Sep 25, 2018

Kelebihan dan Kebaikan Zinc Plus Shaklee


Kelebihan dan Kebaikan Zinc Plus Shaklee

Kelebihan dan Kebaikan Zinc Plus Shaklee
Zinc Plus Shaklee

Produk Zinc Plus Shaklee 2018 kini dah kembali! Setelah beberapa tahun tak ada kat Malaysia ni sebab formula baru katanya. Jika dulu nama dia Zinc Comlex Shaklee. Yang baru ni tukar nama Zinc Plus Shaklee mula tahun 2018 ni. Sekarang, Gee akan kongsikan apa kelebihan dan kebaikan Zinc Plus dari Shaklee ini untuk anda.

Apakah Zinc?
Zinc adalah mineral penting untuk badan kita. Tapi badan tak boleh nak hasilkan sendiri maka kita kena amik zinc dari sumber makanan harian dan suplemen. Zinc banyak terdapat dalam sel dan komponen badan serta membantu menyokong dan mengaktifkan lebih 200 enzim dalam badan kita. Enzim ini yang membantu fungsi sel-sel dalam badan dengan lebih bagus lagi. Sebab itu zinc penting untuk kesihatan badan kita!

Zinc Plus Shaklee
Zinc Plus dari Shaklee


Apa kelebihan dan kebaikan pada Zinc Plus dari Shaklee?

Kelebihan Zinc Plus Shaklee
  • Tiap tablet dalam Zinc Plus Shaklee mempunyai 100% nilai harian zinc, iaitu 15mg zinc.
  • Dirumus dengan zinc gluconate (satu bentuk zinc chelated) supaya mudah diserap badan. 
  • Zinc gluconate juga 100% berasaskan tumbuhan. Ia diekstrak dari fermentasi glukosa dari jagung maka rasa dia kurang pahit, rasa pedar dan kurang rasa logam. (Ikut pengalaman tablet zinc dia memang tak rasa apa so mudah nak telan).
  • Diformulasi tanpa tumbuhan alfalfa.
  • Sesuai untuk semua orang dewasa.

Zinc Plus Shaklee
Zinc Plus Shaklee

Kebaikan Zinc Plus Shaklee

1- Zinc untuk sistem imun badan 
Zinc membantu mengaktifkan sel-sel imun badan termasuk T-cell dalam badan (ini penting kerana ia akan memberi respon dengan lebih baik termasuklah untuk 'detect' awal sel-sel kanser dalam badan).

2- Zinc untuk kulit yang sihat
  • Penting untuk kulit sihat bebas jerawat. Zinc boleh mengawal hormon tostesteron yang mana jika ia tak seimbang boleh menyebabkan jerawat.
  • Zinc juga penting untuk penghasilan kolagen dalam badan.
  • Zinc juga boleh mengelak pertumbuhan bakteria. Terutama jika ada liang pori yang besar dan terbuka luas, ia boleh bantu mencegah bakteria tumbuh seterusnya boleh elak kulit berjerawat!
  • Dan juga boleh membantu melegakan kulit yang sensitif!
  • Ringkasnya Zinc Shaklee ini bagus untuk kulit bebas jerawat!

3- Zinc untuk tenaga dan stamina
Zinc merupakan mineral penting yang menggalakkan kekuatan otot dan daya tahan badan.

4- Zinc untuk penyembuhan luka
Zinc boleh menghasilkan sel-sel baru dan ini amat membantu mempercepatkan penyembuhan luka. Luka akan lebih cepat kering. Juga boleh mengelak bakteria pada luka, jadi luka lebih cepat sembuh! Sebab itu jika anda perasan, dalam krim kebanyakan ada kandungan zinc.

5- Zinc untuk rambut 
Zinc menggalak rambut tumbuh lebih sihat, subur dan tebal. Jika kandungan zinc rendah dalam badan, folikel rambut lebih mudah terurai dan rambut mudah gugur! Memang bagus Zinc Shaklee ni untuk rambut gugur.

6- Zinc untuk kesihatan minda
Zinc membantu meningkatkan daya ingatan dan proses pembelajaran. Juga boleh mencegah peyakit berkaitan usia seperti Alzheimer.

