May 19, 2018

Pilihan Minuman Terbaik untuk Sahur. Mudah dan Cepat!


Minuman sahur yang terbaik, mudah dan cepat disediakan.

Bulan puasa ni memang ramai nak minuman / makanan yang mudah disediakan masa sahur. Jimat masa. Tambah lagi jenis tak suka makan berat pagi. Yang pelajar atau bujang tu lagi lah kan, tak nak masak dan semua nak cepat.

Lihat >> Tip untuk cergas bertenaga di bulan puasa


Apakah minuman terbaik untuk sahur?

Jawapannya ialah susu ESP! Bawah ni gee bagi buah apa yang korang boleh guna dan campur sekali dengan susu ESP.

Susu ESP dan kiwi

Susu ESP dan nenas

Susu ESP dan kurma

Susu ESP dan betik

Susu ESP dan avocado

Susu ESP dan epal

Susu ESP dan buah pisang
Susu ESP dan strawberi


Cara-cara menyediakan:

  1. Amik buah mana-mana yang korang suka. Potong dadu.
  2. Air dalam 400-500 ml. Lebih atau kurang terpulang.
  3. Masukkan 3 sudu besar ESP.
  4. Kemudian 'blend' kan semua bahan-bahan. 
  5. Nak letak ais terpulang.


Kebaikan sahur dengan ESP:

  • ESP dengan indeks glisemik rendah akan dihadam secara perlahan-lahan oleh perut dan ini akan memberi tenaga yang berpanjangan serta memberi rasa kenyang lebih lama. 
  • ESP ini juga sesuai untuk pesakit Diabetes.
  • Untuk yang ada gastrik, ESP bersifat alkali akan membantu menyeimbangkan asid di dalam perut dan membaiki sel-sel perut yang tercedera akibat asid gastrik.
  • Untuk ibu menyusu, ia membantu menghasilkan susu ibu yang berkualiti dan pekat. Bayi cepat kenyang. 


Lagi kebaikan dan kelebihan ESP



Blender Shakle juga ada dijual yer



Berminat untuk dapatkan produk Shaklee, anda boleh menghubungi gee terus ke 0013-5707812 atau klik pautan whatsapp di blog ini.




Continue Reading

May 17, 2018

Tip Untuk Cergas Bertenaga Di Bulan Puasa | Set Berpuasa Shaklee


Tip untuk cergas bertenaga walaupun di bulan puasa. Kebaikan set berpuasa shaklee.




Dalam entri ini, Gee akan kongsikan apakah tips untuk kekal cergas bertenaga di bulan puasa. Dan juga set ramadhan / set puasa dari Shaklee berserta dengan testimoni set puasa shaklee.


Tip Untuk Cergas Bertenaga Di Bulan Puasa
  1. Jangan tinggalkan makan sahur.
  2. Banyakkan minum air terutamanya air kosong untuk elak dehidrasi.
  3. Elakkan minuman yang berkafein / berkarbonat.
  4. Jangan tinggalkan kurma. Kurma mengandungi serat untuk tenaga lebih lama dan potassium untuk menstabilkan bendalir dalam badan.
  5. Kurangkan mengambil makanan berminyak, bergoreng. 
  6. Kurangkan makanan yang terlalu pedas dan berempah.
  7. Kurangkan mengambil gula kerana ia boleh sebabkan dehidrasi.
  8. Banyak mengambil buah-buahan dan sayuran kerana ia mengandungi pelbagai vitamin dan mineral penting untuk tubuh.
  9. Ambil protein yang berkhasiat, bersih dan mengenyangkan.

Selain itu, anda juga boleh mengambil minuman ini untuk kekal cergas bertenaga di bulan puasa. 

SET BERPUASA SHAKLEE

Set Berpuasa Shaklee ini ada 3 jenis minuman berkhasiat iaitu ESP (Energizing Soy Protein), Meal Shakes dan Performance Drinks. Set ini boleh diminum waktu sahur dan juga berbuka.


set berpuasa shaklee


Apa fungsi / kebaikan ketiga-tiga minuman berkhasiat ini?

