Nov 22, 2016

Testimoni Alfalfa: Keputihan Hilang!


Assalamualaikum dan Selamat sejahtera :)

Entri kalini Gee nak share satu lagi testimoni best dari rakan2 Shaklee dari grup besar kami, S2uMervelous. 


Testimoni 1

Puan Shazila - Keputihan hilang lepas mengambil Alfalfa Shaklee .. dan terus stop guna pantiliner! Alhamdulillah. 



Testimoni 2

Puan Nur Liyana - mengambil Alfalfa untuk tujuan milkbooster tapi masalah keputihan juga sudah tiada! 



Testimoni 3

Puan Nad - mengambil set menyusu Shaklee yang ada Alfalfa, susu banyak dan masalah keputihan juga tiada! 



Apa lagi Kebaikan lain Afalfa Complex untuk wanita;
  • Memperbaiki & mengurangkan keputihan
  • Membuang angin dalam badan
  • Membantu mudah awas sekaligus elak sembelit
  • Membantu merapatkan semula faraj selepas bersalin
  • Melancarkan pengeluaran darah nifas
  • Membantu percepatkan pemulihan & pengecutan rahim
  • Memperbanyakkan susu ibu
  • Menghangatkan hubungan suami isteri
  • Menegangkan payudara
  • Memberi kelegaan masa haid


Bagi yang ada masalah keputihan boleh iktiar dengan Alfalfa Shaklee! Jangan biarkan masalah keputihan kerana ia boleh menganggu rutin harian kita! 


Jom .. Gee nak share cara2 untuk mencegah keputihan:

1. Pastikan bahagian faraj sentiasa kering
2. Sentiasa menukar tuala wanita masa haid
3. Elak guna pembersih faraj yang menganggu kestabilan PH atau yang boleh menyebabkan kegatalan
4. Guna pantiliner hanya bila perlu
5. Jangan guna produk wangian pada faraj seperti bedak
6. Kurangkan makanan tinggi gula
7. Basuh bahagian sulit dengan air yang bersih 
8. Jangan stress dan buat aktiviti yang kurangkan tekanan
9. Amalkan gaya hidup sihat. Bebas dari aktiviti seks rambang.







Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos



Terima Kasih memilih Shaklee ;)



Continue Reading

Nov 21, 2016

Jom Cuci Usus Bertoksin dengan Herblax!


Assalamualaikum dan hi semua ;)

Cuci usus? Sebab apa perlu cuci usus?

Biasa bagi orang yang nak kurus tu memang dorang akan buat kan. Tapi sebenarnya, semua orang WAJIB mencuci usus!

Usus atau kolon sangat2 penting sebab ia sebahagian dari sistem penghadaman kita. Usus ni penting untuk kita;

- memproses makanan
- menyerap zat makanan
- menyingkir bahan buangan


Apa jadi bila usus rosak dan kotor? Ia akan bertukar fungsi dengan menyerap segala toksin dan bukan lagi membuang bahan buangan yang tak diperlukan badan kita! Ngeri kan?!

Sebab itu akan jadi macam2 pada sistem penghadaman kita seperti kembuang perut, naik berat badan, badan rasa letih tak bertenaga, sembelit, sakit kepala dan macam2 lagi. Paling kronik boleh jadi kanser usus!

Jadi, gee sarankan kita semua agar mencuci usus atau kolon untuk membuang dan menyingkir segala toksin dalam badan dan dalam masa yang sama ia dapat membantu perkembangan bakteria usus yang baik.

Usus bersih sangat penting terutama bagi anda yang nak kurus, nak kulit cantik or nak badan sihat cergas. Bila usus kita bersih .. maka segala zat makanan yang kita ambil akan jadi mudah diserap badan!


• • • • •

Bagaimana nak cuci usus?

Ok. Di Shaklee ada satu produk best yang Gee sarankan untuk anda semua .. iaitu HERBLAX!

Herblax dari Shaklee ni sangat bagus! Ia hasil gabungan 9 jenis herba yang terbaik untuk usus kita.



Bagaimana Herblax membantu?

