Jul 23, 2018

Testimoni Set Jerawat Shaklee


Testimoni set jerawat Shaklee.


Kisah benar untuk testimoni set jerawat dari Shaklee ni dah lama dah. Tapi baru sekarang Gee nak tulis dan up kat blog ni. Hihi

Sekarang Gee fikir ada baiknya kongsikan testimoni set jerawat dengan Shaklee ni kat orang ramai supaya dapat jadi inspirasi dan kembalikan semangat diri korang semua yang dihurung jerawat sekian lama tu.

Kisah benar set jerawat menggunakan produk Shaklee ni berlaku pada adik Gee sendiri ya.

Testimoni Set Kulit Jerawat dari Shaklee

Testimoni set jerawat shaklee


Sebelum
Jerawat kat muka dia memang banyak. Macam tiba-tiba naik banyak. Tak tau sebab apa. Jerawat naik tu merah-merah lagi. Jerawak juga tak berhenti baik. Dah ok naik balik. Pastu banyak la parut kat muka. Banyak jerawat banyak lah parut. Konsep dia macam tu gee tengok hihi.

Selepas 
Jerawat dah ok kat muka. Memang tak naik macam dulu dah. Jika ada baik jerawat pun satu dua jer pastu cepat kecut. Kesan merah dan parut juga makin hilang.

Macam mana Gee bantu? Apa suplemen yang Gee amik untuk baiki dan rawat jerawat kat muka adik?

Set Jerawat Yang Sesuai dari Shaklee

Suplemen shaklee yang adik ambil untuk jerawat

Jom kita lihat apa fungsi dan kebaikan untuk set jerawat produk Shaklee ini.

1- Alfalfa Complex
Alfalfa ni agen detox. Bantu cuci darah kotor / berasid. Bagi yang ada jerawat ni kena detox dulu badan tau. Selain tu Alfalfa juga bagus untuk keputihan (adik ada masalah ni jugak dulu, sekarang dah ok normal balik macam biasa).

2- Protein ESP
Ni antara yang adik tak skip langsung amik. Sekarang rasanya masuk tahun ke 3 (2018) minum ESP ni. Bagi yang ada jerawat memang bagus amik. ESP bantu kawal dan baiki jerawat serta bantu membaiki parut bekas jerawat kat kulit muka. ESP juga penting untuk perbaharui sel kulit yang rosak macam jerawat dan parut, kulit baru jadi lebih sihat, segar dan cantik lah kan!😃

Dalam masa yang sama jugak, ESP ni banyak bantu masalah gastrik adik. Alhamdulillah bila rajin minum ESP tiap hari, gastrik dah jarang sangat datang.

3- Vitamin C Plus
Ni vitamin wajib dan mula-mula adik amik dulu. Vitamin C sangat penting untuk kulit sebab dia bantu dalam penghasilan kolagen dalam badan kita. Selain tu, untuk yang ada jerawat ni memang wajib makan vitamin C ni. Dia tinggi antioksidan jadi sangat membantu memperbaiki dan memulihkan jerawat yang suka naik. Yang penting tona kulit jadi lebih sekata dan cerah. Best kan?

4- Garlic Complex
Gee mula rekomen garlic kat adik masa tu sebab ada jerawat belakang badan. Satu lagi masatu info baru gee dapat yang garlic aka bawang putih ni sangat bagus untuk kulit berjerawat yang selalu naik. Termasuk jerawat degil dan merah-merah.

Bawang putih ni ada sifat anti-biotik dan anti-bakteria. Untuk jerawat dia banyak membantu melawan & membunuh bakteria yang sebabkan jerawat. Jerawat juga cepat kecut dan tak pedih bila amal makan Garlic Shaklee ni tau. Jerawat belakang badan pun dah ok terus sekarang ni.

Memang suka sangat lah garlic ni! Korang ada jerawat wajib amik Garlic dan Vitamin C sama-sama tau. Kombo dua ni power sangat untuk kulit jerawat!

5- Enfuselle
Satu lagi adik Gee juga guna skincare dari Shaklee. Adik guna pencuci muka Enfuselle Purifying Cleansing Gel. Pencuci muka ni memang bagus sangat untuk kulit berjerawat. Tak pedih. Tak berbuih. Sangat membantu baik pulih jerawat kat muka.

Untuk muka jerawat kena pilih jenis gel tau pencuci muka dia. Tak boleh main guna jer. Jika tak nanti makin teruk muka nanti. Tu yang banyak jadi jerawat makin teruk.

