27 November 2017

Resepi Jus Detox Sedap

Assakamualaikum dan hi semua

Salah satu cara senang dan mudah untuk detox ialah dengan membuat jus detox. Sekarang ini gee perhatikan ramai yang suka mencuba pelbagai resepi jus detox untuk diet. Detox dengan menggunakan jus buah-buahan antara cara paling mudah dan senang untuk dibuat dan diamalkan selalu.

Tapi kena tahu yang detox bukan setakat untuk kurus dan membuang toksin dalam badan tapi ia juga boleh membantu dalam proses penyembuhan secara semulajadi dengan regenerasi sel kulit dan mencegah anemia.

Walaupaun anda mengambil diet detox tapi rutin pemakanan masih seperti biasa iaitu ada sarapan pagi, tengahari dan malam. Tapi dalam masa yang sama pengambilan air kosong perlu sekurangnya 1 liter sehari dan kurangkan mengambil air yang manis juga.


Resepi Jus Detox Sedap

Bahan-bahan yang diperlukan sangat senang iaitu:
1 biji epal
1 batang lobak merah
1 biji mangga
1 biji buah pir


Cara penyediaan:

Mula-mula bersihkan dahulu semua buah tersebut. Kemudian potong kecil-kecil dan masukkan dalam mesin pengisar. Jika boleh kisah hingga sabati dan hancur. Lepas itu boleh tapis dan masukkan semua ke dalam bekas atau gelas. Dan sedia untik dinikmati! Senang sangat kan?




Ok. Sambil itu jugak Gee nak berkongsi apa khasiat jus detox ini. Untuk lebih mudah Gee terangkan satu persatu kebaikan jus detox.


1. Lobak Merah

Warna oren atau kuning kemerahan pada lobak merah menunjukkan ia kaya dengan beta keroten yang baik untuk mata dan kulit.

Selain itu, ia juga mengandungi vitamin A, B, C, D, E dan K, protein, kalium, kalsium, fosfor, zinc, aluminium, sodium dan mineral membantu mencerahkan mata, pertumbuhan tulang, gigi dan memelihara jaringan badan serta mencegah kelenjar tiriod.


2. Epal

Antara buah-buahan yang sangat baik untuk kesihatan. Ia kaya dengan vitamin A, B6, C, kalsium, potassium, fosforus, magnesium dan mangan yang baik untuk kesihatan.

Selain itu, apa juga “ pectin “, sejenis fiber yang membantu proses detox dengan menyingkirkan kolesterol dan toksin melalui hati dan buah pinggang.

Epal bukan sahaja boleh dimakan begitu saja, ia juga boleh direbus untuk dijadikan puri. Serat yang terddapat dalam rebusan epal dapat menghentikan masalah cirit-birit.


3. Mangga

Kaya dengan nutrien dan sebatian bioaktif. Buah mangga mengandungi vitamin A, C, beta kerotena dan mineral kalium, kalsium, fosforus dan enzim dan serat.

Antara kebaikan buah mangga ia baik untuk kesihatan mata, membantu penghadaman dan pencernaan serta mengalkalikan badan. Buah mangga juga dikatakan dapat menghentikan pendarahan, menguatkan jantung, merawat lemah tenaga fizikal, buasir, tisu bengkak dan masalah paru-paru.

Asid glutamin yang ada di dalam buah mangga juga dapat membantu meningkatkan memori kanak-kanak.


4. Buah Pir

Bersifat antioksidan menjadikan buah pir bagus untuk kesihatan akrdiovaskular, antiradang, menjaga kesihatan jantung, menyembuhkan luka dan lebam, membaiki tisu, menjaga kesihatan penglihatan, menentang jangkitan dan menyokong transmiri saraf dan juga melawaskan perut.



Semoga perkongsian ini bermnafaat buat anda semua. Tunggu entri lain dari Gee untuk bab detox ok.


Bagi yang ingin detox dengan cara lebih mudah boleh lihat di sini. 

Kesan detox juga lihat di sini.


Terima Kasih 😃





Continue Reading

22 November 2017

Cara Detox dengan Mudah dan Kesan Detox


Assalamualaikum dan hi semua



Detox sangat penting untuk setiap orang bukan hanya untuk mereka yang nak kurus sahaja. Jika inginkan badan sihat dan kulit cantik bersih pun perlu detox juga.
 
