24 March 2021

Makan Apa Harini : Kome Thai Pontian

 

Jalan-jalan cari makan dengan mak cik dan adik di Pontian Kecil, Johor. Kita orang sajalah cuba kedai makan Kome Thai ni. 



Pemandangan tepi laut, berangin. 


Masa ni kali pertama makan. So far sedap. Air dia pun best dan letak dalam bekas minuman macma tu senang nak bawak balik jika tak habis minum. 



Ni yang kali ke berapa tak ingat cubalah minuman lain pulak. Sedap juga.


Pemandangan dalam kedai dia. Cantik jugalah.



Menu kesukaan kita orang bila makan kat Kome Thai ialah ayam masak kunyit dan tomyam campur. Sedap. Lepas tu kita orang akan cuba menu lain-lain.



Menu-menu yang ada di Kome Thai. sempat jugak amik gambar masa makan kali lepas. Macam best semua je menu dia. 






Semua nampak best je kan menu dia. Setakat ni Gee makan kat situ semua ok sedap di masak. Alhamdulillah. Ok itulah pengalaman ringkas makan di Kome Thai. Simpan sini buat kenangan. 



Continue Reading

17 March 2021

Terima Kasih Ya Allah


Terima Kasih Ya Allah. Belajar untuk ucap terima kasih dan syukur pada Allah selalu. Gee juga baru belajar, baru tau.



Sebabnya banyak sungguh nikmat Allah berikan dan curahkan pada kita.


Allah yang menciptakan kita
Allah yang membentukkan kita dengan sempurna
Allah yang mencukupkan keperluan kita
Allah yang memelihara hidup kita
Allah yang menuntun kitavsupaya berada pada jalannya
Allah yang memberikan manfaat pada kita
Allah yanh melapangkan jiwa kita
Allah yang mengajar segala kebaikan
Allah yang sentiasa memaafkan kesalahan kita
Allah yang memberikan rahmatnya pada kita
Allah yang memberikan petunjuk kepada kita
Allah yang memberikab kekayaan kepada sesiapa yang dia kehendaki termaduk kita


Ya Allah betapa banyaknya nikmat Allah berikan pada kita.
Syukur Alhamdulillah. Terima kasih ya Allah.


(Petikan buku Ya Allah Aku Rindu Kepada-Mu, Ustazah Asma Harun & Dwi Suwiknyo).



Continue Reading

16 March 2021

Jemputan BLNC 2021


Dapat lagi jemputan ke BLNC. Business Leader National Conference khas untuk leader Shaklee yang efektif saja. Itulah syarat dia.
 
Cuma kalini lain sikit buat secara on9 je. Tak berpeluang jumpa upline dan sideline depan-depan. kita jumpa on9 je lah yer. Yang tahun lepas sempatlah jumpa ramai geng Shaklee. Mujur jugak pergi tahun lepas.



BLNC Shaklee bermula jam 930 pagi. So tengok on9 jelah kalini depan laptop.



Dengar ucapan dari presiden dan owner Shaklee Mr Roger Banet dari US.



Upiline Gee dalam Shaklee antara yang efektif master tiap tahun. Inspirasi sangat.



Paling semua orang tunggu adalah HADIAH! Ya tiap kali join BLNC, pihak Shaklee akan bagi gift pada kami. Yang menarik kalini dapat hadiah produk baru dari Shaklee! Yeayy dapat rasa dulu. Hehe.




Ada lagi yang best nanti Shaklee keluarkan sampul khas untuk raya.



Produk baru yang best BB CREAM!😍. Semua suka hihi. Tak sabar tunggu masuk tengah tahun 2021 ni nanti.



Satu lagi produk baru ESP dalam sachet. Mudahlah nanti nak bawak ke mana saja!




Selain tu kami juga dapat dengar perkongsian dari speaker terpilih seramai 4 speaker. Semua best. Banyak ilmu dan tips baru juga.

So far memang seronok lah BLNC ni. Sebab tu Gee akan usaha untuk dapat jemputan ni!




Continue Reading

12 March 2021

09 March 2021

Promosi ESP dengan Harga Lebih Murah!

 

PROMOSI ESP KEMBALI LAGI. Paling Gee suka ESP ni. Lagi nak puasa tak lama lagi memang sukalah minum masa sahur. Kenyang dan sedap.

Untuk Promosi ESP kali lebih menarik sebab Shaklee Malaysia bagi Shaker Shaklee yang cantik dan limited edition lah kiranya. 


PROMOSI ESP BELI 4 - PERCUMA POS, PERCUMA SHAKER dan PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE!

