Showing posts with label Youth Skincare. Show all posts
Showing posts with label Youth Skincare. Show all posts

Mar 29, 2018

Steps Skincare Routine Terbaik Yang Boleh Diamalkan Setiap Hari (YOUTH Shaklee)


Steps skincare routine terbaik dan lengkap yang boleh diamalkan setiap hari

Step skincare routine sangat penting untuk penjagaan kulit. Skincare routine ni penting untuk diamalkan setiap hari untuk membantu masalah kulit seperti kulit berminyak, berjerawat, kusam, kering, jeragat dan masalah kulit lain.

Bagi routine kalini gee fokus untuk skincare YOUTH Shaklee dulu. Tapi boleh juga skincare yang lain sebab semua item skincare dia lebih kurang sama kan? Gee fokus YOUTH sebab gee sendiri guna.

Basic routine 


Routine ni sesuai untuk yang baru nak pakai skincare atau mencuba skincare baru ataupun muka yang tengah breakout.
  1. Luminous Gel Oil Cleanser – pencuci muka dan makeup remover skali 
  2. Perfecting Skin Toner 
  3. Age Defense Moistirizer Spf50 – merangkap sunblock & sunscreen 
  4. Advance Renewal Night Cream 

Renew and maintain routine 


Routine ni pula untuk membantu masalah kulit, merawat tanda penuaan pada kulit, menaikkan seri wajah yang kusam dan membantu kulit lebih muda dan segar.
  1. Luminous gel oil cleanser – pencuci muka dan makeup remover skali 
  2. Perfecting Skin Toner 
  3. Youth Activating Serum 
  4. Age Defense Moistirizer Spf50 – merangkap sunblock & sunscreen 
  5. Advance Renewal Night Cream

Intensive treatment and repair routine 


Routine lengkap untuk merawat dan memperbaiki masalah kulit, mengurangkan tanda penuaan yang mula muncul, mengurangkan kedutan, bintik hitam atau jeragat, menaikkan seri wajah yang sering kusam dan gelap serta mencerahkan kulit.
  1. Luminous gel oil cleanser – pencuci muka dan makeup remover skali
  2. Perfecting SKin Toner
  3. Youth Activating Serum
  4. Age Defense Moistirizer Spf50 – merangkap sunblock & sunscreen
  5. Radiance C+E
  6. Advance Renewal Night Cream 

Tambahan: Solat Routine 


Routine ni gee saja tambah. Biasa gee guna apa untuk solat sebelum dan selepas. Tapi routine ni boleh guna bagi yang bekerja atau tengah shopping kat luar kemudian nak solat kan. Paling basic guna moisturuzer dulu sebelum sapu makeup lain untuk lindung kulit kita dari bahan kimia & persekitaran ok.
  1. Luminous gel oil cleanser – pencuci muka dan makeup remover skali 
  2. Perfecting Skin Toner 
  3. Age Defense Moistirizer Spf50 – merangkap sunblock & sunscreen 

Moga dapat membantu korang yang tengah mencari routine skincare.

Untuk skincare YOUTH ni, apa gee boleh kata dia sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif, jerawat, kering atau berminyak. Nak tengok sendiri testimoni untuk pelbagai jenis masalah kulit boleh lihat di sini ok >> Testimoni Terbaru Youth Shaklee

Dah baca? 5 langkah mudah menjaga kulit muka dengan Youth


Berminat untuk mendapatkan skincare YOUTH Shaklee ni korang boleh menghubungi gee terus ok. Boleh klik pautan whatsapp / messenger kat blog ni ok.


Continue Reading

Mar 22, 2018

9 Tip Memilih Sunblock, Sunscreen Yang Terbaik untuk Kulit


Apakah Tip Memilih Sunblock, Suncreen yang Terbaik untuk Kulit?



tip pilih sunblock

Banyak pilihan sunblock, sunscreen yang dijual di pasaran. Tapi macam mana nak pilih yang sesuai dan terbaik?

Dalam entri ni gee nak kongsikan tip tip memilih sunblock sunscreen yang terbaik untuk kulit korang.

