25 August 2020

Bercuti Bersama Family Di La Grandeur Palm Resort Johor Part 2


Sambung lagi part 2,

Nak tengok part 1 kat sini >> http://www.zianaeunos.com/2020/08/bercuti-bersama-family-di-la-grandeur.html

Ada swimming pool jugak di sini, apa lagi anak buah dan sepupu pun mandi skali join. Tapi tak ramai sangat lah.






Jalan-jalan dengan family dulu  pagi Ahad tu sebelum balik. menikmati pemandangan hijau dan langit biru yang cantik.






Ni dia budak comel yang selalu dengan main haha.



Last day, bergambar kenangan dulu depat hotel.




Pengalaman yang seronok. Best jugak  even sekejap jer. So far best lah. Tempat dia pun best. Santai dan tenang. Bolehlah yang kat Johor ni pergi try ke La Grandeur Palm Resort ni nanti.



Continue Reading

18 August 2020

Bercuti Bersama Family Di La Grandeur Palm Resort Johor Part 1


Jumaat dan Sabtu yang lepas, 14 dan 15 Ogos Gee bercuti sekejap dengan family di La Grandeur Palm Resort Johor. Tak jauh dari airport Senai.

Sehari semalam jer. Datang petang jumaat dan balik semula tengah hari Sabtu. Evem sekejap tapi tetap best juga. Relex dan santai-santai bersama family.

Jom layan gambar. Buat kenangan tahun 2020 di Johor.


Anak buah


Dengan sepupu









Ni dalam bilik hotel Gee. Pilih yang groundfloor.


Pemandangan dari bilik Gee.







Malam makan-makan tapi bukan bufet, kena oder sorang-sorang. Mungkin sebab covid lagi dan orang tak ramai sangat.



Gee oder spageti bolognese, Sedap jugak dia masak.



Sarapan pagi tu baru ada bufet. Tak banyak sangat pilihan tapi oklah sedap. Gee apalagi pilih semua. hehe.






Gee macam biasa travel tak lupa bawak skali supplemen dan skincare Youth.







Sambung lagi part 2. Banyak sangat gambar hehe.





Continue Reading

14 August 2020

Cara Selamat Atasi Vertigo


Vertigo ialah apabila seseorang merasakan keadaan di sekitar seakan berpusing, berputar, walaupun pada masa itu sebenarnya dia tak bergerak. Boleh jadi pesakit jadi hilang keseimbangan. Mesti ada antara anda yang mengalaminya kan? Jom kita ketahui lebih lanjut apa punca, simptom vertigo dan rawatan (kebiasaanya ramai suka mengambil Vivix untuk vertigo).




Apakah punca berlakunya Vertigo?

Sebanarnya ada jenis vertigo dan sebab ia berlaku.

Vertigo periferi
Melibatkan bahagian saraf yang menghantar maklumat daripada telinga ke otak ataupun masalah pada bahagian dalam telinga. Kebanyakan vertigo berlaku adalah disebabkan vertigo jenis ini.

Vertigo berpusat
Masalah pada bahagian otak di bahagian cerebellum yang bertugas mengawal keseimbangan badan.


Punca Vertigo berlaku
  • Migrain
  • Strok (angin ahmar)
  • Tumor di bahagian cerebellum
  • Multiple sclerosis
  • Kecederaan di bahagian leher dan kepala
  • Kesan dari ubatan (cuma jarang berlaku)


Simptom dan tanda Vertigo
  • Rasa diri dan ruang sekeliling berputar, berpusing-pusing
  • Penglihatan bertindih
  • Rasa sesak nafas
  • Sensitif kepada cahaya, bunyi
  • Loya dan muntah
  • Rasa tak stabil bila berjalan
  • Sakit kepala
  • Juga ada masalah untuk bercakap, menelan 


Jika ada tanda-tanda vertigo segerlah berjumpa doktor dan melakukan pemeriksaan.


Siapa yang berisiko mendapat Vertigo?
  • Pernah kena stroke
  • Ada masalah sistem saraf tidak sihat
  • Wanita lebih tinggi risiko vertigo berbanding lelaki
  • Mereka yang dah berumur



Tindakan apabila Vertigo menyerang

Jika diserang vertigo semasa berdiri hendaklah segera duduk. Jika sedang berjalan dan pening juga mesti segera duduk kerana ia boleh mencederakan diri pesakit.