1- Energizing Soy Protein 
  • Sumber protein tinggi yang akan membuatkan anda rasa kenyang yang lebih tahan lama. 
  • Ditambah dengan indeks glisemik yang rendah membantu stabilkan paras gula dalam darah skaligus memberi badan anda rasa cergas dan kenyang lama.
  • Juga sangat bagus untuk mereka yang ada masalah gastrik. Protein membantu membaiki sel yang rosak akibat hakisan asid gastrik di dalam perut. 
  • Bonus mencantikkan kulit. Kulit lebih sihat, kurang berminyak, parut pudar dan makin anjal.

2- Meal Shakes 
  • Sumber multivitamin yang terbaik bagi memastikan badan mendapat bekalan nutrien yang cukup. 
  • Ia mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral penting untuk tubuh.
  • Boleh membantu proses detoksifikasi dan mengelak sembelit masa berpuasa. 
  • Ia juga sesuai diambil untuk anak-anak yang baru nak belajar berpuasa.
  • Rasa / bau vanilla yang sedap ini sangat sesuai untuk anak anda.

3- Performance Drink 
  • Minuman isotonik tetapi tanpa gas. Bagus untuk mengelakkan dehidrasi kulit sebab ia boleh mengurangkan kehilangan bendalir dan menyokong tahap hidrasi lebih baik berbanding air. 
  • Ia juga menyeimbangkan proses kehilangan air dalam badan, jadi ia membuat badan kekal rasa segar. Jadi anda tidak akan rasa mudah dahaga. 
  • Digalakkan juga diambil semasa berbuka supaya cepat menyegarkan badan dari keletihan.


Siapa yang perlukan set berpuasa ini?
💚Pekerja
💚Pelajar
💚Ibu mengandung
💚Ibu yang menyusukan anak
💚Orang yang ada Gastrik
💚Orang yang bekerja berat (menggunakan banyak tenaga badan)
💚Kanak-kanak (terutama yang baru mula berpuasa)
💚Warga tua 

Dan sesiapa saja boleh mencuba minuman ini.


Testimoni Set Ramadhan / Set Puasa Shaklee










Moga bermanfaat dan membantu anda berpuasa dengan lebih baik tahun ini. Dan Alhamdulillah juga kita bertemu lagi dengan bulan Ramadhan tahun ini. Moga segala amalan kita diterima Allah swt dan lebih baik dari yang lepas.


Untuk order dan konsultasi anda boleh menghubungi gee terus ke 013-5707812 atau klik link whatsapp di blog ini.



Continue Reading

May 15, 2018

Tip Lelaki: 10 Cara Meningkatkan Kecergasan Dengan Mudah dan Berkesan


Tip untuk lelaki bagaimana cara untuk meningkatkan kecergasan dengan mudah dan berkesan.

tip lelaki sihat


Ada beberapa tip dan cara yang anda boleh amalkan dan praktikkan.

1. Tingkatkan pengambilan protein
Anda boleh mengambil protein yang sihat seperti produk tenusu yang rendah lemak, daging tanpa lemak, kacang dan protein soya yang berasakan tumbuhan (anda boleh memilih protein soya ESP atau Cinch Shake)

Protein penting untuk;

  • memberi tenaga dan stamina
  • membuatkan anda berasa kenyang lebih lama
  • membina dan mengekalakn jisim otot


2. Sentiasa mengambil Vitamin C
Vitamin C antioksidan yang hebat dan ia penting untuk:

  • meningkatkan kesihatan sistem imun badan
  • membantu pembaikan tisu
  • melindungi sel-sel daripada radikal bebas
  • meningkatkan kesihatan sperma dan peluang persenyawaan
  • membantu dalam pengahasilan kolagen

Lihat >> Kebaikan Vitamin C 500mg Shaklee


3. Mengambil multivitamin setiap hari
Gaya hidup yang sibuk dan kurang tabiat pemakanan yang sihat boleh menyebabkan anda kurang mengambilan nutrisi / makanan yang seimbang.