1.Lihat tarikh pembuatanya
Lagi baru lagi bagus produk!

2. Pilih brand/jenama
Bila nak beli sunblock, suncreen korang kena pandai pilih brand yang terbaik. Boleh pilih jenama antarabangsa kerana kebanyakan produk ini disahkan oleh FDA & European Union yang memang ketat bab pemilihan dia.

3. Pastikan tiada bahan berbahaya
Semak dulu bahan-bahan yang digunakan sebelum membeli.

4.Pilih subblock, sunscreen jenis berkrim
Elak memilih sunblock, sunscreen jenis spray atau serbuk kerana ia berasaskan mineral dan mengandungi nanopartikel yang boleh memasuki aliran darah dan menyebabkan masalah kesihatan.

5. Pilih SPF 30 hingga SPF 50
Lagi tinggi SPF lagi bagus kerana ia boleh melindungi kulit korang.

6. Pilih sunblock, sunscreen yang sesuai untuk kulit.

7. Pilih jenis ada UVA UVB
Ultraviolet A boleh tembus ke lapisan kulit kita paling dalam & beri kesan jangka panjang seperti penuaan kulit lebih cepat, kedutan. Ultraviolet B biasa boleh menyebabkan sunburn!



sunblock uva uvb


8. Tidak ada rasa menyengat pada kulit (No Stinging)
Pastikan bila korang menyapu sunblock, sunsreen tidak ada rasa menyengat pada kulit. Jika ada, berhenti guna dan tukar dengan yang lain ok.

9. Semak tarikh luput
Paling penting bila nak beli, korang kena semak dulu tarikh luput atas faktor risiko kesihatan dan kualiti bahan yang telah merosot setelah lebih tarikh luput.

Pastikan korang memilih sunblock sunscreen yang sesuai dan terbaik. Penggunaan sunblock sunscreen sekarang sangat penting. Jika boleh guna tiap hari tak kira di rumah.


Gee ada kongsikan sekali tip cara guna sunblock sunscreen dengan betul.

Tip Cara Menggunakan Sunblock, Sunscreen:

1- Sapu 15-20 minit sebelum keluar rumah / terdedah pada cahaya matahari
2- Juga boleh guna sebelum guna makeup
3- Boleh sapu semula selepas 2-4 jam bergantung kepada jenis SPF yang korang guna
4- Jangan berjemur pada waktu tengah hari dan petang kerana waktu ini radiasi sinar UV sangat tinggi
5- Guna cermin mata, topi, tudung bila keluar rumah


Korang guna sunblock, sunscreen jenis apa?

Gee sekarang guna AGE DEFENSE MOISTUTIZER SPF 50. Dia moisturizer + sunblock + sunscreen. Yang penting dia ada broad spectrum UVA UVB.  Memang full protect kulit muka kita. 

age defense moisturizer spf 50 uva uvb

Satu lagi yang seronok moisturizer ni kan, muka nampak glowing berkilat lepas sapu. Macam guna highlighter dah tuu. Seronoknyaaa lahaii😃 Tak perlu beli highlighter dah lepas ni. Jimat duit. Hihi

Mana yang tengah carik sunblock, sunscreen tu kan gee rekomen Moisturizer SPF 50 ni. Sesuai sangat lah guna kat Malaysia ni yang cuaca dia panas.


Dah baca? YOUTH Shaklee: Skincare 100% Vegan & Bebas Bahan Berbahaya

Dah tengok? Testimoni Youth Shaklee


Untuk order & konsultasi Shaklee boleh whatsapp Gee terus. Klik pada pautan Whatsapp / Messenger di blog gee ni ok.




Continue Reading

Mar 1, 2018

Promosi YOUTH Shaklee | Promosi Pelancaran YOUTH MAC 2018


Promosi YOUTH Shaklee | Sempena Pelancaran YOUTH MAC 2018

Promosi YOUTH yang dinantikan. Akhirnya YOUTH Shaklee mula dijual di pasaran Malaysia bermula 1 Mac 2018 ini. 


promosi youth shaklee


Promosi YOUTH sempena dengan pelancaran YOUTH Shaklee bulan ni sangat menarik dan best!