Detox bertujuan untuk membuang dan menyingkir segala toksin dari dalam badan. Tiap hari badan terdedah kepada toksin samada dari makanan, persekitaran dan tekanan hidup. Apabila toksin banyak berkumpul dalam badan ia boleh membawa kepada pelbagai masalah dan penyakit.


Ramai yang nak detox tapi masih ramai lagi tidak mengetahui cara mudah untuk detox badan dengan betul. Saya lihat ada macam-macam cara detox. Ada yang suka buat air detox buatan sendiri menggunakan lemon, halia, epal hijau, serai dan sebagainya. Ada juga yang detox dengan makan sayur-sayuran. Resepi jus detox sedap boleh lihat di sini. 


Gee ingin berkongsi cara mudah untuk detox badan. Cara ini lebih mudah dan senang untuk diamalkan setiap hari. Ia bukan untuk detox buang toksin semata tapi cara ini juga membantu meningkatkan kesihatan badan. Cara yang Gee syorkan adalah dengan Set Detox Shaklee.


Apa yang ada dalam Set Detox Shaklee?


1.Vivix (detox seluruh badan)


Minuman botani yang sedap. Ia mengandungi campuran khas iaitu Anggur Muscadine, Elderberi Eropah, Lobak Ungu dan Polygonum Cuspidatum. Vivix sangat penting untuk membekal tenaga kepada tubuh semasa proses detox. Ia juga membaik pulih sel dan kesan toksin yang merosakkan sel-sel di dalam badan.

Campuran 4 bahan botani dalam Vivix membuatkan Vivix kaya dengan Resveratrol. Resveratrol sangat banyak manfaat untuk kesihatan. 





2.DTX Complex (detox hati)

Ia penting untuk menyokong dan merangsang fungsi hati yang sihat. Tahu tak sebenarnya hati adalah organ utama untuk proses detokfikasi.

Salah satu ramuan dalam DTX Complex iaitu Milk Tistle telah digunakan sejak dahulu lagi untuk detox hati. Sebab itu ia digelar tonik hati. DTX membantu tubuh membuang toksin dari hati dengan lebih efektif dan dalam masa yang sama ia merangsang pertumbuhan semula hati yang rosak.

Milk Thistle juga dikatakan dapat membantu kulit yang cantik dan berseri.



sekarang gee ambil 3 item dulu untuk detox


3. Alfalfa Complex

Terkenal dengan gelaran gudang nutrien kerana akarnya yang panjang mencecah 6 meter di bawah tanah menyebabkan ia membekal pelbagai jenis vitamin dan mineral.

Alfalfa yang bersifat alkali boleh membantu melawan keasidan dalam tubuh disebabkan toksin yang banyak terkumpul dalam badan.

Manfaat lain Alfalfa;
  1. Membersihkan hati, kolon dan darah
  2. Meningkatkan sistem penghadaman
  3. Membaiki masalah bau badan
  4. Menyingkir lemak dan kolesterol dari badan

4. Herblax (detox usus)

Kandungan 9 jenis herba semulajadi iaitu alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, bukhorn bark, licorice root, rhubarb foot, gennel seed dan culver’s root sangat baik untuk kesihatan usus dan tubuh dalam jangka panjang.

Antara manfaat Herblax:
  1. Membersih najis yang tersekat
  2. Membantu sembelit
  3. Memberi kepejalan kepada perut . Jadi ia boleh membantu mengempiskan perut
  4. Merangsang usus menjalankan proses pembersihan secara lembut kepada najs yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh 


5. Peppermint Ginger Plus

Mengandungi campuran halia, daun pudina, adas dan cekur manis. Ia membantu sistem penghadaman lebih baik, melegakan rasa tidak selesa pada perut dan usus, dan membaiki masalah alergi pada saluran usus.

Selain itu, Peppermin Ginger Plus juga membantu melegakan perut dan mengurangkan angin dalam usus /perut.


Mudahkan dan senangkan detox dengan Shaklee. Tidak perlu menyediakan apa-apa bahan tapi yang penting rajin dan konsisten ambil Set Detox setiap hari.

Detox sangat penting untuk kesihatan tubuh. Bukan untuk mereka yang ingin kurus semata-mata.


