Mar 30, 2016

Berpuasa Lebih Bertenaga dengan ESP dan Kurma




Assalamualaikum dan salam ceria semua :)

Alhamdulillah .. kurang dari 3 bulan kita akan menyambut bulan Ramadhan lagi .. inshaallah semoga kita semua dipanjangkan umur.


Biasa bila berpuasa perkara paling penting mestilah waktu sahur kan. Macam cik gee jugak, bila wkatu sahur mesti pening fikir nak makan apa. Apatah lagi yang sibuk bekerja kan. Mesti akan jadi satu isu. Jadi harini cik gee nak berkongsi apa yang cik gee ambil waktu sahur sejak 2 tahun yang lepas.


Cik gee sahur ringkas saja tau sejak berkenalan dengan Shaklee ni. Cik gee hanya minum segelas ESP (3 sudu besar ESP) dan makan dengan 3-4 biji kurma. Ya tu je yang cik gee ambil sepanjang sahur pagi. Selain daripada tu ada jugak lah cik gee makan yang lain tapi dalam kuantiti yang sedikit saja sebab dah kenyang sangat minum ESP dan kurma.




Adik cik gee pun sama juga minum ESP masa bersahur. Alhamdulillah dia TAK ada dah mengadu sakit perut atau nak berbukak puasa awal sebab GASTRIK. Haa .. jangan tak tau ESP ni saaangat lah bagus untuk mereka yang ada masalah gastrik!


Jom .. apa kelebihan bersahur dengan ESP dan Kurma. Apakah kebaikan dia?

Kebaikan ESP
  • memberi rasa kenyang yang lama
  • memberi tenaga kepada tubuh (tak mudah rasa letih)
  • boleh mencantikkan kulit (parut, jerawat, sunburn)
  • bagus untuk ibu hamil yang ingin berpuasa
  • bagus untuk ibu yang menyusukan anak tapi ingin berpuasa (ESP sbg milkbooster)
  • baik untuk gastrik 
  • membantu percepatkan pemulihan luka
  • menyihatkan jantung
  • bagus untuk yang ada Diabetes
  • tiada kolesterol

** Koleksi Resepi ESP di sini **


Kebaikan Kurma
  • meningkatkan stamina
  • membekal tenaga 
  • memperkuatkan daya tahan tubuh
  • melancarkan sistem penghadaman
  • melindungi badan daripada pengumpulan kolesterol
  • menggalak pertumbuhan tulang 
  • mencegah pelbagai penyakit seperti demam, cirit birit, sakit perut 
  • mencergaskan tubuh dan otak
  • membantu tumbesaran kanak-kanak


Anda sudah berESP? Jom ESP jom ..












Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

SMS/WHATSAPP 013-570 7812

Instagram @shakleebygee


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)




Continue Reading

Mar 28, 2016

Koleksi Resepi ESP Yang Sedap


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua ^_^

Ada yang sudah mencuba ESP Shaklee? ESP salah satu minuman rutin harian yang cik gee minum setiap hari. Setiap hari ramai yang bertanya cara minum ESP, cara bancuh ESP. Alhamdulillah harini cik gee ingin berkongsi koleksi resepi ESP yangs sedap. Sangat sedap tau, pasti rasa nak minum lagi! hehehe


















Satu keluarga boleh minum ESP Shaklee. Ia sesuai untuk semua kerana khasiat dan kebaikannya yang sangat baik untuk kesihatan dan kecantikan!







Satu lagi resepi ESP yang cik gee suka ialah ESP dibancuh dengan milo!






Kalau awak or orang yang awak sayang ada alami simptom atau dalam keadaan dibawah, maka ESP memang sesuai :-
1. Kulit wajah kusam, tona tak sekata
2. Wajah ada bekas jerawat yang hitam atau parut2 jerawat
3. Rambut sering gugur
4. Cepat penat dan tak bertenaga jalankan tanggungjawab sebagai isteri, ibu,pekerja
5. Menyusu atau hamil
6. Cepat lapar atau asyik nak mengunyah
7. Gastrik
8. Dah makan macam2 vitamin tapi masih takde kesan optimum
9. Luka lambat sembuh atau lepas pembedahan

Tak kisahlah mana2 situasi di atas, maka takde pilihan lain. ESP ja penyelamat anda. Amik satu tin.. eh bukan.. amik dua tin bulan ni sebab bulan ni beli twin set atau buy 6 free 1 ,jimat banyak!!







Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

SMS/WHATSAPP 013-570 7812

Instagram @shakleebygee



TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)




Continue Reading

Mar 16, 2016

Testimoni Terbaru ESP: ESP Pilihan Wanita Moden Masa Kini


Energizing Soy Protien - ESP 




ESP menjadi pilihan ramai wanita masa kini.. berikut antara feedback dan testimoni dari customer2 cik gee . Nak tau sebab apa? Jom teruskan baca ..



  • kulit mereka lebih sekata, lebih cerah
  • kulit kurang berminyak, bedak pun tahan lama kalau tepek kat muka
  • jerawat jarang muncul
  • kulit lebih anjal
  • rambut kurang gugur
  • kekal bertenaga sepanjang hari,
  • kenyang lebih lama
  • kurang nak mengunyah junk food
  • takde dah gastrik/senggut
  • tumbuh makin fit,slim
  • kalau ibu hamil lak, mereka kata mereka lebih bertenaga, anak yang lahir kulit saaaangat cantik, tak mudah ruam
  • kalau yang ibu menyusu pulak, mereka kata susu lebih pekat, banyak
  • awet muda
  • rahim lebih kuat
  • kuku jadi cantik
  • parut stretch mark hilang
  • dan baaaaanyakkkk lagi feedback yang best best tu semua diorang yang kata tau..


Ini sebahagian dari testimoni dari secret grup kami di Telegram ^_^



















Promosi Harga Terlajak Murah ESP 
dari 01 - 31 Mac 2016

Jom borong ESP!!







Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

SMS/WHATSAPP 013-570 7812

Instagram @shakleebygee


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE  





Continue Reading

Mar 10, 2016

Testimoni Terbaru ESP: Bila Doktor Bershaklee jugak!


Assalamualaikum dan selamat sejahtera 

Hari ni cik gee nak share satu kisah menarik dari salah seorang pengguna dan juga pengedar Shaklee. Sharing ni daripada Dr Hasifah. Jom jom baca ...


* * * * * 
Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sb APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan. Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.
Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu.

Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi. Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.

Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.

Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.

Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya ak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.

Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.
Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?

Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.

Staffa mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.

Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.

Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2.

Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung. Saya enjoy mengandung.

Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.

Bila Allah tarik baru kita terasa.

Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

SID DR Hasifah, happy Shaklee user 



Cik Gee screenshot dari secret grup kami di Telegram ^_^







Ini dia baby Dr Hasifah , baby Shaklee .. comel kan hihihi















Jom dapatkan ESP pada harga PROMOSI bulan MAC ini !!





Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

SMS/WHATSAPP 013-570 7812

Instagram @shakleebygee



TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE




Continue Reading

Mar 7, 2016

Testimoni mengejutkan dari customer saya sendiri | Testimoni Shaklee


Assalamualaikum dan selamat sejahtera :)

Alahmdulillah syukur harini cik gee nak berkongsi cerita menarik. Satu kegembiraan bagi cik gee apabila kita bershaklee apabila ada customer yang berpuas hati dan suka lepas mengambil suplemen shaklee.

Customer cik gee berkongsi sendiri pengalaman beliau mengambil suplemen shaklee. Kata beliau sudah 2 tahun mengamalkan suplemen Shaklee.

Setelah 12 tahun berkahwin mereka suami isteri masih menunggu kehadiran cahaya mata. Dan selepas berikhtiar dengan suplemen shaklee selama 2 tahun , alhamdulillah berjaya hamil dan sekarang tengah menunggu hari untuk bersalin .





Ya Allah
syukur alhamdulillah
dengan asbab shaklee
berjaya hamil

TQ Allah


Cik gee sendiri gembira sangat bila dengar. Syukur alhamdulillah dan terima kasih Allah kerana menemukan dengan produk hebat ini dan mencitpkan produk hebat ini juga ^_^












Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

SMS/WHATSAPP 013-570 7812

Instagram @shakleebygee



TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE 





Continue Reading