Aug 15, 2017

10 Rahsia Kesuburan disebalik Pemakanan


Faktor pemakanan yang sihat dan seimbang booleh membantu memperbaiki dan meningkatkan tahap kesuburan lelaki dan wanita. Antara makanan yang baik untuk kesuburan ialah;




1- Kandungan gizi yang terdapat dalam taugeh di antaranya vitamin E yang dikenal sebagai vitamin yang sangat bermanfaat untuk kesihatan kulit, abtioksidan untuk kekebalan tubuh, mencegah kelainan menstruasi dan meningkatkan kesuburan sel telur pada perempuan.




2- Tauhu kaya dengan zat besi dan kalsium baik untuk proses kehamilan.




3- Salmon membantu mengawal hormon dalam tubuh dan meningkatkan peredaran darah ke organ reproduksi dan meningkatkan peluang hamil. Salmon juga dipercayai dapat membantu mencegah kerosakan kromosom yang mana ia boleh menyebabkan kecacatan masa lahir dan keguguran.


4- Zat besi amat perlu untuk peningkatan kesuburan dan kesihatan.


5- Jambu kaya dengan asid folik untuk kesuburan wanita, kesuburan dan kesihatan.




6- Cendawan kaya dengan vitamin B6 untuk keseimbangan hormon dan kesuburan. 


7- Ekor lembu dikatakan mampu menguatkan tenaga batin kaum lelaki. 




8- Brokoli mengandungi sejumlah besar pitosterol iaitu sejenis zat yang baik untuk keseimbangan hormon.


9- Ikan tuna mengandungi asid lemak esensial yang penting untuk sistem reproduksi yang kuat pada wanita. 


10- Ayam kampung dikatakan baik untuk meningkatkan kualiti sperma.




* * * 



Ikhtiar Hamil dengan Set KESUBURAN SHAKLEE


1. GLA untuk stabilkan kitar haid yang tak teratur & betulkan hormon, juga bantu hasilkan ovum yang sihat.

2. ALFALFA untuk atasi masalah keputihan yang boleh menyebabkan jangkitan kuman, antara penyebab susah lekat. Juga untuk stamina & bertindak sebagai KACIP FATIMAH semasa bersama.

3.B-COMPLEX mengandungi Folic Acid untuk perkembangan awal baby, memang disarankan oleh Doktor untuk consume semasa sedang ikhtiar hamil lagi. Juga sebagai anti stress!

4. ESP untuk menguatkan otot rahim. Sometimes ada yang lekat tapi tak kuat and gugur semula sebagai haid. InshaaAllah ESP bantu untuk perlekatan lebih kuat.
.
5  VITAMIN E untuk kekerapan penghasilan air mani bagi suami.

6. VITA LEA juga penting untuk suami. VITA LEA mengandungi Zinc untuk banyakkan sperm count and also hasilkan sperm yang lebih sihat & active.
















Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!






Continue Reading

Aug 13, 2017

Tawaran Hebat Untuk Ahli Baru Shaklee





OFFER MERDEKA 60!

Offer untuk Ahli Baru yang Register Shaklee bulan Ogos ni.

Ada special untuk korang semua.


Buat belian mana-mana produk Shaklee dalam 100UV atau dalam RM400 lebih korang berpeluang untuk dapatkan; 

1- Shaker Shaklee Coral Orange RM18 @

2- Beli sebotol Vitamin C RM60 saja (normal price Rm104, jimat Rm44!)

@ Beli keduanya dengan harga RM78.



Lawa kan shaker dia :))


Ada satu lagi boleh dapat keahlian secara PERCUMA. Yang ni untuk mereka yang ada buat belian dalam 200uv atau dalam RM800 dalam satu resit. 


* * *


Bagi yang berminat nak buat bisnes Shaklee? Ni terpulang siapa yang nak join. Gee tak paksa buat. 

Ok. Kenapa bisnes Shaklee ni sangat enjoy? Jom baca ... 

✅ Tak perlu modal tinggi
✅ Hanya yuran keahlian seumur hidup yang murah dan berbaloi
✅ Tidak perlu pegang stok
✅ Hanya buat order melalui website & Shaklee yang akan pos kan kepada customers
✅ Banyak pilihan produk / supplemen yang sesuai dengan permasalahan / penyakit yang dialami
✅ Dalam masa yang sama dapat nikmat kesihatan & kecantikan
✅ Time freedom. Tidak ada working hour
✅ Untung runcit sehingga 15-20%
✅ Menikmati bonus pada setiap pertengahan bulan
✅ Leadership bonus. Bila dah naik rank, kita bertanggungjawab untuk memastikan downline kita turut berjaya. Ni konsep dalam Shaklee, kita bantu downline berjaya dulu baru dapat. 
✅ Ada rezeki, boleh dapat car bonus. Nak beli kereta, tak payah keluarkan duit. Bestnyaaa kan. Car bonus di dalam bentuk cash Shaklee bagi  
✅ Conference. Free trip to local & international. 5 Bintang! Dan boleh pergi umrah skali bagi yang muslin tau. Best kan ^_^ 


Dalam Shaklee, siapa berusaha lebih, dia akan dapat. Tidak menjanjikan yang atas akan terus atas. Downline pun boleh pintas upline kalau dia ada effort & extra commitment.