~ ia bertindak secara lembut dan tidak mengalami sakit perut berpanjangan
~ merangsang pergerakan usus untuk melancarkan proses perkumuhan secara semulajadi
~ membersih najis yang tersekat
~ membantu sembelit
~ mengempiskan perut


Gee sendiri pun mengambil Herblax ni untuk tujuan permbersihan usus. Biasa gee ambil  4 biji sehari dalam 2 kali seminggu.

Herblax ni dia bertindak dalam 8 - 12 jam, lepas tu perut rasa memulas untuk membuang. Gee selalu sarankan jika nak ambil Herblax pastikan pagi keesokannya anda tak ada kerja penting. Normal akan ke tandas sekali, dua kali tapi lepas tu perut rasa kempis dan lega! hihi


Wajib try Herblax ni tau.. best!! 








Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos



Terima Kasih memilih Shaklee ;)


Continue Reading

Nov 20, 2016

Makan OmegaGuard Anak Cepat Cakap!


Assalamualaikum dan Hi ;)

Kalini Gee nak share testimoni OmegaGuard untuk anak-anak. Testimoni ni daripada rakan2 Shaklee di grup Shaklee2U Families. 

OmegaGuard memang jadi pilihan ibu semasa hamil dan menyusu. Sebabnya khasiat OmegaGuard yang sangat bagus untuk si ibu dan anak2 skali dapat. 


OmegaGuard Shaklee ni kaya asid lemak Omega 3 termasuk EPA & DHA. Apa kebaikan dia untuk kanak-kanak?


Apa Fungsi EPA?
    ✔Menyihatkan JANTUNG & SENDI
    ✔Mencegah kanser
    ✔Mencegah pembekuan darah
    ✔Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
    ✔Baik untuk pesakit jantung
    ✔Menghindar tekanan perasaan
    ✔Mencegah penyakit darah tinggi                


Apa Fungsi DHA?
    ✔Bagus untuk PERKEMBANGAN & FUNGSI OTAK
    ✔Mencegah asma
    ✔Meningkatkan daya seksual
    ✔Mencegah sakit kulit
    ✔Mengelakkan kanser payu dara
    ✔Mengelak kanser prostat
    ✔Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
    ✔Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan


Yang bestny, OMEGA GUARD SHAKLEE ni ULTRATULEN. Dibuat dengan begitu sempurna, dengan penyulingan 3 peringkat secara semula jadi yg memberi manfaat asid lemak & dalam masa yang sama menyingkirkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan.



Testimoni OmegaGuard untuk kanak-kanak;











Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos



Terima Kasih memilih Shaklee ;)

Continue Reading

Nov 18, 2016

8 Tip Kawal Jerawat




Jerawat. Ada masalah jerawat? 

Ok. Entri kalini gee ada share tip2 untuk mengawal jerawat supaya tidak melarat dan makin teruk. 


Jom ikut 8 tips ini untuk mengawal jerawat anda:

1. Makan basic real food

Real food bermaksud makanan segar. Bukan makanan diproses seperti dalam tin, pek atau frozen. 

Kita tidak tahu apa bahan yang ada dalam makanan berproses. Lebih elok jika makanan masak di rumah secara ringkas menggunakan tidak banyak bahan. Lagi mudah untuk kita tahu apa bahan dalam makanan kita. 

Contoh:
Ikan bakar dan sayur steam. 2 bahan sahaja. 

Elakkan makanan yang mengandungi terlalu banyak perasa atau pengawet. Ini termasuklah perencah, sos-sos, minyak dan kicap.

.

2. Kurangkan makanan berminyak.

Minyak menggalakkan bengkak, merah pada kulit. 

Elakkan makan di luar terlalu kerap. Kita tidak boleh kawal penggunaan minyak mereka. Mungkin mereka juga gunakan minyak yang digunakan terlalu banyak kali.

=====

3. Makan makanan yang menggalakkan penghadaman yang baik.

Contoh:
Makanan berserat tinggi. 
Sayur-sayur berdaun, buah melon.

.

4. Minum air mencukupi. 

Minum air yang cukup membantu badan kita untuk keluarkan bahan buangan. 

.

