Jan 17, 2017

Testimoni Vivix Shaklee untuk Kencing Manis dan Diabetes


Testimoni Vivix Shaklee dan penyakit kencing manis / Diabetes.

Alhamdulillah. Untuk entri kali ini gee nak share testimoni Vivix Shaklee untuk pesakit Diabetes atau kencing manis. Jom kita cuci mata dulu yer. Moga perkongsian dari gee ni boleh jadi pemangkin semangat untuk anda!* * *

Ok. Bagaimana Vivix Shaklee ni boleh membantu dan memperbaiki Diabetes @ kencing manis?


Ramuan yang ada dalam Vivix yang terdiri daripada 4 campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol ini sebenarnya banyak memberi manfaat kepada pesakit diabetes. 


1. Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”). Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.


2. Mengawal kepekatan gula dalam darah

Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.


3.Mengelakkan kerosakan mata & menggalakkan penyembuhan luka dengan segera. 

Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.


4.Mencegah pembentukan protein AGE

Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.


InshaAllah... dengan ikhtiar Vivix dan mengamal Vivix ni setiap pasti boleh membantu pesakit Diabetes / kencing manis. Dan sangat penting juga untuk menjaga pemakanan harian yer! 

BERITA BAIK! ADA PROMOSI VIVIX SEPANJANG BULAN OGOS 2018 INI!

Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif berkenaan Shaklee.


Nama: Nurzhiana bt Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!

*TQ semua untuk testimoni2 dari rakan2 shaklee :))