog post korang. Good luck semua!!

Continue Reading

06 February 2020

Tanda Badan Kekurangan Vitamin C


Vitamin C salah satu vitamin yang sangat penting kepada tubuh. Vitamin C tidak dapat dihasilkan sendiri secara semualajdi oleh tubuh tapi ia perlu diambil dari sumber makanan. Jadi kita perlu makan banyak buah-buahan dan sayuran dalam hidangan seharian. Itu sebabnya kita sering mengalami kekurangan vitamin C akibat kurang mengambil makanan yang ada vitamin C.



Vitamin C 

Dikenali sebagai Ascorbic Acid , ia sejenis vitamin larut air dan sifatnya sangat rapuh. Apabila berada pada suhu dan tekanan tinggi vitamin C mudah termusnah dan rosak. Contoh bila cuaca panas dan terlampau stress boleh memusnahkan vitamin C.


Tanda-tanda badan kekurangan vitamin C 
  • Kerap demam, selsema, bersin - kurang vitamin C, sistem imuniti badan lebih rendah dan mudah untuk dapat jangkitan dan virus. 
  • Mudah stress - tahu tak stress boleh memusnahkan vitamin C dalam badan. 
  • Kulit bersisik, kering, meggelupas - nak kulit sihat perlukan banyak vitamin C. Vitamin akan membantu mengekalkan kulit sihat dengan cara melindungi dari sinar uv, pencemaran, asap rokok. Vitamin C juga membantu hasilkan kolagen, inilah kunci utama kulit cantik, sihat dan muda. 
  • Wajah nampak lebih tua dari umur - apabila tak cukup vitamin C, badan juga tak dapat menghasilkan kolagen dan kurang kolagen itu sebab kulit  cepat menua. 
  • Luka lambat sembuh - vitamin C penting dalam proses pemulihan dan penyembuhan kulit. Mereka yang kurang vitamin C, tissue lambat membentuk hasilnya luka lebih lambat nak sembuh. 
  • Mudah mendapat ulser - badan kurang vitamin C dan kurang minum air kosong juga akan mudah dapat ulser terutama dalam mulut. 
  • Sendi merah dan bengkak - sendi banyak mengandungi kolagen, dan bila kolagen kurang ia sering dikaitkan dengan kkekurangan  pengambilan vitamin C. 
  • Panyakit skurvi
  • Mudah lebam - lebam terjadi apabila salur darah pecah di bawah kulit dan kesannya darah merebak ke kawasan sekitar. Salur darah lemah dan pecah biasanya dikaitkan dengan kekurangan kolagen. 
  • Tulang lemah, tak kuat - kajian menunjukkan vitamin C memainkan peranan penting dalam pembentukan tulang. (rujuk di sini, kajian).
  • Gusi bengkak, berdarah dan gigi longgar.
  • Badan rasa lemah, lesu


Itulah semua tanda-tanda badan kurang vitamin C. Boleh semak segera jika ada mengalaminya. Dan jika ada, lepasni bolehlah rajin mengambil vitamin C setiap hari.


Makanan yang tinggi kandungan vitamin C



  • Buah-buahan seperti jambu batu, belimbing, limau, betik, nenas, mangga, buah beri, strawberi, kiwi.
  • Sayur-sayuran seperti bayam, kangkung, asparagus, brokoli, sawi, tomato.



Untuk supplemen vitamin C, Gee rekomen apa yang Gee dah ambil sendiri sejak 2015 lagi iaitu Vitamin C dari Shaklee.


Keistimewaan SR Vita-C Plus Shaklee




  • Vitamin semulajadi tanpa bahan pewarna dan perasa tiruan.
  • Sebotol ada 180 biji, boleh tahan sehingga 6 bulan. Sangat jimat.
  • Satu tablet SR Vita-C Plus menyamai 7 setengah biji oren.
  • Juga boleh dibuat masker. Kalau ada jerawat boleh kecutkan jerawat!
  • Vitamin C yang bertindak secara sustained release, ia melepaskan vitamin C secara berperingkat agar ia sentiasa berada dalam tubuh badan. Ia melepaskan vitamin C sebanyak 100 mg setiap jam untuk satu tablet.
  • Jika mengambil 2 tablet vitamin C Shaklee dalam jurang masa 5 jam, ia mampu kekal dalam plasma darah selama 24 jam.
  • Lengkap dengan Bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu menyerap vitamin C dengan lebih baik ke dalam badan







Berminat untuk mendapatkan vitamin C Shaklee ini? Anda boleh menghubungi saya terus di sini;




Continue Reading