Seronok kan dalam Shaklee ni. Sebab buatkan kita rasa yang kita sebenarnya banyak penyakit, tapi kita buat-buat sihat dan tak ambil endah tentang kesihatan. Dengan pencemaran udara, air, pemakanan tidak seimbang, berminyak, dsb. Confirm 100% sihatkah kita?

Sebab itu kita perlukan supplemen / makanan tambahan yang dapat support kekurangan dalam badan kita, apa yang perlu dibuang dari dalam badan kita. Segala toksin yang dah lama bertapak, usus yang berkerak, angin yang tersimpan. Tak nak buang ke semua tu? 

Sekarang ni musim kawan-kawan pregnant & berpantang. Shaklee pun ada set hamil, berpantang, menyusu ya. Boleh dikatakan supplemen Shaklee ni complete menyediakan supplemen yang sesuai untuk tubuh badan kita.

Yang sedang ikhtiar untuk hamil pun kami ada set kesuburan suami isteri. Set kurus, set kecantikan, set jerawat, set gastrik, set migrain, set resdung, set darah tinggi, set kencing manis, dan macam-macam lagi. Kita wajib untuk ikhtiar supaya sihat.

Shaklee memberikan apa yang diperlukan oleh tubuh. Jika terdapat kekurangan, insyaAllah supplemen² ni akan membantu sebaiknya.

Free consultation. New memberships are welcoming. Yang nak jana side income & serius buat bisnes Shaklee, boleh roger Gee. Gee cuba bantu dan guide korang insyaAllah.








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!





Continue Reading

Aug 11, 2017

2 Produk Shaklee yang Paling Gee Suka


Dalam banyak suplemen Shaklee tu ada dua item yang gee paling suka. Dua ni jugak yang gee mula mula amik sejak kenal Shaklee.

Sebab apa? Ok jom Gee share sikit kat korang yer.


VITAMIN C PLUS 




Ni yang pertama gee consume dulu. Memang jatuh cinta terus. Mula dulu amik untuk kulit. Tapi tak sangka resdung pulak ok skali. Gee dulu jenis slalu bersin, hidung sensitif if kena habuk or debu. Kerap selsema. Alhamdulillah sekarang dah ok. 

Part kulit memang best la vitamin C ni. Jerawat memang jarang sangat dah naik. Ada pun naik dia cepat kecut. Parut takda yang tinggal. Biasa akan cepat hilang. 

Kulit muka jugak Gee rasa lebih lembut banding dulu. Sebab dulu muka gee ada jerawat pasir. Rasa la kasar dan tak licin bila pegang muka tu. 


ESP - Energizing Soy Protien




Ni paling best. Sedap pun ya. Paling syok tu kenyang sangat la minum seshake ESP ni tiap pagi. Gee suka amik pagi sebab jarang nak amik heavy meal pagi tu kan. 

Untuk kulit among the best & must! Sebab protien ESP ni penting untuk renew sel kulit kita. Once konsisten amik ESP ni kan, boleh rasa kulit jadi lebih cerah, tegang, parut pudar, kulit berminyak dah ok, jarang kena sunburn dan berat pun mantain yer. Best kan. 


Gee nak share jugak even rasa segan ni hihihi. Muka 3 tahun lepas. Hehe 

Macam kureng tembam dah tang pipi.




Jika tanya tang berat tu, berat gee memang lebih kurang jer dari dulu. Tak berubah. Cuma rasa badan rasa lebih sihat. 

Syukur Alhamdulillah Ya Allah.









Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!









Continue Reading

Aug 10, 2017

10+1 Tips Penjagaan Vagina | Kebaikan Alfalfa Shaklee untuk Wanita


Bagi kaum wanita penjagaan vagina sangat penting tertutama dari aspek kesihatan .


Ok. Ni gee share 10+1 tips Penjagaan vagina. Moga bermanfaat.

1- Pastikan bahagian luar alat kelamin sentiasa bersih dan kering.

2- Cuci alat kelamin dari depan ke belakang bagi mengelak pembiakan bakteria.

3- Jika hendak menggunakan pencuci selain air,pastikan ia pencuci yang diformulasikan khas untuk alat kelamin.

