Feb 23, 2018

YOUTH Shaklee : 5 Langkah Mudah Menjaga Kulit Muka


YOUTH Shaklee merupakan set skin care terbaru dari Shaklee. Sama seperti skincare yang lain, YOUTH juga ada rutin penjagaan kulit muka yang mudah. Ada 6 item YOUTH semuanya. 

youth shaklee

Jom kita lihat dan ketahui langkah penggunaan YOUTH yang mudah dan betul.


LANGKAH 1 SIANG / MALAM

LUMINOUS GEL OIL CLEANSER 

 Youth Shaklee: Luminous Gel Oil Cleanser

đź’™Tidak ada sabun & pH yang seimbang. Jadi muka korang akan rasa lembut dan halus jer lepas cuci muka tu.

đź’™Lagi satu yang best dia boleh jadi MAKEUP REMOVER! Boleh buang skali daki, sisa makeup & kotoran kat muka. Tapi untuk makeup yang tak tebal saja ok.

đź’™Dalam cleanser YOUTH ni juga ada MUSCADINE GRAPE EXTRACT, bahan premium dalam Vivix. Dia berfungsi untuk melindungi & memperbaiki sel DNA kita & juga menghalang kerosakan kolagen + elastin.


LANGKAH 2 SIANG / MALAM

PERFECTING SKIN TONER 

Youth Shaklee Perfecting Toner

Antara fungsi best toner YOUTH:

đź’™Membersihkan kulit dari sel kulit mati.

đź’™Membebaskan kulit dari sel sel kusam dan ejen pencemaran dari persekitaran

đź’™Mencerahkan kulit dan kelihatan lebih berseri, segar

đź’™Menghidrat & membekalkan nutrisi kepada kulit


LANGKAH 3 - SIANG / MALAM

YOUTH ACTIVATING SERUM 

youth shaklee serum


đź’™Paling POWER antara item dalam YOUTH.

đź’™Ada 10x ganda bahan aktif yang akan membantu PERBAHARUI SEL yg kritikal.

đź’™Campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex akan menggalak penghasilan KOLAGEN agar kulit kita jadi lebih muda, remaja dan berseri.


LANGKAH 5 - SIANG

AGE DEFENSE MOISTURIZER SFF 50 


youth shaklee moisturizer


đź’™Boleh jadi moisturizer dan melindung kulit dari matahari. 2 in 1.

đź’™Pelindung matahari yg berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Jadi moisrurizer ni akan melindung kulit kita dari terkena sunburn terutama yg banyak terdedah dengan cahaya matahari.

đź’™Juga boleh melembapkan kulit wajah dan menambah baik tone kulit secara sekata.


LANGKAH 4 - MALAM 

RADIANCE C+E 

youth shaklee radiance C+E

Kapsul emas ni yang buat Gee tertarik masa soft launch YOUTH untuk leader Shaklee haritu.

đź’™RADIANCE C+E akan membantu mengurangkan tanda penuaan kat muka, termasuk jeragat, kedutan, eyebag dan melicinkan struktur kulit jadi lebih sekata.

đź’™Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten, vitamin E dan ekstrak sel raspberi membantu menegang, mencerah, mengurangkan garisan halus dan kedutan.

đź’™Untuk kesan TERBAIK boleh guna selepas serum.

đź’™Hanya perlu guna 2-3 kali seminggu atau setiap hari pada waktu malam mengikut keperluan.


LANGKAH 5 - MALAM 

ADVANCE RENEWAL NIGHT CREAM  

youth shaklee night cream

đź’™Krim malam yang best. Sekarang ni dah jadi rutin gee akan sapu night cream sebelum tido. Bangun pagi kulit rasa segar dan lembut jer tauđź‘Ť.

đź’™Night cream ni akan menggalak proses pembaharuan sel kulit masa kita tidur malam.

đź’™Juga membantu merangsang penghasilan KOLAGEN dan elastin. Sebab tu bila rajin guna night cream ni kulit korang jadi lebih licin, cerah dan muda!



Langkah yang mudah saja kan? Hanya buat 5 langkah ini setiap hari dengan YOUTH pasti kulit korang akan lebih berseri, lebih muda, lebih licin dan lembut!

Secara ringkas langkah penggunaan YOUTH Shaklee;

WAKTU SIANG
  1. Luminous Gel Oil Cleanser
  2. Perfecting Skin Toner
  3. Youth Activating Serum
  4. Age Defense Moisturizer SPF 50

WAKTU MALAM
  1. Luminous Gel Oil Cleanser
  2. Perfecting Skin Toner
  3. Youth Activating Serum
  4. Radiance C+E
  5. Advance Renewal Night Cream

YOUTH Shaklee
  • YOUTH ini sesuai untuk wanita dan juga lelaki.
  • YOUTH ini sesuai untuk yang berumur awal 20 an hingga 70 an.
  • YOUTH adalah skincare terbaik kerana ia mengambil masa selama 8 tahun kajian untuk terhasilnya YOUTH skincare ni.  

YOUTH ni umpama revolusi baru atau breakthrough dalam dunia skincare kerana YOUTH pertama kali dan satunya skincare yang menggunakan SKIN AGE INDEX untuk menguji keberkesanan produk YOUTH ni. Kajian dia dibuat ke atas semua jenis kulit dari kalangan orang biasa bukannya model. Yang penting sesuai untuk semua jenis kulit dari kulit orang putih dan asia. 



YOUTH SHAKLEE akan dilancarkan bulan MAC 2018. Berminat untuk mendapatkan YOUTH kirang boleh whatsapp gee ke 013-5707812 atau klik gambar untuk pautan Whatsapp. 


 http://Www.wasap.my/60135707812