27 February 2021

17 February 2021

10 February 2021

05 February 2021

Promosi Shaklee Februari 2021


Promosi Shaklee datng lagi! Promosi kalini lagi best sebab ada banyak pilihan set dia. 

Pilihan Promosi Shaklee Februari 2021


1. Best Seller Set 

Sesuai untuk semua orang. Jika baru nak bermula amik boleh cuba set ni dulu. Satu keluarga boleh amik. 

Dalam set ini ada protein ESP, Omega 3, Vitamin C, kalsium (Ostematrix) dan Bcomplex (ada asid folik juga). 



2. New Beginning Set 

Juga boleh semua orang ambil termasuk ibu yang sedang hamil boleh amik juga. Set ni lengkap untuk keperluan nutrein ibu masa mengandung.

Lengkap dengan protein ESP, omega 3, vitamin C, multivitamin dengan zat besi, asid folik dan kalsium untuk tulang ibu dan janin. 




3. Joyful Journey Set

Set lengkap untuk ibu lepas bersalin atau berpantang dan untuk menyusu sekali. Ada vitamin C, omega 3 dan multivitamin bagus untuk menguatkan sistem imuniti badan si ibu dan bayi (melalui susu ibu). 





4. Healthy Radiance Set

Set khas untuk mereka yang nak menjaga kecantikan kulit. Set lengkap dengan kolagen, protein ESP untuk perbaharui dan rawat kulit rosak, vitamin C tinggi antioksidan bagus untuk kulit dan Bcomplex untuk memastikan kulit berseri, anti stress vitamin.




5. Jom detox Set _ Vanilla

Set untuk detox buang toksin dalam badan. Penting jika nak badan sihat. Semua orang boleh amik tak semstinya yang nak kurus.

Cinch - jadi meal replacement so dapat kawal makan makanan yang tinggi lemak, gula, kolesterol.
Alflafa - membuang toksin dari badan, meneutralkan darah berasid 
Herbalx - detox usus, membantu mudah membaung 
DTX - fokus detox hati sebab hati tempat utama badan kita proses toksin. 





6. Jom Vivix Set - Vanilla

Set ini juga sesuai bagi yang nak;
  • menjaga kesihatan menyeluruh
  • detox badan
  • menjaga berat badan
  • kawal makan
  • menguatkan imuniti badan





7. Youth Starter Set

Set skincare untuk menjaga kulit dan memberi nutrisi pada kulit. Set penjagaan asas untuk kulit bermula dengan cleanser, toner, sunscreen / moisturizer dan krim malam.







8. Energy for Life Set

Set kombo Vivix untuk penjagaan kesihatan menyeluruh. Bagi yang tak suka telan tablet boleh cuba ambil Vivix hanya sesudu setiap hari. Vivix sesuai untuk semua yang berumur 18 tahun ke atas. 






9. Activate Your Life Set

ResV revolusi baru dari Shaklee. 30 peratus lebih power dari Vivix. Dalam bentuk softgel jadi mudah di bawa ke mana saja.

Kebaikan ResV

Soalan Lazim ResV





Menarik sangat kan Promosi Shaklee kalini. Ada banyak pilihan promo. Yang paling best beli mana-mana set di atas anda layak dapat Keahlian Shaklee Percuma, jadi tak perlu lagi bayar yuran RM35.



Berminat nak dapatkan produk Shaklee ini, anda bolehlah terus menghubungi Gee di 013-5707182 atau klik gambar bawah ini untuk pautan whatsapp.




Continue Reading

01 February 2021

27 January 2021

Pengalaman Covid-19 dan Vitamin C


Makin ramai dah mula amik suplemen Vitamin C untuk tujuan menguatkan sistem imun badan musim covid-19 ni. Ada yang beranggapan vitamin C boleh merawat covid-19. Benarkah?

Vaksin untuk covid-19 masih baru lagi dan kita pun tak tahu sejauh mana keberkesanan vaksin untuk merawat dan mencegah covid ini. Sebab itu kita disarankan untuk berusaha memanttapkan sistem imuniti badan masing-masing. Bila sistem pertahanan badan mantap dapatlah melawan virus dari terus merebak sesuka  hati dalam badan kita.



Kalini Gee kongsikan pengalaman mereka yang ada positif c0vid-19 ataupun mereka yang rapat dengan pesakit. 


