Vitamin untuk Tambah Selera Makan Dewasa

Orang dewasa juga ada vitamin untuk menambah selera makan. Masalah kurang selera makan jika dibiarkan boleh menurunkan berat badan dan badan kurang nutrisi. 

Vitamin untuk Tambah Selera Makan Dewasa

Antara punca yang menyebabkan tiada atau kurang selera makan ialah terlalu sibuk, waktu makan tak teratur, stress dan boleh jadi juga jenis yang terlalu memilih makanan. 

Pengambilan vitamin dan suplemen tambahan boleh membantu menambah selera makan dan menaikkan berat badan bagi yang ada masalah berat kurang. 

1. Multivitamin 

Shaklee tambah selera makan

Mengambil multivitamin boleh mengembalikan dan menaikkan selera makan secara sihat kerana ia membekalkan nutrisi yang cukup untuk badan. Contohnya multivitamin Vitalea lengkap dengan 28 jenis vitamin mineral penting untuk fungsi dan sistem badan anda termasuk vitamin A, B complex, vitamin C, vitamin E, kalsium, magnesium, zink, fosforus. Vitalea dalam bentuk tablet dan sesuai untuk dimakan setiap hari selepas makan. 

2. Elederberry Life Shake 

Shaklee tambah selera makan

Minuman protein yang lengkap dengan 24 jenis vitamin dan mineral harian penting termasuk ada prebiotik, dan serat. Life shake adalah alternatif untuk yang tak suka makan multivitamin jenis tablet bolehlah minum life shake setiap hari. 

Life shake ibarat minuman yang sihat dan berkhasiat untuk badan dan menambah selera makan, memberi tenaga pada badan dan mengenyangkan. Gee suka minum life shake ni campur dengan susu segar atau ESP dan guna air sejuk. Sedap sangat rasa dia. 

3. Bcomplex

Shaklee tambah selera makan

Vitamin B complex juga penting bagi yang menambah selera makan. Salah satu jenjs vitamin B iaitu B1 atau Thiamin, jika kurang vitamin B1 biasanya boleh menyebabkan hilang selera makan, dan berat kurang. Vitamin B2 atau Riboflavin juga penting untuk metabolisme badan, kesihatan kulit dan menambah baik penglihatan. 

Kekurangan Vitamin B12 juga dikaitkan dengan kurang selera makan, masalah mental, depresi dan hilang memori. Jika anda nak menaikkan selera makan bolehlah mengambil vitamin B complex dalam makanan harian, 

4. Meal Shakes 

Shaklee tambah selera makan

Mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat penting untuk tubuh. Juga kaya dengan protein yang akan membantu membina sel-sel dalam badan dan membina otot untuk mendapat bentuk badan yang cantik. Meal Shakes minuman segera yang sedap dan ia sesuai untuk orang dewasa dan kanak-kanak kerana ia boleh menambah selera makan.

  • Agen detoksifikasi – membantu mudah lawas dan mengelak sembelit
  • Agen antioksidan – vitamin A, C, E, Zink dan selenium
  • Sumber tenaga segera

Bagi yang menambah selera makan atau menaikkan berat badan boleh mencuba 4 jenis vitamin / suplemen tambahan ini. Ia membantu menaikkan berat badans secara sihat. 


Cara untuk dapatkan set tambah selera makan
Berminat untuk mendapatkannya, anda boleh terus menghubungi Gee. Klik gambar untuk pautan whatsapp. 
Post a Comment

1 Comments