Cara Buat Logo Sendiri Guna Canva

 

Ramai yang nak ada logo sendiri kan? So, Gee akan tunjuk macam mana boleh buat logo sendiri dengan mudah. 


Mula sekali pergi ke Canva.com 

Search logo dulu. Boleh pilih nak macam mana bentuk logo kita nak.



Ni contoh logo yang Gee buat, ikut nak design macam mana. Hanya tukar ayat dan warna saja. Siap. Senang je kan buat logo ni. 



Contoh Gee buat logo bentuk bulat. Lepas itu:
  1. Klik download.
  2. Size pastikan adjust sampai 3 supaya gambar tak pecah nanti
  3. Jangan lupa klik transparent background.
  4. Akhir sekali download je terus.



Ni contoh logo Gee buat guna canva tadi.

Desigan A

Design B


Jika letak di poster atau gambar, logo jadi macam ni pulak.





Untuk canva bagi yang tak boleh buang background tu boleh juga buang guna ini >> remove background 


Selamat mencuba semua :)

Terima kasih. Next Gee akan kongsikan tutorial lain pulak. 





Post a Comment

10 Comments

  1. singgah sini sekiranya tuan rumah sudi exchange bloglist.. https://www.jiwarosak.com/2021/06/kemaskini-exchange-bloglist-blog.html

    ReplyDelete
  2. terima kasih perkongsian..alhamdulillah.

    ReplyDelete
  3. Menarik gak ni. Kena explore lps ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom abam kie, best canva macam2 boleh buat :)

      Delete
  4. Thanks share Gee. Boleh guna buat watermark jugak ni

    ReplyDelete
  5. Terima kasih banyak share ilmu baru.
    Jangan lupa layari website etiqa untuk mengetahui tentang insurans kereta terbaik
    Pelbagai insurans yg menarik disediakan. Sebagai contoh: insurans kereta takaful, insurans takaful & insurans takaful

    ReplyDelete