Sebelum tu gee nak perkenalkan skincare YOUTH secara ringkas. Skincare YOUTH ni bukan sebarangan skincare. Mari kita lihat apa dia YOUTH ni.

KEISTIMEWAAN YOUTH

💚100% VEGAN - dieksttak daripada tumbuhan

💚Diuji oleh dermatologist - pakar kulit

💚Diuji oleh Oftalmologist - pakar mata

💚Non-Comedogenic - tak menyumbatkan liang pori-pori

💚Hipoalergenik - selamat dan baik untuk kulit jenis alergik

💚Sesuai untuk semua jenis kulit

💚Bebas dari 2500 bahan jimia yang berbahaya yang banyak digunakan produk lain

💚Tidak diuji ke atas haiwan

💚Mengambil masa selama 8 tahun untuk menhasilkan YOUTH! Bukan berbulan ya

💚Ada 8 patent & patent pendings

💚Juga lengkap dengan KEPUTUSAN KLINIKAL 100% BERKESAN



YOUTH ini ada 6 item semuanya,
  1. Luminous Gel Oil Cleanser 125 ml
  2. Perfecting Skin Toner 177 ml
  3. YOUTH Activating Serum 30 ml
  4. Age Defense Moisturizer 50 ml
  5. Advanced Renewal Night Cream 50 ml
  6. Radiance C+E



PROMOSI YOUTH SHAKLEE

1. Intensive Treatment & Repair Set


Dengan setiap pembelian Set ini, korang akan mendapat:
  • PERCUMA Kos Penghantaran
  • PERCUMA Keahlian Shaklee - terus boleh beli harga ahli
  • PERCUMA Radiance C+E
  • Rebat Tunai RM48
  • PERCUMA YOUTH Beauty Bag
Penjimatan hingga RM500++


2. Starter Set


Dengan setiap pembelian Set ini, korang akan mendapat:
  • PERCUMA Kos Penghantaran
  • PERCUMA Two-Way Magnifying Mirror
Penjimatan dalam RM40+

**Untuk set ini, jika korang mendaftar kehalian Shaklee, korang akan dapat jimat dalam RM200+ dari harga pasaran!


Jom daptakan YOUTH sekarang juga sempena Promosi pelancaran YOUTH bulan Mac ini. Laju-laju order takut licin kat hq nanti!




Continue Reading

Feb 24, 2018

Senarai Lengkap Harga YOUTH Shaklee | Promosi YOUTH Shaklee


Ramai yang bertanya berapa harga YOUTH Shaklee. Ok Gee senaraikan harga YOUTH Shaklee ni satu-satu untuk setiap item yang ada dan juga harga YOUTH Shaklee Full Set.

harga youth shaklee

Senarai Harga Lengkap YOUTH Shaklee

Berikut adalah senarai harga skincare YOUTH Shaklee untuk setiap satu.

1.Luminous Gel Oil Cleanser (125ml) 


Pembersih 3 dalam 1 membantu memperhalus kulit dengan lembut, menyucikan dan menyediakan kulit dengan persekitaran. Pembersih ini juga boleh menjadi makeup remover. Tidak mengandungi sabun dan pH-seimbang.

Pembersih ini adalah gabungan campuran vitamin yang dipaten (Vital Repair+), polifenol (Muscadine Grape Extract) dan ekstrak Alga yang menghaluskan.

2.Perfecting Skin Toner (177ml)


Toner untuk membersihkan sel kulit mati, menghodratkan dan membekalkan nutrisi kepada kulit wajah. Toner ini bertindak membersihkan kulit dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran agar kulit lebih cerah dan berseri.

Toner ini adalah gabungan capuran vitamin penting yang dipaten (Vital Repair+), polifenol (Muscadine Grape Extract) dan ekstrak Alga yang meremajakan.

