Feb 21, 2019

Cara Berkesan Hilangkan Ketuat Dengan Vivix Shaklee


Nak tau cara yang berkesan dan selamat hilangkan ketuat?




Cara mudah dan senang. Hanya perlu amik Vivix Shaklee ni tiap hari. Sebelum tu saya kongsikan dulu kisah ketuat dan Vivix Shaklee.

"Kisah daripada Pn Norita Idris"

Menurut Pn Norita, dia hanya tahu ketuat ni hanya tumbuh di kaki aje. Tahu yang ketuat ni berakar dan perlu ada ubat khas kena selalu sapu supaya ia tanggal dengan sendiri. Doktor kata ia susah nak hilang...sebab ada akar.

Baru ni kata pn Norita, beliau ada dapat mesej ada orang nak beli Vivix..., kebetulan customer dapat nombor dari ahli keluarganya. So beliau pun bertanya la kenapa nak mencari Vivix Shaklee ni.

So ahli keluarga ni pun buka cerita....dia bawa balik Vivix masa menunaikan umrah sebelum ini. Kebetulan dia bawa untuk rasa bertenaga sepanjang di sana. Jadi ada la ahli keluarganya yang diberi rasa Vivix tu. Bukan sekali dua tapi selama ada di sana, sahabat saya ni akan share Vivix dengan ahli keluarganya.

Balik Malaysia salah seorang ahli keluarga yang juga merupakan sahabat Pn Norita ni bercerita. Rupanya dia tu ada penyakit macam ketuat yang tumbuh di badan dan kakinya. Bukan sedikit tapi banyak.Puas dah makan ubat doktor dan sapu krim yang disarankan. Ia tetap tumbuh dan makin lama makin banyak. Bertahun dah menderita akibat penyakit ketuat ini.
Sebab tu pesakit ni tadi selaku pakai pakaian lengan panjang dan seluar yang tertib kerana tak mahu ahli keluarga dan kawan-kawan melihat penyakit ketuat tu tadi.

Tapi selepas balik Umrah, ketuat yang tumbuh itu berhenti kejap. Manakala yang sebelum ni hidup atas kulit tangan dan kakinya menjadi hitam malah ada yang gugur dengan sendirinya. Allahu akhbar. Rasa nak nangis kerana baru terjumpa yang beliau rasa menjadi penawarnya.

Maka beliau membuat keputusan nak beli Vivix sebotol untuk lihat kesan yang lebih baik. Alhamdulillah, penyakit yang macam ketuat di atas kulitnya dah tidak tumbuh lagi. Yang lama dah mati dan kehitaman. Malah dah banyak yang gugur dengan sendiri.

Sebenarnya asbab aje Vivix Shaklee ni, dan kerana Allah jua yang beri keizinan untuk ketuat tu sembuh. Alhamdulillah berkat sabar akhirnya dah jumpa penawar yang dicari brtahun lamanya. Wallahu alam.

Moga pesakit ini terus sembuh dan sentiasa dalam rahmat Allah selalu. Amin.


Bagaimana Vivix membantu ketuat?

Seperti yang ada tahu, ketuat berlaku bila ada virus yang bersentuhan dengan kulit hingga jadinya jangkitan. Ketuat suka naik pada kulit yang dah rosak.


Vivix Shaklee


Dengan bantuan Vivix ketuat dapat diatasi. Malah lebih cepat pulih dan berkesan. Sebabnya Vivix sangat tinggi antioksidan yg boleh melindungi kulit dan mampu memperbaiki sel-sel yang dah rosak termasuklah sel kulit.

Apabila ada luka pada ketuat juga lebih cepat kering dan sembuh bila rajin mengambil Vivix setiap hari.

Jika anda ada ketuat bolehlah cuba dengan Vivix Shaklee lepasni. InshaAllah berkesan dan selamat.



