Jul 21, 2017

10 Tips Jerawat Patut Anda Amik Tahu

Gee banyak dapat mesej dari prospek dan customer yang ada problem JERAWAT ni. 

So Gee nak share sikit tips untuk yang ada masalah jerawat. 


1- Paling penting JAGA MAKAN. Elak fast food, junk food. Senang citer makan yang sihat2 la. 

2- Detox badan buang toksin. Jerawat ni tanda badan ada toksin. So wajib detox!

3- Jangan sesekali kacau jerawat. Jerawat pecah memang potensi tinggi untuk naik balik jerawat area tu. 

4- Rajin cuci muka. Pencuci muka pun kena pilih yang sesuai. Jangan main beli jer tu yang jerawat tak elok-elok.

5- Rajin makan vitamin C. Vitamin C ni tinggi antioksidan untuk lawan radikal bebas. Radikal bebas ni juga boleh sebab jerawat. Paling penting vitamin C sangat penting untuk sintesis collagen dalam badan kita. 

6- Makan bawang putih. Ada berani. Bawang putih ni antibioti semulajadi, antibakteria. So dia boleh bantu bunuh bakteria jerawat. Kalau muka jenis jerawat sentiasa naik jer wajib sangat amik. Tapi uolls tak berani makan kan? Amik Garlic tablet dari Shaklee.

7- Jangan STESSS! Makin stress makin naik jerawat.

8- Jaga kebersihan diri. Contoh bantal sarung tilam tu mesti rajin cuci kalau boleh tiap minggu. Kadang kita dok jaga benda lain tapi tak sedar benda remeh macam ni yang jadi faktor jerawat jugak. 

9- BERSABAR! Nak rawat jerawat wajib bersabar. Memang amik masa. Adik Gee ada masalah jerawat memang amik masa sangat. 

10- KONSISTEN. Rawatan untuk jerawat perlu usaha yang konsisten ok. Nak tengok muka cantik bersih licin dari jerawat bawak2 lah konsisten dan rajin buat. 


Ok. Tu dulu gee share setakat ni. Moga bermanfaat . Boleh share jika rasa dapat bantu korang ok. 


× × ×


Selain dari tu, gee nak share skali supleme untuk kulit jerawat. Suplemen ni untuk bantu rawat dari dalam. 





ALFALFA COMPLEX 
- agen detox yg bantu membuang toksik dalam badan & usus, membersihkan darah. Usus kotor antara punca jerawat naik

GLA COMPLEX
- bantu menstabilkan hormon dalam badan. Hormon juga sebab jerawat naik. 

VITAMIN C
-vitami penting utk mengekalkan kecantikan kulit. Membantu mengatasi masalah jerawat dengan menghasilkan kolagen yg cukup untuk kulit. Jerawat cepat kecut.

ESP
-membekalkan protin yg cukup untuk kulit. Protin bantu renew kulit baru yang lebih sihat. Kulit akan jadi lebih sihat, bersih, anjal dan cerah. Memudarkan parut bekas jerawat hitam!

B-COMPLEX 
-vitamin anti stress. Stress juga menyebabkan jerawat makin banyak & teruk.

GARLIC
-antibiotik semulajadi untuk tubuh yg membantu membunuh bakteria pada kulit yg menyebabkan jerawat. Memakan garlic adalah satu petua kecantikan orang Korea.



Testimoni yang guna dan amal set jerawat shaklee. 












, , 








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!