Aug 12, 2018

4 Kebaikan Polifenol untuk pesakit Diabetes atau kencing manis


Ketahui apa kebaikan polifenol dalam membantu pesakit Diabetes / kencing manis.



Seperti kita tau, penyakit Diabetes/kencing manis ini mempunyai masalah berkaitan hormon insulin samada insulin yang dihasilkan tidak cukup atau tidak sensitif.

Insulin ni berfungsi bagi memastikan tisu-tisu yang menggunakan glukosa dan dalam masa yang sama membantu mengawal paras glukosa di dalam darah berada pada tahap yang normal.

Tapi bila insulin ini tidak cukup, tidak sensitif atau kurang berkesan, maka paras glukosa (gula) dalam darah akan meningkat. Keadaan inilah yang menyebabkan anda mendapat penyakit Diabetes atau kencing manis.

Kebiakan Polifenol membantu pesakit diabetes / kencing manis

Paras glukosa dalam darah kita bergantung kepada apa yang kita makan, berapa banyak yang kita makan. Juga bagaimana badan kita nanti adakah sensitif atau efektif atau berkesan untuk menghasilkan serta menggunakan insulin bagi membawa glukosa ke dalam sel-sel badan kita.

Ringkasnya macam ni, makin sihat paras glukosa kita, makin rendah risiko kita untuk dapat penyakit Dibetes / kencing manis!

4 Kebiakan Polifenol membantu pesakit diabetes / kencing manis

Kajian klinikal terkini tentang polifenol ini berpotensi untuk membantu mengekalkan paras glukosa yang sihat dengan cara:
  • Meningkatkan kepekaan insulin. (3)
  • Merangsang rembesan insulin.(4,5) 
  • Mengawal atur penyerapan glukosa. (1,2) 
  • Meningkatkan proses penguraian glukos. (5,6) 


Mungkin ada yang tertanya apakah dia Polifenol ni?

Polifenol adalah sekumpulan bahan semulajadi yang terdapat di dalam tumbuhan dan buahan yang memainkan peranan dalam memberi warna pada tumbuhan dan buahan dan melindungi dari penyakit.

Polifenol ni sangat penting untuk mengekalkan kesihatan kita, melindungi sel-sel dalam badan kita dari rosak akibat radikal bebas dan juga mengekalkan paras glukosa darah yang sihat.

Tahu tak? Polifenol ni paling banyak dalam tumbuhan warna gelap seperti anggur dan elderberry. Dan jumlahnya banyak terdapat pada biji dan kulit buah! Nampaknya lepasni kena rajin makan anggur dan elderberry kan?

Persoalannya banyak mana buah tu kita kena makan? Nak kena beli anggur dan elderberry tak tiap hari? Siap kena makan dengan biji dan kulit buah dia sebab yang tu banyak khasiat polifenol dia kan? Mampu tak??

Jangan risau! Gee ada cara lebih mudah nak bantu anda semua. Tak perlu beli tiap hari. Tak perlu risau nak makan biji dan kulit buah dia. Hanya amik satu kali sehari sahaja dah cukup. Apa dia?

Vivix Shaklee!



  • Satu minuman botani yang sangat-sangat tinggi kandungan Polifenol. 
  • Campuran sempurna polifenol dia adalah hasil gabungan 4 tumbuhan botani terbaik iaitu anggur muscadine, polygonum cuspidatum, lobak ungu dan elderberi eropah. 
  • Ada 15 Polifenol untuk perlindungan dengan spektrum yang lebih luas. 
  • 10 kali lebih berkuasa daripada Resveratrol sahaja. Resveratrol juga salah satu daripada jenis Polifenol. 



Vivix Shaklee juga:
  • Melindungi dan membaiki sel-sel di peringkat DNA
  • Mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular
  • Menggalkkan pembentukan baru mitokonria untuk meningkatkan tenaga di dalam sel
  • Melambatkan pembentukan protein AGE

Best kan Vivix Shaklee ni? Info lengkap Vivix boleh baca di sini.


Untuk makluman anda, Vivix Shaklee telah diklasifikasikan bawah kategori makanan, di bawah bidang bahagian keselamatan dan kualiti makanan, FSQD oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. 