BELI 4 TONG ESP LAYAK HARGA AHLI = RM 516 (JIMAT RM128)



APA YANG MENARIKNYA ESP SHAKLEE INI? 

KEBAIKAN ESP SHAKLEE 


ESP sangat sesuai untuk semua terutama yang nak,
  • KURUS : ESP dengan LOW GI mengawal selera makan dan rasa kenyang dengan lebih lama.
  • PUASA : ESP dengan LOW GI and COMPLETE PROTEINS membekalkan tenaga sepanjang hari.
  • TAMBAH SUSU IBU : 9 Amino Asid perlu dalam ESP menggalakkan penghasilan susu dan susu menjadi lebih pekat serta menyokong perkembangan bayi.
  • KULIT CANTIK : Protein dalam ESP memberikan kulit yang cantik, otot, kuku dan rambut yang sihat.
  • SIHAT : Kandungan Protein dan LOW GI ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya dan mengurangkan risiko kanser.
  • SUBUR / HAMIL : ESP dengan Protein yang lengkap serta zat nutrisinya dapat membantu keseimbangan hormon dan kurangkan gejala menapos.



Promosi ESP Shaklee
Shaker Shaklee terbaru dari Shaklee. Limited Edition


ESP sesuai untuk semua orang. Bagi yang tak suka atau tak sempat sarapan pagi tu boleh minum ESP dulu waktu pagi sebagai alas perut. So perut tak kosong. 


Gee kongsikan juga kelebihan ESP Shaklee. 






Berminat nak dapatkan produk Shaklee ini, anda bolehlah terus menghubungi Gee di 013-5707182 atau klik gambar bawah ini untuk pautan whatsapp.




Continue Reading

08 March 2021

Efektif Lebih Awal Lagi

 

Selamat pagi Isnin🌻

Saja nak share perjalanan bisnes Gee. Pagini cek Gee sistem Shaklee dah efektif awal bulan Mac ni. Alhamdulillah syukur Ya Allah. 



Dulu akhir bulan baru dapat tapi sekarang dapat lebih awal. Grup dah makin berkembang. Orang Malaysia pun makin ramai dah mula amik produk Shaklee.


Tapi perjalanan tak berhenti di sini. Misi nak bantu lebih ramai lagi sama-sama berjaya. Nak bantu team #VictoryEmpire lebih ramai yang berjaya. Bantu mereka capai impian juga.


Biz partner Gee merangkap anak Shaklee Gee yang rank up supervisor bulan lepas pun sikit lagi nak efektif supervisor juga tu😃. Hebat sangat! Team dia pun makin kukuh.


Seronok rasa. Sama-sama kami buat hingga berjaya. Misi kami bantu lebih ramai orang sihat dan berjaya dengan Shaklee.


Nak join buat bisnes shaklee?

Nak buat duit extra?

Jom kami bantu.


Ziana Eunos 

Senior Supervisor Shaklee 

Blogger www.zianaeunos.com 

Founder Victory Empire team


#Zianaeunos 

#bangkitberniaga 

#MakeShakleeYourBusinessToday


Continue Reading

06 March 2021

Naik Pangkat Baru

 

Tukar title baru dah bulan Februari lepas.😍 Alhamdulillah syukur ya Allah.


Bukan perjalanan yang mudah buat Gee. Memang lama buat dan menanti. Turun naik tu pasti. Kena tinggal juga ada. Jika jenis tak sabar memang lama dah blah.


Tapi gee jenis betul-betul nak jugak. Nak sangat! So buat sampai jadi. 


Walau mula buat untuk diri tapi bila dah team makin berkembang lama-lama target tu berubah. Nak team gee sama-sama berjaya jugak dalam Shaklee. 


Alhamdulillah lahir seorang supervisor malam 24 Feb lepas. Tahniah Latifah👏. Permulaan untuk kejayaan. Misi kita bantu ramai orang sihat dan berjaya💪




Bila Gee berjaya bantu Latifah  rank up Supervisor maka Gee sendiri juga naik rank ke Senior Supervisor Shaklee. 


Gitulah bisnes Shaklee. Kita nak berjaya kita kena bantu team kita berjaya sama. Maksudnya sama-sama naik dan berjaya. 




Nak join kami sama-sama berjaya. 

Sama-sama buat duit dengan shaklee. 

Sama-sama sihat dengan ikhtiar Shaklee.

Jom kami sedia bantu anda semua. Yang penting betul-betul nak buat, komited dan rajin. 



Gee aka Ziana Eunos 

Senior Supervisor Shaklee

Founder Victory Empire


#Zianaeunos 

#bangkitberniaga




Continue Reading

05 March 2021