Minta tolong pada orang terdekat masa vertigo menyerang. Tetapi ada yang tak mampu menahan serangan vertigo, maka segerlah mendapatkan rawatan.



Apa yang boleh kita nampak, Vertigo banyak berkaitan dengan fungsi sistem saraf. Pentingnya kita menjaga kesihatan saraf kita.


Supplemen sesuai untuk Vertigo 

1. Vivix 

Vivix antara pilihan terbaik dan berkesan untuk membantu masalah vertigo. Vivix tinggi antioksidan iaitu kaya dengan Resveratrol. Ia dapat membantu masalah dalaman seperti dalam telinga yang berlaku keradangan, jangkitan bakteria dan virus.

Vivix juga membantu menambah baik fungsi sel, saraf dan keseimbangan dalam badan kita. Ringkasnya vivix baik untuk fungsi kesihatan secara menyeluruh.


2. B-Complex

Vitamin B yang lengkap dengan semua 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan kita. Vitamin B6 penting untuk menjaga fungsi sistem saraf pusat, melancarkan peredaran darah. Ia juga dapat meredakan pening, sakit kepala, rasa loya disebabkan vertigo.


3. Ostematrix

Mengandungi mineral penting untuk membantu pesakit vertigo seperti kalsium, vitamin D, magnesium, zinc, boron, mangan dan kuprum. Mineral ini semua bagus untuk peredaran darah, kesihatan otot, membantu tidur lebih lena, dan meredakan masalah pening dan sakit badan.







Testimoni Vivix Shaklee untuk Vertigo











Jom dapatkan produk Shaklee sekarang untuk atasi Vertigo! Hubungi Gee ke 013-5707812 atau klik gambar di bawah untuk pautan Whatsapp.









Rujukan;

1. http://www.myhealth.gov.my/fisioterapi-untuk-vertigo/

2. https://thediagnosa.com/vertigo-punca-simptom-rawatan/




Continue Reading

13 August 2020

12 August 2020

Supplemen Untuk Anxiety Disorder


Anxiety disorder adalah keadaan seseorang yang sering berasa sedih, takut, risau, rasa tak tenang dan bermacam lagi perasaan negatif yang lain hingga akhirnya menganggu rutin harian dan mereka yang berada di sekelilingnya.

Dalam erti kata lain anxiety disorder ialah masalah kemurungan yang kerap berlaku sehingga tak boleh tidur malam, badan rasa letih, cepat marah, takda minat nak buat aktiviti harian. Ia boleh berlaku kepada sesiapa saja dan dalam satu tempoh yang panjang.


Gejala Anxiety Disorder

Gejala dan tanda-tanda yang sering berlaku pada mereka yang ada masalah enxiety disorder.





Panduan Merawat Masalah Anxiety Disorder
  1. Dekatkan diri dengan Tuhan. Sentiasa menjaga solat, berzikir, membaca al-quran, dan buat solat sunat. 
  2. Latih diri bergantung penuh pada Allah.
  3. Elakkan diri dengan orang yang negatif 
  4. Mencari kawan-kawan jenis yang positif
  5. Membaca buku motivasi atau cerita dan kisah yang memberi semangat
  6. Elak tidur seorang, bagi ada yang teman anda tidur supaya dapat membantu jika berlaku serangan tanpa anda sedar.
  7. Bab pemakanan - elak makanan manis, lebihkan makan sayur dan buah, protein dan rajin minum air putih yang cukup.



Supplemen Shaklee berkesan membantu Anxiety Disorder

Bagaimana set Shaklee membantu masalah anxiety disorder?





Omega Guard

Suplemen minyak ikan Omega 3 mengandungi EPA DHA membantu melindungi dan merawat sel-sel otak dan meningkatkan fungsi neurotransmission dengan lebih baik. Secara tidak langsung, ini akan meningkatkan kesihatan mental dan membantu masalah berkaitan kemurungan.


Bcomplex 

Bcomplex Shaklee lengkap dengan semua jenis vitamin B termasuklah Vitamin B9 ( asid folik) dan vitamin B12.  Ia dapat membantu menyeimbangkan mood dan hormon dalam tubuh badan kita dan menjaga kesihatan saraf dan dapat mencegah atau mengawal stress.