Berminat nak dapatkan Vivix Shaklee bagi membantu mengawal paras gula darah untuk masalah Diabetes / Kencing manis?


Hubungi Gee – 013-5707812 segera untuk Harga Terbaik! Atau klik bawah ni untuk pautan Whatsapp.

 www.wasap.my/6013-5707812




Bawah ni Gee sertakan skali bukti kajian bagaimana Polifenol membantu mengekalkan paras glukosa darah yang sihat:

1. Pandey KB and Rizvi SI. 2009. Plant polyphenols as dietary antioxidants in human health
and diseases. Oxid Med Cell Longev. Nov-Dec; 2(5): 270–278.

2. Williamson G. 2013. Possible effects of dietary polyphenols on sugar absorption and digestion.
Mol Nutr Food Res Jan;57(1):48-57.

3. Akpene EB et al. 2006. Muscadine grape products intake, diet and blood constituents of
non-diabetic and type 2 diabetic subjects. Nutrition Journal. Vol 22, Issues 11-12, Pages 1137–1145

4. Nyambe SH and Williamson G. 2016. Polyphenol and fiber-rich dried fruits with green tea attenuate starch-derived postprandial blood glucose and insulin: a randomized, controlled, single blind, cross-over intervention. Br J Nutr 116(3):443-50.

5. Bozetto L et al. 2015. Polyphenol-rich diets improve glucose metabolism in people at high
cardiometabolic risk: a controlled randomized intervention trial. Diabetologia Jul;58(7):1551-60

6. Kati H et al. 2010. Impact of dietary polyphenols on carbohydrate metabolism. Int J Mol Sci.
11(4), 1365-1402.





Continue Reading

Aug 10, 2018

5 Sebab Kenapa Perlu Pilih Skincare Youth Shaklee


Di pasaran sekarang ni ada bermacam jenis skincare. Ada yang untuk kulit sensitif, jerawat, berminyak atau kulit normal. Tapi ada tak skincare yang sesuai untuk semua masalah kulit macam Gee sebut atas tu?

Jawapan dia ada.

Full set Youth Shaklee

Skincare Youth merupakan produk penjagaan kulit wajah terbaru dari Shaklee. Dilancarkan pada bulan Februari 2018 lepas.

Kalini Gee ingin berkongsi kenapa anda perlu bertukar untuk memilih dan menggunakan skincare Youth Shaklee.

5 Sebab Kenapa Perlu Pilih Skincare Youth Shaklee 

1- Kelebihan dan keistimewaan Youth berbanding skincare lain yang ada di pasaran.
  • 100% VEGAN - maksudnya Youth ni diekstrak daripada tumbuhan sepenuhnya dan tidak menguji atau menggunakan sumber daripada haiwan (cruelty free). 
  • Diuji oleh dermatologist - pakar kulit.
  • Diuji oleh Oftalmologist - pakar mata. 
  • Non-Comedogenic - tak menyumbatkan liang pori-pori. 
  • Hipoalergenik - selamat dan baik untuk kulit jenis alergik / alahan.
  • Mengambil masa selama 8 tahun untuk menghasilkan YOUTH!  Bukan berbulan ya!
  • Selamat untuk ibu yang tengah hamil atau mengandung.
  • Boleh diguna seawal umur awal 20 tahun. 

2- Skincare Youth terbukti berkesan melalui kajian klinikal.

Untuk pastikan Youth ni betul-betul ada bukti ia berkesan, Shaklee menggunakan Skin Age Index.

Skin Age Index ni bukan Shaklee buat tapi ia direka oleh pakar-pakar kulit antarabangsa. Ia akan mengukur tanda penuaan kulit individu berdasarkan data klinikal yang berasaskan fakta.

Antara tanda penuaan yang diukur termasuklah:
  • Tekstur kulit 
  • Tona kulit
  • Seri kulit
  • Keanjalan 
  • Kekenduran
  • Kedutan kulit 
  • Saiz pori 
  • Hiperpigmentasi 

Dan hasil keputusan kajian klinikal ini:
  • 2/3 daripada wanita yang terlibat dalam kajian ini telah mengubah usia kulit mereka sedekad lebih muda! 
  • 100% wanita dibuktikan secara klinikal memiliki kulit kelihatan lebih muda. 

