Bagaimana Nak Jadi Ahli Shaklee?


Ramai yang bertanya gee macam mana nak jadi ahli, macam mana nak generate side income with Shaklee. Jom gee nak terangkan sikit. Semoga dapat membantu anda.


Apa Yang Perlu Anda Tahu?


Q: Bagaimana nak jadi ahli Shaklee ?

A: Registration fee hanya RM35. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai RM380 ke atas, anda boleh dapat FREE SHAKLEE MEMBERSHIP !


Contoh Free Membership
Q: Berapa modal yang diperlukan ?

A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan ? :) Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.


Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?

A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli.


Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?

A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat.


Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?

A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli.


Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...

A: InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah.


Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke ?

A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong.


Q: Ok, cool ! So bagaimana nak register?

A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan + registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye. Clear tak ? Hehe.
Nota Kaki:

1) Shaklee membership is Lifetime.
2) Jika anda mempunyai network di Indonesia, US, China, Canada anda mempunyai peluang besar untuk success dengan menjadi Gold Ambassador Shaklee. Setiap pembelian Gold Ambassador Pak, anda secara automatik menjadi GA.
3) Bernaung di bawah group besar Shaklee2U dibawah bimbingan Master Firdhaus & Master Iffah Anuar dan exclusive n personal touch dari gee sendiri, via online atau offline..
InsyaAllah Better Late than Never!Gee @ Nurziana
Shaklee Bisnes Leader
Shaklee Trusted Seller
013-5707812


Lihat juga: 

CARA DAFTAR KEAHLIAN SHAKLEE SECARA PERCUMA 

 22 Faedah Bila Mendaftar Keahlian ShakleeJika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA.
Post a Comment

0 Comments