Feb 16, 2018

Feb 13, 2018

9 cara ini membuatkan bayi gembira dan senyum kepada anda!


Ada berbagai cara anda boleh buat untuk menggembirakan dan menceriakan bayi anda. Jika boleh, anda perlu mendidik dan merangsang perkembangan bayi anda sejak dari kecil bagi membantu bayi / anak anda membesar dengan positif.


9 cara ini membuatkan bayi gembira dan senyum kepada anda!

1. Lihat wajah ibu ayah
Jika dapat biarkan bayi korang untuk selalu melihat, merenung dan memegang wajah anda. Pada masa ini bayi sedang dalam proses membina memori tentang anda (ibu ayah).

2. Pamerkan wajah ceria
Anda mesti selalu menunjukkan wajah atau reaksi ceria kerana ia boleh mempengaruhi emosi bayi. Misalnya dengan memberi senyuman dan ketawa boleh membuatkan bayi belajar mengenai perkembangan emosi.

3. Permainan kesukaan
Beri mainan yang bayi anda suka. Cuba lihat reaksi bayi apabila anda cuba mengambil barang atau mainan kesukaan bayi pasti dia akan mencari barang itu kan?

4. Panggil nama
Panggila nama bayi yang anda selalu sebut setiap hari. Pasti bayi anda akan memandang ke arah anda.

5. Warna terang
Warna merah, hijau, oren dan kuning antara warna yang boleh menarik perhatian bayi dan juga boleh menjadi warna kegemaran mereka. Letakkan objek atau permainan yang berwarna sebegitu, pasti bayi anda akan cepat serta panats mendapatkannya!

6. Suka merenyukkan
Antara sifat bayi yang kadang-kadang suka merenyukkan atau meramas objek yang ada mengeluarkan bunyi. Jangan risua kerana ia adalah perkembangan postif buat si manja.

7. Tepuk tangan
Sebagai mak ayah, anda boleh ajar bayi untuk menyanyi dan bertepuk tangan. Pasti si manja anda akan gembira dan tersenyum dengan aktiviti macam ni.

8. Suka mandi
Bayi suka bermain air. Semasa mandi, bayi suka menyentuh air dan gembira. Jadi, biarkan bayi anda bermain dengan air semasa memandikan bayi.

9. Permainan spontan
Contohnya meniup perut, muka dan leher bayi anda. Anda boleh lihat tindak balas bayi. Mesti dia bergelak ketawa dengan riang gembira. Anda pun automatik suka kan?


Moga perkongsian ini bermanfaat buat anda terutama bakal ibu ayah yang baru pertama kali menerima kehadiran orang baru.

Dah baca >> Set Shaklee Baby



Continue Reading

Feb 11, 2018

Baru 5 Hari Guna Youth Shaklee Jerawat Dah Kecut!


Baru 5 hari guna YOUTH Shaklee jerawat jadi kecut! Testimoni diri sendiri YOUTH Shaklee dalam masa 5 hari penggunaan. Guna sendiri dulu baru puas hati kan?




Gee baru guna set YOUTH ni dalam masa 5 hari tapi dah ada perubahan dah. Tak sangka jerawat tumbuh kat tengah-tengah tu dah kecut. Gee mula guna 3 Februari lepas. Dalam tempoh 5 hari tu kan Gee perasan jerawat dan kecut.

Gee guna full set YOUTH ya. Ada 5 item semuanya.

Boleh lihat video kat sini >>  YOUTH SKINCARE PART 1

1. Luminous Gel Oil Cleanser
2. Perfecting Skin Toner
3. Youth Activating Serum
4. Radiance C + E
5. Advance Renewal Night Cream




Bukan gee sorang jer rasa efek cepat ni ya. Ada lagi pengguna YOUTH yang lain pun sama. Boleh tengok kat sini >> Testimoni Terbaru YOUTH Shaklee


Bagaimana kesan boleh cepat sangat?

Antara sebab dia adalah bahan-bahan yang ada di dalam YOUTH ini. Bahan botani yang digunakan terbaik sangat untuk kulit kita.

