Aug 29, 2016

Alfalfa Jamu Moden dari Shaklee | Kebaikan Alfalfa


Assalamualaikum dan hi semua ;)

Suka ambil jamu? Seriuss gee memang tak amik tahu langsung tentang jamu2 ni. Tapi kan sejak gee ambil Alfalfa Complex Shaklee ni baru gee tahu.

Tahu tak? Alfalfa Complex Shaklee ini orang gelar JAMU MODEN.

Haaa … gee sendiri baru tahu. Masa mula2 kenal Shaklee dulu gee ada ambil Alfalfa Complex tapi lepas tu berhenti kejap. Sebab apa? Biasa gee ni suka cuba satu2 produk Shaklee lepas tu cuba yang lain pulak.

Tapi dalam awal tahun 2016 ni, gee mula consume balik Alfalfa Complex Shaklee. Sekal gee beli pek besar yang ada 700 biji. Jimat sikit! Hehe .. Sebabnya gee ingat nak detox balik badan dan nak bantu masalah2 dalaman. Heeeee


 Gee beli Alfalfa pek besar .. jimat sikit heee


 ok tak banyak dah tinggal ni :(


 biasa gee ambil 7-10 bj alfalfa


Bila dah consume Alfalfa Complex Shaklee ni kan, Alhamdulillah puas hati sangat2 dengan kesan dia. Apa yang gee dapat bila consume Alfalfa ni? Jom gee share …
  • Bantu singkir toksin keluar dari badan termasuk cuci darah kotor, cuci usus segala
  • Untuk keputihan memang sangat2 membantu. Dah ok (adik gee sendiri pun ada masalah ni so far ok bila ambil Alfalfa Shaklee. Best sangattt)
  • Bantu masalah bau badan
  • Gee ada masalah bersin dan gatal2 hidung lagi2 bila kena habuk/debu tapi so far dah ok (gee ambil vitamin C sekali)
  • Memperbaiki masalah penghadaman, lebih mudah lawas sebab Alfalfa ni kaya dengan fiber
  • Badan pun tak rasa letih (sebab gee ambil 10 biji & ia bersamaan segelas susu tinggi kalsium tu yang bagus untuk tulang :) 


Seronok sangat ambil Alfalfa Complex ni. Lepas ni gee tak nak skip ambil. Inshaallah setiap hari gee ambil. Biasa gee ambil 10 biji sehari (lepas sarapan or lunch).


Untk wanita2 di luar sana, gee sangat2 rekomen Alfalfa Complex, sebabnya;
  • Bagus untuk masalah keputihan
  • Bantu jaga kewanitaan
  • Berfungsi seperti kacip Fatimah
  • Bantu tingkatkan susu ibu
  • Bantu perbaiki urat lepas bersalin


Wanita je ke boleh ambil? TIDAK! Orang lelaki juga boleh ambil Alfalfa Complex. Antara kebaikan lain Alfalfa Complex;
  • Mencuci hati, darah, usus
  • Meneutralkan badan yang berasid
  • Memperbaiki kulit dan hidung sensitif
  • Mengurangkan bau badan, ulat air
  • Memperbaiki sembelit, kembung, ulser gastrik
  • Menyingkir lemak dan kolesterol
  • Mencegah penyakit jantung, strok, darah tinggi
  • Memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor
  • Melegakan keletihan
  • Mencegah dan merawat artritis dan kesakitan
  • Meningkatkan kesihatan lelaki termasuk kesihatan prostat 


Alfalfa Complex Shaklee ni unik sikit dari Alfalfa yang lain di pasaran. Sebabnya:

  • Shaklee guna alfalfa high grade iaitu medicago savita (gred paling tinggi antara tumbuhan alfalfa)
  • Hanya guna alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang bebas dari segala kimia
  • Ia mengambil masa 2 tahun untuk membesar dan akar mencapai 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap segala nutrisi
  • Shaklee hanya guna daun alfalfa dan ia akan dituai apabila telah matang (daun yang matang kaya dengan klorofil)
  • Daun ini kemudian dikeringkan dan dibiar menjadi serbk sebekum diproses menjadi tablet
  • Segala proses ini dikawal ketat oleh Shaklee
  • Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa
  • 10 biji alfalfa bersamaan dengan segelas susu tinggi kalsium 



Bagus tak bagus Alfalfa Complex Shaklee ini. Pilihan gee pastinya Alfalfa dari Shaklee.

Alhamdulillah … gee dah dekat setahun mengambil Alfalfa ni :)









Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)