24 March 2021

Makan Apa Harini : Kome Thai Pontian

 

Jalan-jalan cari makan dengan mak cik dan adik di Pontian Kecil, Johor. Kita orang sajalah cuba kedai makan Kome Thai ni. 



Pemandangan tepi laut, berangin. 


Masa ni kali pertama makan. So far sedap. Air dia pun best dan letak dalam bekas minuman macma tu senang nak bawak balik jika tak habis minum. 



Ni yang kali ke berapa tak ingat cubalah minuman lain pulak. Sedap juga.


Pemandangan dalam kedai dia. Cantik jugalah.



Menu kesukaan kita orang bila makan kat Kome Thai ialah ayam masak kunyit dan tomyam campur. Sedap. Lepas tu kita orang akan cuba menu lain-lain.



Menu-menu yang ada di Kome Thai. sempat jugak amik gambar masa makan kali lepas. Macam best semua je menu dia. 






Semua nampak best je kan menu dia. Setakat ni Gee makan kat situ semua ok sedap di masak. Alhamdulillah. Ok itulah pengalaman ringkas makan di Kome Thai. Simpan sini buat kenangan. 



16 comments:

  1. Nampak dari gambar illustration tu sedap!
    Menyenangkan lah dia letak air dalam bekas macam tu dah. Mudah nak bawak balik kalau tak habis minum hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa memang sedap. bagus idea dorang tu mmg slalu x abis

      Delete
  2. Nampak sedap sangat makanan tu. Decoration kedai pun cantik.

    ReplyDelete
  3. Wah menariknya semua menu dia, boleh try juga nih Kulai ke Pontian tak jauh hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole try. Kome thai gelang patah ada gak. Tp x sure masakan dia je lah

      Delete
  4. ok k ret tertarik air tea ais dia hehehe...
    thai tea la kan tu? adoii ni yg beli... jap tgk grab haha

    ReplyDelete
  5. EHH?orang pontian ke? sy org pontiann jugak,tapi takpenah lagi makan kt sinii.. nampak menarikkk.. mcm nak pergi laaa next time :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak duduk rumah makcik jap sementara x balik srwk ni jalan2 cari makan kat pontian dulu hehe

      Delete
  6. Sebut ja thai, mmg dah lama teringin nak ke sana, i means thailand.. heheh nak rasa the original tomyam huhuhu

    ReplyDelete
  7. dh laama wak x gi pontian.,

    nmpk sedap je semua tuuh., nyum2

    ReplyDelete