7- Zinc untuk kesuburan / sistem pembiakan yang sihat
  • Zinc untuk lelaki membantu meningkatkan fungsi, kualiti dan kuantiti sperma. 
  • Zinc untuk wanita, membantu sistem pembiakan wanita, mengawal hormon dan pengeluaran telur.
  • Terdapat juga kajian yang zinc bagus untuk prostat lelaki, ia membantu mengelak mati pucuk.


Ada banyak kan kebaikan dan khasiat zinc. Rajin-rajinlah amalkan Zinc Plus Shaklee setiap hari!


Gee kongsikan juga siapa yang boleh atau yang memang perlukan suplemen Zinc Plus Shaklee ini.

Siapa yang perlukan produk Zinc Plus Shaklee?
  • Mereka yang vegetarian
  • Pasangan yang ingin dapatkan zuriat
  • Mereka yang ada sejarah bilangan sperma yang rendah
  • Mereka yang ada keinginan seks yang rendah
  • Mereka yang ingin bertenaga dan stamina
  • Mereka yang ada rambut gugur
  • Mereka yang ada rambut botak
  • Mereka yang ada kuku rapuh
  • Mereka yang ada Diabetes, ada luka lambat sembuh
  • Ibu yang lepas bersalin normal atau ceaser 
  • Mereka yang ada kulit jerawat 
  • Mereka yang ada kuku rapuh
  • Mereka yang ada bintik putih pada kuku
  • Mereka yang sering demam selsem (boleh ambil zinc bersam dengan vitamin C)

Cara makan Zinc Plus Shaklee
Ambil 1 biji sehari masa perut kosong.


Perbezaan suplemen Zinc Plus di Shaklee dengan zinc lain di pasaran

Perbezaan Zinc Plus Shaklee
Perbezaan Zinc Plus Shaklee


Bagaimana nak order Zinc Plus ini?
Hubungi Gee terus di 013-5707812 atau klik sini untuk Whatsapp.






Continue Reading

Sep 24, 2018

Cara Atasi Sakit Sendi Dan Lutut Dengan Shaklee


Cara Atasi Sakit Sendi Dan Lutut Dengan Produk Shaklee 

Cara Atasi Sakit Sendi Dan Lutut Dengan Shaklee
Cara Atasi Sakit Sendi Dan Lutut Dengan Shaklee 

Masalah sakit sendi atau lutut ini memang biasa menyerang kita semua tidak mengira peringkat umur. Dalam entri ini Gee akan kongsikan cara mengatasi masalah sakit sendi dan lutut dengan suplemen Shaklee.

Sebelum itu, Gee kongsikan dulu apa punca dan sebab sakit sendi dan lutut.
  1. Umur yang makin meningkat.
  2. Berat badan berlebihan.
  3. Ada masalah kesihatan.
  4. Pemakanan harian yang tidak sihat, tak lengkap dengan nutrisi yang perlu.
  5. Terlalu aktif bergerak atau banyak melakukan aktiviti ekstrem ataupun ahli sukan.

Bagaimana cara nak mengurangkan, melegakan atau mengatasi masalah sakit sendi dan lutut?

Cara Mengatasi Sakit Sendi Dan Lutut Dengan Menggunakan Suplemen Shaklee 

Ada beberapa suplemen Shaklee yang sesuai untuk membantu melegakan sakit sendi dan lutut. Set Shaklee untuk sakit sendi dan lutut.

Set Sendi Shaklee
Set Sendi Shaklee

1- Omega Guard (asid lemak Omega 3)
  • Membantu mengurangkan keradangan, rasa sakit dan bengkak pada sendi.
  • Memelihara fungsi sendi agar bebas untuk bergerak.
  • Asid lemak omega 3 yang terdapat dalam tulang rawan, mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan sekaligus boleh mencegah Arthritis.