  • Muscadine grape - Melindungi dan memperbaharui sel DNA, menghalang kerosakan kolagen dan elastin.
  • Lotus Japonicus - Menjana semula sel untuk menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin.
  • Apple stem cell extract - Mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit, mengekalkan dan memperbaiki tisu kulit agar lebih berseri, lembut dan lebih lama!
  • Schisandra Chinensis fruit extract - Melegakan, menenangkan keradangan dan kegatalan pada kulit. Juga menyokong struktur kulit agar lebih muda.
  • Vital Repair+ Complex - Menghalang radikal bebas yang boleh merosakkan kulit dan menggalak tumbesaran sel sihat.

Lagi hebat YOUTH ni siapa ada 8 patent dan patent pendings!

Dan YOUTH ni dihasilkan selama 8 tahun setelah berbagai percubaan oleh para saintis Shaklee yang telah bekerja keras.

Paling menarik CEO Shaklee sendiri, Mr Roger Banet yang punya idea untuk hasilkan YOUTH. Beliau nak skincare yang betul-betul berkesan tapi dalam masa yang sama tak guna bahan berbahaya pada kulit dan kesihatan kita jangka panjang. Sebab tu YOUTH ni 100% vegan, berasaskan tumbuhan / bahan botani semata.

Dengan YOUTH, korang tak perlu risau dah soal bahan-bahan dia. Memang 'beyond organic', bukan setakat bahan organic tapi dari mula proses penanaman bahan botani semua dipantau agar betul-betul organic sehingga ke proses penghasilan YOUTH.


Hebat sangat kan?! Gee memang sangat berpuas hati guna YOUTH ni. Tak perlu dah fikir skincare lain lagi. Hehe



Harga YOUTH Shaklee?

Untuk harga setiap item dalam YOUTH ni kami masih menunggu pengesahan daripada pihak KPDNKK. Dah ada harga nanti gee akan bagitahu ok.


Apa tunggu lagi korang, jom dapatkan YOUTHy SHAKLEE sekarang juga! Hubungi Gee untuk info dan details berkenaan skincare YOUTH ini. Klik bawah iniuntuk pautan Whatsapp.


 http://Www.wasap.my/60135707812


 
Continue Reading

Feb 9, 2018

Kenapa kolagen penting? 5 sebab kita perlu ambil kolagen setiap hari!


Apakah kolagen penting? Kenapa kita perlu ambil kolagen setiap hari?

Kolagen juga adalah protien dan ia paling banyak terdapat dalam tubuh badan kita. Kolagen adalah tisu penyambung yang membantu mengekalkan kekuatkan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah.

Apa sebab kita perlu ambil kolagen ni tiap hari?

5 sebab kita perlu ambil kolagen setiap hari:

1. Kolagen penting untuk kulit

Nak tahu tak ada 30 peratus daripada protein di dalam badan kita adalah kolagen. Ia sangat-sangat lah penting untuk kulit kita. Dia akan menjaga dan mengekalkan elastisiti / keanjalan kulit supaya kulit kita luar dalam tetap kukuh dan kuat. Sebenarnya kan kulit kita mudah hilang keanjalan, menjadi tidak sihat dan tanda penuaan pula suka muncul lebih awal apabila terdedah kepada persekitaran yang kurang sihat, faktor umur dan juga pemakanan.

Pastikan korang rajin mengambil suplemen kolagen untuk menjaga keanjalan kulit agar kekal sihat dan awet muda!

2. Kolagen penting untuk kesihatan tulang

Kolagen juga sebenarnya sebahagian daripada binaan asas untuk tulang kita. Ia penting untuk menyokong kekuatan tulang, fleksibiliti dan pergerakan tulang kita. Kolagen juga kaya dengan asid amino yang akan membantu memberi sokongan dan keanjalan tisu seperti tulang, tulang rawan, tendon dan ligamen. Ini yang sangat membantu memudahkan pergerakan kita seharian.

