23 October 2019

Tips Dan Rawatan Untuk Tulang Patah


Boleh sembuh ke tulang patah? Boleh baik semula ke patah tulang ni? Ramai yang tertanya-tanya pasal tulang patah. Kisahnya kan, ada seorang customer saya bagitau suami dia eksiden dan tulang ada retak dan patah. Jadi dia nak tau apa supplement yang bagus untuk tulang patah.



Nak tau tak? Sebenarnya tulang patah boleh sembuh semula. Sebabnya tulang kita merupakan tisu yang unik. Ia mampu untuk sembuh dan boleh membentuk semula tulang sehingga normal atau hampir normal.


Bagaimana tulang boleh sembuh?

Ada beberapa proses penyembuhan tulang yang perlu kit tahu iaitu;
  1. Inflammasi dan pembekuan darah (72 jam pertama)
  2. Pembentukan tulang lembut (2 hari ke 2 minggu)
  3. Pembentukan tulang keras.( 2-6 minggu)
  4. Union (sembuh sepenuhnya) (dalam masa 3-6 bulan)

Jadi, yang ada tulang patah, patah kaki atau tangan ke, kena bersabar dengan proses penyembuhan ok. Semuanya mengambil masa untuk sembuh.

Jagalah badan dan tulang kita dengan baik. Jika saliran darah ke tulang masih utuh, jarak antara dua tulang yang patah rapat dan ianya diimmobilisasikan dengan stabil boleh membantu tulang sembuh.


Tips tulang patah boleh cepat sembuh;
  • Usia. Bagi yang muda lebih cepat sembuh.
  • Tidak ada masalah kesihatan lain.
  • Tidak patah yang teruk.
  • Fungsi sistem saraf yang baik.
  • Menjaga pemakanan. Ambil makanan yang berkhasiat.
  • Tidak merokok.
  • Tiada jangkitan kuman.
  • Mendapat bekalan darah yang cukup.


Rawatan doctor untuk tulang patah

Tulang yang patah boleh dirawat samada dengan pembedahan atau tidak, atau jika perlu disimen.


Cara cepat sembuhkan tulang yang patah

Supplemen terbaik untuk membantu tulang patah ialah:


  • Protein ESP – penting untuk membina semula struktur tulang kita dan membantu penyembuhan sel-sel tisue badan dengan lebih cepat.
  • Ostematrix – kaya dengan mineral seperti kalsium, magnesium, vitamin D, zink, copper & fosforus. Semua mineral ini memang perlu untuk tulang kita (kerana 70% tulang kita perlukan semua mineral ini).
  • Vitamin C - membantu badan membina kolagen untuk pastikan tulang patah lebih cepat sembuh. Vitamin C juga tinggi antioksidan dapat membantu elak jangkitan kuman.
  • Vivix – tinggi dengan antioksidan boleh cegah jangkitan kuman, membaiki sel-sel dengan lebih cepat hingga ke peringkat sel DNA badan kita. Sesuai untuk yang tidak gemar mengambil pil atau tablet.


Testimoni supplemen untuk tulang patah








Ada masalah tulang retak atau tulang patah? Boleh cuba ikut tips di atas ataupun tambahan boleh ambil supplemen untuk membantu patah tulang lebih cepat sembuh.


Berminat untuk mendapatkan suplemen Shaklee anda boleh terus menghubungi saya di 013-5707812. 


17 comments:

  1. Bagus gak ada produk ni. Bole lah rekomen pada sesiapa yang tengah alami patah tulang sekarang.

    ReplyDelete
  2. Thanks for the information and product recommendation. Will share with those who are suffering from broken or fractured bones for sure.

    ReplyDelete
  3. Good information and product review. Thank you for sharing.

    ReplyDelete
  4. Bagus juga tips ni. Tulang pun boleh tumbuh. Tapi kita kena amalkan pemakanan yang sihat juga kan?.

    ReplyDelete
  5. Useful information. Thanks for sharing with us.

    ReplyDelete
  6. Dulu masa darjah 6 penah retak tangan. Itu pon dah seksa sakitnya. 3bulan bersimen. Bagusla ada produk yang boleh bantu skrang ni. Dulu kita takde supplements pon

    ReplyDelete
  7. Tulang patah memang kena sabar. Dulu bersimen kaki 2 bulan. Hahaha. Masa tu kecik lagi. Umur 8 tahun. Ye, untuk proses penyembuhan kena jaga makan dan ambil sikit supplement untuk percepatkan proses. InsyaAllah

    ReplyDelete
  8. Ohhh baru tahu tulang patah boleh disembuhkan. Dengan hanya pengambilan suplemen. Menarik ni. Tapi produk shaklee mmg banyak yg bagus2

    ReplyDelete
  9. OK nak share dgn kwan artikel ni sebab suami dia patah tangan baru2 ni due to an accident... Thanks for this info

    ReplyDelete
  10. Qiss suka makan osteomatrix tu. Sebab banyak kalsium kan. ESP memang ade stok lagi kat rumah. Baru tau baik untuk tulang juga.

    ReplyDelete
  11. Ha dulu kita pernah ambik ostematrix time sakit tulang belakang dulu. Kira okay lah cuma masa tu kita punya kench ada bau sikit hehe. Tapi stop dh ambik sbb bila gain weight (sbb makan byk tak ingat dunia hehe), tulang belakang tak rasa sakit dah.

    ReplyDelete
  12. Dulu masa saya kecil pernah jatuh dalam kelas, lepas tu bila balik rumah tangan tu mcm senget sebelah & kebas2. Ingat ke dah patah. Bwk peegi berurut, dh elok balik. 😊

    ReplyDelete
  13. Harapan kepada mereka yang terpatah tulang. Asalkan tahu apa yang baik untuk membantu tulang mereka sembuh. Best segala info yang dikongsi!

    ReplyDelete
  14. Membantu juga ni untuk mereka yang patah tulang. Kena jaga kesihatan elok-elokkan

    ReplyDelete
  15. i am ERIC BRUNT by name. Greetings to every one that is reading this testimony. I have been rejected by my wife after three(3) years of marriage just because another Man had a spell on her and she left me and the kid to suffer. one day when i was reading through the web, i saw a post on how this spell caster on this address AKHERETEMPLE@gmail.com have help a woman to get back her husband and i gave him a reply to his address and he told me that a man had a spell on my wife and he told me that he will help me and after 3 days that i will have my wife back. i believed him and today i am glad to let you all know that this spell caster have the power to bring lovers back. because i am now happy with my wife. Thanks for helping me Dr Akhere contact him on email: AKHERETEMPLE@gmail.com
    or
    call/whatsapp:+2349057261346










    i am ERIC BRUNT by name. Greetings to every one that is reading this testimony. I have been rejected by my wife after three(3) years of marriage just because another Man had a spell on her and she left me and the kid to suffer. one day when i was reading through the web, i saw a post on how this spell caster on this address AKHERETEMPLE@gmail.com have help a woman to get back her husband and i gave him a reply to his address and he told me that a man had a spell on my wife and he told me that he will help me and after 3 days that i will have my wife back. i believed him and today i am glad to let you all know that this spell caster have the power to bring lovers back. because i am now happy with my wife. Thanks for helping me Dr Akhere contact him on email: AKHERETEMPLE@gmail.com
    or
    call/whatsapp:+2349057261346

    ReplyDelete
  16. betul ziana, kalau ada customer yang mintak set patah inilah yang saya bagi

    ReplyDelete