Antara kesan detox ialah:
  1. Menyihatkan kolon / usus
  2. Membantu menurunkan berat badan
  3. Badan lebih cergas dan bertenaga
  4. Mengawal nafsu makan
  5. Menjadikan kulit lebih sihat dan cantik
  6. Menguatkan sistem pertahanan tubuh (jarang jatuh sakit) 
  7. Tidur lebih lena 


Testimoni Geng Detox Shaklee








Semoga perkongsian daripada Gee ini dapat membantu anda yang berminat untuk detox dengan cara yang lebih mudah dan sihat.

Bagi cara makan set detox Shaklee ini gee akan bagi konsultasi penuh untuk setiap customer yang buat pembelian dengan Gee.





Program detox terbaru cara Shaklee. Meal plan disedaikan. Terus masuk jadi ahli Shaklee. Kesan seawal 7 hari hingga 30 hari. Detox untuk hidup lebih sihat.


Boleh pilih nak set yang mana. Valid untuk ahli lama dan baru.








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.





Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Continue Reading

21 November 2017

Set ShakleeBaby

Assalamualaikum dan hi semua :)

Seringkali menjadi satu masalah bagi si ibu untuk mencari set mandian yang sesuai untuk bayi dan anak-anak. 

Kemunculan pelbagai jenama produk mandian dan penjagaan kulit untuk bayi dan anak-anak membuatkan si ibu sukar untuk memilih yang sesuai. 

Ia menjadi masalah apabila ada bayi dan anak-anak mengalami masalah kulit sensitif seperti eczema contohnya.  

Sehubungan dengan itu, Gee ada berita baik buat semua terutama yang ada bayi atau anak-anak di rumah. 

Bermula hujung bulan November 2017 ini, Shaklee telah melancarkan produk penjagaan mandian dan kulit terbaru iaitu Set Shaklee Baby khas untuk si manja anda. 



Tapi stok sangat terhad! Kena dapatkan dengan kadar segera jika berminat. 



Yang pastinya setiap produk Shaklee Baby ini dijamin SELAMAT, LEMBUT dan ORGANIK. 


Kesitimewaaan Set Shaklee Baby





Tanpa kehadiran bahan ini semua menjadikan Set ShakleeBaby ini sangat bagus untuk anak-anak yang ada masalah kulit sensitif. 



• • • 


Apa yang ada dalam Set Shaklee Baby ini?

Dalam satu set Shaklee Baby ini ada untuk Gentle Wash, Soothing Lotion dan Message Oil. 

Untuk setiap pembelian Set Shaklee Baby ini anda akan mendapatkan sekali tuala dan beg seperti dalam gambar bawah ini. 




Jom gee nak perkenalkan setiap satu Set  Shaklee Baby secara ringkas.


1. GENTLE WASH



• Ia mengandungi campuran bahan organik daripada aloe vera, chamomile dan lavender. 

• Sangat bagus untuk melegakan kulit, memberi rasa yang tenteram dan tenang.

• Apa yang menariknya Gentle Wash ini telah diuji untuk sensitiviti dan pH yang seimbang. Sebab itu ia tidak menimbulkan alahan pada kulit bayi dan anak-anak. 

Terutama bayi dan anak-anak yang ada masalah kulit sensitif sangat sesuai dengan Gentle Wash ini.  



2. SOOTHING LOTION


• Losyen ini mengandungi beberapa campuran bahan organik seperti chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, minyak biji bunga matahari, minyak biji jojoba dan shea butter. 

• Lembut secara semulajadi menjadikan losyen ini terbaik untuk kulit sensitif. Sebaliknya ia memberi rasa yang menenangkan dan melegakan kulit. 

• Memberi kelembapan yang optimum untuk kulit si manja.

• Juga dapat mengembalikan nutrien kulit. 


Apa yang gee boleh katakan Soothing Lotion ini adalah losyen terbaik dan tanpa paraben yang sangat bagus untuk bayi dan anak-anak.  



3. MASSAGE OIL 



• Mengandungi campuran bahan organik khas daripada minyak biji matahari, lavender dan chamomile. 

• Minyak urut ini sangat lembut dan ia sesuai untuk mengurut bayi pada bila-bila masa. 

• Juga boleh digunakan sebagai pelembap setiap kali selepas mandi untuk memberi kelembapan dan melegakan kulit bayi dan anak-anak anda. 