3.YOUTH Activating Serum (30ml)


Serum untuk memperbaharui pada peringkat sel agar sel kulit diperbaharui dengan kadar yang lebih cepat dan menggalakkan penghasilan kolagen / elastin agar kulit lebih muda, remaja, gebu dan berseri. Serum ini mengandungi 10 kali ganda kepekatan YOUTH Complex (dalam proses paten), sejenis bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal.

Serum ini adalah gabungan YOUTH Complex dengan Apple Cell, lotus Japonicus dan Vitamin A berkapsul.

4.Age Defense Moisturizer – SPF 50 (50ml)


Moisturizer yang juga berfungsi untuk melindungi kulit dari sinaran matahari dengan pelindung matahari erspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Moisturizer ini juga melembapkan kulit dan menambahbaik keadaan kulit secara keseluruhan.

Moisturizer ini adalah campuran SPF 50, Vital Reoair+ Complex dan Muscadine Grape Extract.

5.Advanced Renewal Night Cream – Light (50 ml)


Night cream untuk menggalak proses pembaharuan sel kulit semasa kita tidur. Night cream ini membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, menjadikan kulit lebih licin, muda dan berseri.

Night cream ini hasil campuran Vital Reapir+ Complex, Schisandra Chinensis dan Lotus Japonicus.

6.Radiance C+E (60 kapsul)


Radiance C+E mengurangkan tompok / tanda penuaan, melicinkan kulit wajah dan memperbaiki tona kulit secara sekata. Radiance C+E mengandungi dos sebanyak 2-% vitamin C tulen yang berpaten, vitamin E dan ekstrak sel raspberi bagi membantu menegangkan kulit, mencerahkan dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan pada wajah.

Untuk kesan terbaik gunakan Radiance C+E selepas menggunakan serum.

Kapsul emas ini berasaskan tumbuhan, vegan 100% terbiodegradasi dan diformulasi tanpa bahan pengawet.


Harga YOUTH Shaklee Full Set

Sempena PELANCARAN YOUTH SHAKLEE MAC 2018, Shaklee ada buat PROMOSI untuk SET YOUTH.

1. Starter Set
  • Luminous Gel Oil Cleanser 125 ml
  • Perfectig Skin Toner 177 ml
  • Age Defense Moisturizer 50 ml
  • Advanced Renewal Night Cream 50 ml

Anda juga bakal mendapat, dengan setiap belian satu starter set ini:

- PERCUMA KOS PENGHANTARAN
- PERCUMA CERMIN YOUTH   (Two way magnifying mirror)

 



2. Intensive Treatment & Repair Set
  • Luminous Gel Oil Cleanser 125 ml
  • Perfectig Skin Toner 177 ml
  • YOUTH Activating Serum 30 ml
  • Age Defense Moisturizer 50 ml
  • Advanced Renewal Night Cream 50 ml

Anda juga bakal mendapat, dengan setiap belian satu set intensive treatment & repair:

- PERCUMA PENGHANTARAN
- PERCCUMA RADIANCE C+E
- PERCUMA YOUTH BEAUTY BAG
- PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE (boleh terus mendapat HARGA AHLI)





Nak harga lebih murah dan lebih jimat? DISKAUN 15-25%! Bagaimana caranya? Anda perlu menghubungi Gee dengan whatsapp / sms ke 013-5707812. 



Pada bulan MAC 2018 depan, Shaklee ada buat PROMOSI YOUTH sempena pelancaran YOUTH untuk pasaran Malaysia. Nak tengok apa promosi dia boleh lihat di sini.

Nak tau lebih tentang info YOUTH boleh lihat di sini.

Nak tengok testimoni YOUTH skincare lihat di sini.

Nak tahu 5 langkah mudah YOUTH lihat di sini.


