05 July 2019

Jadi Cikgu Lagi Tahun Ni


Entri kalini just nak share yang Gee dapat tawaran untuk cikgu ganti. Hihi. Ni ganti cikgu bersalin. Mula ngajar tengah bulan 6 aritu sampai 9 September 2019. Tak lama. Dalam 3 bulan gitu.

Sekolah dia dekat sangat. Sama kampung dengan Gee. Jadi boleh jalan kaki atau naik kenderaan. Nama sekolah dia SK Senau, di Mukah Sarawak.

Gee share pemandangan atau view yang Gee amik.


Jalan kampung nak masuk kawasan sekolah.



Saja amik view ni sebab cantik awan pagi😍





Selpie depan gate sekolah. Masa ni Gee tugas jaga gate. Tunggu sana dan bersalam dengan pelajar.



Gambar yang bawah ni jalan kampung Gee. Pagi suka jalan kaki sebab sejuk.



Sempat lagi nak selpie tengah jalan. Hihi.


Ni area padang sekolah..



Budak-budak ada latihan sukan.



Yanh ni masa perhimpunan pagi Isnin. Tiap isnin akan ada.





Oklah. Tu saja nak sharing dulu. Korang ada pengalaman jadi cikgu. Boleh share juga.





7 comments:

  1. Paduhal ktk org sarawak. Hehe...

    Pernah juak dolok jadi cikgu ganti, guru sandaran setahun dan jadi tenaga pengajar di politeknik metro secara sambilan.

    Macam² ragam nembiak di temu. Tapi mun di kampung xda gilak masalah nembiak nak ooo...

    Best eh jadi cikgu walaupun sekejap jak. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aok.. kmk org sarawak hihi
      aa bena ya sem kg tok senang x byk kerenah tmbh gk murid dlm 100lbh org jk .. bestt😍😃

      Delete
  2. Bestnyaa ada pengalaman mengajar walaupun sekadar guru ganti ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. dpt jd kenangan n pengalaman hidup😃

      Delete