Jadi korang kena teruskan ambil sumber kolagen tiap hari. Tulang sihat & dapat kulit cantik!

3. Kolagen mudah rosak dan hilang

Tahu tak sebenarnya kolagen dalam badan kita ni mudah rosak dan hilang tiap hari.Ini berlaku kerana faktor pencemaran, terdedah kepada sinaran dan bahan kimia yang berbahaya seperti banyak terdapat di dalam produk mandian & penjagaan kulit. Bila terdedah dalan jangka masa panjang, lama-lama paras kolagen makin rendah yang akhirnya membawa kepada tanda penuaan yang lebih cepat dan awal dari usia kita.

Sebab tu kita kena rajin mengambil kolagen tiap hari untuk kecantikan dan kesihatan kulit.

4. Kesihatan kuku dan rambut 

Kuku dan rambut kita memerlukan kolagen. Kolagen juga antioksidan yang akan membantu melawan radikal bebas yang mana dia boleh menyebabkan rambut menipis, beruban dan kuku mudah patah / pecah. Sebaliknya bila kita cukup kolagen, rambut dan kuku jadi lebih kuat dan sihat.

Dan baca? 8 Cara Menjaga Kuku Agar Tetap Cantik dan Kemas

5. Kolagen cepat susut!


Ya betul. Makin hari paras kolagen dalam badan kita cepat susut dan berkurang. Menurut assistant professor dermatology di University of Pittsburgh dan director of the Cosmetics Surgery and Skin Health Center, selepas kita berumur 20 tahun ke atas, kolagen berkurang 1% tiap tahun.

Antara tanda kekurangan kolagen yang banyak berlaku, kedutan, harisan halus, kulit kusam, kering dan jeragat.


Kolagen penting ke tidak?? 


Nak awet muda dan kulit sihat sentiasa, mulakan amik kolagen dari sekarang!


Suplemen Kolagen yang terbaik anda boleh ambil

1. Collagen Powder dari Shaklee

Dia memang khas untuk membantu meningkatkan paras kolagen di dalam tubuh korang. Yang penting dia punya saiz molekul lebih kecil / rendah daripada suplemen kolagen lain yang ada di pasaran. Saiz dia kira-kira 1,000 Dalton untuk penyerapan lebih optimum dan mudah diserap badan kita. Ini juga akan membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan!

Paling Gee suka Collagen Powder cepat sangat larut dalam air. Tak sampai 1 minit dah larut dah dalam air. Dan ada 7 lagi bahan yang penting juga di dalamnya. Cuba bayangkan jika dalam badan kita pulak kan? Sebab tu ada yang ambil dalam 7 hari dah rasa efek dia kat kulit tau.




2. Vitamin C

Ada satu lagi suplemen korang kena amik, VITAMIN C! Apa kaitan vitamin C dan kolagen?

Vitamin C ni sangat penting dalam penghasilan kolagen dalam badan kita. Dia adalah molekul penting dalam proses menghasilkan kolagen. Selain tu, vitamin C juga akan melindungi kolagen kidta daripada kerosakan oksidatif dan melindungi kulit kita daripada sinaran UV. Sinaran UV ni yang bahaya, dia boleh merosakkan kolagen kita.

Untuk vitamin C korang boleh ambil Sustained Release Vita C Plus. Tiap tablet dia membekalkan 500 mg vitamin C dan menyamai 7 biji buah oren. Yang penting dia daripada ekstrak jagung, so yang ada perut sensitif boleh ambil. Tak perlu risau.





Sekarang tengah promosi Collagen dan Vitamin C Shaklee tau!! 

 http://www.zianaeunos.com/2018/02/promosi-shaklee-februari-2018.html?m=1




Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee korang boleh menghubungi Gee terus ok. Klik bawah ini untuk pautan whatsapp.


 http://Www.wasap.my/60135707812



Continue Reading

Feb 7, 2018

Testimoni Terbaru Youth Shaklee | Set Skincare Shaklee



Testimoni Terbaru Youth Shaklee | Set Skincare Shaklee

Ada yang masih tercari-cari lagi skincare terbaik dan sesuai untuk kulit? Skincare untuk kulit berminyak? Skincare untuk kulit kering? Skincare untuk kulit kusam? Skincare untuk jeragat? Skincare untuk jerawat?