Berminat untuk mendapatkan YOUTH korang boleh whatsapp gee ke 013-5707812 atau klik gambar untuk pautan Whatsapp.

 http://Www.wasap.my/60135707812



Continue Reading

Feb 23, 2018

YOUTH Shaklee : 5 Langkah Mudah Menjaga Kulit Muka


YOUTH Shaklee merupakan set skin care terbaru dari Shaklee. Sama seperti skincare yang lain, YOUTH juga ada rutin penjagaan kulit muka yang mudah. Ada 6 item YOUTH semuanya. 

youth shaklee

Jom kita lihat dan ketahui langkah penggunaan YOUTH yang mudah dan betul.


LANGKAH 1 SIANG / MALAM

LUMINOUS GEL OIL CLEANSER 

 Youth Shaklee: Luminous Gel Oil Cleanser

💙Tidak ada sabun & pH yang seimbang. Jadi muka korang akan rasa lembut dan halus jer lepas cuci muka tu.

💙Lagi satu yang best dia boleh jadi MAKEUP REMOVER! Boleh buang skali daki, sisa makeup & kotoran kat muka. Tapi untuk makeup yang tak tebal saja ok.

💙Dalam cleanser YOUTH ni juga ada MUSCADINE GRAPE EXTRACT, bahan premium dalam Vivix. Dia berfungsi untuk melindungi & memperbaiki sel DNA kita & juga menghalang kerosakan kolagen + elastin.


LANGKAH 2 SIANG / MALAM

PERFECTING SKIN TONER 

Youth Shaklee Perfecting Toner

Antara fungsi best toner YOUTH:

💙Membersihkan kulit dari sel kulit mati.

💙Membebaskan kulit dari sel sel kusam dan ejen pencemaran dari persekitaran

💙Mencerahkan kulit dan kelihatan lebih berseri, segar

💙Menghidrat & membekalkan nutrisi kepada kulit


LANGKAH 3 - SIANG / MALAM

YOUTH ACTIVATING SERUM 

youth shaklee serum


💙Paling POWER antara item dalam YOUTH.

💙Ada 10x ganda bahan aktif yang akan membantu PERBAHARUI SEL yg kritikal.

💙Campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex akan menggalak penghasilan KOLAGEN agar kulit kita jadi lebih muda, remaja dan berseri.


LANGKAH 5 - SIANG

AGE DEFENSE MOISTURIZER SFF 50 


youth shaklee moisturizer


💙Boleh jadi moisturizer dan melindung kulit dari matahari. 2 in 1.

💙Pelindung matahari yg berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Jadi moisrurizer ni akan melindung kulit kita dari terkena sunburn terutama yg banyak terdedah dengan cahaya matahari.

💙Juga boleh melembapkan kulit wajah dan menambah baik tone kulit secara sekata.


LANGKAH 4 - MALAM 

RADIANCE C+E 

youth shaklee radiance C+E

Kapsul emas ni yang buat Gee tertarik masa soft launch YOUTH untuk leader Shaklee haritu.

💙RADIANCE C+E akan membantu mengurangkan tanda penuaan kat muka, termasuk jeragat, kedutan, eyebag dan melicinkan struktur kulit jadi lebih sekata.

💙Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten, vitamin E dan ekstrak sel raspberi membantu menegang, mencerah, mengurangkan garisan halus dan kedutan.

💙Untuk kesan TERBAIK boleh guna selepas serum.

💙Hanya perlu guna 2-3 kali seminggu atau setiap hari pada waktu malam mengikut keperluan.


LANGKAH 5 - MALAM 

ADVANCE RENEWAL NIGHT CREAM  

youth shaklee night cream

💙Krim malam yang best. Sekarang ni dah jadi rutin gee akan sapu night cream sebelum tido. Bangun pagi kulit rasa segar dan lembut jer tau👍.

💙Night cream ni akan menggalak proses pembaharuan sel kulit masa kita tidur malam.

💙Juga membantu merangsang penghasilan KOLAGEN dan elastin. Sebab tu bila rajin guna night cream ni kulit korang jadi lebih licin, cerah dan muda!



Langkah yang mudah saja kan? Hanya buat 5 langkah ini setiap hari dengan YOUTH pasti kulit korang akan lebih berseri, lebih muda, lebih licin dan lembut!