5. Bersihkan muka 2 kali sehari. 

Gunakan cleanser yang sesuai. Pastikan cuci muka dalam masa 30 minit selepas aktiviti berat dan berpeluh.

.

6. Dapatkan tidur yang cukup. 

Tidur yang tidak cukup menyebabkan stress. Stress akan akibatkan penambahan berat badan dan menggalakkan pertumbuhan jerawat. 

.

7. Bersenam dengan konsisten. 

Peluh yang keluar akan membantu bersihkan liang kulit. Bersenam juga menstabilkan hormon. 

.

8. Kekalkan keceriaan dan kebahagiaan. 

Look at the bright side. Fokus pada kebahagiaan kecil. Elakkan terlalu fikir pada masalah. Sentiasa bersyukur dengan nikmat-nikmat kecil yang diterima. 

Stress level dan hormon kita akan berada dalam keadaan terkawal.


Kredit to Dr Haseenah (Pakar Jerawat)





* * *


Selain itu anda juga boleh ikhtiar dengan suplemen Shaklee jika ada masalah jerawat yang teruk dan berpanjangan.




Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Nurzhiana M Yunus



Terima Kasih memilih Shaklee ;)


Continue Reading

Nov 17, 2016

Cara Mudah Buat Masker Alfalfa Shaklee!


Assalamualaikum dan hi semua! 

Entri kalini gee nak share cara buat masker pulak. Kalini gee try buat masker Alfalfa Shaklee! 


Bagaimana nak buat masker Alfalfa ni? Caranya mudah saja tau;

1. Amik 2 biji Alfalfa Shaklee
2. Hancurkan Alfalfa Shaklee tu supaya jadi halus (Tak kisah nak hancur guna apa, kalau gee guna sudu)
3. Dah hancur, campurkan dengan air kosong or mineral secukup rasa .. hihi (jangan banyak sangat tau nanti cair sangat x best pulak)
4. Lepas tu sapu kat muka! 
5. Tunggu hingga kering baru bilas muka!


Mudah tak? Best kan kan. Tak yah pergi keluar buat sendiri kat rumah lahi best!
Gee memang suka buat masker Alfalfa ni. Dia jadi macam scrub kat muka kita. Boleh bantu buang sel-sel kulit mati dan daki-daki kat muka.
Boleh buat 1x ke 2x seminggu. Jangan kerap sangat pulak. Hehe 



Ni gee try buat masker Alfalfa Shaklee wakty pagi lepas mandi.
Actually bila2 boleh buat.

Korang jom try buat! Best tau hihi




Continue Reading

Nov 15, 2016

Pengalaman Hamil, Berpantang & Menyusu dengan Shaklee


Assalamualaikum & Hi ;) 

Alhamdulillah... harini Gee nak sharing lagi satu testimoni best dari rakan2 Gee di grup besar kami, Shaklee2u Families.

Hamil kali pertama tak kenal Shaklee lagi. Kali kedua hamil baru kenal Shaklee. Beza x beza?




Ini #shakleeeffect saya yang bermula dengan set hamil, berpantang dan menyusu.

Antara set Shaklee yang saya ambil;
ESP VitaLea Vitamin C Alfafa complex

Tahun 2011, anak yang pertama. Belum kenal dengan Shaklee. Tahun 2014, tahun kedua consume Shaklee, nampak beza kesihatan kulit sy dan kesihatan keseluruhan. Alhamdulillah. Memang seronok ber-Shaklee

-Terima Kasih Pn Norliza Ismail-



* * *

Set2 Shaklee yang Femes untuk ibu2 Hamil, Menyusu dan Berpantang!













Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Nurzhiana M Yunus


Terima Kasih memilih Shaklee ;)


Continue Reading

Nov 13, 2016

Stok Vitalea Shaklee Kembali Lagi!

Assalamualaikum & Hi semua ;)

Ok. Gee ada berita baik ni. Vitalea dah ada balik kat semua branch & hq Shaklee! Alhamdulillah. Vitalea ni gee rasa tiap bulan habis stok kat Malaysia. Cepatt betul habis! Ramai betul orang suka Vitalea ni kan?!




Korang tau tak? Bestnya Vitalea ni dah berusia 102 Tahun! Bayangkan dan berjuta2 orang dah rasa multivitamin & multimineral Vitalea ni.


