Jul 19, 2018

Review Age Defense Moisturizer Youth Shaklee


Review menggunakan Age defense moisturizer - Spf 50 dari Youth Shaklee.



Satu lagi item dalam skincare Youth shaklee yang gee suka jugak, Age defense moisturizer dengan spf50.

Moisturizer ni gee guna tiap hari dah sekarang walapun duduk rumah. Sebabnya gee nak lindung muka dari cahaya uv dan pencemaran serta cegah pembentukan jeragat kat muka. Jeragat ni yang kena jaga betul-betul tau.

Moisturizer Youth ni bukan sekadar buat kulit lembap tau tapi dia lebih daripada tu. Tambah-tambah ada spf50.

Youth Age defense moisturizer ni ada fungsi lain juga. Jom kita lihat apa dia.


  • Moisturizer

Dia boleh membantu melembapkan kulit muka dan memperbaiki tona kulit muka kita yang tak sekata. Efek dia sangat lembut kat kulit muka dan cepat meresap.


  • Sunscreen

Ada nampak tulisan “BROAD SPECTRUM SPF50” ni? Ni yang buat moisturizer youth ni menarik. Dia berfungsi untuk melindungi kulit muka kita dari sinaran UVA & UVB.


πŸ’™ UVA : menyebabkan penuaan yang mendatangkan kedutan & tanda-tanda penuaan kat muka.

πŸ’™ UVB : membakar kulit (sunburn) & kulit jadi gelap.

Bagus kan broad spectrum ni?

Sekarang ni susah jugak nak cari produk skincare & komestik yang ada “BROAD SPECTRUM” skali tapi dalam moisturizer YOUTH ni sudah ada shaklee buat. Tak perlu risau dah nak carik sana sini.


  • Primer 

Selain sebagai moisturizer dan sunscreen, satu lagi fungsi moisturizer Youth ni boleh guma sebagai primer sekali. Sangat best tau sebab boleh kulit kita nampak berbeza lepas pakai. Kulit kita nanti kan akan jadi glowing sangat sampaikan tak payah guna highlighter dah! Jadi berseri-seri muka tau. Hihi

Gee guna jugak moisturizer Youth ni sebelum sapu makeup. Tujuan dia nak lindung kulit dari bahan kimia semua tu.

Bagi yang tak suka ada banyak step skincare routine macam gee sendiri lah kan, Age defense moisturizer Youth ni memang sangat lah sesuai😊

Yang paling best, Youth ni bebas dari 1500 jenis harmful chemicals yer. Antara BAHAN UTAMA yang ada dalam moisturizer ni adalah :

πŸ‡ Muscadine Grapes Extract ( bahan utama VIVIX 😍 )
πŸ’§Vital Repair+
☀️ SPF 50

MasyaAllah best sangat kan?! 🀩😍


Kalau nak cuba YOUTH Age Defense Moisturizer  ni, boleh sangat beli sebab sekarang dah boleh beli secara loose item. (Bagi yang tak nak beli set).


Nak order Youth skincare? Klik bawab ini terus untuk whatsapp gee yer.

 www.wasap.my/6013-5707812