Secara ringkas langkah penggunaan YOUTH Shaklee;

WAKTU SIANG
  1. Luminous Gel Oil Cleanser
  2. Perfecting Skin Toner
  3. Youth Activating Serum
  4. Age Defense Moisturizer SPF 50

WAKTU MALAM
  1. Luminous Gel Oil Cleanser
  2. Perfecting Skin Toner
  3. Youth Activating Serum
  4. Radiance C+E
  5. Advance Renewal Night Cream

YOUTH Shaklee
  • YOUTH ini sesuai untuk wanita dan juga lelaki.
  • YOUTH ini sesuai untuk yang berumur awal 20 an hingga 70 an.
  • YOUTH adalah skincare terbaik kerana ia mengambil masa selama 8 tahun kajian untuk terhasilnya YOUTH skincare ni.  

YOUTH ni umpama revolusi baru atau breakthrough dalam dunia skincare kerana YOUTH pertama kali dan satunya skincare yang menggunakan SKIN AGE INDEX untuk menguji keberkesanan produk YOUTH ni. Kajian dia dibuat ke atas semua jenis kulit dari kalangan orang biasa bukannya model. Yang penting sesuai untuk semua jenis kulit dari kulit orang putih dan asia. 



YOUTH SHAKLEE akan dilancarkan bulan MAC 2018. Berminat untuk mendapatkan YOUTH kirang boleh whatsapp gee ke 013-5707812 atau klik gambar untuk pautan Whatsapp. 


 http://Www.wasap.my/60135707812


Continue Reading

Feb 11, 2018

Baru 5 Hari Guna Youth Shaklee Jerawat Dah Kecut!


Baru 5 hari guna YOUTH Shaklee jerawat jadi kecut! Testimoni diri sendiri YOUTH Shaklee dalam masa 5 hari penggunaan. Guna sendiri dulu baru puas hati kan?




Gee baru guna set YOUTH ni dalam masa 5 hari tapi dah ada perubahan dah. Tak sangka jerawat tumbuh kat tengah-tengah tu dah kecut. Gee mula guna 3 Februari lepas. Dalam tempoh 5 hari tu kan Gee perasan jerawat dan kecut.

Gee guna full set YOUTH ya. Ada 5 item semuanya.

Boleh lihat video kat sini >>  YOUTH SKINCARE PART 1

1. Luminous Gel Oil Cleanser
2. Perfecting Skin Toner
3. Youth Activating Serum
4. Radiance C + E
5. Advance Renewal Night Cream




Bukan gee sorang jer rasa efek cepat ni ya. Ada lagi pengguna YOUTH yang lain pun sama. Boleh tengok kat sini >> Testimoni Terbaru YOUTH Shaklee


Bagaimana kesan boleh cepat sangat?

Antara sebab dia adalah bahan-bahan yang ada di dalam YOUTH ini. Bahan botani yang digunakan terbaik sangat untuk kulit kita.

  • Muscadine grape - Melindungi dan memperbaharui sel DNA, menghalang kerosakan kolagen dan elastin.
  • Lotus Japonicus - Menjana semula sel untuk menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin.
  • Apple stem cell extract - Mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit, mengekalkan dan memperbaiki tisu kulit agar lebih berseri, lembut dan lebih lama!
  • Schisandra Chinensis fruit extract - Melegakan, menenangkan keradangan dan kegatalan pada kulit. Juga menyokong struktur kulit agar lebih muda.
  • Vital Repair+ Complex - Menghalang radikal bebas yang boleh merosakkan kulit dan menggalak tumbesaran sel sihat.

Lagi hebat YOUTH ni siapa ada 8 patent dan patent pendings!

Dan YOUTH ni dihasilkan selama 8 tahun setelah berbagai percubaan oleh para saintis Shaklee yang telah bekerja keras.

Paling menarik CEO Shaklee sendiri, Mr Roger Banet yang punya idea untuk hasilkan YOUTH. Beliau nak skincare yang betul-betul berkesan tapi dalam masa yang sama tak guna bahan berbahaya pada kulit dan kesihatan kita jangka panjang. Sebab tu YOUTH ni 100% vegan, berasaskan tumbuhan / bahan botani semata.