3- Skincare Youth bebas dari 1500 bahan kimia merbahaya yang ada dalam kebanyakan produk lain.

Bahan yang tidak diguna dalam formula Youth

Produk penjagaan wajah Youth hanya menggunakan bahan semulajadi (tumbuhan). Jadi ia sangat selamat untuk kulit kita!


4- Kesan Youth seawal 7 hari hingga 4 minggu.

Bila Gee tengok testimoni Youth Malaysia ni kan, kebanyakan kesan dia laju. Ada yang seawal dalam 7 hari lagi tu! Hebat kan?!

Antara kesan yang kebanyakan pengguna skincare Youth dapat:
  • parut makin pudar
  • tekstur kulit makin elok
  • jeragat makin pudar
  • pori-pori makin mengecil
  • kulit lebih berseri
  • kulit makin cerah 

Jom kita lihat testimoni pengguan Youth skincare:










5- Skicare Youth ada 8 patent dan patent pendings.

Sebabkan kesan Youth ni sangat best dan laju walaupun semua bahan organik dan tumbuhan, ramai brand nak tau apa rahsia, apa formula Youth ni. Hihi

Pandai Shaklee buat siap ada patent. So syarikat lain tak boleh lah tiru formula Youth ni. Nak guna Youth kenalah dapatkan dari pengedar Shaklee macam Gee!😃

LIMITED EDITION GITU KAN?!




Nak lagi info details Youth ni boleh baca kat sini, Info, testimoni dan review Youth shaklee

Berapa harga Youth? Macam mana nak order Youth? Boleh hubungi / whatsapp Gee terus ke 013-5707812 ya. Link whatsapp kat sini www.wasap.my/60135707812





Continue Reading

Aug 9, 2018

Kelebihan dan Kebaikan Chewable Vitamin C Shaklee: Chewable-C Plus


Kelebihan dan Kebaikan Chewable Vitamin C, iaitu Chewable-C Plus Shaklee. 

Dulu dikenali sebagai Vitamin C Chewable Shaklee. Tapi yang baru ni dah tukar nama sikit, CHEWABLE-C PLUS.


Pengumuman terbaru dari Shaklee, Chewable Vitamin C atau Chewable-C Plus ini akan mula dijual di pasaran Malaysia bermula 10 Ogos 2018! Dah boleh siap sedia nak order ni😃😍.

Vitamin C Chewable-C Plus ni memang ditunggu semua orang! Sebabnya dia boleh dikunyah-kunyah, hisap-hisap macam tu je tau! Rasa masam-masam manis sitrus yang sedap! Best kan?!




Chewable Vitamin C @ Chewable-C Plus ni kira alternatif untuk vitamin C Plus. Sebab dia dari kanak-kanak sampai dewasa boleh amik semua Chewable-C Plus.

Walaupun Chewable-C Plus ni boleh dihisap atau kunyah macam gula-gula tu, tapi dia ada kelebihan dia tau. Jom gee cerita kat korang.


Kelebihan Vitamin Chewable-C Plus Shaklee 
  • Diperbuat dari sumber semulajadi - tumbuhan. 
  • Mengandungi serbuk Rosehips, Citrus Bioflavonoids (sama macam Vitamin C Plus) untuk penyerapan terbaik dan optimum dalam badan kita.
  • Dos lebih rendah iaitu 100mg vitamin C untuk setiap tablet.
  • Tambah lagi saiz tablet yang comel dan kecik, memang sangat mudah nak telan atau kunyah terutama untuk kanak-kanak.
  • Bebas dari perasa, pewarna dan pemanis tiruan.
  • Botol yang lebih kecil jadi mudah nak bawak ke mana saja.
  • Bagi yang dewasa boleh makan hingga 5 biji sehari pada bila-bila masa.




Tahukah Anda? 

🍊Bila kita mengunyah vitamin Chewable-C Plus Shaklee, air liur akan bantu mudahkan pemecahan vitamin C. Maka ia akan sedia diserap sebaik saja tiba di usus kecil kita.