Moga Set Shaklee Baby ini dapat memberi yang terbaik untuk si manja anda. 





*Peringatan*

Stok sangat terhad jadi kena dapatkan segera jika berminat ok. 











Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!


Continue Reading

20 November 2017

Cara Bancuh ESP Shaklee dengan Susu Strawberi


Assalamualaikum dan hi semua 

Harini Gee nak berkongsi satu resepi baru ESP.  Iaitu cara bancuh ESP Shaklee dengan susu strawberi. Ni kali pertama gee cuba buat dan rasa. 

Ok. Jom Gee bagi tunjuk cara bancuhan ESP Shaklee dengan susu perisa strawberi. 


Mula-mula sediakan susu strawberi Goodday dan tuang dalam shaker. Gee letak dalam angaran 500ml. Berapa sukatan ikut masing-masing ok. 

Lepastu Gee letak 3 sudu ESP Shaklee dalam susu strawberi. 


Kemudian Gee shake shake dulu ESP Shaklee dengan susu strawberi tadi. Lepastu baru gee letak ais. 

Nak letak berapa ketul ais tu terpulang. Macam Gee sendiri memang letak banyak sampai dua kali tambah sebab tak nak rasa dia yang manis sangat tu hihi. 



Tapi bila tambah ais ni memang lagi sedap la rasa dia. Lagi ummmppph!!! Hehe




Tadaaa dah siap! Mudah saja cara buat ESP dengan susu strawberi ni kan? Boleh minum dah sekarang. Buat minum sarapan pagi ni memang cun sebab kenyang sangat. 

Bagi yang tak sempat sarapan dan tengah "otw" ke pejabat tu boleh bawa bekal ESP Shaklee ni sambil minum dalam kereta dalam jam pagi-pagi. 

Tapi memang tak mengantuk la lepas minum ESP. Buat kita rasa lebih bertenaga dan boleh fokus kerja. Ni Gee bercakap berdasarkan pengalaman sendiri. 


Tapi cara minum ESP Shaklee untuk kurus tu kan lagi baik guna air kosong. Elakkan guna air manis ya. Sebab ESP Shaklee ni dia memang rendah lemak dan karbohidrat, tiada kolesterol jadi memang sesuai sangat la untuk bantu mereka yang nak kurus dengan ESP Shaklee. 


Cara buat ESP Shaklee dengan air kosong ni lagi cepat dah mudah. Rasa semua tahu. 

Gee bagitau cara bancuh ESP Shaklee yang biasa gee buat. Letak air kosong dalam shaker dan tambah 2 atau 3 sudu ESP lepastu terus " shake shake " dah siap! Senang sangat kan. 

Paling bagus 3 sudu ESP Shaklee lagi kenyang. Ni memang selalu gee buat. 

Ok. Selamat mencuba! 



Continue Reading

Throwback Jadi Cikgu Ganti Di Sekolah Rendah


Assalamualaikum dan hi semua


Entri kalini gee nak throwback pengalaman gee jadi cikgu ganti selama 3 bulan kat sekolah rendah.

Apa nama sekolah?

SK SENAU bertempat di Kampung Senau Oya, Mukah  di Sarawak. 

Sekolah ni sebenarnya tempat gee sekolah masa tahun 1 hingga tahun 6 dulu. Dah lama berlalu kan tapi macam sekejap je rasa. 

Dan ada lagi cikgu-cikgu yang ajar gee dulu masa sekolah rendah. Hihi. Seronok rasa dapat jumpa. 

Ok gee share gambar lah yer. 



Ni keadaan dalam bilik guru. Yang ni bilik guru baru. Masa gee sekolah kecik dulu lagi kecil tempat dia. Bagi gee yang sekarang lagi baik la kan.








Berselpie dengan budak tahun 6





Ni kat dewan sekolah. Pelajar waktu pagi antara jam 0700 - 0730 pagi memang wajib la ada kat dewan semua buat aktiviti yang ditetapkan. Ada cikgu skali akan pantau. 