Multivitamin penting untuk:

  • mengisi jurang pemakanan anda
  • meningkatkan penghasilan tenaga
  • meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan secara optimum


Lihat >> Kebaikan Multivitamin Vitalea 


4. Mengambil Omega 3 
Omega 3 sangat penting untuk anda kerana badan tidak boleh menghasilkan sendiri omega 3.

Kebaikan Omega 3 untuk kesihatan:

  • mengurangkan kolesterol jahat LDL
  • merendahkan risiko penyakit jantung
  • meningkatkan fungsi kognitif untuk daya ingatan yang lebih baik dan ketajaman mental
  • menjadi agen anti-keradangan 
  • menggalakkan sendi yang kuat dan sihat

Lihat >> Kebaikan Omega Guard Shaklee


5. Mengambil Polifenol
Polifenol sangat baik untuk kesihatan:

  • memastikan anda bertenaga dengan mengecas sel badan untuk prestasi yang hebat
  • antioksidan yang hebat dengan sifat anti-radang
  • menggalakkan peredaran darah yang sihat


Untuk polifenol, anda boleh mengambil Vivix , ia mengandungi polifenol dan resveratrol.


6. Kekal bertenaga dengan B-Kompleks
Vitamin B penting dan baik untuk:

  • menggalakkan pengeluaran tenaga badan
  • menambah prestasi dan ketahanan otot
  • memperbaiki memori dan tindak balas anda
  • meningkatkan mood dan kesihatan kognitif

Lihat >> Bagus ke B-COmplex Shaklee?


7. Mengambil Vitamin E

  • meningkatkan keanjalan saluran darah untuk menggalak peredaran yang sihat
  • membantu memusnahkan radikal bebas untuk memastikan sel-sel sihat
  • selenium membantu meningkatkan kecergasan dan membaiki kesihatan sperma

Lihat >> Kelebihan dan kebaikan Vitamin E Complex 


8. Makan dan kekal cergas
Nutrien penting kerana ia sumber tenaga untuk otak dan berkait rapat dengan kesihatan mental serta emosi, Untuk kesihatan keseluruhan, anda boleh mengambil:

  • buah-buahan dan sayuran
  • karbohidrat yang tidak ditapis
  • lemak yang sihat
  • protein tanpa lemak
  • makanan rendah indeks glisemik
  • serat


9. Tinggalkan tabiat merokok!
Anda disarankan berhenti merokok kerana ia boleh membantu mengurangkan risiko terhadap penyakit berbahaya dan meningkatkan prestasi kelakian anda. Anda juga akan kelihatan lebih muda, bau lebih menyenangkan dan pastinya juga dapat menjimatkan wang anda!


10. Teruskan bersenam
Bersenam penting untuk menggalakkan peredaran darah yang sihat sekaligus menjadikan anda lebih sihat dan kuat. Bersenam juga membantu merembeskan endorphin yang membuatkan anda lebih bertenaga.





Continue Reading

May 10, 2018

Promosi Shaklee Mei 2018


Promosi shaklee bulan Mei 2018 kalini lebih menarik. Promosi shaklee mei ini sesuai untuk persediaan menghadapi bulan Ramadhan / bulan puasa yang tak lama lagi akan tiba.

Promosi Shaklee Mei 2018

1.Promosi Ramadhan

Promosi ini untuk membantu anda kekal cergas dan aktif sepanjang berpuasa di bulan Ramadhan. 

Untuk setiap minuman ini, anda mendapat diskaun 10 peratus dengan setiap belian 2 kombo Meal Shakes atau Cinch Shake atau Performance Drink. 


Meal shakes
  • Mengandungi vitamin dan mineral yang penting untuk menyokong pertumbuhan dan perkembangan yang sihat. 
  • Bagus untuk anak-anak yang belajar berpuasa atau yang jenis memilih makan. 
  • Mengandungi serat (3 gram). Bagus untuk penghadaman. 
  • Berperisa vanilla yang sedap yang sesuai untuk anak-anak. 
  • Bagun untuk tulang dan gigi yang kuat. 

