06 April 2019

Pencuci Muka Organik Dan Bebas Bahan Kimia Berbahaya


Nak cari pencuci muka yang sesuai dengan kulit satu hal. Nak cari pencuci muka yang betul-betul organik satu hal lagi. Salah beli pencuci muka takut rugi pulak kan??

Kita lihat dulu apa kesan sampingan bila guna produk muka yang ada bahan kimia berbahaya macam merkuri.



Ok, Macam mana nak cari pencuci muka yang betul organik dan selamat?

Mula-mula ni kena cek dulu bahan-bahan dia. Boleh guna panduan yang macam ni, senarai bahan bahaya yang perlu dielak di dalam produk penjagaan kulit dan muka.




Senarai di bawah ini pula adalah untuk skicare YOUTH. Tu yang saya nak rekomenkan pada semua orang ni. Pencuci muka bebas bahan kimia berbahaya dan organik adalah YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER.

Yang ni senarai bahan yang biasa ada diguna dalam skincare tapi TIADA dalam YOUTH


KELEBIHAN PENCUCI MUKA LUMINOUS GEL OIL CLEANSER DARI YOUTH SHAKLEE
  • Boleh guna sebagai make-up remover (light makeup saja) dengan membersihkan sisa make-up sebersih-bersihnya.
  • Membantu membersihkan dan membasuh kulit daripada segala kotoran dan habuk dengan lembut termasuk juga menanggalkan sel-sel kulit mati yang ada.
  • Membantu melembabkan kulit semasa proses pembersihan kulit wajah tanpa mengganggu pH kulit wajah. 

  • Sesuai untuk semua jenis kulit.


  • Mampu mencerahkan kulit secara semulajadi.


  • Sangat sesuai untuk kulit rosak sebab salah pakai  kimia


Kandungan Bahan-bahan Botanikal Aktif dalam pencuci muka organik dari Youth:

MUSCADINE GRAPE
  • Mengandungi ekstrak polifenol untuk menjaga, melindungi dan membaiki DNA sekaligus menghalang kolagen dan elastin kulit wajah daripada mengalami kerosakan. Ni antara bahan paling power dalam Vivix Shaklee, bayangkan bila guna kat muka. Best ke best??

LAMINARA (ALGA HIJAU)
  • Menanggalkan sel-sel kulit mati dan memberi hidrasi pada kulit agar kulit sentiasa lembab.

MINYAK AVOKADO
  • Kaya dan tinggi dengan antioksidan.
  • Ia mampu melembapkan kulit semasa membersihkan wajah, menjadikan kulit lebih halus dan lembap

EKSTRAK YIS
  • Mengurangkan tekanan oksidatif pada kulit dan menjadikan kulit wajah lebih anjal dan tegang.
  • Menghalang proses pembentukan kedutan dan tompok penuaan pada kulit wajah.


Pencuci muka dari Youth adalah selamat dan organik. Juga boleh merawat masalah kulit lain juga. 


Ada jerawat boleh guna

Terbaik rawat kulit jerawat

Ada blackhead whitehead juga bol

Ada kulit berminyak atau kering juga boleh guna

Lagi satu, produk skincare YOUTH ni memang 100% VEGAN. Maksudnya tak uji dan guna berasaskan haiwan langsung. Selamat!


Tu lah dia pencuci muka terbaik yang tak guna bahan kimia berbahaya langsung. Sangat selamat untuk kulit kita dalam masa panjang.


Jom tengok testimoni pencuci muka Youth Luminous Gel Oil Cleanser.




Jap, berapa lama tahan satu tiub pencuci muka organik dari Youth Shaklee ini?

Saya sendiri guna dalam 10 bulan, dia bergantung pada penggunaan masing.




Berminat untuk mendapatkan pencuci muka yang organik dan selamat ini? Anda boleh menghubungi saya terus di sini;

Rakan Shaklee Anda,
Nurzhiana bt Mohd Yunus (Gee)
SMS/WhatsApp :+60135707812
FB Page: 
Ziana Enos Dot Com
Personal FB : 
Ziana Eunos
Instagram: 
@zianaeunos.co


Saya ialah Gee yang juga merupakan pengedar aktif Shaklee yang jujur dan amanah sejak 2015, serta berusaha untuk membantu meningkatkan kesihatan anda. Hubungi saya terus agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda untuk hidup lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin yang betul dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda KHAS untuk CUSTOMERS saya sahaja!


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat nak menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, VICTORY EMPIRE TEAM yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.



0 comments:

Post a Comment