2- Ostematrix untuk sendi dan lutut.
  • Sangat penting untuk sendi. Dalam Ostematrix Shaklee ini ada kandungan kalsium, vitamin D, magnesium, zink yang bagus untuk tulang ynag sihat.Bila tulang sihat kita lebih mudah bergerak.
  • Ostematrix ni Gee memang tiap bulan bagi kat mak ayah untuk bantu melegakan sakit lutut mereka. Alhamdulillah nampak dan rasa perubahan. Lutut tak sakit macam dulu, badan tak sakit, lenguh, dapat tidur dengan lena juga.

3- Vivix Shaklee untuk sakit sendi dan lutut.
  • Vivix Shaklee bukan untuk kulit, kesihatan saja tapi juga bagus untuk kesihatan sendi. Malah, Vivix dari Shaklee ini lebih mudah diambil terutama mereka yang sudah berumur. 
  • Dalam Vivix Shaklee ada kandungan Resveratrol yang bagus untuk kesihatan sendi. Ia membantu membaiki fungsi dan struktur sendi serta mengurangkan kesikatan pada sendi. 
  • Elderberi Eropah di dalam Vivix juga digunakan secara tradisional untuk mencegah dan membantu masalah arthritis.

4- Collagen Powder membantu sakit sendi dan lutut.
  • Ramai yang ingat kolagen hanya untuk kulit. Sebenarnya kolagen juga penting untuk sendi. Ia membantu menyokong pergerakan kita dengan lebih selesa dan lancar. 
  • Kolagen juga meningkatkan fleksibiliti tulang dan sendi. 
  • Juga membantu mengurangkan rasa sakit dan sakit belakang semasa bergerak.


Selain daripada mengambil suplemen di atas, anda juga boleh mengamalkan cara ini untuk menghilangkan atau mengurangkan sakit lutut dan sendi.
  • Bersenam untuk kekuatan dan fleksibiliti sendi dan otot
  • Elakkan berdiri tegak dalam masa yang lama.
  • Elakkan mencangkung atau bertinggung semasa membuat kerja. 
  • Mengekalkan berat badan yang ideal untuk mengurangkan tekanan pada sendi.
  • Mencuba rawatan akupuntur untuk melegakan sakit sendi dan lutut.
  • Kurangkan bergerak dalam jarak yang jauh dan tunggu hingga sakit lutut tiada lagi.

Semoga dapat membantu sakit lutut dan sendi. Jagalah kesihatan tulang dengan betul dan baik.


Testimoni Menggunakan Set Sendi dari Shaklee







Cara nak dapatkan suplemen / produk Shaklee? Anda bolehlah menghubungi Gee terus di 013-5707812 atau klik di sini untuk Whatsapp.






Continue Reading

Sep 23, 2018

Sep 22, 2018

Kebaikan Polifenol Untuk Jantung Yang Sihat


Kebaikan Polifenol Untuk Jantung Yang Sihat


Kebaikan polifenol untuk jantung yang sihat
Kebaikan Polifenol Untuk Jantung Yang Sihat

Jantung adalah organ sangat penting kepada kita. Dan otot jantung ini yang banyak bekerja kuat dalam badan. Sebab tu kita kena jaga jantung agar sihat betul-betul!

Tahukah anda?
  • Secara purata, jantung ni berdegup 80 kali seminit, 4800 kali sejam, dan 115 200 kali sehari dan 42 048 0000 kali setahun!
  • Jantung mengepam darah kepada hampir semua 72 trillion sel.
  • Jantung juga berdenyut 4 minggu selepas persenyawaan.

Tengok! Betapa pentingnya jantung yang sihat ini pada kita! Tiap masa jantung bekerja. Tapi malangnya jantung ini juga yang dikaitkan dengan pembunuh nombor 1 di Malaysia! Pastinya penyakit jantung!

Berdasarkan Jabatan Statistik, penyakit jantung kekal sebagai penyebab utama pembunuh tertinggi di Malaysia untuk tempoh 10 tahun (2005 - 2014).

Maksudnya ramai yang ada masalah jantung. Tapi tak ramai sedar. Tapi kita boleh amik langkah awal bagi menjaga kesihatan jantung dengan mengamalkan pemakanan yang sihat, bersenam, kawal paras kolesterol dan tekanan darah.