Kini korang tak perlu risau dah. Gee ada skincare best untuk korang semua! Yang pasti bila korang dah guna nanti pasti puas hati! Terbaik lah👍

Ok sebelum tu kita tengok testimoni dulu ok. Ni testimoni dari orang kita Malaysia sendiri yang baru guna dalam 1 bulan. Untuk testimoni dari pengguna YOUTH kat US sana yang dah guna tahun lepas boleh lihat sini >>YOUTH Skincare Shaklee

Testimoni Youth Shaklee dari Malaysia









Skincare YOUTH Shaklee

Bagaimana dia membantu? Apa kelebihan skincare YOUTH ini?

  • YOUTH - Look Younger Longer

YOUTH dibangunkan dan dihasilkan oleh pakar kulit antarabangsa dan bertaraf dunia. Ia mengambil masa 8 tahun untuk terhasilnya YOUTH ni. 8 Tahun ya!!!


Dan bagi memastikan YOUTH ni betul-betul terbukti berkesan, Shaklee menjalankan ujian klinikal dengan menggunakan Indeks Usia Kulit. Indeks ini tujuan dia untuk mengukur tanda penuaan kulit dengan data klinikal yang berasaskan fakta.

Hasil Keputusan Klinikal YOUTH



Yang paling menarik, YOUTH adalah;
  • 100% vegan, berasaskan tumbuhan
  • Diuji oleh ahli oftalmologi ()
  • Diuji oleh ahli dermatologi
  • Non-Comedogenic (tak menyumbatkan liang pori kita)
  • Hipoalergenik
  • Tiada paraben
  • Bebas dari lebih 1500 bahan kimia berbahaya
  • 8 Patent & Patent pending (diproses)
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Sesuai untuk semua peringkat umur (dari 20an - 70an)



Bahan-bahan yang ada digunakan di dalam YOUTH

1. Muscadine Grape


Polifenol Muscadine Grape dalam proses patent lagi. Anggur ni berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki DNA sel kita & dalam masa dia akan menghalang berlakunya kerosakan kolagen dan elastin.

Tahu tak, Muscadine Grape ni bahan premium dalam Vivix!

2. Lotus Japonicus


Membantu mengaktifkan protein youth yang penting untuk menjada semula sel-sel untuk menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin.

Lotus Japonicus digabungkan dengan YOUTH Complex, dan Schisandra Chinensis Fruit Extract untuk membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit secara berstruktur.


3. Apple Stem Cell Ectract


Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract membantu mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk memastikan kulit kita kelihatan lebih muda. ia juga dapat mengekalkan dan memperbaiki tisu kulit agar kulit kita lebih berseri dan rasa lebih lembut.

4. Schisandra Chinensis Fruit Extract


Schisandra Chinensis Fruit Extract adalah sejenis tumbuhan herba yang banyak digunakan di China, Korea dan Jepun. Ia membantu melegakan dan menenangkan keradangan serta kegatalan pada kulit. Yang penting ia sesuai untuk semua jenis kulit.

Schisandra Chinensis Fruit Extract juga membantu menyokong struktur kulit agar lebih muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.  

5. Vital Repair+ Complex


Vitsl Repar+ Complex ini pulak ada pelbagai paten yang mmeberikan nutrien antioksida dan vitamin penting untuk mengahalang radikal bebas yang boleh merosakkan kulit dan dalam masa yang sama juga membantu mengalakkan kesihatan sel di dalam.

Apa yang ada dalam set skincare YOUTH ini?


1. Luminous Gel Oil Cleanser – Pencuci muka

3 dalam1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, menghaluskan kulit wajah, menyuci dan menyediakan kulit untuk lengkah seterusnya.