(Tapi pencuci muka Enfuselle ni dah tiada lagi di pasaran ya. Sebab Shaklee dah keluarkan yang baru iaitu YOUTH SKINCARE. Yang ni lagi hebat tau. Muka berjerawat pun boleh amik. Kesan dia lagi cepat! Boleh lihat testimoni Youth untuk jerawat Kat sini)

6- Vitamin E
Ni yang adik baru amik. Masa mula muka kena jerawat Gee tak bagi lagi amik dulu vitamin E. Bagi jerawat dah ok semua baru amik. Vitamin E ni bagus untuk baiki kesan parut dan bekas jerawat kat kulit muka. Baiki struktur kulit. Dia juga boleh menjaga kelembapan kulit muka.

Vitamin E ni adik amik bersama dangan ESP untuk memudarkan kesan parut dan bekas jerawat kat muka. Bekas hitam & merah sebab jerawat kat muka juga boleh hilang.


Selain amik suplemen, Gee juga suruh adik jaga rutin harian dia. Antara rutin atau tips yang adik amalkan ialah:
  • Rajin minum air kosong. Lagi banyak lagi bagus.
  • Kurangkan minum yang manis. Yang manis ni boleh 'trigger' jerawat naik tau?
  • Kurangkan makan fast food.
  • Jaga kebersihan tempat tidur. Slalu bersihkan bantal dan cadar. 
  • Jangan suka hati pegang muka. Cuci tangan bersih baru boleh. 
  • Jangan ganggu jerawat yang tumbuh. Jika tak boleh tinggalkan kesan parut. 
  • Pastikan membuang tiap hari. Kena lawas membuang untuk singkir toksin dalam badan juga.


Moga bermanfaat buat korang semua. Yang paling penting sabar dan berterusan ya untuk merawat jerawat dan parut ni. Tak sabar tak dapatlah efek dia kan? Ni gee bagitau ikut pengalaman sendiri.


Ada masalah jerawat jugak?
Jerawat sering naik?
Parut degil susah nak hilang?

Jangan dibiarkan yer!
Boleh cuba guna set jerawat dari Shaklee ini.

Jom hubungi Gee sekarang juga! Gee akan cuba bantu korang. InshaAllah.

 www.wasap.my/6013-5707812/Jerawat



Lihat juga👇

Punca dan faktor jerawat selalu naik

Makanan yang sebabkan jerawat makin parah!

Cara mudah hilangkan dan kecutkan jerawat

Tips dan cara atasi jerawat

Punca jerawat dan testimoni set jerawat

10 Tips jerawat



Continue Reading

Jul 21, 2018

Testimoni Youth Shaklee: Parut makin pudar dan hilang!


Testimoni Youth Shaklee untuk kulit berparut dan bekas jerawat.

Ramai yang ada masalah kulit berparut dan bekas jerawat. Dah mencuba banyak jenis produk penjagaan muka juga tidak dapat menyelesaikan kulit parut dan bekas jerawat. Betul tak?

Kini tak perlu risau lagi. Gee nak kongsikan satu produk penjagaan kulit / skincare iaitu Youth dari Shaklee untuk anda.

Jom kita lihat dulu testimoni dari pengguna Youth untuk kulit berparut dan bekas jerawat.







Jelas nampak beza kan? Bila tengok gambar testimoni Youth atas ni masalah parut dan bekas jerawat dia makin pudar dan hilang. Kulit juga nampak lebih sihat dan muda. Kesan juga lebih cepat kan?

Skincare Youth ni beri kesan cepat dan betul berkesan sebab bahan dalam skincare Youth ni sendiri.

Yang special Youth ni bahan dia siap dipaten lagi. Nak cari skincare yang macam Youth nak tak nak kena beli set skincare Youth lah!😃


Jom kita lihat apa bahan utama Youth ni yang banyak membantu baiki kulit berparut dan bekas jerawat jadi licin dan cantik semula.

🍂Muscadine grape - menghalang kerosakan kolagen dan elastin untuk kulit.

🍂Lotus japonicus - menjana semula sel untuk hasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin.

🍂Apple stem cell extract - mempercepatkan pembaharuan sel kulit, jadinya kesan parut lebih cepat dibaiki.

🍂Schisandra chinensis fruit extract - menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksida. Kulit yang rosak seperti kesan parut dan bekas jerawat akan dibaiki semula.

🍂Vital repair+ complex - menggalak tumbesaran sel kulit yang rosak seperti parut jadi lebih sihat.


Best kan skincare Youth ni??

Sekarang kat Malaysia ni dah makin ramai yang bertukar guna Youth. Ada yang sebelum ni guna jenama skincare premium dari Jepun, Korea dan Eropah dah ramai bertukar kepada Youth pulak.

⭐Youth beri kesan lebih cepat!
⭐Youth lebih berpatutan harga dia!
⭐Youth lebih organik dan dipercayai!