Selain itu, anda juga boleh mengambil polifenol untuk menjaga jantung yang sihat. Polifenol adalah satu antioksidan yang bagus dan baik untuk menjaga kesihatan jantung kita agar sihat sentiasa.


Kebaikan Polifenol Untuk Jantung Yang Sihat

Berdasarkan beberapa kajian, polifenol membantu menggalakkan fungsi jantung yang sihat dengan cara:
  • Menggalakkan kesihatan dinding salur darah. (1,2)
  • Mengurangkan keradangan dalam salur darah. (1,2)
  • Menggalak tekanan darah yang sihat. (2)
  • Mengekalkan paras pengumpulan platelet yang sihat. (2,3)

Macam mana nak dapatkan polifenol?

Polifenol banyak terdapat pada tumbuhan yang warna gelap seperti anggur dan elderberry. Dan polifenol dia paling tinggi di dalam biji dan kulit buah. Selain itu, anda juga boleh dapatkan polifenol dengan cara lebih mudah! Dengan mengambil Vivix Shaklee setiap hari! Baca di sini apakah Vivix Shaklee.





Bukti bagaimana Polifenol menggalakkan fungsi jantung yang sihat:

1. Saleem, T. S. M., & Basha, S. D. (2010). Red wine: A drink to your heart. Journal of Cardiovascular Disease Research, 1(4), 171–176. http://doi.org/10.4103/0975-3583.74259
2. Vidavalur, R., Otani, H., Singal, P. K., & Maulik, N. (2006). Significance of wine and resveratrol in Cardiovascular disease: French paradox revisited. Experimental & Clinical Cardiology, 11(3), 217–225.
3. Lopez-Sepulveda R, Rosario J, Miguel R, Maria JZ, Manuel S, Manuel GG, et al. Wine polyphenols improve endothelial function in large vessels of female spontaneously hypertensive rats. Hypertension. 2008;51:1088–95. [PubMed].




Continue Reading

Sep 21, 2018

Promosi Shaklee 1 Hari Saja & Peluang Dapat Lucky Draw?!


Promosi 1 Hari Saja dari Shaklee ni sempena menyambut Hari Malaysia 2018! Kalini best sebab berpeluang dapat Lucky Draw dari Shklee juga!! Hadiah memang best semua!!

Apa Promosi yang ada dari Shaklee?

1- Daftar jadi ahli dan buat belian 200 point atau dalam belian sebanyak RM 800 ke atas, anda dapat
  • 1 lucky dip
  • Join ahli secara Percuma! (jimat RM 65)
  • Percuma payung Youth! (payung ni besar gedabak hihi sebab Gee ada satu)
  • Percuma kos penghantaran (jimat RM 10)

2- Bagi yang sudah mendaftjar jadi ahli, anda juga boleh dapat hadiah luck dip ni dengan syarat buat belian dalam 200 point dalam satu resit. 


3- Promosi VIVIX!

Ada 2 pilihan;
  • Beli 2 botol vivix dapat diskaun 5%, dapat percuma kos penghantaran, percuma keahlian shaklee, dapat cash bonus. Juga boleh dapat 1 lucky dip!
  • Beli 6 botol vivix, dapat percuma 1 botol Vivix, dapat percuma kos penghantaran, percuma keahlian shaklee, dapat cash bonus. Dapat 3 lucky dip! 

*Masa nilah peluang beli Vivix harga lagi murah dari biasa! Sebab ada diskaun 5%!😱😍

Promosi 1 Hari! 


Promosi 1 Hari saja ini sah pada 22 September 2018 iaitu pada hari SABTU ini! JOmm!!

Tunggu kejap...

Antara hadiah lucky dip yang Shaklee bagi nanti ialah:
  • Vivix
  • Youth
  • Vitamin C
  • Lecithin
  • Youth Exclusive Wrislet
  • Shaklee Salad Container


Semua hadiah lucky dip dia menarik dan best kan?? Apa lagi kena siap sedia lah hari SABTU (22 Sept), esok yer✌.

