Aug 9, 2018

Kelebihan dan Kebaikan Chewable Vitamin C Shaklee: Chewable-C Plus


Kelebihan dan Kebaikan Chewable Vitamin C, iaitu Chewable-C Plus Shaklee. 

Dulu dikenali sebagai Vitamin C Chewable Shaklee. Tapi yang baru ni dah tukar nama sikit, CHEWABLE-C PLUS.


Pengumuman terbaru dari Shaklee, Chewable Vitamin C atau Chewable-C Plus ini akan mula dijual di pasaran Malaysia bermula 10 Ogos 2018! Dah boleh siap sedia nak order ni😃😍.

Vitamin C Chewable-C Plus ni memang ditunggu semua orang! Sebabnya dia boleh dikunyah-kunyah, hisap-hisap macam tu je tau! Rasa masam-masam manis sitrus yang sedap! Best kan?!




Chewable Vitamin C @ Chewable-C Plus ni kira alternatif untuk vitamin C Plus. Sebab dia dari kanak-kanak sampai dewasa boleh amik semua Chewable-C Plus.

Walaupun Chewable-C Plus ni boleh dihisap atau kunyah macam gula-gula tu, tapi dia ada kelebihan dia tau. Jom gee cerita kat korang.


Kelebihan Vitamin Chewable-C Plus Shaklee 
  • Diperbuat dari sumber semulajadi - tumbuhan. 
  • Mengandungi serbuk Rosehips, Citrus Bioflavonoids (sama macam Vitamin C Plus) untuk penyerapan terbaik dan optimum dalam badan kita.
  • Dos lebih rendah iaitu 100mg vitamin C untuk setiap tablet.
  • Tambah lagi saiz tablet yang comel dan kecik, memang sangat mudah nak telan atau kunyah terutama untuk kanak-kanak.
  • Bebas dari perasa, pewarna dan pemanis tiruan.
  • Botol yang lebih kecil jadi mudah nak bawak ke mana saja.
  • Bagi yang dewasa boleh makan hingga 5 biji sehari pada bila-bila masa.




Tahukah Anda? 

🍊Bila kita mengunyah vitamin Chewable-C Plus Shaklee, air liur akan bantu mudahkan pemecahan vitamin C. Maka ia akan sedia diserap sebaik saja tiba di usus kecil kita.

🍊Berdasarkan kajian yang telah dibuat, bila mengunyah jumlah kecil vitamin C tiap hari akan menghasilkan serapan yang lebih tinggi! Woww! Best kan macam ni. Badan akan slalu dapat vitamin C😍


Kebaikan vitamin Chewable-C Plus Shaklee 
  • Meningkatkan sistem imun badan.
  • Mengurangkan simptom flu dan selsema.
  • Menguatkan tulang, gigi dan gusi.
  • Antioksidan penting yang lindung sel kulit dari rosak.
  • Membantu melambatkan proses penuaan.
  • Membantu dalam penghasilan kolagen.
  • Membanti cerahkan kulit, sekat pembentuksn jeragat dan baiki masalah jerawat.
  • Membantu menyokong integrity sel-sel.
  • Menggalak kesihatan mata, otot dan salur darah.

Siapa yang perlukan Vitamin Chewable-C Plus Shaklee?
  • Yang kerap demam selsema 
  • Yang kerap jatuh sakit
  • Yang selalu batuk, sakit tekak
  • Yang selalu bersin
  • Yang badan sering rasa letih lesu
  • Yang ada muntah, loya
  • Ibu mengandung yang ada morning sickness
  • Yang ada mabuk laut atau darat
  • Yang ada alergik, gatal-gatal
  • Yang ada resdung
  • Yang merokok atau sering kena asap rokok
  • Yang jaga kecantikan kulit
  • Yang kurang makan makanan yang ada vitamin C
  • Yang ada masalah sukar nak telan vitamin C plus (sebab yang ni besar sikir hihi)


Ringkasnya Gee boleh bagitau vitamin Chewable-C Plus ni sesuai untuk semua! Dari kanak-kanak sampai dewasa boleh ambil.


Gee sendiri ada amik jugak. Bukan saja selpie ni. Hihi. Tapi gee suka try nak rasa dia macam mana. So far Gee rasa best. Rasa sedap gak. Dia boleh amik lepas makan. Rasa masam buah tu buat rasa sedap kat tekak.

Sebab tu tiap rumah MESTI kena ada stok vitamin Chewable-C Plus. Dari anak kecik sampai orang tua boleh jer amik.


Berapa harga sebotol vitamin Chewable-C Plus?
  • HARGA SEBOTOL RM51.25 - 90 biji 

Harga sangat berbaloi kan? Lagi nest bulan Julai 2019 ni ada promosi! Boleh dapat percuma Chewable C!





Untuk info order boleh hubungi Gee terus. Klik link whatsapp atau klik bawah ini.

 www.wasap.my/6013-5707812



0 comments:

Post a Comment