* * * 


AKTIVITI HARI SUKAN DI SEKOLAH



Acara tarik tali


Tengok orang main gasing


Ibu bapa pun join main tarik tali




Lepas abis hari sukan tu ramai berkumpul amik gambar dengan ibu bapa skali




* * *


Majlis Penyampaian Sijil 


Selpie dengan adik gee 😃




Aktiviti sampingan belah petang
Pertandingan ratu cantik dari segi baju 


Adik sepupu gee tengah catwalk hihi
Yang baju maroon tu😃


Ni finalist 5 orang 




Ok. Sekian saja hihi 

Alhamdulillah pengalaman yang seronok bagi gee. Dapat peluang bagi ilmu dan tunjuk ajar kat anak murid kampung gee sendiri. 

Selain daoay bergaul mesra dengan guru skali. Memang best sangat. 

Syukur dapat pengalaman macam ni. 





Continue Reading

19 November 2017

11 Cara Mengatasi Kemurungan


Assalamualakum dan hi semua :))


Kemurungan boleh menjadi serius dan satu penyakit jika anda tidak mengatasinya dengan baik. Ada ramai juga yang menganggap kemurungan bukan suatu penyakit Sebaliknya ia adalah simptom biasa yang senang untuk ditangani. Malah ada juga yang bertindak lebih agresif apabila terlalu tertekan.





Gee bagi sekali tanda-tanda seseorang itu ada masalah kemurungan. Kena amik tahu agar kita dapat membantu mereka yang ada di seeliling kita.





Jom gee nak berkongsi cara-cara mengatasi kemurungan. Apa yang boleh kita / anda buat,


1. Minta Bantuan

Jangan malu untuk meminta bantu bagi menyelesaikan masalah. Boleh mencari bantuan daripada ahli keluarga, rakan-rakan, rakan sekerja atau kawan agar dapat melegakan sedikit beban emosi kita.


2. Bersenam

Senaman adalah cara terbaik untuk kerana ia bukan saja membantu membina bentuk tubuh yang lebih baik dan sihat tapi ia juga dapat meningkatkan tenaga positif dalam sistem badan kita. Dengan bersenam ia dapat membantu merembeskan hormon serotonin dan testosteron yang boleh menstabilkan perasaan dan memendamkan kemurungan dalam diri.


3. Diet Seimbang

Amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang seperti buah-buahan, sayuran, daging, kekacang dan karbohidrat dapat membantu mengawal emosi dengan lebih baik untuk mengatasi kemurungan.

Ia bukan saja mengekalkan kesihatan fizikal tapi juga boleh memulihkan perasaan kecewa.


4. Bercakap dengan Psikiatri

Cara paling mudah dan mujarab untuk mengatasi kemurungan ialah dengan bantuan psikiatri. Perunding psikologi boleh membantu anda untuk mengetahui punca kemurungan dan secara tak langsung boleh membantu mengurangkan masalah.


5. Ikut Perskripsi

Setiap ubat yang dibekalkan boleh membantu membantutkan kemurungan dan mengembalikan kesihatan mental seseorang.


6. Memelihara Haiwan

Haiwan peliharaan mempunyai hubungan yang baik dengan tuannya. Kajian menunjukkan bahawa mereka yang mempunyai haiwan kesayangan mampu menangani kemurungan berbanding mereka yang tinggal bersendirian. Perhubungan ini dapat membantu menghindari perasaan negatif.


7. Tidur

Dapatkan waktu tidur yang cukup dan berkualiti. Kajian menunjukkan bahawa tidur selama 7-8 jam setiap malam menunjukkan kurang gejala kemurungan berbanding mereka yang kurang tidur pada waktu malam. Dengan tidur juga dapat membantu mengurangkan beban emosi dan boleh pulih dari kemurungan.


8. Mendengar Muzik

Mendengar muzik boleh menenangkan fikiran. Muzik boleh mengubah perasaan kita, meningkatkan semangat dan emosi. Tapi elak dari mendengar muzik yang beremosi dan sedih kerana ia boleh memberi kesan emosi negatif.


9. Membaca Buku Motivasi

Membaca buku motivasi boleh memberi semangat dan nasihat bagaimana seseorang itu boleh mengatasi kemurungan. Ia juga akan memberi motivasi yang diperlukan dalam mengharungi perasaan keccewa.


10. Jadi Positif

Kekalkan pandangan dan pemikiran yang positif adalah cara terbaik untuk mengelak dari fikiran negatif dan perasaan sedih serta elak kemurungan.