Pengalam Gee join promosi macam ni dari Shaklee, macam kali lepas memang semua orang dapat hadiah lucky dip tu tapi kena dapat 200 point ke atas lah yer.



Macam mana nak join? Macam mana nak dapat hadiah lucky dip?

Hubungi Gee terus ke 013-5707812 atau klik sini untuk whatsapp Gee ok. Gee sedia membantu anda. 





Continue Reading

Sep 20, 2018

Kenapa Customer Saya Suka Ostematrix Shaklee (Testimoni Ostematrix Shaklee)


Kebaikan Ostematrix Shaklee yang buat dia antara "hot produk" yang ramai suka beli atau repeat order beli dengan Gee tiap bulan. Boleh lihat di sini apa manfaat Ostematrix Shaklee.


Kenapa customer Gee suka sangat Ostematrix Shaklee ni? Apakah manfaat Ostematrix Shaklee? Jom lihat testimoni Ostematrix Shaklee dari customer Gee. 

1- Puan Nadia ni tengah berpantang. Ostematrix Shaklee untuk ibu berpantang ni membantu beliau rasa lebih cergas masa tengah berpantang sambil menyusu baby.



2- Puan Fathin tengah mengandung juga makan Ostematrix. Katanya kebaikan Ostematrix Shaklee untuk ibu mengandung ni membantu dia tidur lebih lena, tiada lagi kebas & sengal di pingang.



3- Puan Norliza ni dia beli skali 3 botol Ostematrix lepas belian yang pertama masa tu. Katanya lepas makan Ostematrix Shaklee, sakit tumit kaki dah kurang, dah boleh berjimba dengan kawan, boleh hiking semua. Puan Norliza ni memang aktif sungguh. Kalah Gee hihi.



Puan Norliza juga ada kena migrain, lepas rajin makan Ostematrix migrain dah berkurang tak bergantung pada ubat / panadol katanya. Alhamdulillah.



4- Linda ni salah seorang customer yang slalu beli dengan Gee. Lagi-lagi Ostematrix Shaklee ni memang selalu dia beli. Siap pujuk akak dia skali beli. Hihi



Bagus kan Ostematrix Shaklee ni?? Ada macam-macam manfaat Ostematrix ni kita boleh dapat. Gee sendiri juga makan ostematrix. Siap bagi mak ayah juga makan sekali.

Ostematrix Shaklee ni suplemen kalsium. Sebut kalsium dia memang baguslah untuk tulang kan? Bukan kalsium jer ada, Ostematrix Shaklee ni juga ada mineral lain yang baik untuk tulang.




Mineral yang ada dalam Ostematrix Shaklee ni juga bagus untuk tulang kita jadi lebih kuat dan boleh kurangkan risiko untuk dapat sakit lutut, sendi atau tulang rapuh masa dah berumur atau tua nanti.



Bulan september ini tengah ada Promosi Ostematrix Shaklee! Beli 3 botol Ostematrix akan dapat diskaun 5%. Kena cepat dapatkan sekarang tengah promosi ni tau!!




Bagaimana nak dapatkan Ostematrix Shaklee? Hubungi Gee ke 013-5707812 atau klik sini untuk Whatsapp Gee.





Continue Reading

Sep 18, 2018

Sep 17, 2018

5 Cara Makan Yang Mudah Untuk Pesakit Diabetes


5 Cara makan yang mudah untuk pesakit Diabetes.



1- Makan lebih teratur dan tidak melewatkan waktu makan.

2- Mengehadkan pengambilan garam dalam makanan / masakan harian.

3- Menikmati pemanis mulut hanya pada waktu tertentu dan mengambilnya dalam saiz atau kuantiti yang sedikit. Tapi paling baik adalah mengambil buah-buahan.

4- Kerap mengambil snek yang ada kandungan karbohidrat, lemak baik dan protein untuk membantu cepat rasa kenyang. Contohnya, separuh hidangan dada ayam panggang atau bertih jagung rendah lemak.

5- Mengambil lebih banyak serat untuk memberi rasa kenyang yang lebih lama.

