Keistimewaan dan Kebaikan Multivitamin Tertua di Dunia Vitalea ShakleeMultivitamin tertua yang berusia lebih 100, VITALEA Ion Formula dari Shaklee !


Tahukah anda,
Multivitamin sangat penting kepada tubuh dan antara supplemen paling asas bagi anda yang baru nak mencuba supplemen. Multivitamin adalah makanan sel dan ia akan bertindak mengisi kekurangan nutrien di dalam badan kita.


Apa beza multivitamin Vitalea dengan multivitamin lain di pasaran?

VITALEA salah satu killer produk Shaklee juga merupakan multivitamin dan multimineral pertama dicipta di dunia hasil ciptaan Dr Forest C. Shaklee pada tahun 1915 (sekarang berusia lebih 100 tahun).

Sejarah Vitalea pada asalnya dalam bentuk cecair dan ia dikenali sebagai “ VITALIZE-MINERAL”. Kemudian disingkatkan menjadi “VITA-MIN”. Dan perkataan VITAMIN ini rupanya berasal dari Shaklee dan telah menjadi viral sehingga sekarang.
Keistimewaan Vitalea :
 • Ia merupakan tablet paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.
 • Setiap tablet Vitalea lengkap dengan 30 nutrisi untuk keperluan harian yang diekstrak dari buah-buahan dan sayuran (12 vitamin dan 7 mineral penitng).
 • Paling penting sebelum Vitalea sampai kepada anda, setiap biji Vitalea yang dihasilakan telah menjalani lebih 340 ujian kualiti yang paling ketat untuk menjamin keaslian dan keberkesanan produk.
 • Tablet Vitalea menggunakan teknologi salutan mikro bagi membantu pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.
 • Disokong oleh 7 kajian klinikal telah membuktikan pengambilan harian Vitalea Shaklee selama setahun dengan konsisten boleh membantu mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.
 • Tablet Vitalea juga disaluti dengan serbuk nutrisi spirulina dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, iaitu “Explo-tab”.

Kebaikan dan Manfaat Vitalea:

 • Pelengkap Nutrisi - kita sering kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.

 • Elemen penting pada sel tubuh - ia menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.

 • Penambahan tenaga segera - memberi tenaga kepada tubuh, tubuh lebih cergas, kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun pekerjaan seharian.

 • Metabolisma - Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

 • Melindungi organ – membantu melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

 • Keupayaan Sistem Produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.Untuk makluman anda, VITALEA telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000. Multivitamin Vitalea ini sangat disarankan setiap hari kerana ia mampu :
 1. Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.
 2. Sangat baik untuk pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu dengan kandungan beta karotene
 3. Tulang dan gigi lebih kuat dan sihat kerana ia mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D
 4. Biotin dan asid pantotenik sangat membantu memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
 5. Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.


Fakta menarik tentang Vitalea :
- 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas

- 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang

- 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf

- 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent

- 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat

- 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang

- 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang

- 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga


Siapa yang perlukan Vitalea
 1. Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh dalam jangka panjang
 2. Individu yang tidak lengkap diet hariannya
 3. Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
 4. Remaja yang sedang membesar
 5. Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
 6. Semua peringkat umur dewasa lelaki
 7. Individu yang menopous
 8. Wanita yang sedang mengandung dan baru lepas bersalin
 9. Perokok tegar


Vitalea banyak membantu mengekalkan tahap kesihatan yang baik termasuk mencantikkan kulit wajah, kuku kuat dan licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid atau beguk ( penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin). Vitalea juga antara supplement terpenting untuk menguruskan badan menjadikan badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.


Ringkasnya Vitalea adalah multivitamin dan multimineral yang paling lengkap, seimbang dan komprehensif di dalam sains Shaklee serta mampu dimiliki semua.Testimoni Vitalea Shaklee

Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812Post a Comment

0 Comments