Dengan YOUTH, korang tak perlu risau dah soal bahan-bahan dia. Memang 'beyond organic', bukan setakat bahan organic tapi dari mula proses penanaman bahan botani semua dipantau agar betul-betul organic sehingga ke proses penghasilan YOUTH.


Hebat sangat kan?! Gee memang sangat berpuas hati guna YOUTH ni. Tak perlu dah fikir skincare lain lagi. Hehe



Harga YOUTH Shaklee?

Untuk harga setiap item dalam YOUTH ni kami masih menunggu pengesahan daripada pihak KPDNKK. Dah ada harga nanti gee akan bagitahu ok.


Apa tunggu lagi korang, jom dapatkan YOUTHy SHAKLEE sekarang juga! Hubungi Gee untuk info dan details berkenaan skincare YOUTH ini. Klik bawah iniuntuk pautan Whatsapp.


 http://Www.wasap.my/60135707812


 
Continue Reading

Feb 7, 2018

Testimoni Terbaru Youth Shaklee | Set Skincare Shaklee


testimoni youth shaklee

Testimoni Youth Shaklee | Set Skincare Shaklee

Ada yang masih tercari-cari lagi skincare terbaik dan sesuai untuk kulit? Skincare untuk kulit berminyak? Skincare untuk kulit kering? Skincare untuk kulit kusam? Skincare untuk jeragat? Skincare untuk jerawat?

Kini korang tak perlu risau dah. Gee ada skincare best untuk korang semua! Yang pasti bila korang dah guna nanti pasti puas hati! Terbaik lah👍

Ok sebelum tu kita tengok testimoni dulu ok. Ni testimoni dari orang kita Malaysia sendiri yang baru guna dalam 1 bulan. Untuk testimoni dari pengguna YOUTH kat US sana yang dah guna tahun lepas boleh lihat sini >>YOUTH Skincare Shaklee

Testimoni Youth Shaklee dari Malaysia 

*Update 20 Mac 2018*







































Skincare YOUTH Shaklee

Bagaimana dia membantu? Apa kelebihan skincare YOUTH ini?

  • YOUTH - Look Younger Longer

YOUTH dibangunkan dan dihasilkan oleh pakar kulit antarabangsa dan bertaraf dunia. Ia mengambil masa 8 tahun untuk terhasilnya YOUTH ni. 8 Tahun ya!!!


Dan bagi memastikan YOUTH ni betul-betul terbukti berkesan, Shaklee menjalankan ujian klinikal dengan menggunakan Indeks Usia Kulit. Indeks ini tujuan dia untuk mengukur tanda penuaan kulit dengan data klinikal yang berasaskan fakta.

Hasil Keputusan Klinikal YOUTH



Yang paling menarik, YOUTH adalah;
  • 100% vegan, berasaskan tumbuhan
  • Diuji oleh ahli oftalmologi ()
  • Diuji oleh ahli dermatologi
  • Non-Comedogenic (tak menyumbatkan liang pori kita)
  • Hipoalergenik
  • Tiada paraben
  • Bebas dari lebih 1500 bahan kimia berbahaya
  • 8 Patent & Patent pending (diproses)
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Sesuai untuk semua peringkat umur (dari 20an - 70an)



Bahan-bahan yang ada digunakan di dalam YOUTH

1. Muscadine Grape


Polifenol Muscadine Grape dalam proses patent lagi. Anggur ni berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki DNA sel kita & dalam masa dia akan menghalang berlakunya kerosakan kolagen dan elastin.

Tahu tak, Muscadine Grape ni bahan premium dalam Vivix!

2. Lotus Japonicus


Membantu mengaktifkan protein youth yang penting untuk menjada semula sel-sel untuk menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin.

Lotus Japonicus digabungkan dengan YOUTH Complex, dan Schisandra Chinensis Fruit Extract untuk membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit secara berstruktur.