Kes 1 - beliau mengamalkan vitamin C, minum air lemon suam banyak dan bersenam. 





Kes 2 Puan ni positif covid-19. Asbab ada makan vitamin C alhamdulilalh boleh balik ikut tarikh ditetapkan. 




Sebab tu penting kita mengamal gaya hidup sihat dan berusaha menguatkan sistem imun bagi melawan covid-19 ini. Mereka yang ada imuniti badan kuat sekurangnya dapat melawan virus dari terus merebak dan merosakkan fungsi dalam badan kita. 


Vitamin C membantu mengalang pembiakan virus dan menghancurkan sel yang telah dijangkiti virus. Jadi kita kena pastikan ada mengambil Vitamin C setiap hari. Sebabnya badan kita tak boleh hasil sendiri. 


Vitamin C semualajadi



Moga covid-19 ini akan berakhir dalam masa segera. Moga kita semua dilindungi dari virus covid-19. Yang terkena virus moga sembuh segera. 

Bagi yang nak mencuba suplemen Vitamin C boleh dapatkan dari Gee juga. Moga kita semua sihat selalu. 




Continue Reading

26 January 2021

Tips Makan Vitamin C dengan Betul

 

Memandangkan sekarang ramai dah mula makan suplemen Vitamin C sejak pendemik covid-19 melanda dunia kan. Jadi kalini Gee nak kongsikan cara makan vitamin C yang betul supaya tak membazir.

 



Tips Makan Suplemen Vitamin C Yang Betul Berkesan

1. Vitamin C jenis larut air so ada banyak pilihan suplemen vitamin di pasaran. Jika jenis tablet boleh telan atau kunyah. Ada juga jenis cecair. 

2. Pastikan juga apabila makan suplemen Vitamin C jarak dengan makanan atau minuman bergula kerana boleh menganggu penyerapan dalam badan kita. Sebab gula dia lalu jalan yang sama dengan vitamin C. Bila bertembung gula dan vitamin C, vitamin C akan kalah dengan gula. 

3. Jarak juga amik Vitamin C dengan minuman berkafein risau kurang efek penyerapan.

4. Jika perut jenis senstitif kena makan vitamin C lepas makan. Jangan makan masa perut kosong. 

5. Jangan beli suplemen vitamin C dos tinggi dan tiada teknologi pelepasan masa. Ni kita kena semak dulu sebelum beli mana-mana brand vitamin C. 

 Jika takda nanti sayang pulak membazir. Sebab apa? Sebab sifat vitamin C dalam badan kita dia takkan menyerap semua 1000 mg dalam satu masa. Badan kita hanya mampu serap sedikit saja mungkin dalam 100 - 200 mg atau 300mg saja. Jadi rugilah kan??


Cara makan Vitamin C Shaklee

Yang ini Gee kongsikan juga cara makan vitamin C Shaklee dengan cara telan saja dengan air. Tak boleh kunyah sebab Shaklee dah buat satu teknologi khas iaitu 'sistem pelepasan masa'. Maksudnya dengan adanya teknologi ini vitamin C akan dilepaskan 100 mg setiap jam. Kiranya badan kita akan menerima vitamin C setiap masa.

Jika nak dapat dos vitamin C 1000mg, kita boleh makan 2 biji Vitamin C Shaklee. Cuba jarakkan makan 4-5 jam skali bagi memastikan badan kita menerima cukup vitamin C. 

Jika nak dapatkan 2000 mg sehari boleh makan 4 biji Vitamin C Shaklee. Jadi tiap masa badan menerima vitamin C. Best kan?



Vitamin C Shaklee ini yang Gee dah makan sejak 2014 dulu. Serasi makan vitamin C. Juga banyak membantu tambah baik kesihatan. Contoh jarang kena demam selsema sebab imun badan lebih kuat dari dulu. Dulu juga jenis resdung yang bersin setiap pagi sekarang dah ok. Kulit jerawat juga ok. 

Yang penting vitamin C ni memang badan kita perlu tapi badan tak boleh hasil sendiri. Sebab tu kita kena makan tiap hari dari sumber makanan dan suplemen. 



Promosi Vitamin C - beli 5 dapat percuma face mask, percuma pos, percuma ahli.





 


Berminat nak dapatkan Vitamin C, anda bolehlah terus menghubungi Gee di 013-5707182 atau klik gambar bawah ini untuk pautan whatsapp.




Continue Reading