Ostematrix

Mengandungi kalsium, vitamin D, magnesium dan mineral lain penting untuk fungsi badan kita. Magnesium dapat membantu menenangkan fikiran apabila sakit kepala/pening-pening menyerang.

Vitamin D pula dapat membantu mudah tidur. Kebanyakan pesakit anxiety disorder mengalami kesukaran untuk tidur.

Ostematrix juga bagus untuk mengelak kejang, kebas, menggigil, denyutan jantung laju, berdebar-debar sekaligus mengurangkan rasa murung.





Testimoni Set Anxiety Shaklee












Jom dapatkan produk Shaklee sekarang! Hubungi Gee ke 013-5707812 atau klik gambar di bawah untuk pautan Whatsapp.







Continue Reading

11 August 2020

Set Kecantikan Shaklee Yang Jadi Kesukaan Ramai


Set kecantikan Shaklee antara hot item yang sering dicari dan disukai ramai. Malah Gee sendiri memang penggemar dan pengguna tegar Set Kecantikan Shaklee.

Apa yang ada dalam Set Kecantikan Shaklee?


Set trio ni yang sentiasa ramai customer suka.



Kelebihan Set Kecantikan Shaklee

1. Vitamin C 
  • Tinggi antioksidan untuk melindung kulit daripada pencemaran
  • Merangsang penghasilan kolagen kulit kita secara semulajadi (bila berumur kolagen makin kurang tu sebab penting makan vitamin C setiap hari)
  • Mencerahkan kulit secara semulajadi
  • Mencegah dan mengecutkan jerawat dengan lebih berkesan
  • Menyekat pigmentasi penyebab utama berlakunya jeragat!


2. Vitamin E Complex
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinaran UV, matahari
  • Membaiki kulit kering agar sentiasa lembap
  • Memudarkan kesan parut dan jeragat pada kulit dan badan
  • Mengurangkan kedutan, garis halus, dan bintik penuaan
  • Menghapuskan radikal bebas yang boleh merosakkan sel-sel


3. ESP - Energizing Soy Protien
  • Protein sangat penting untuk menghasilkan sel-sel kulit baru yang lebih sihat dan cantik (setiap 28 hari sel kulit kita bertukar baru)
  • Menghalang pertumbuhan jerawat
  • Memudarkan bekas jerawat hitam dan parut yang berlubang atau berlekuk (tapi mesti rajin mengambilnya dengan konsisten baru dapat kesan terbaik)
  • Memberi keanjalan kepada kulit
  • Mencerahkan kulit satu badan
  • Memperbaiki masalah kulit berminyak
  • Mempercepatkan penyembuhan luka



Set Kecantikan + Kesuburan 




ESP - Energizing Soy Protien
  • Protein sangat penting untuk menghasilkan sel-sel kulit baru yang lebih sihat dan cantik (setiap 28 hari sel kulit kita bertukar baru)
  • Menghalang pertumbuhan jerawat
  • Memudarkan bekas jerawat hitam dan parut yang berlubang atau berlekuk (tapi mesti rajin mengambilnya dengan konsisten baru dapat kesan terbaik)
  • Memberi keanjalan kepada kulit
  • Mencerahkan kulit satu badan
  • Memperbaiki masalah kulit berminyak
  • Mempercepatkan penyembuhan luka


GLA Complex
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Mengurangkan kesan jeragat
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Memperlahankan proses penuaan




Testimoni Set Kulit Shaklee 










Jom dapatkan produk Shaklee sekarang! Hubungi Gee ke 013-5707812 atau klik gambar di bawah untuk pautan Whatsapp.





Continue Reading

10 August 2020

#Segmen: Giveaway dan Mencari Bloglist bynadiajamhari





Segmen ini akan bermula pada 7 Ogos 2020 (Jumaat)  sehingga 14 Ogos 2020 (Jumaat), 

Segmen ini dijalankan selama seminggu, Seramai 10 orang perserta yang bertuah untuk bloglist dan 1 orang daripada 10 orang akan memenangi bodymist 250ml victoria secret ini!


Jom jom! Klik banner untuk join yer.





Continue Reading