Supplemen Terbaik Untuk Wanita Menopause

Suplemen untuk wanita yang menopause. Menopause ialah tanda seorang wanita tak subur lagi dan bukanlah satu penyakit. Tapi perubahan yang akan berlaku pada setiap wanita apabila mencapai tahap umur tertentu. Ada ke produk untuk melambatkan wanita menopause?


vitamin shaklee untuk wanita menopause


Menopause berlaku bila wanita itu tidak datang bulan paling kurang selama 12 bulan beterusan. Sistem reproduksi wanita juga akan berakhir. Itulah tanda wanita sudah menopause.

Di Malaysia, anggaran umur wanita mula menopause sekitar umur 45 tahun dan ke atas berbeza setiap orang.

Tahu tak? Gejala menopause ini bergantung kepada genetik, gaya hidup dan pemakanan harian. Jom kita lihat apa dia tanda menopause.

Tanda-tanda menopause
 • Sukar tidur malam
 • Mood swing
 • Haid tak teratur atau lama tak datang haid
 • Sakit kepala
 • Kerap membuang air kecil
 • Berpeluh waktu malam
 • Kulit kering
 • Berlaku kekeringan pada vagina,dan menyebabkan rasa sakit ketika berhubungan intim
 • Menurunkan libido atau ghairah pada aktiviti seksual
 • Masalah tulang rapuh


Kesan Menopause - Kesan paling utama menopause bila tahap kesuburan akan berakhir. Supplemen Yang Sesuai Untuk Wanita Menopause

Bagaimana suplemen Shaklee dapat membantu wanita untuk melambatkan menopause?

1. GLA Complex untuk menopause


vitamin shaklee untuk wanita menopause

Bagaimana GLA Complex membantu masalah menopause?
 • GLA membantu mengawal selia hormon estrogen dan testosteron.Apabila berlaku menopos, hormon estrogen turun secara mendadak. Pengambilan GLA complex membantu dalam penghasilan semula hormon estrogen. 
 • GLA juga membantu melambatkan menopos dengan cara memperbaiki keadaan semasa seperti rasa panas (hot flushes), insomnia, ketidakhadaman dan depresi.
 • Mengambil GLA dalam jangka panjang juga melambatkan proses penuaan, mengetatkan kembali uterus, memberi tona kepada uterus dan kulit agar menjadi lebih lembap dan kelihatan muda.

2. Vivix / Resv untuk menopause

vivix shaklee untuk wanita menopause

Suplemen anti-penuaan yang bagus untuk menjaga kesihatan dalaman wanita. Kedua Vivix atau ResV juga baik untuk kesihatan badan secara menyeluruh termasuk untuk wanita yang nak menopause. 3. ESP untuk menopause


vitamin shaklee untuk wanita menopause

Estrogen tumbuhan banyak terdapat di dalam kacang soya, ia dapat membantu mengurangkan hot flashes, menyokong kitaran haid yang sihat, dan mengawal paras hormon yang sihat. Nak melambatkan proses menopause boleh cuba minum ESP setiap hari.

4. Vitamin Euntuk menopause

suplemen shaklee untuk wanita menopause


Vitamin E dapat membantu mengurangkan tanda menopause dan melambatkan proses penuaan. Vitamin E juga dikatakan dapat membantu mengurangkan risiko penyakit jantung bagi wanita yang putus haid.


5. Ostenutrix untuk menopause


suplemen shaklee untuk wanita menopause

Suplemen Ostematrix juga sesuai untuk wanita menopause. Ia bagus untuk tulang kuat, bantu mencegah osteoporosis / tulang rapuh dan rasa berdebar-debar. 


Testimoni Shaklee untuk Meenopause


Testimoni Menopause Shaklee


Testimoni Menopause Shaklee


Testimoni Menopause Shaklee


Testimoni Menopause Shaklee
Bagi anda yang bakal atau sedang menopause atau sedang menghampiri manopause, bolelah amalkan supplemen Shaklee ini supaya dapat menjalani proses menopause dengan lebih baik.Jom dapatkan produk Shaklee sekarang! Hubungi Gee ke 013-5707812 atau klik gambar di bawah untuk pautan Whatsapp.Post a Comment

4 Comments

 1. ade supplimen juga utk yg dah menopause ya..bagus ni..

  ReplyDelete
  Replies
  1. ya ada, kawan2 sama shaklee gee ramai amik bg yg dh berumur

   Delete
 2. ehh.... taktahu plak ada sumpliment mcm ni..
  can get it to my mom

  ReplyDelete