🍊Berdasarkan kajian yang telah dibuat, bila mengunyah jumlah kecil vitamin C tiap hari akan menghasilkan serapan yang lebih tinggi! Woww! Best kan macam ni. Badan akan slalu dapat vitamin C😍


Kebaikan vitamin Chewable-C Plus Shaklee 
  • Meningkatkan sistem imun badan.
  • Mengurangkan simptom flu dan selsema.
  • Menguatkan tulang, gigi dan gusi.
  • Antioksidan penting yang lindung sel kulit dari rosak.
  • Membantu melambatkan proses penuaan.
  • Membantu dalam penghasilan kolagen.
  • Membanti cerahkan kulit, sekat pembentuksn jeragat dan baiki masalah jerawat.
  • Membantu menyokong integrity sel-sel.
  • Menggalak kesihatan mata, otot dan salur darah.

Siapa yang perlukan Vitamin Chewable-C Plus Shaklee?
  • Yang kerap demam selsema 
  • Yang kerap jatuh sakit
  • Yang selalu batuk, sakit tekak
  • Yang selalu bersin
  • Yang badan sering rasa letih lesu
  • Yang ada muntah, loya
  • Ibu mengandung yang ada morning sickness
  • Yang ada mabuk laut atau darat
  • Yang ada alergik, gatal-gatal
  • Yang ada resdung
  • Yang merokok atau sering kena asap rokok
  • Yang jaga kecantikan kulit
  • Yang kurang makan makanan yang ada vitamin C
  • Yang ada masalah sukar nak telan vitamin C plus (sebab yang ni besar sikir hihi)


Ringkasnya Gee boleh bagitau vitamin Chewable-C Plus ni sesuai untuk semua! Dari kanak-kanak sampai dewasa boleh ambil.

Sebab tu tiap rumah MESTI kena ada stok vitamin Chewable-C Plus.


Berapa harga sebotol vitamin Chewable-C Plus?
  • HARGA SEBOTOL RM51.25 - 90 biji 

Harga sangat berbaloi kan? Apa tunggu lagi? Jom order sekarang!



Untuk info order boleh hubungi Gee terus. Klik link whatsapp atau klik bawah ini.

 www.wasap.my/6013-5707812



Continue Reading

Aug 8, 2018

Testimoni Youth Shaklee: Pengalaman sendiri guna skincare Youth


Testimoni diri sendiri menggunakan skincare Youth Shaklee. Kalini gee share testimoni sendiri guna Youth Skincare pulak. Boleh tengok gambar bawah ni.


Testimoni Gee sendiri. Ada beza bintik hitam dah makin kurang, jerawat dah ok.


⭐Sebelum - masa ni tak guna Youth lagi. Masa tu gee amik suplemen ESP, VITAMIN C PLUS, ALFALFA, HERBLAX dan GARLIC ni untuk fokus jerawat.

⭐Selepas - masa ni dah guna YOUTH dah. Ni gambar latest bulan Julai 2018 yang lepas.


Bawah ni pulak muka tiba-tiba jer jerawat naik banyak. Aduh stress betul rasa masa tu. Dah lah masa tu (bulan Jan-Feb 2018) tengah nak turun KL sebab nak join Shaklee Leader Conference.

Sekarang dah ok. Jerawat tak naik dah area situ.


Gee mula guna YOUTH ni sejak bulan Februari 2018 lepas. Sekarang ni dah 6 bulan guna YOUTH.


TESTIMONI SENDIRI YOUTH SHAKLEE. Apa perubahan yang Gee rasa / alami lepas guna set kulit YOUTH?
  • Muka makin lembut tak kasar dah.
  • Jerawat dah jarang naik. Ada naik pun cepat ok dan tak tinggal parut.
  • Whitehead blackhead kat muka dah hilang dan makin ok.
  • Bintik hitam atau tona hitam macam jerawat kat muka Gee (jika korang perasan kan) dah makin kurang kan. Muka makin sekata tone. 
  • Muka tak kusam macam dulu. 
  • Parut kat muka makin ok. Dulu masih ada lubang sikit tapi sekarang dah ok. 
  • Kulit muka rasa makin tegang.