11. Sinaran Matahari

Apa kaitan? Vitamin D dari cahaya matahari boleh merembes hormon serotonin.Ia memberi rasa yang lebih positif dan cergas kepada diri kita. Apabila anda berasa sugul, pergi keluar untuk mendapatkan cahaya matahari (paling baik waktu pagi) untuk mendapatkan emosi yang lebih baik.



Moga bermanfaat ^_^




Continue Reading

17 November 2017

10 TIPS TINGKATKAN KESUBURAN


10 Tips yang dapat membantu meningkatkan kesuburan suami isteri

Kehadiran anak sebagai penyeri rumah tangga memang jadi idaman setiap pasangan yang sudah berkahwin. Samada cepat atau lambat. 

Ada berbagai cara dan usaha yang boleh dilakukan untuk meningkatkan kesuburan suami isteri. Yang penting teruskan berusaha dan berikhtiar. Yakin dengan ketentuan Allah swt. 




Dalam entri kalini gee akan berkongsi tips untuk meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita. Antaranya ialah;


1- Amalkan gaya hidup sihat

Rajin bersenam untuk mengekalkan berat badan ideal dan BMI normal. Ia penting untuk membantu kitaran haid dan membolehkan ovulasi lebih teratur.


2- Mengambil makanan sihat dan seimbang

Pemakanan sangat penting agar badan dapat nutrisi sepenuhnya supaya badan dan organ berfungsi secara optimum.

Contohnya banyakkan mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran. Selain itu, elakkan memakan makanan yang berlemak, makanan ringan dan segera.


3- Berhenti merokok!

Dengan berhenti merokok ia boleh membantu meningkatkan kualiti dan jumlah sperma pasangan.


4- Hindar diri dan pasangan daripada penyakit jangkitan seksual.


5- Elak memakai seluar dalam yang ketat atau pergi ke sauna untuk pasangan lelaki.


6- Tingkatkan hubungan kelamin dari dua hingga tiga kali seminggu semasa waktu subur (hari ke 12 hingga 16) bagi meningkatkan peluang kehamilan.


7- Dapatkan rawatan awal jika kitaran haid tidak teratur atau sakit semasa haid. Ia berkemungkinan wanita mengalami masalah hormon tidak stabil atau ada endometriosis.


8- Berkomunikasi dan berkongsi perasaan dengan pasangan secara berterusan serta mendapatkan sokongan keluarga dan rakan.


9- Berdoa dan berharap agar usaha untuk mendapat zuriat dipermudahkan. Mudah mudahan berkat kesabaran membuahkan hasil dan kejayaan. InshaAllah.

Sentiasa yakin dan bersangka baik dengan Allah swt.


10. Pengambilan makanan tambahan atau suplemen seperti multivitamin, asid folik, vitamin C, vitamin E dan selenium.

Seperti yamg dicadangkan oleh Doktor Hamid Arshat.




Untuk pengambilan suplemen, gee cadangkan suplemen Shaklee. Apa yang ada dalam Set Kesuburan Shaklee ini?

Set Kesuburan Shaklee ini boleh diambil oleh suami isteri seawal yang boleh sebagai persediaan untuk badan kita menerima orang baru.


Set Kesuburan Shaklee untuk ISTERI

1. GLA COMPLEX. Ia untuk membantu menstabilkan kitaran haid tidak teratur. Kitaran haid ini sangat penting untuk wanita bagi membantu menentukan waktu subur. 

GLA COMPLEX juga boleh membetulkan hormon dan membantu menghasilkan ovum yang sihat bagi wanita serta memperbaiki senggugut. 


2. ALFALFA untuk mengatasi masalah keputihan yang boleh menyebabkan jangkitan kuman, antara penyebab susah lekat. Ia juga untuk stamina dan bertindak sebagai KACIP FATIMAH semasa suami isteri bersama.


3. B-COMPLEX mengandungi Folic Acid yang sangat penting untuk perkembangan awal baby. Asid folik memang disarankan oleh Doktor untuk diambil semasa sedang ikhtiar untuk hamil lagi. 


4. ESP untuk menguatkan otot rahim. Kadang-kadang ada yang lekat tapi tak kuat and gugur semula sebagai haid. InshaaAllah dengan mengambil ESP ia boleh membantu menguatkan rahim untuk perlekatan lebih kuat. 