APA KELEBIHAN VITA-LEA SHAKLEE?

Mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah 

Juga membekalkan 12 vitamin dan 7 mineral penting

Membekalkan makanan kepada sel badan untuk tubuh yang lebih sihat dan bertenaga

Melindungi fungsi organ seperti hati, jantung dan buah pinggang

Membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi dari pemakanan seharian

Meningkatkan kesihatan dan fungsi badan secara menyeluruh

Menyokong kesihatan hati, usus dan mata

Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi badan

Memberikan perlindungan kepada badan bagi menentang kerosakan akibat radikal bebas

Melindungi kesihatan jantung , otot dan fungsi saraf

Meningkatkan kesihatan paru-paru, kolon dan prostat

Menyokong pembinaan tulang yang kuat dan kesihatan tulang

Mengekalkan tekanan darah yang normal dan rentak jantung yang normal

Mencegah penyakit beguk (tirod)

Meningkatkan penghasilan sel darah merah untuk mengelakkan anemia atau merawat anemia (amat diperlukan oleh ibu hamil, ibu dalam pantang dan ibu yang menyusukan anak)

Membantu memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan

Membantu meningkatkan kecerdasan minda

Membantu penyerapan zat dari makanan



**Dan paling best ada klinikal proven! 
Ujian klinikal membuktikan pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%!




Anda boleh hubungi Gee 013-5707812 utk order cepat2 k! Takut habis stok lagi ... hihi .
Continue Reading

Kenali Pengasas Shaklee



Semasa baby Forrest dilahirkan, dia tidak menangis seperti bayi lain. Malah tubuhnya pucat dan biru. Hingga bidan dan doktor terpaksa membuat pelbagai usaha untuk stimulate pernafasannya. Baby Forrest disahkan menghidap penyakit TB, dan doktor yang merawatnya menjangka dia hanya boleh hidup sehingga 8 tahun saja.

Bayangkan sehingga ayah dia dah give up & seolah2 tunggu je anaknya meninggal.

Tapi Mak dia, yelah kasih Mak kan... Tak nak give up. Mak dia tukar pemakanan mereka kepada herba2 yang ada healing properties. Dia buat minyak herba dan urut satu badan di baby Forrest.

Akhirnya bapanya membawa mereka anak beranak berpindah dari kawasan perlombongan ke kawasan perkampungan di Iowa. Kat situ mereka lebih close to nature. Udara segar dan makanan yanrogerg fresh.

Mak dia terus usaha agar anak dia sihat macam baby lain. Walaupun anak dia tak bergerak2 tapi dia sangat positif. Hinggalah baby Forrest umur 4 tahun dan dia boleh bangkit dengan sendiri buat pertama kali!

Daripada ramalan hidup sampai 8 tahun je, Forrest menjalani zaman kanak2 dan remaja yang happy. Beliau mendalami ilmu chiropractic dan membuka sebuah pusat rawatan terbabit.

Berinspirasikan kisah hidupnya sendiri, Forrest rajin mengkaji kehebatan alam semulajadi ciptaan Tuhan. Beliau mendapati kebanyakan masalah kesihatan berpunca dari masalah kurang nutrisi dan terlebih makan.

Pada usia 21 tahun, beliau mencipta satu produk nutrisi berasaskan tumbuh-tumbuhan.




Dengan kemahiran chiropractic dan nutrisi yg beliau ada, Forrest berazam utk tolong orang yg sakit dan tak mampu datang jumpa dia. Dengan kerjasama oleh Wilbur dan Orville Wrights, Forrest menjadi flying doctor pertama di kawasannya.




Disebabkan kerjanya berkaitan dgn tulang, Forrest terdedah kepada sinar x-ray dari prosedur di kliniknya. Sekali lagi Forrest diuji. Beliau disahkan mengidap kanser yg tak boleh disembuhkan, dan beberapa anggotanya perlu dipotong. Dan beliau dijangka tidak akan hidup lama.