Bawah ni Gee share gambar terkini bertarikh 7 Ogos 2018. Kira testimoni Youth untuk Gee sendiri lah kan. Gee ada carik gambar lama tapi tak jumpa lagi. Ada nanti Gee share.

Selpie di tengahari tanpa makeup

Apa set YOUTH yang Gee guna?




Gee guna full set YOUTH. Ada cara guna dia tau. Mula dulu Gee guna set basic yang ada cleanser, toner, moisturizer dan night cream. Ni memang tiap hari Gee guna.

💙Siang - Gee guna cleanser, toner, moisturizer + sunscreen / sunblock.

💙Malam - Gee guna cleanser, toner, moisturizer, serum, radiance c+e dan night cream.

Yang serum dan radiance ni Gee tak guna tiap hari masa mula guna. Sekarang pun tak hari-hari. Gee biasa guna selang seli.
  • Bagi yang baru nak try guna YOUTH ni boleh guna yang set basic dulu ok. Bagi serasi dulu dengan muka. Dah 2 bulan macam tu bolehlah tambah guna serum dan radiance c+e. 
  • Jangan risau jika tak nak beli set dulu, boleh beli satu-satu juga. 


Azam Gee guna YOUTH ni sebenarnya nak kulit muka makin elok, makin sihat. Jika boleh taknak guna makeup tebal jika pergi keluar. Ada yang macam gee jugak??

Jom kita jaga kulit sama-sama. Guna skincare yang berkesan dan berasaskan tumbuhan. Kemudian amalkan makanan yang sihat.

Dah baca info, testimoni dan review YOUTH? Boleh lihat Di sini



Untuk info order YOUTH boleh hubungi Gee terus ok. Boleh klik bawah ni untuk whatsapp Gee ya.


 www.wasap.my/6013-5707812



Continue Reading

Aug 7, 2018

Testimoni Youth: 5 bulan Guna Youth Muka Makin Cantik Berseri!


Testimoni Youth Shaklee setelah menggunakan Youth skincare selama 5 bulan.

Kalini gee nak share testimoni dari rakan Shaklee, Ayu yang guna Youth. Serius gee tengok muka Ayu jadi cun habis! Makin cantik muda gee tengok Ayu ni. Ya Allah seronoknya kan. Hihi

Bawah ni gee share gambar Ayu. Haritu sebenarnya Ayu share testimoni ni dalam grup Youth kat telegram. So gee share kat blog supaya korang semua boleh lihat dan baca sendiri pengalaman Ayu ni.

*Ayu ada blog juga boleh singgah blog Ayu Kat sini.

Feedback dari Ayu sendiri lepas 5 bulan guna youth skincare.

Kata ayu;

Memang betul, 2-3 bulan pakai muka tambah burn, kusam, jerawat jeragat semua keluar. Muka berminyak agak teruk walau kerja dalam aircond.

Tapi kena istiqomah, guna je youth ikut step.

Selain tu makan supplement shaklee juga, sye amik Vivix, Collagen, Vit C, Coq Trol & GLA.

Dan buat detox shaklee way juga. Amik detox set Vivix, DTX, Alfalfa, peppermint ginger & herblax.

Air minum secukupnya. Tempoh 2-3 bulan penggunaan kulit akan start detox. Sebab tu muka akan burn, oily dan keluar segala khazanah dalam kulit tu. hihi

Ayu guna full set Youth 5 bulan banyak lagi. kecuali cleanser baru buka baru. (Tahan lama juga set Youth ni kan? Berbaloi dengan harga dia dan kualiti dia juga).


Ni full set Youth


Apa yang gee nak pesan ni, kunci dia konsisten pakai Youth dan suplemen. Jaga apa kita makan minum juga.

Nak kulit sihat cantik kena lah bersabar kan😃. Mana boleh nak semua cepat lagi laj guna Youth skincare yang terlebih organik ni. Yang memang berasaskan tumbuhan. 100% vegan!