3. Apple Stem Cell Ectract


Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract membantu mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk memastikan kulit kita kelihatan lebih muda. ia juga dapat mengekalkan dan memperbaiki tisu kulit agar kulit kita lebih berseri dan rasa lebih lembut.

4. Schisandra Chinensis Fruit Extract


Schisandra Chinensis Fruit Extract adalah sejenis tumbuhan herba yang banyak digunakan di China, Korea dan Jepun. Ia membantu melegakan dan menenangkan keradangan serta kegatalan pada kulit. Yang penting ia sesuai untuk semua jenis kulit.

Schisandra Chinensis Fruit Extract juga membantu menyokong struktur kulit agar lebih muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.  

5. Vital Repair+ Complex


Vitsl Repar+ Complex ini pulak ada pelbagai paten yang mmeberikan nutrien antioksida dan vitamin penting untuk mengahalang radikal bebas yang boleh merosakkan kulit dan dalam masa yang sama juga membantu mengalakkan kesihatan sel di dalam.

Apa yang ada dalam set skincare YOUTH ini?


1. Luminous Gel Oil Cleanser – Pencuci muka

3 dalam1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, menghaluskan kulit wajah, menyuci dan menyediakan kulit untuk lengkah seterusnya.

Bahan: Mengandungi Vital Repair+, Muscadine Grape Extract dan Ekstrak Alga Hijau yang menghaluskan.

2. Perfecting Skin Toner 

Membebaskan kulit dari sel-sel kusam dan ejen pencemar alam sekitar agar lebih cerah. Juga membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi.

Bahan: Mengandungi Vital Repair+, Muscadine Grape Extract dan Ekstrak Alga Hijau yang meremajakan.

3. YOUTH Activating Serum

Mengandungi 10 klai ganda bahan aktif untuk memulakan langkah memperbaharui sel-sel kulit. Membantu menggalakkan kolagen agar kulit lebih muda remaja dan berseri.

Bahan: YOUTH Complex dengan Apple Stem Cell, Lotus japonicus, Vitamin A Berkapsul.

4. Activating Moisturizer SPF 50

Melindungi kulit daripada sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Juga memlembapkan kulit dan memperbaiki kulit secara menyeluruh.

Bahan: SPF 50, Vital Repair+ Complex, dan Muscadine Grape Extract

5. Advance Renewal Night Cream - Light

Mengalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa kita tidur. Campuran botanikal khas ini juga membantu merangsang pengahsilan koalgen dan elastin, agar kulit lebih muda, licin dan cerah.

Bahan; Vital Repair+ Complex, Schisandra Chinensis dan Lotus Janponicus.

6. Radiance C+E

Mengandungi 20 peratus vitamin C yang tulen dan vitamin E serta ekstrak raspberi untuk membantu kulit lebih tegang, lebih cerah dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan pada wajah. Ia juga mengurangkan tompok hita, melicinkan tekstur kulit dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Kapsul berwarna emas ini juga berasaskan tumbuhan, vegan, 100 peratus terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet.

Bahan: 20% Vitamin c tules, Vitamin E, Raspberi.


Best ke hebat skincare YOUTH ni??


Gee sendiri juga baru menggunakan skincare YOUTH ini bermula 3 Februari lepas. Gee dapat beli awal sebab khas untuk leader Shaklee yang dapat join BLNC 2018 lepas.

Apa yang gee boleh katakan pada awal penggunaan ini:
  • Kulit rasa lebih lembut
  • Jerawat kat muka macam cepat surut 
  • Kulit kurang berminyak
  • Whitehead kat hidung makin berkurang, hidung lebih licin

Setakat ini gee boleh katakan YOUTH ini adalah terbaik!


Bagi yang berminat untuk mendapatkan YOUTH ini, anda boleh menghubungi gee. Gee open untuk pre-order dulu. Official launch bulan MAC 2018. 

 http://Www.wasap.my/60135707812
Klik untuk pautan WhatsApp


Continue Reading