Sekali lagi Forrest taknak give up. Antara motivasinya sebab dia nak terus berbakti. Lalu beliau jual klinik dia, pindah lagi ke kawasan ladang dan mula dgn regime pemakanan berasaskan herba & buah-buahan serta suplemen dengan kuantiti yg banyak.

Masa ni beliau membuat kombinasi 9 herba untuk detoks terhasillah Herb-Lax.

Setahun selepas itu, Forrest sembuh sepenuhnya dan bebas kanser. Tapi klinik yang dikunjunginya tak percaya ia adalah kerana menjaga pemakanan dan suplemen.

Forrest kembali buka klinik, dan menjadi "first drugless clinic". 5 tahun selepas tu, kliniknya terbakar, dan Forrest ubahsuai kenderaannya menjadi motorhome utk bawa keluarga pindah ke California. Kat situ beliau buka klinik dan sambung belajar.

Itulah kisah Dr Forrest Shaklee. Yang dilahirkan seolah2 macam dah mati, yang diramal akan mati sebanyak 2 kali. Sikap positif,taknak mengalah dan kembali kepada alam semulajadi, ciptaan Allah, menjadikan Shaklee terus berbakti hingga ke hari ini.

Itulah motivasi pengedar2 Shaklee, nak berbakti & berkongsi yang terbaik dan dibuktikan oleh sains. Bukan ikut cakap2 orang. Atau sebab nak bonus banyak dan jadi kaya. Semua tu akan datang juga bila kita buat dgn ikhlas dan Allah redha.

Alang2 hidup di dunia, biarlah meninggalkannya dgn pahala yang tak putus-putus.

#tsunamiShaklee #liveamazing #shakleeeffects

Credit : Master Lyna Noh


Fakta Menarik Tentang Shaklee!
















Continue Reading

Nov 7, 2016

Testimoni Bebas Batu Karang dengan Shaklee


Assalamualaikum dan Hi semua :)

Alhamdulillah entri kalini gee nak share satu testimoni best dari rakan2 Shaklee di S2UMarvelous, iaitu testimoni batu karang bebas dengan ikhtiar Shaklee. Terima kasih Puan Lynn atas perkongsian ini. Moga ia dapat membantu meraka yang ada masalah batu karang.




Bagaimana Shaklee membantu batu karang?


  • Bcomplex - Lengkap dengan semua jenis vit B kompleks. Ia menurunkn oksalat (garam mineral) yang membentuk batu karang
  • Vitamin C - Mengasidkan urin, jadi batu karang takkan terhasil dalam keadaan urin yang berasid
  • Ostematrix - Suplemen kalsium yang lengkap dengan magnesium & vitamin D. Magnesium bantu menurunkan oksalat dan mencegah pembentukan batu karang
  • Alfalfa Complex - Meneutralkan badan yang berasid, mengurangkan inflamasi / infeksi, membuang toksin dari badan & mengingkir lemak, kolesterol dari badan
  • Lecithin / Omega - Membakar lemak berlebihan dalam badan skaligus dapat mencegah penyakit batu karang
  • Performance Drink - Minuman isotonik yang tak berkarbonat & bebas gula. Kandungan sitrat membantu mencegah batu karang & mencukupkan air yang diperlukan tubuh (elak dehidrasi)


* * *


Selain pengambilan suplemen, gee juga menggalakkan untuk anda menjaga pemakanan harian dan amalan hidup sihat.


Gee ada kongsikan tip untuk mencegah batu karang, iaitu:

    • Banyakkan minum air masak
    • Pastikan tubuh mendapat bekalan kalsium yang cukup
    • Kurangkan minuman beralkohol atau bergas
    • Kurangkan makan makanan kaya asid oksalik seperti tomato, bayam, keledek, bendi, lobak merah, daging kambing, strawberi, koko, coklat, teh, kopi segera, oren, tofu
    • Makan ubat yang diberi Doktor
    • Makan vitamin B6, potassium untuk mengelak batu karang ( cth: barli, ubi kentang, pisang )
    • Kurangkan sumber protien haiwan dan gantikan dengan protien tumbuhan










      Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


      Nurzhiana Mohd Yunus

      Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

      sms/whatsapp : 0135707812


      Terima Kasih memilih Shaklee ;) 



      Continue Reading