Berita baik? Bulan ini, Feb 2019 ada PROMOSI VIVIX! HARGA JAUH LEBIH JIMAT & MURAH!!! Ada 2 pilihan promosi Vivix Shaklee bulan ni:

1. Beli 2 Vivix dapat PERCUMA vitamin Shaklee.



2. Beli 2 botol Vivix dapat diskaun 10% (lebih murah dari harga ahli!) dan dapat percuma shaker!




Best kan Promosi Vivix bulan Februari 2019 ni, Nak vivix harga super jimat sekaranglah masanya. Promo tak lama lagi nak abis!! JOmmmm!!

Hubungi Gee terus di 013-5707812 atau klik di sini untuk pautan whatsapp



Continue Reading

Feb 14, 2019

Kebaikan Vivix Shaklee Untuk Orang Tua / Warga Emas


Apakah Kebaikan Vivix Shaklee Untuk Orang Tua / Warga Emas





Ramai jugak yang bertanya Vivix Shaklee ni boleh bagi kat warga emas atau mak ayah kita. Jom saya berikan 11 sebab Vivix dari Shaklee ni bagus untuk kita bagi kat mak ayah.

11 Kebaikan Vivix Shaklee Untuk Orang Tua atau Warga Emas

1. Vivix mudah ditelan sebab dalam bentuk cecair. Bila bagi mak ayah kita boleh memudahkan dorang sebab tak perlu telan macam pil semua tu. Kita bagi 1 sudu vivix setiap hari dah cukup.

Vivix Shaklee amik sesudu sehari


2. Vivix membantu mengurangkan risiko penyakit Alzheimer (nyanyuk). Penyakit yang biasa dialami orang tua atau warga emas. Ada kajian menunjukkan resveratrol membantu mengurangkan Alzheimer.

3. Vivix membantu sakit gout. Ramai jugak mak ayah yang ada gout ni. Jadi kita bagi Vivix yang tinggi antioksidan dan ada sifat anti-radang untuk mengurangkan rasa sakit dan bengkak pada sendi sebab gout.

4. Vivix memberi tenaga. Bila makin berumur, tahap tenaga dalam badan kita akan makin berkurang akibat pengurangan mitokondria. Polifenol dalam vivix membantu meningkatkan jumlah pengeluaran mitokondria (yang menghasilkan tenaga sel, maka kita rasa lebih stamina dan lebih bertenaga).

5. Vivix membantu masalah sakit sendi (arthritis) dan lutut. Kebanyakan warga emas, mak ayah kita ada ramai yang ada sakit lutut. Jadi, kita boleh bagi mereka minum vivix untuk kurang kesakitan agar mereka mudah bergerak dan beribadah.

6. Vivix membantu melancarkan perjalanan darah dan mengelak stroke. Vivix mampu meransang sel dan saraf pesakit stroke agar aktif dan mampu berfungsi semula.

7. Vivix membantu menstabilkan hormn dan sangat disyorkan untuk wanita yang menapous.

8. Vivix membantu warge emas medapatkan kulit lebih muda dan tegang (anti-penuaan).

9. Vivix membantu mengurangkan risiko penyakit jantung. Polifenol dalam vivix mengawal tekanan darah yang lebih sihat dan mengurangkan keradangan pada salur darah yang boleh membawa kepada masalah jantung seperti jantung tersumbat.

10. Vivix membantu mengurangkan rasa ketagih pada rokok. Efeknya rasa pahit bila merokok. Sel lidah dan tunas rasa yang dah rosak akibat nikotin dalam rokok akan di ‘repair’ dengan Vivix.

11. Vivix membantu sakit Diabetes / kencing manis. Polifenol dalam vivix boleh meningkatkan sensitiviti insulin dan merangsang penghasilan insulin dalam badan.


Banyak kan manfaat dan kebaikan Vivix Shaklee untuk warga emas. Lepas ni bolehlah bagi mak ayah cuba Vivix.

Kita tengok beberapa Testimoni Vivix Shaklee dulu.