Selain itu, ESP juga penting untuk: 

1. Ada phytoestrogen dalam ESP yang boleh membantu menyeimbangkan hormon wanita
2. Meggalak proses pemulihan sel yang rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna
3. Membantu menghasilkan sperma yang berkualiti
4. Mengawal berat badan dan menurunkan koesterol. Kolesterol tinggi ditukar menjadi estrogen. Estrogen ini yang menjejaskan kesuburan
5. Mengawal paras gula. Gula tinggi akan merosakkan sel badan termasuk sel telur. Ia berisiko untuk menyebabkan keguguran dan kecacatan janin



Set Kesuburan Shaklee untuk SUAMI

5 . VITAMIN E sangat penting untuk kesuburan lelaki. Vitamin E membantu meningkatkan kekerapan penghasilan air mani bagi suami.

Satu kajian pada tahun 1924, vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Lelaki yang mengambil 600IU - 800 IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka. 


6. Multivitamin VITALEA juga penting untuk suami. Multivitamin VITALEA ada mengandungi Zinc. 

Tahu tak zinc penting untuk kesuburan lelaki selain daripada melindungi prostat. 

Zinc boleh membantu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, dan meninggikan kiraan sperma. Sebab itu sangat penting untuk mengamil zinc yang cukup untuk keupayaan seks yang bertenaga.






Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Continue Reading

14 November 2017

Kenapa Saya Setia dengan Shaklee #2


Assalamualaikum dan hi semua :)

Ok. Kalini gee sambung bahagian 2 Kenapa Saya Setia dengan Shaklee. 



Alkisahnya ... 

Dulu masa zaman belajar lagi kat universiti tu kan macam macam cita-cita gee. 

Nak kerja kat sini la, nak kerja jadi tu laa. Seronok masa tu borak dengan kawan-kawan. Hihi. Rasa rindu pulak zaman belajar.  


Tapi kan bila dah habis belajar tak sangka pulak terjebak buat bisnes Shaklee. Mula dulu makan jer produk dia. ee mula ambik Vitamin C dulu.

Lepastu baru tergerak nak buat bisnes Shaklee. Hanya duduk rumah dah boleh dapat jana pendapatan tiap bulan. Ni memang salah satu bidang yang tak terfikir gee nak buat pun sebenarnya. 


Mungkin ramai ingat gee ni jadi penganggur duk umah je kan? Sebab kat kampung kan dorang selalu tanya Gee tak kerja lagi ke? Biasa orang kampung ni "  anggap kerja kerajaan " tu bagus. Hehe normal lah kan. 

Tapi gee tak kisah pun. Duduk rumah tapi boleh dapat incom 4 angka sebulan. Alhamdulillah sapa nak bagi kan?


Bonus Shaklee masuk akaun (gee) bank kita. Biasanya dia masuk awal 14hb. 


Dengan pendapatan / bonus Shaklee ni la gee dapat; 

• Bagi duit kat mak ayah
• Bayar hutang PTPTN
• Bayat zakat tiap bulan
• Bayar bil air & elektrik umah
• Bekal suplemen tiap bulan (paling utana Ostematrix untuk kesihatan tulang mereka)

Best kan? Sebabtu lah gee SETIA dengan Shaklee sampai sekarang.

Kenapa bisnes Shaklee?

Bayangkan duduk rumah, dapat income 4-5-6 angka. Pastu dapat tengok mak ayah kat rumah slalu. Rasa gembira sangat. 

Nilah KERJAYA yang gee nak sekarang. 

Bagi gee sendiri, bisnes Shaklee ni memang best. Bila buat betul-betul, rajin & komited pasti boleh berjaya!

Sebab gee dah tengok sendiri mentor-mentor Shaklee ( Master Shaklee) yang lain terbukti berjaya dengan buat bisnes Shaklee saja. 




Salah satu impian gee nak pencen awal dengan Shaklee sebelum umur 35 tahun. Moga dipermudahkan impian gee ni. Amin Ya Allah Ya Mujib.

Siapa nak join gee buat bisnes Shaklee jom! Kita buat sampai berjaya!!! 

InshaAllah gee akan guide dan bantu korang semua.

SHAKLEE THE BEST!!!


Macam mana cara nak join bisnes Shaklee? Boleh hubungi ke sini terus 013-5707812.


#SetiaSelamanyaShaklee
#S2UfamilliesCampaign
#ETcampaign




Continue Reading