Vitamin C untuk Warga Emas

 

Warga emas juga perlukan vitamin C untuk badan mereka. Seiring dengan usia yang makin meningkat, lagilah mereka ini perlu mendapatkan vitamin dan nutrien yang cukup untuk badan. Seperti kita tahu, bila umur makin meningkatkan, fungsi badan juga makin berkurang. Sebab itulah warga emas juga sama-sama memerlukan vitamin untuk kesihatan mereka. Vitamin C untuk warga emas

Vitamin C penting untuk menguatkan sistem imuniti badan. Bila makin meningkat umur,pertahanan badan pula makin lemah. Disebabkan badan kita tak boleh menghasilkan vitamin C makan pengambila vitamin C setiap hari sangat penting bagi warga emas juga. 


Kebaikan Vitamin C untuk warga emas
  • Meningkatkan perlindungan badan terhadap jangkitan. Terutama musim virus covid-19 sekarang lagilah mereka perluka vitamin C setiap hari bagi melindungi diri dari risiko virus.
  • Mengurangkan kemungkinan untuk anda jatuh sakit disebabkan oleh penyakit yang berjangkit.
  • Mengurangkan masalah demam dan selsema. 
  • Memberi tenaga kepada badan. Bila imuniti badan mantap secara tak langsung badan juga lebih rasa sihat dan kuat.
  • Memperbaiki masalah luka, luka lebih cepat sembuh bila badan tinggi dan cukup vitamin C.
  • Membantu mencegah risiko kena katarak bagi warga emas. Sebaiknya amal makan vitamin C dari awal setiap hari. 
 

 


Vitamin C dari Shaklee sesuai untuk warga emas. Ada teknologi 'sustained release' di mana ia melepaskan 100mg vitamin C setiap jam. Kiranya badan kita akan terima vitamin C sikit-sikit setiap masa. Kena tahu yang badan kita tak mampu terima vitamin C banyak-banyak dalam satu masa. Sebab tu Shaklee buat sistem ini. Best kan??

Bagi warga emas yang ada perut sensitif juga boleh makan Vitamin C Shaklee ni. Sebab Shaklee buat vitamin C ni dari sumber organik dari jagung. Jadi tak perlu risau jika perut orang tua kita yang sensitif.

Jika ada demam selsema boleh makan vitamin C untuk percepatkan proses baik dari demam selsema. Jadi tak perlu amik ubat demam lagi dah. Senang kan? 


Kiranya Vitamin C ni satu keluarga boleh makan. Adik, mak ayah, datuk dan nenek boleh amik Vitamin C ni setiap hari. Bolehlah jadikan vitamin C ni sebagai suplemen hari wajib bagi seisi keluarga. Ikhtiar untuk satu keluarga sihat lagi-lagi musim banjir, hujan dan covid-19 ni. 

Berminat nak dapatkan Vitamin C ini, anda bolehlah terus menghubungi Gee di 013-5707182 atau klik gambar bawah ini untuk pautan whatsapp.Post a Comment

0 Comments