Berita baik bulan Feb 2019 ni ada PROMOSI VIVIX! Harga lebih jimat dan murah dari biasa!

Ada 2 pilihan PROMOSI VIVIX bulan ini.

Beli 2 botol RM684


Beli 2 Vivix RM760 & dapat percuma 1 vitamin Shaklee (dalam gambar)


Jom dapatkan Vivix Shaklee untuk yang tersayang! Hadiahkan buat emak ayah dan diri sendiri sempena ada PROMOSI VIVIX bulan ini! Anda boleh hubungi saya terus di 013-5707812 atau klik di sini untuk pautan Whatsapp.




Continue Reading

Feb 11, 2019

Ketahui 11 Punca Period Tak Teratur Tiap Bulan!


Apa 11 Punca Yang Sebabkan Period Tidak Teratur Tiap Bulan??



Masalah period tidak teratur antara masalah yang sering berlaku bagi wanita. Apa sebab period tak selalu datang? Ada yang berbulan juga tak datang period.

Dalam entri kalini saya kongsikan 11 punca dan sebab period jadi tak teratur.

1. Kegemukan
Bila berat badan berlebihan, hormon estrogen di dalam badan wanita akan jadi tak seimbang. Ini yang akan menganggu kitaran haid.

2. Hamil
Bila hamil haid takkan datang sebabnya ovum yang dikeluarkan pada kitaran haid bulan sebelumnya telah disenyawakan.

3. Terlebih Hormon Prolaktin
Jila terlebih hormon prolaktin, ia boleh menghalang pengeluaran telur dan haid akan lewat datang hingga berbulan-bulan.

4. Terlalu Kurus
Terlalu kurus masalah jugak kan? Bila tak cukup lemak dalam badan ia boleh mengganggu kitaran period. Sebab tu penting untuk jaga berat badan yang sihat & seimbang.

5. Masalah Kesihatan
Bila sakit tiba-tiba datang seperti demam, selsema ataupun penyakit yang memerlukan rawatan intensif boleh memberi tekanan fizikal kepada tubuh badan dan sekaligus mengganggu kitaran period.

6. Menopaus
Ini biasa berlaku pada wanita yang berusia dalam 40-an dan ke atas. Pada masa ni, period jadi makin sedikit dan jarang-jarang nak datang haid.

7. Ubat Pencegah Hamil
Pil atau ubat-ubatan hormon pencegah hamil seperti depo-provera atau implanon boleh menggangguan kitaran haid. Ada jugak wanita yang dah lama tak datang period bila menggunakan implanon.

8. Stress
Stress boleh jadi dalam bentuk fizikal & mental dari tempat kerja atau kehidupan seharian. Ini yang akan menggangu hormon badan dan kitaran haid. Yang terbaik elak diri dari stress selalu. Cuba buat aktiviti santai dan banyak meluangkan masa dengan yang tersayang.

9. Penyusuan Badan
Bagi ibu yang menyusu, hormon digunakan untuk menghasilkan susu bayi. Sebab itulah ada ibu-ibu yang lama tak datang period hingga 1-2 tahun!

10. Tersilap Kira
Ada jugak wanita yang silap kira kitaran haid dari hari pertama lagi dan menjadi tak tepat antara 28-35 hari. Akibatnya kiraan untuk sampai hari subur jadi lebih lama atau lambat.

11. Masalah Tyroid
Hormon yang dirembeskan oleh thyroid juga boleh mengganggu hormon badan dan kitaran haid.

7 Cara Untuk Mengatasi Masalah Period Yang Tidak Teratur

1. Jaga makan minum dan amalkan diet sihat seimbang seperti banyakkan makan sayur, buah, elakkan gula, tinggi garam dan berminyak
2. Kawal berat badan
3. Amalkan gaya hidup sihat
4. Jangan merokok
5. Elakkan stress dan tekanan
6. Ambil GLA untuk menstabilkan hormon badan

GLA Complex

7. Amik Vivix juga boleh membantu kawal atur kitaran haid

Vivix Shaklee


Untuk info dan order produk boleh hubungi saya, Gee terus di 013-5707812 atau klik di sini untuk pautan Whatsapp



kredit info: Dr Zubaidi Hj Ahmad



Continue Reading

Feb 10, 2019

Testimoni Vivix Shaklee Bantu Kuruskan Badan 10kg!