Nak join kami guna Youth? Jommm

Youth tengah ada PROMOSI BULAN OGOS NI! Peluang dapat harga murah dan gift best! Lihat Di sini


Lihat juga info & testimoni Youth, Di sini


Untuk info order Youth & Shaklee boleh hubungi gee terus. Klik bawah ni untuk whatsapp ok.

 www.wasap.my/6013-5707812



Continue Reading

Aug 1, 2018

PROMOSI SHAKLEE OGOS 2018


Promosi Shaklee untuk bulan Ogos 2018

Apa promosi yang menarik dari Shaklee bulan Ogos kali ini pula?

Promosi Shaklee sepanjang bulan Ogos 2018

1. Set Kecantikan Kulit YOUTH


Promosi ini dilanjutkan dari bulan lepas lagi. Yang best promosi YOUTH bulan Ogos ini korang nanti akan mendapat PERCUMA YOUTH Facial Cleanse and Firm Device! Limited edition punya tau!



Lihat lebih lanjut di sini tentang skincare Youth >> Youth Shaklee

Setiap belian pomosi set Youth di atas nanti anda layak terus jadi ahli dan terus menikmat harga ahli! Harga ahli lebih murah dalam 15-25%! 


2. Promosi Alfalfa Complex

Promosi Alfalfa Complex ni jarang sangat ada ni. Tak ingat dah bila kali terakhir ada promosi Alfalfa Complex.

Untuk bulan Ogos ini Shaklee bagi Promosi Alfalfa Complex, iaitu beli 3 botol Alfalfa Complex dapat Diskaun 5%!


Boleh beli 3 botol Alfalfa Complex ni dalam pek besar (700 biji) atau pek kecil (330 biji) Alfalfa, dapat diskaun 5%.

Info lagi details Alfalfa Complex, Di sini


3. Promosi VIVIX Shaklee

Promosi VIVIX ni paling ditunggu semua peminat Vivix😍!

promosi vivix
Promosi Vivix bulan ni terus layak free membership ya. Tu gee terus bagi poster harga ahli terus.


Promosi Vivix dia macam biasa, ada 2 pilijan iaitu;

Beli 6 botol Vivix dapat
  • Percuma 1 botol Vivix
  • Percuma kos penghantaran
  • Percuma keahliah Shaklee
  • Cash bonus masuk akaun bank kita 
  • Boleh beli cooler bag merah + sudu dgn harga RM 8.00


Beli 2 botol Vivix dapat
  • Diskaun 5% 
  • Percuma kos penghantaran
  • Percuma keahlian Shaklee
  • Cash bonus masuk akaun bank kita
  • Boleh beli cooler bag merah + sudu dgn harga RM 8.00

Info details Vivix, Di sini


4. Promosi Shaklee Baby


Promo penghabisan stok!

Memang betul JIMAT beli bulan Ogos ni. Beli 1 Percuma 1! Sangat berbaloi👍.

Antara kandungan Shaklee Baby Set ini adalah :

👶Gentle Wash atau Mandian Bayi Shaklee ini mengandungi chamomile organik, lavender dan berasaskan lidah buaya yang sangat baik untuk kulit. Juga mengandungi ekstrak oat dan minyak zaitun untuk membersihkan kulit dengan lembut.

👼Massage Oil atau Minyak Urutan Shaklee Baby ini diperbuat daripada minyak matahari organik, lavender dan chamomile untuk melembapkan kulit bayi. Minyak urut Shaklee Baby adalah 99% semulajadi dan mengandungi 99% bahan organik.

👴Shaklee Baby Soothing Lotion memastikan kulit bayi kekal lembut dan lembap. Ia telah diuji sesuai untuk kulit sensitif. Lidah buaya dan minyak organik seperti Shea Butter, Sunflower Seed dan Kelapa membantu melembapkan kulit dan membajai nutrien kulit. Bila kulit lembap, ia dapat kurangkan kegatalan kulit akibat kulit kering.


5. FULL SET BERPANTANG SHAKLEE


Set Berpantang Shaklee, pilihan ramai wanita moden masa kini.

KELEBIHAN FULL SET BERPANTANG

🔺ESP: Membantu menguatkan rahim, utk cepatkan luka cantum, milk booster, kulit cantik, berikan lebih tenaga, hilangkan stretch mark, kawal selera makan untuk jaga badan bagi slim balik.