4- Jangan mencuci alat kelamin dengan sabun atau gel mandian yang boleh menyebabkan kekeringan, iritasi kulit atau kegatalan.

5- Elak guna seluar jenis nilon atau yang terlalu ketat. Ini boleh menyebabkan kulit jadi berpeluh dan proses peredaran udara pada kulit tidak lancar skaligus menggalak pembiakan yis dan bakteria.




6- Pilih seluar dalam yang diperbuat daripada kain yang boleh serap peluh seperti kain kapas.

7- Tukar seluar dalam setiap hari. Guna pantyliner jika ada masalah keputihan.

8- Jangan memancutkan air terus pada alat kelamin atau membersih bahagian dalam alat kelamin dengan jari kerana ini boleh menyingkirkan bakteria lactobacilli dari vagina dan mendedahkan vagina kepada bahan kimia yang menyebabkan iritasi kulit.

9- Kerap menukar tuala wanita masa datang haid. Ini untuk tujuan keselesaan dan mengelak pembiakan kuman.

10- Bersihkan alat kelamin dengan air sebelum dan selepas menjalani hubungan seks.

11- Cuba membuang air kecil lebih kurang setengah jam selepas menjalani hubungan seks untuk mengurangkan risiko jangkitan kuman pada pundi kencing. 


Sumber; Panduan Membelai Diri, Indah di Mata
Patonah Chai Choh



× × ×



Suplemen untuk Wanita

Gee nak share satu suplemen ni iaitu ALFALFA COMPLEX SHAKLEE untuk wanita. Sebab Gee sendiri ada consume jugak. 





Antara 10 Kebaikan Afalfa Complex untuk wanita ialah;

•Memperbaiki & mengurangkan keputihan
•Membuang angin dalam badan
•Membantu mudah awas sekaligus elak sembelit
•Membantu merapatkan semula faraj
•Melancarkan pengeluaran darah nifas
•Membantu percepatkan pemulihan & pengecutan rahim
•Memperbanyakkan susu ibu
•Menghangatkan hubungan suami isteri
•Menegangkan payudara
•Memberi kelegaan masa haid 


Bagi anda yang teringin nak mencuba Alfalfa ini Gee sangat rekomen sebab sangat baik untuk kesihatan dalaman kita wanita tak kira yang dah kawin or belum kawin. Lagipula kan Alfalfa ni juga agen detox, so dia bantu singkir toksin dari badan kita! Best kan?







Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.

Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos

Terima Kasih Memilih Shaklee






Continue Reading

Aug 6, 2017

7 Tip Melambatkan Kedutan Pada Wajah


Wajah berkedut awal? 

Kedutan di wajah boleh menyebabkan kita nampak lebih tua, tidak bermaya, kurang cantik, kurang seri dan tidak bertenaga. 

So, harini Gee nak share 7 tips yang boleh korang buat untuk melambatkan kedutan;

1- Melindungi diri dari cahaya matahari

Kebanyakan pakar kulit berpendapat cahay matahari antara penyebab utama kedutan, pigmentasi dan barah kulit berlaku. Jadi bagi mengurangkan kerosakan kulit akibat cahaya matahari, penggunaan krim pelindung sinaran UV sangat perlu sebelum keluar atau menjalankan aktiviti yang terdedah kepada pancaran cahaya matahari.


2- Guna krim malam 

Krim malam boleh membantu melembapkan kulit. Ia berfungsi merangkap air di bawah kulit sekaligus membantu melambatkan proses kedutan. Tapi ingat jangan guna krim terlalu berminyak.


3- Pembersih muka

Jangan membeli permbersih muka yang ada alkohol. Pilih jenis yang water base.


4- Bekal vitamin kepada kulit 

Kulit kita perlukan nutrien. Vitamin B dan B6 dapat mengekalkan kecantikan kulit. Vitamin C penting untuk penghasilan kolagen. Vitamin E untuk melambatkan prodes penuaan. Protien pula penting untuk memperbaharui sel-sel kulit baru yang lebih sihat dan cantik. Semua nutrien i boleh diperoleh daripada makanan. 


5- Mandi dengan kadar yang cepat

Makin lama berendam dalam air makin berisiko untuk kulit kering. Air yang hangat akan menghilangkan minyak semulajadi kulit. Jika ingin berendam, tambahkan minyak mandian dalam air untuk mengekalkan kelembapan kulit. Cuba jangan mandi lebih dari 15 minit.


6- Jauh dari kepanasan 

Kepanasan akan memusnahkan tisu. Semasa menggunakan pengering rambut gunakan tangan untuk menahan bahang panas dari terkena muka. 


7- Posisi tidur

Jangan tidur dengan cara menyembamkan wajah pada bantal kerana ini akan menyebabkan terjadinya kedutan pada wajah. 