Testimoni Vivix Shaklee Membantu Kuruskan Badan hingga 10kg!

Berat turun sebanyak 10kg amik Vivix Shaklee memang banyak tu.

Kalini saya share testimoni Vivix Shaklee daripada Nur Fadilah. Beliau sendiri yang kongsikan dengan kami dalam group s2ufamilies.

Vivix untuk kurus

Menurut Nur Fadilah, beliau baru mengambil Vivix Shaklee selama 1 minggu. Tapi dapat turunkan berat badan sebanyak 10kg! Banyak tu dalam seminggu. Dari 73kg turun kepada 63kg.

Antara tips yang Nur Fadilah amalkan ialah:
  • Amik Vivix 2 sudu sehari
  • Rajin berjongging setiap hari
  • Tak amik nasi tapi ganti dengan roti gandum dan buah
  • Tak amik mee jugak
  • Amik makanan jenis rebus, bakar dan kukus

Bukan setakat berat turun bila amik Vivix dari Shaklee ni, tapi menurut Nur Fadilah masalah period dah ok normal dan rabun mata (rabun jauh) hilang dalam 7 hari!

Best betul kan?? Sebab tu ramai suka amik Vivix Shaklee ni.

Vivix Shaklee 

Bagaimana Vivix boleh membantu kuruskan badan?

Vivix untuk kurus

Kebaikan Vivix untuk Kesihatan



Berita baik! Ada PROMOSI VIVIX bulan ini!

1. Promosi Vivix khas untuk Ahli Baru



2. Promosi Vivix untuk semua!


Cara dapatkan hadiah lepas beli 2 vivix.


Belian on9 nanti anda dapat random pick masuk dalam shopping list




Jom dapatkan Vivix Shaklee! Sekarang harga sangat murah dan jimat siap dapat produk Shaklee percuma lagi! Hubungi Gee di 013-5707812 atau klik sini untuk Whatsapp




Continue Reading

Feb 9, 2019

8 Kebaikan Polifenol (Vivix) Untuk Kesihatan


Apakah kebaikan Polifenol dalam Vivix Shaklee untuk kesihatan kita?

Apakah Polifenol?
Polifenol ialah sekumpulan sebatian yg dihasilkan daripada buah-buahan dan tumbuhan. Ia memberi warna dan melindungi tumbuhan dari penyakit & jangkitan.  Polifenol juga tinggi dengan antioksidan.

Polifenol ni kita boleh dapatkan dalam buah beri, ceri, epal, delima, kacang dan teh hijau.

Untuk Vivix Shaklee, polifenol datang daripada anggur muscadine, elderberry, purple carrot dan polyganum cuspidatum.

8 Kebaikan Polifenol Untuk Kesihatan

1. Vivix membantu lebih bertenaga.



2. Vivix membantu kulit sihat dan muda.



3. Vivix untuk kesihatan jantung.



4. Vivix untuk kesihatan sendi.



5. Vivix untuk kawal paras gula. Bagus untuk kawal dan cegah diabetes.



6. Vivix untuk kesihatan mata, seperti rabun dan silau.



7. Vivix untuk yang nak kuruskan badan.



8. Vivix untuk kesihatan badan.



Ini adalah TOP / KEBAIKAN UTAMA POLIFENOL untuk kesihata. Sebab itulah bila amik Vivix Shaklee setiap hari kita dapat macam-macam manfaat. Badan bertambah lebih sihat.