🔺VIT C: Kuatkan sistem imun agar tak mudah dijangkiti penyakit, untuk baby juga dapat disalurkan melalui susu badan, juga untuk kulit cerah gebu halus mulus.

🔺OSTEMATRIX: Calcium supply, milk booster, lawas, elakkan sakit kaki lutut pinggang cramp.

🔺ALFALFA: Buang angin dlm badan, lawas, detox, milk booster, mengetatkan kembali miss V, atasi masalah keputihan.

🔺B-COMPLEX: Mengandungi asid folik. Vitamin B juga penting dalam membantu menghasilkan sel darah merah dan anti stress vitamin.

🔺VITA LEA: Penambah tenaga, pelengkap nutrisi, untuk kesihatan dan kecantikan keseluruhan. Zinc dalam VITA LEA membantu merawat dan mengeringkan luka bersalin lebih cepat.

🔺OMEGA GUARD: EPA DHA utk perkembangan minda baby disalurkan melalui susu badan, bakar lemak berlebihan, buang lemak selulit, atasi masalah perut buncit.

🔺Sebagai tambahan untuk ibu yg mengalami masalah bengkak susu, boleh tambah LECITHIN. Juga sebagai PEMECAH LEMAK.



*Untuk makluman korang semua bermula 1 Jun, semua produk Shaklee GST 0%!



Berminat untuk mendapatkan mana-mana promosi Shaklee bulan OGOS ini atau mana-mana produk Shaklee, anda boleh menghubungi Gee terus ke 013-5707812. Untuk pautan pantas anda boleh klik link di pautan whatsapp di blog ini.

 www.wasap.my/6013-5707812



Continue Reading

Jul 23, 2018

Testimoni Set Jerawat Shaklee


Testimoni set jerawat dengan suplemen Shaklee.


Kisah benar untuk testimoni set jerawat Shaklee ni dah lama dah. Tapi baru sekarang gee nak tulis dan up kat blog ni. Hihi

Sekarang gee fikir ada baiknya kongsikan testimoni set jerawat ni kat orang ramai supaya dapat jadi inspirasi dan kembalikan semangat diri korang semua yang dihurung jerawat sekian lama tu.

Kisah benar jerawat ni berlaku pada adik gee sendiri ya.


Sebelum
Jerawat kat muka dia memang banyak. Macam tiba-tiba naik banyak. Tak tau sebab apa. Jerawat naik tu merah-merah lagi. Jerawak juga tak berhenti baik. Dah ok naik balik. Pastu banyak la parut kat muka. Banyak jerawat banyak lah parut. Konsep dia macam tu gee tengok hihi.

Selepas 
Jerawat dah ok kat muka. Memang tak naik macam dulu dah. Jika ada baik jerawat pun satu dua jer pastu cepat kecut. Kesan merah dan parut juga makin hilang.


Macam mana gee bantu? Apa suplemen yang gee untuk baiki dan rawat jerawat kat muka adik?

Suplemen shaklee yang adik ambil untuk jerawat

Jom kita lihat apa fungsi dan kebaikan:

1- Alfalfa Complex
Alfalfa ni agen detox. Bantu cuci darah kotor / berasid. Bagi yang ada jerawat ni kena detox dulu badan tau. Selain tu Alfalfa juga bagus untuk keputihan (adik ada masalah ni jugak dulu, sekarang dah ok normal balik macam biasa).

2- Protein ESP
Ni antara yang adik tak skip langsung amik. Sekarang rasanya masuk tahun ke 3 (2018) minum ESP ni. Bagi yang ada jerawat memang bagus amik. ESP bantu kawal dan baiki jerawat serta bantu membaiki parut bekas jerawat kat kulit muka. ESP juga penting untuk perbaharui sel kulit yang rosak macam jerawat dan parut, kulit baru jadi lebih sihat, segar dan cantik lah kan!😃

Dalam masa yang sama jugak, ESP ni banyak bantu masalah gastrik adik. Alhamdulillah bila rajin minum ESP tiap hari, gastrik dah jarang sangat datang.