6- Tip tambahan, mengambil minum ESP yang mempunyai indeks glisemik rendah yang akan membantu mengekalkan tahap gula yang stabil, memberi rasa kenyang lebih lama dan juga mengawal nafsu makan dengan lebih mudah.


Moga bermanfaat untuk korang semua :)



Lihat juga:

4 kebaikan Polifenol untuk pesakit Diabetes

5 cara makan untuk kawal kencing manis



sumber: majalahIsihat



Continue Reading

Sep 16, 2018

Sep 14, 2018

Apa Rutin Harian Gee Buat untuk Bisnes Shaklee?


Rutin harian yang Gee buat sejak berbisnes Shaklee. Biasa buat apa jer? Jom Gee share sikit😃

Belajar ni biasa Gee follow kelas on9 dari nutrionist Shaklee, ada resource center Shaklee sediakan. Banyak! Rajin dan tak je lagi nak baca untuk tambah ilmu. Tak boleh lah jual saja kan?

Ni antara kelas berbayar yang Gee join. Kelas BRANDING POWER dari kak Cip. 

Dah ada grup sendiri, ada anak-anak bisnes ni kena lah rajin buat coaching.
Biasa Gee buat dalam grup dan personal. 

Ni penting bila nak buat apa-apa. Tapi sejak join Shaklee ni dari dulu lagi mentor / upline dah ajar.
Pilihlah bisnes yang mendekatkan kita pada Allah swt. Betul? hihi

Ni kelas best! Dulu Gee join batch 1 kan, dari situ lah blog Gee ni naik mendadak!
Dia ada ajar skali pasal seo semua tu. Sekarang batch 3 ni jadi trainer pulak. Hehe

Packing order customers

Tapi mostly Gee banyak order online jer. Mudah! Shaklee yg poskan.
Tunggu barang sampai pada customers. Best kan?

Satu lagi beri konsultasi dan guide pada customers yang beli dengan Gee. 

Macamtulah kebiasannya rutin harian Gee sejak buat bisnes ni. Even duduk rumah tapi tetap ada kerja nak buat.


Berminat nak mendapatkan produk Shaklee? Berminat nak join Shaklee? Berminat nak buat bisnes Shaklee? Boleh hubungi Gee ke 013-5707812 atau klik sini.







Continue Reading

Sep 13, 2018

Cara Order Shaklee Online Terus dari HQ Shaklee Malaysia


Cara mudah order / beli produk Shaklee secara online terus dari HQ Shaklee di Malaysia. 

Cara order Shaklee secara online ini adalah lebih mudah dan selamat kerana anda terus mendapat produk dari Shaklee Malaysia yang dijamin selamat dan 100% stok-stok terbaru!


Gee tunjuk dulu cara nak order, step by step secara online terus dari Shaklee.

Step 1 - Tekan link ini >> Order Shaklee Online
(sebelum tekan link anda tengok dulu step by step untuk order bawah ini)


Step 2 - Tekan AGREE

Step 3 - Isi semua maklumat untuk penghantaran


Step 4 - Boleh click yang anda nak order saja. Yang lain boleh unclik.


Step 5 - Dah click, tengok total dan tekan "checkout".


Step 6 - Terpapar apa yang anda order. Jika betul semua boleh klik "Proceed for payment".


Step 7 - Cara pembayaran. Isi semua maklumat.

Untuk step 7 ini, anda kena isi betul-betul ya. Boleh pilih kad jenis apa (visa atau mastercard). Kemudian isi nama penuh anda. No 16 digit pada kad bank anda. Isi tarikh semua. Dan yang penting security code ni, adalah 3 no pada belakang kad bank anda. Dan isi semua tekan confirm payment dan tunggu MSOS CODE sampai pada nombor telefon anda.


Lepas anda order Shaklee online, Gee akan menghubungi anda untuk guide dan tunjuk ajar cara makan yang betul dan berkesan. Sebab itu anda perlu letak nombor telefon yang aktif bagi memudahkan Gee menghubungi anda. Terima kasih.




Jika ada sebarang masalah, anda boleh menghubungi Gee segera ya. Nanti Gee akan bantu anda.


Saya Pengedar Aktif Shaklee Malaysia!




Continue Reading