3 cara melambatkan proses penuaan kulit


Penuaan kulit salah satu proses yang tidak boleh dihalang tetapi kita boleh melambatkan proses penuaan. Seiring dengan peningkatan usia, keupayaan badan untuk membina dan membaiki semula sel2 dalam badan menjadi kurang.


Tahukah anda setiap minit 40,000 sel kulit akan mati dan hilang dari kulit !!


Adakah sel kulit anda sihat?
Untuk mendapatkan kulit yang sihat, kulit yang kukuh, kulit yang berseri dan licin adalah penting untuk memastikan badan yang sihat.


Adakah anda mengalami tanda-tanda penuaan berikut:
  • Kulit menipis
  • Kulit berkedut
  • Kulit kurang anjal
  • Kulit berjeragat
  • Tona kulit tak sekata
  • Mudah dijangkiti penyakit


   Apakah cara untuk melambatkan proses penuaan kulit?

   Adakah dengan menggunakan solekan, botoks, pembedahan plastik atau rawatan laser?


   Ia memang berkesan dan membuatkan anda nampak muda tetapi kesan hanya sementara, memerlukan kos yang mahal dan ada kesan2 sampingan nya ... Jadi fikir sebelum bertindak !


   -
   -
   -
   -
   -


   Cara semulajadi untuk mendapatkan kulit berseri, licin dan sihat

   3 cara melambatkan penuaan kulit

   Pengambilan suplemen ( makanan tambahan ) merupakan salah satu cara terbaik untuk kulit cantik dan sihat. Ia akan memberi khasiat dan nutrisi kepada kulit dari dalam.


   1. Vivix – melambatkan proses penuaan sel kulit
   Suplemen anti-penuaan yang terbaik dan dalam bentuk cecair. Hanya sesudu sehari cukup untuk anda! Dalam kajian klinikal ramuan Vivix mampu memperbaiki dan melambatkan proses penuaan pada peringkat selular.

   • Vivix membaiki kerosakan sel2 DNA dan mengurangkan inflamasi


   • Vivix meningkatkan penghasilan tenaga
   Ramuan aktif Vivix memberi khasiat kepada kulit, menyahtoksin kulit, memberi tenaga dan kekuatan untuk badan menjadikan kulit lebih berseri dan bersinar.

   • Vivix mengelakkan akumulasi protein AGE ( advance glycation end products )
   Peningkatakn protien AGE boleh menghalang dan menyekat penghasilan kolagen dan fungsi kolegan dan elastin. Makin banyak protein AGE makin mudah kulit rosak terutama disebabkan oleh cahaya matahari.   • Info dan Testimoni Vivix di SINI


   2. Collagen Powder – menyokong penghasilan kolagen 

   Kolagen sangat penting untuk kulit yang sihat dan muda. Apabila usia meningkat, kolagen dalam badan akan makin berkurang. Maka muncullah tanda2 penuaan seperti kulit kering, kulit berkedut, kulit kurang anjal, kuku rapuh dan tidak kukuh, rambut gugur.

    Shaklee Collagen Powder ( SCP ) suplemen kolagen hebat dengan 7 bahan utama yang terbaik. Ia sangat mudah diserap tubuh badan dan boleh meningkatkan kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. SCP adalah suplemen kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen daripada sisik ikan merah.     • Info dan Testimoni Collagen Powder di SINI


     3. Vitamin C – menyokong penghasilan kolagen
     Vitamin C sangat penting untuk kulit keran ia menggalakkan penghasilan kolagen dalam badan. Penghasilan kolagen boleh berhenti jika tubuh tiada Vitamin C. Sifat Vitamin C yang tinggi antioksidan juga membantu menghalang radikal bebas. Radikal bebas boleh merosakkan kolagen, menjadikan kulit kering, garisan halus dan kulit berkedut.

     • Vitamin C terbaik dari Shaklee atau lebih dikenali dengan nama Sustained Release Vitamin C Plus. 


     • Info dan Testimoni Vitamin C Plus di SINI     Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


     Nurzhiana Mohd Yunus

     Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

     SMS/WHATSAPP 013-570 7812


     TERIMA KASIH & TAHNIAH KERANA MEMILIH SHAKLEE :) 


     Post a Comment

     0 Comments