3- Vitamin C Plus
Ni vitamin wajib dan mula-mula adik amik dulu. Vitamin C sangat penting untuk kulit sebab dia bantu dalam penghasilan kolagen dalam badan kita. Selain tu, untuk yang ada jerawat ni memang wajib makan vitamin C ni. Dia tinggi antioksidan jadi sangat membantu memperbaiki dan memulihkan jerawat yang suka naik. Yang penting tona kulit jadi lebih sekata dan cerah. Best kan?

4- Garlic Complex
Gee mula rekomen garlic kat adik masa tu sebab ada jerawat belakang badan. Satu lagi masatu info baru gee dapat yang garlic aka bawang putih ni sangat bagus untuk kulit berjerawat yang selalu naik. Termasuk jerawat degil dan merah-merah.

Bawang putih ni ada sifat anti-biotik dan anti-bakteria. Untuk jerawat dia banyak membantu melawan & membunuh bakteria yang sebabkan jerawat. Jerawat juga cepat kecut dan tak pedih bila amal makan Garlic Shaklee ni tau. Jerawat belakang badan pun dah ok terus sekarang ni.

Memang suka sangat lah garlic ni! Korang ada jerawat wajib amik Garlic dan Vitamin C sama-sama tau. Kombo dua ni power sangat untuk kulit jerawat!

5- Enfuselle
Satu lagi adik gee juga guna skincare dari Shaklee. Adik guna pencuci muka Enfuselle Purifying Cleansing Gel. Pencuci muka ni memang bagus sangat untuk kulit berjerawat. Tak pedih. Tak berbuih. Sangat membantu baik pulih jerawat kat muka.

Untuk muka jerawat kena pilih jenis gel tau pencuci muka dia. Tak boleh main guna jer. Jika tak nanti makin teruk muka nanti. Tu yang banyak jadi jerawat makin teruk.

(Tapi pencuci muka Enfuselle ni dah tiada lagi di pasaran ya. Sebab Shaklee dah keluarkan yang baru iaitu YOUTH SKINCARE. Yang ni lagi hebat tau. Muka berjerawat pun boleh amik. Kesan dia lagi cepat! Boleh lihat testimoni Youth untuk jerawat Kat sini)

6- Vitamin E
Ni yang adik baru amik. Masa mula muka kena jerawat gee tak bagi lagi amik dulu vitamin E. Bagi jerawat dah ok semua baru amik. Vitamin E ni bagus untuk baiki kesan parut dan bekas jerawat kat kulit muka. Baiki struktur kulit. Dia juga boleh menjaga kelembapan kulit muka.

Vitamin E ni adik amik bersama dangan ESP untuk memudarkan kesan parut dan bekas jerawat kat muka. Bekas hitam & merah sebab jerawat kat muka juga boleh hilang.


Selain amik suplemen, gee juga suruh adik jaga rutin harian dia. Antara rutin atau tips yang adik amalkan ialah:

  • Rajin minum air kosong. Lagi banyak lagi bagus.
  • Kurangkan minum yang manis. Yang manis ni boleh 'trigger' jerawat naik tau?
  • Kurangkan makan fast food.
  • Jaga kebersihan tempat tidur. Slalu bersihkan bantal dan cadar. 
  • Jangan suka hati pegang muka. Cuci tangan bersih baru boleh. 
  • Jangan ganggu jerawat yang tumbuh. Jika tak boleh tinggalkan kesan parut. 
  • Pastikan membuang tiap hari. Kena lawas membuang untuk singkir toksin dalam badan juga.


Moga bermanfaat buat korang semua. Yang paling penting sabar dan berterusan ya untuk merawat jerawat dan parut ni. Tak sabar tak dapatlah efek dia kan? Ni gee bagitau ikut pengalaman sendiri.


Ada masalah jerawat jugak?
Jerawat sering naik?
Parut degil susah nak hilang?

Jangan dibiarkan yer...

Jom hubungi gee sekarang juga! Gee akan cuba bantu korang. InshaAllah.

 www.wasap.my/6013-5707812/Jerawat



Lihat juga👇

Punca dan faktor jerawat selalu naik

Makanan yang sebabkan jerawat makin parah!

Cara mudah hilangkan dan kecutkan jerawat

Tips dan cara atasi jerawat

Punca jerawat dan testimoni set jerawat

10 Tips jerawat



Continue Reading