Bahan: Mengandungi Vital Repair+, Muscadine Grape Extract dan Ekstrak Alga Hijau yang menghaluskan.

2. Perfecting Skin Toner 

Membebaskan kulit dari sel-sel kusam dan ejen pencemar alam sekitar agar lebih cerah. Juga membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi.

Bahan: Mengandungi Vital Repair+, Muscadine Grape Extract dan Ekstrak Alga Hijau yang meremajakan.

3. YOUTH Activating Serum

Mengandungi 10 klai ganda bahan aktif untuk memulakan langkah memperbaharui sel-sel kulit. Membantu menggalakkan kolagen agar kulit lebih muda remaja dan berseri.

Bahan: YOUTH Complex dengan Apple Stem Cell, Lotus japonicus, Vitamin A Berkapsul.

4. Activating Moisturizer SPF 50

Melindungi kulit daripada sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Juga memlembapkan kulit dan memperbaiki kulit secara menyeluruh.

Bahan: SPF 50, Vital Repair+ Complex, dan Muscadine Grape Extract

5. Advance Renewal Night Cream - Light

Mengalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa kita tidur. Campuran botanikal khas ini juga membantu merangsang pengahsilan koalgen dan elastin, agar kulit lebih muda, licin dan cerah.

Bahan; Vital Repair+ Complex, Schisandra Chinensis dan Lotus Janponicus.

6. Radiance C+E

Mengandungi 20 peratus vitamin C yang tulen dan vitamin E serta ekstrak raspberi untuk membantu kulit lebih tegang, lebih cerah dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan pada wajah. Ia juga mengurangkan tompok hita, melicinkan tekstur kulit dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Kapsul berwarna emas ini juga berasaskan tumbuhan, vegan, 100 peratus terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet.

Bahan: 20% Vitamin c tules, Vitamin E, Raspberi.


Best ke hebat skincare YOUTH ni??


Gee sendiri juga baru menggunakan skincare YOUTH ini bermula 3 Februari lepas. Gee dapat beli awal sebab khas untuk leader Shaklee yang dapat join BLNC 2018 lepas.

Apa yang gee boleh katakan pada awal penggunaan ini:
  • Kulit rasa lebih lembut
  • Jerawat kat muka macam cepat surut 
  • Kulit kurang berminyak
  • Whitehead kat hidung makin berkurang, hidung lebih licin

Setakat ini gee boleh katakan YOUTH ini adalah terbaik!


Bagi yang berminat untuk mendapatkan YOUTH ini, anda boleh menghubungi gee. Gee open untuk pre-order dulu. Official launch bulan MAC 2018 depan.

 http://Www.wasap.my/60135707812
Klik untuk pautan WhatsApp


Continue Reading

Feb 6, 2018

Dalam Kenangan (2-5 Februari 2018)


Dalam entri ini Gee just berkongsi gambar untuk tatapan korang yer. 
Boleh jadi kenangan untuk Gee sendiri jugak di masa akan datang.

Pemandangan dari bilik hotel tempat gee menginap, Sunway Resort Hotel dari tingkat 17


Gambar ni gee amik waktu pagi. Acah-acah lah kan bangun pagi view dari hotel tingkat 17 haha

Ni view dari tingkat 12, masa ni Gee tengah tunggu dobi. hihi

View dari level 12, cantik sangat kan??

Dah chek out dari hotel, masa ni nak balik ke Johor dah.

Masuk seremban kejap berhenti makan

First masuk seremban ni, waa banyak nya shopping mall dia hihi






Singgah Seremban sebab nak stop makan kat sini. Kawan gee gtau best makanan sini.

Sebabkan lapar, dah lama tak makan makanan semenanjung ni sampai tak sempat amik gambar makanan. hihi

Masa ni park keta kat depan ni




Kali pertama makan ais kerim haagen dazs, sedappp!

My faveret perisa vanilla lah. hehe


View dari rumah makcik Gee kat Johor. Singgah sini jap sebelum balik Sarawak.


Sekian untuk entri ni. Terima kasih :))


Continue Reading