Performance drink
  • Pilihan minuman isotonik yang sihat untuk penghidratan. 
  • Membantu menghilanglan rasa dahaga.
  • Mengandungi proprietari POTI-LYTE campuran eloktrolit yang ditambah dengan campuran unik karbohidrat untuk memberi tenaga segera dan berterusan disamping menyokong penghidratan optimum. 

Cinch Shake Vanilla
  • Minuman yang mengandungi 16 jenis vitamin dan mienral untuk melengkapkan vitamin dan mineral dalambadan. 
  • Mengandungi 16 gram serat agar mudah lawas. 
  • Membekakan 16gram protein untuk setiap hidangan. 
  • Indeks glisemik rendah membantu rasa kenyang lebih lama dan memberi tenaga yang lama. 
  • Leucine membantu mengekalkan otot tanpa lemak. Boleh bantu shape atau jaga badan. 
Anda boleh memilih mana-mana kombo untuk persediaan ramadhan.


Set Ramadhan ini sesuai untuk:
  • Ibu menyusu anak 
  • Ibu mengandung 
  • Ibu atau yang sibuk bekerja 
  • Anak yang baru nak berpuasa tahun ini 
  • Mereka yang tak berselera untuk makan berat pada waktu sahur 
  • Pelajar yang tiada masa nak masa untuk sahur 
  • Mereka yang ada gastrik

2.Cleanse & Burn Set 

Pembelian satu set ini anda bakal mendapat eco pack-n-go bag Shaklee. 

Set ini membantu:
  • Melegakan dan menenangkan perut 
  • Melegakan sembelit ringan 
  • Membantu hati perbaharui, segar dan cergas semula 
  • Meningkatkan penghadaman 
  • Cara semulajadi untuk detox 

Eco pack-n-go Shaklee bag
Eco pack-n-go Shaklee bag


3.Revitalise Set 

Pembelian satu set ini juga anda bakal mendapat eco pack-n-go bag Shaklee. 

Set ini fokus untuk memberi tenaga kepada anda agar kekal cergas dan aktif semasa berpuasa.
  • Polifenol membantu meningkatkan kuantiti kilang tenaga. 
  • Coenzyme Q10 meningkatkan pengeluaran tenaga di dalam sel. 
  • Campuran teh meningkatkan stamina agar anda dapat melakukan apa yang anda perlu secara produktif dalam sehari tanpa rasa letih dan mengantuk. 

4.Set Kecantikan YOUTH 

Promosi ini dilanjutkan dari bulan Mac lepas. Yang best promosi YOUTH kalini, anda juga akan mendapat PERCUMA RADIANCE C+E (yang berharga RM437.25). tapi promo YOUTH ini hanya sehingga 15 Mei sahaja!! 

Lihat >> Promo Youth Shaklee




Berminat untuk mendapatkan mana-mana promosi Shaklee bulan Mei ini atau mana-mana produk Shaklee, anda boleg menghubungi Gee terus ke 013-5707812. Untuk pautan pantas anda boleh klik link di pautan whatsapp di blog ini.

Terima kasih:))



Continue Reading

Apr 29, 2018

Apr 28, 2018

Apr 23, 2018

5 Tip Mengelak Garam Dan Gula Berlebihan Semasa Bulan Puasa


5 Tip Mengelak Garam Dan Gula Berlebihan Semasa Bulan Puasa

1.Gunakan rempah ratus dan herba untuk menggantikan gula dan garam apabila memasak.

2.Hadkan menggunakan perencah makanan seperti kicap, sos, atau makanan dalam tin. Contohnya gantikan sos tomato dengan tomato segar dalam masakan.

3.Tambah garam di akhir masakan dengan kuantiti yang paling sedikit terlebih dahulu. Contohnya kurang dari satu sudu teh.

4.Pilih air kosong berbanding minuman manis seperti air sirap, air berkarbonat dan kordial. Juga boleh mengisar jus buah-buahan segar tanpa menambah gula atau susu pekat.

5.Kurangkan menggunakan gula dan susu pekat ke dalam minuman seperti kopi atau teh. Jika ingin menambah juga, hadkan kepada satu sudu the sahaja. Atau pilih yang lebih sihat seperti susu segar ke dalam minuman anda.


Continue Reading