Vitamin Terbaik Untuk Tambah Tenaga

Set Tambah Tenaga Shaklee. Apakah vitamin atau suplemen yang terbaik untuk menambah tenaga badan kekal cergas setiap hari? Jika boleh kita nakkan badan bertenaga dan cergas sepanjang hari. Lagi-lagi yang bekerja tak nak rasa letih dan mengantuk masa kerja. Yang suri rumah juga nakkan badan sihat tenaga menguruskan kerja rumah dan anak-anak.

Vitamin terbaik tambah tenaga

Cara untuk pastikan badan kekal bertenaga

  • Sarapan setiap pagi
  • Tidur awal tiap malam untuk dapat rehat cukup
  • Rajin minum air kosong
  • Kurangkan mengambil kafein
  • Aktifkan diri dengan bersenam

Tapi, ada juga yang tetap rasa letih, lesu dan cepat mengantuk. Badan jadi tak bertenaga. Mungkin juga disebabkan badan kekurangan vitamin.

Bagaimana vitamin membantu menambah tenaga pada badan? Apakah suplemen yang sesuai untuk tambah tenaga?

Set Tambah Tenaga Shaklee

1. Vitamin B-Complex

Vitamin B yang lengkap dengan semua jenis vitamin B termasuk vitamin B1, B5 (antothenic Acid), Biotin, dan vitamin B12 membantu menukar karbohidrat, protein dan lemak menjadi tenaga. 

Vitamin tambah tenaga shaklee

Vitamin B-Complex juga bagus untuk kesihatan saraf, kulit, menjaga sel darah merah dan mengawal stress dalam badan. Jika nak meningkatkan tenaga badan boleh mengambil vitamin B setiap hari.

2. Multivitamin 

Multivitamin juga salah satu elemen penting untuk membantu tubuh kekal bertenaga. Bila badan cukup vitamin dan mineral, badan akan berfungsi dengan sebaiknya dan secara tak langsung badan kurang rasa letih. 

Vitamin tambah tenaga shaklee

Boleh mencuba multivitamin Shaklee iaitu Vita-Lea Iron Formula. Ia lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral yang penting untuk badan. Vitalea ibarat "energy booster" memangkan akan rasa badan lebih segar dan bertenaga lepas mengamalkannya setiap hari. Vitalea juga membantu membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi dari pemakanan harian kita. Multivitamin Vitaea ini sesuai untuk lelaki dan wanita.

3. Protein

Ya protein juga bagus untuk meningkatkan tenaga pada badan. Protein adalah asas untuk sel, sel sihat badan juga akan sihat. Boleh mencuba protein shake dari Shaklee. Ada banyak pilihan.
Kebaikan meminum protein membantu badan ada tenaga, kekal cergas sepanjang hari. Tambah lagi minuman protein dari Shaklee dengan rendah indeks glisemik membuatkan rasa kenyang lebih lama. 

Gee sendiri memang ada minum protein iaitu ESP dan Life Shake elderberry memang boleh membantu badan bertenaga. Kurang rasa letih dan juga membantu kawal makan. Wanita dan lelaki boleh minum untuk rasa lebih bertenaga.

4. Teh

Ok teh juga bagus untuk tambah tenaga segera. Tapi Gee nak rekomen Elderberry Tea dan Cinch Tea. dua jenis teh ni memang sangat bagus dan terbaik untuk memberi tenaga segera dan mata juga tak mengantuk. Sebab Gee juga ada minum. 

Kebaikan Cinch Tea
1. Kandungan kafein yang rendah
2. Tinggi antioksidan
3. Penggalak tenaga semulajadi
4. Meningkatkan ketahanan tubuh
5. Meningkatkan metabolisme agar badan dapat membakar kalori lebih banyak
6. Mencegah kanser
7. Merendahkan kolesterol / tekanan darah
8. Baik untuk kesihatan jantung
9. Mengurangkan gula dalam darah (baik untuk elak Diabetes)
10. Menyihatkan kulit

Vitamin tambah tenaga shaklee

Kebaikan Elderberry Tea Mix
1. Membantu meningkatkan tenaga badan
2. Membantu memberi kesegaran pada badan, mata tak mengantuk
3. Meningkatkan metabolisme badan (sesuai untuk menjaga berat badan)
4. Membakar lemak dan kalori berlebihan
5. Menggantikan minuman manis dan bergula
6. Membantu proses detox
7 .Mengandungi polifenol yang baik untuk menghalang sel badan rosak daripada radikal bebas
8. Mengandungi antioksidan yang tinggi

Ada 2 jenis perisa teh, jadi anda boleh memilih nak yang Elderberry Tea atau Cinch Tea. Macam Gee suka yang Elderberry Tea. Boleh buat minum  bila-bila masa dan dibuat panas atau sejuk.


5. Vitamin C

Vitamin tambah tenaga shaklee

Ya Vitamin c juga bagus untuk badan cepat letih dan sering jatuh sakit. Sebab vitamin C membantu meningkatkan sistem imun badan. Bila imun badan kuat, secara tak langsung badan juga rasa bertenaga.

6. Kalsium

Satu lagi yang bagus jika badan rasa lesu, sakit badan dan tak bertenaga amik suplemen kalsium. 

Vitamin tambah tenaga shaklee

Boleh mencuba OsteNutrix, suplemen kalsium yang ada sekali vitamin D, magnesium dan mineral lain. Gee suka ambil malam sebelum tidur bangun pagi mudah, tak rasa sakit badan.

7. Vivix / ResV 

Paling power bagi Gee korang boleh mencuba Vivix atau ResV untuk tenaga segera. Memang sepanjang hari badan cergas tak letih. Sebab polifenol di dalamnya mampu meningkatkan funsi mitokondria (pusat tenaga dalam badan kita) secara optimum. Kesannya badan rasa bertenaga setiap masa. 

Vivix sesuai untuk tingkatkan tenaga warga emas. Hanya perlu mengambil 1 sudu sehari cukup untuk badan sihat, cergas.

Vitamin Shaklee untuk tambah tenaga





Itulah cadangan suplemen / vitamin Shaklee yang bagus untuk memberi tenaga pada badan agar cergas setiap hari dan elak badan rasa letih. Bila badan aktif cergas, secara tak langsung meningkatkan kualiti kerja dan fokus kita setiap hari. 


Berita baik! Ada promosi untuk set tenaga Shaklee bulan julai 2022 ini! Jommm!

Set Tenaga Shaklee





Berminat untuk mendapatkan Set Tenaga dari Shaklee ini anda boleh terus menghubungi Gee. Klik gambar untuk pautan Whatsapp.









Post a Comment

7 Comments

  1. Baca lebih lanjut mengenai kebaikan dan keburukan yang berada di bawah
    vitamin c
    sarang burung
    parut jerawat
    kulit kusam

    ReplyDelete
  2. Vitamin dari Shaklee mmg terbukti bagus dan berkesan

    ReplyDelete
  3. Bagusnya vitamin Shaklee ni kan.. macam-macam jenis vitamin ada.

    ReplyDelete
  4. bagus kan vitamin ni, sesuai lah untuk saya yang badan tak berapa nak cergas sangat ni

    ReplyDelete
  5. Vitamin shaklee mmg bagus, boleh pudarkn parut, nk lagi kesan cepat minum dgn esp

    ReplyDelete
  6. Memang kena add tenaga
    lagi2 mcm akk yg dah old nih..lau tak nanti nak tido jer 😄

    ReplyDelete