Bukti keberkesanan Polifenol Vivix untuk kesihatan

Manfaat Plofenol untuk Kesihat

Rajinlah amik Vivix Shaklee setiap hari.  Hanya 1 sudu Vivix. Ada banyak manfaat kita boleh dapat.

Minuman Botani Vivix Shaklee


Berita baik untuk penggemar dan peminat Vivix Shaklee. Ada PROMOSI VIVIX SHAKLEE bulan ini!

1. Promosi Vivix khas untuk Ahli baru!




2. Promosi Vivix untuk semua (ahli baru dan lama boleh beli)


Beli 2 Vivix dapat free suplemen 


Best-best semua Promosi Vivix bulan ni. Jom dapatkan segera dengan Gee. Boleh hubungi Gee terus di 013-5707812 @ klik link Whatsapp




Continue Reading

Feb 3, 2019

Promosi Vivix Shaklee Februari 2019

Promosi Super Jimat Vivix Shaklee Februari 2019

Bulan Februari 2019 ni Shaklee buat lagi Promosi Vivix. Promosi kalini lebih menarik sempena sambutan Tahun Baru Cina.

Setiap belian 2 botol Vivix akan dapat 1 cabutan "Healthy Prosperity Packet" dan hadianya adalah produk-produk Shaklee yang bernilai sehingga RM 800, 000 untuk dimenangi!! Best kan??πŸ˜ƒπŸ˜πŸ˜


Contoh packet "angpau" 

Bawah ni adalah antara mereka yang membeli 2 botol Vivix dan dapat hadiah suplemen PERCUMA!

Siap ada dapat hadiah Vivix lagi tu😍

Tiap belian 2 botol Vivix Shaklee, anda bakal dapat:

  • Beli Vivix harga ahli terus 
  • Percuma keahlian (jimat RM 65)
  • Percuma pos (jimat RM 10)
  • Percuma 1 hadiah (produk Shaklee)
  • Bonus tunai masuk akaun bank
  • Guide dan konsultasi cara makan yang betul & berkesan



Jangan lepaskan peluang beli Vivix bulan ini! Banyak hadiah best ni!!πŸ˜πŸ˜ƒ


Dah baca? Vivix Shaklee


Selain PROMOSI VIVIX SHAKLEE, ada lagi promosi yang lain. Promosi JOM SHAKLEE ni khas untuk ahli baru yang belum berdaftar ahli dan ahli lama yang sekian lama id dia expired juga boleh (boleh hubungi saya dulu).

1-Promosi Twin Pack Vivix 



2-Promosi Starter Set YOUTH



Set ini sesuai untuk anda yang berminat nak guna skincare YOUTH. Boleh mula dengan Starter Set dulu. Rutin penjagaan kulit yang paling basic.

Dah baca? Youth Skincare


3-Promosi Set Wellness 



Set ini pula sesua untuk semua. Satu keluarga juga boleh guna.

Siapa lagi yang boleh beli Set Wellness?
  • Ibu mengandung & berpantang
  • Kanak-kanak
  • Kesihatan menyeluruh
  • Masalah sendi
  • Tenaga
  • Berpuasa
  • Masalah kulit
  • Tambah berat badan


Untuk makluman anda, setiap belian set Jom Shaklee dengan SAYA, anda bakal dapat;
  • Percuma Keahlian Shaklee (jimat RM 65)
  • Percuma Pos (jimat RM 10)
  • Percuma gift (ikut belian set yg mana)
  • Bonus Tunai masuk akaun bank
  • Percuma konsulasi dan guide berterusan
  • Percuma pemeriksaan kesihatan di branch Shaklee terpilih
  • Berpeluang untuk menyertai "Health Talk" dari Shaklee 


Banyaknya kelebihan bila berdaftar dan buat belian dengan saya (Gee) sekarang ni. Jommm! Jangan tunggu. Cepat hubungi Gee terus di 013-5707812 atau klik link whatsapp.




Continue Reading