Sumber: 
Panduan Membelai Diri
Indah di Mata 
Patonah Chai Choh




Continue Reading

Aug 4, 2017

Testimoni Vitamin C untuk Jerawat


Muka banyak naik jerawat?

Harini Gee nak share satu testimoni dari customer Gee sendiri.

Customer gee ni amik Vitamin C untuk jerawat. Mula-mula beliau cerita kat gee yang muka kerap naik jerawat dari bulan Oktober tahun lepas. Parut pun susah nak hilang. So beliau nak cuba produk Shakle untuk perbaiki masalah jerawat.

Pertama kali cuba Vitamin C Saklee ni dan mula consume vitamin C dari bulan May 2017.

Dalam masa 3 bulan dan tak abis lagi sebotol Vitamin C tu jerawat dah kecut. Takda lagi naik jerawat besar ok kecik. Sekarang yang ada tinggal parut je lagi. Alhamdulillah.

Ok. Ni gee share gambar muka beliau sebelum dan selepas. Jelas nampak beza dia kan. Dalam 3 bulan jer dah dapat hasil macam ni. Baru amik Vitamin C.



Ok. Gee nak share secara ringkas kebaikan Vitamin C untuk kulit. 

Nama panjang vitamin C Shakled ialah SR VITAMIN C PLUS. Satu botol biasa boleh tahan hingga 5-6 bulan. 

- Membantu penghasilan collagen dalam tubuh
- Perlindungan daripada sinar UV
- Mengurangkan kesan sunburn
- Mengurangkan parut & masalah jerawat
- Membantu prevent masalah jerawat degil
- Menjadikan tona kulit lebih sekata
- Menggantikan tisu yang rosak & menyembukan luka
- Mencerahkan kulit secara semulajadi (Bukan muka sahaja tau)
- Membantu masalah kulit sensitif seperti resdung & eczema
- Mengatasi masalah jerawat pasir & nasi
- Mengurangkan kedutan & tanda penuaan
- Kulit lebih glowing & radiant


** Fakta Vitamin C Shaklee - 1 tablet membekalkan 7.5 biji buah oren **


Harga Vitamin C Shaklee? Sangat jimat dan mampu milik. Vitamin C antara paling laris untuk kulit. Tiap hari customer order. 






Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Continue Reading

Aug 3, 2017

Promosi Shaklee 2017


Promosi Shaklee Malaysia sepanjang bulan Ogos 2017


1.  Promosi Omega Guard
----------------------------

Setiap pembelian 5 botol Omega dalam satu resit, korang layak dapat; 

Baucer RM60 (RM20 X 3)

Jika tambah lagi belian 3 botol Omega Guard, korang layak dapat;

Free Shaklee Membership (bernilai RM70)
Cash Bonus 5% (bernilai RM40)

Best kan! Dapat baucer lepastu dapat lagi free membership dan masuk duit lagi dalam akaun bulan depan. Dan semua ni Jimat RM180 yer ^_^






2. Promosi Merdeka - 60 
---------------------------

Promosi ni khas untuk Ahli Baru yang mendaftar Shaklee bulan Ogos ni. Dia tak kira nak makan sendiri atau untuk bisnes ke terpulang. 

Bila berdaftar sebanyak RM80, lepastu buat belian produk Shaklee minimum 100 uv atau belian dalam RM400 dan ke atas dalam 1 resit nanti korang layak dapat;

a) Shaker Shaklee in Coral Orange yang berharga RM18 saja



b) 1 botol Vitamin C Plus dengan harga RM60 sahaja (normal price rm104) 

* Boleh amik salah satu atau keduanya skali







3. Promosi Raikan Wanita 
----------------------------

Offer menarik untuk kaum wanita, Setiap pembelian set di bawah, korang boleh beli Follow Your Heart Thumbler dari Shaklee yang berharga RM23.32 sahaja (worth Rm80). 




> Ever Vibrant Set <

Multivitamin Vitalea 
B Complex
Vitamin C 
Protien ESP 
Omega Guard - Omega 3
GLA Complex 




> Prenatal Set <

Multivitamin Vitalea 
B Complex 
Vitamin C 
Protien ESP 
Ostematrix - kalsium 
Omega Guard - Omega 3


> Postnatal Set <

Vitalea - multivitamin
B Complex 
Vitamin C 
Protien ESP
Ostematrix - kalsium
Omega Guard - Omega 3
Alfalfa Complex 


Thumbler Merah menyala. Cantik kan :))



Jom kita sama-sama meraikan / reward diri sendiri & orang tersayang dengan wanita bulan ni yer ;))


PROMOSI SAH SEPANJANG BULAN OGOS 2017 INI SAJA!


Jom cepat sementara ada stok lagi ni ok ^_^










Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Continue Reading