Hanya yang dah rasa sendiri kehebatan YOUTH baru dapat alami sendiri kesan dia.




Nak cuba skincare Youth jugak macam gee?
Nak tau berapa harga Youth?
Jomm hubungi gee sekarang!

Klik gambar bawah ni untuk order Youth terus dengan Gee.

 www.wasap.my/6013-5707812




Continue Reading

Jul 19, 2018

Review Age Defense Moisturizer SPF 50 Youth Shaklee


Review Age Defense Moisturizer SPF 50 Youth Shaklee

Review Age Defense Moisturizer Spf 50 Youth Shaklee

Review Menggunakan Age Defense Moisturizer Spf 50Youth Shaklee
Satu lagi item dalam skincare Youth Shaklee yang Gee suka jugak, Age Defense Moisturizer dengan spf50. Moisturizer ni Gee guna tiap hari dah sekarang walapun duduk rumah. Sebabnya gee nak lindung muka dari cahaya uv dan pencemaran serta cegah pembentukan jeragat kat muka. Jeragat ni yang kena jaga betul-betul tau.

Age Defense Moisturizer SPF 50 Youth ni bukan sekadar buat kulit lembap tau tapi dia lebih daripada tu. Tambah-tambah ada spf50.


Fungsi Youth Age Defense Moisturizer SPF 50 
  • Moisturizer
Dia boleh membantu melembapkan kulit muka dan memperbaiki tona kulit muka kita yang tak sekata. Efek dia sangat lembut kat kulit muka dan cepat meresap.

  • Sunscreen
Ada nampak tulisan “BROAD SPECTRUM SPF50” ni? Ni yang buat moisturizer youth ni menarik. Dia berfungsi untuk melindungi kulit muka kita dari sinaran UVA & UVB.


💙 UVA : menyebabkan penuaan yang mendatangkan kedutan & tanda-tanda penuaan kat muka.
💙 UVB : membakar kulit (sunburn) & kulit jadi gelap.

Bagus kan broad spectrum ni? Sekarang ni susah jugak nak cari produk skincare & komestik yang ada “BROAD SPECTRUM” skali tapi dalam moisturizer YOUTH ni sudah ada shaklee buat. Tak perlu risau dah nak carik sana sini.

  • Primer 
Selain sebagai moisturizer dan sunscreen, satu lagi fungsi Age Defense Moisturizer SPF 50 Youth ni boleh guma sebagai primer sekali. Sangat best tau sebab boleh kulit kita nampak berbeza lepas pakai. Kulit kita nanti kan akan jadi glowing sangat sampaikan tak payah guna highlighter dah! Jadi berseri-seri muka tau. Hihi

Gee guna jugak Age Defense Moisturizer SPF50 Youth ni sebelum sapu makeup. Tujuan dia nak lindung kulit dari bahan kimia semua tu.

Bagi yang tak suka ada banyak step skincare routine macam gee sendiri lah kan, Age defense Moisturizer SPF50 Youth ni memang sangat lah sesuai😊


Tekstur / Bau:
Bewarna putih, berkrim dan bau dia macam bau herba-herba. Bila pakai kat muka, muka kita jadi glowing berseri jer tau. Hihi.


Bahan-bahan Utama:
  • Muscadine Grapes Extract ( bahan utama VIVIX 😍 ) - menghalang kerosakan kolagen dan elastin.
  • Alga hijau (laminara) - melega, regenerasi, memberi oksigen kepada sel kulit.
  • Alteromonas (alga hijau) - penting untuk memperbaiki dan meremajakan kulit, bertindak sebagai penghalang untuk melindung kulit.
  • Kacang pis - memelihara protease daripada degenerasi protein kulit seperti kolagen dan elastin, kulit jadi lebih tegang dan anjal.
  • Vital Repair+ - melindungi kulit dari rosak dan meggalakkan tumbesaran sel kulit yang sihat.
  • SPF 50 - sesuai untuk cuaca Malaysia yang panas bagi melidungi kulit dari sinar matahari.
  • Non-comedogenic, tak menyumbatkan liang pori.

Cara Menggunakan YOUTH Age Defense Moisturizer SPF50:
Lepas cuci muka, pakai toner, barulah pakai moisturizer ni kat muka. Calit dulu sikit kat dahi, 2 belah pipi, hidung dan dagu. Sapu moisturizer Youth ni ke seluruh muka. Elakkan sapu di sekitar mata. Guna pada waktu siang setiap hari samada keluar atau tidak ya. Sapu secara nipis saja jangan tebal ya.

Satu lagi, Age Defense Moisturizer SPF50 dari Youth Shaklee ini tak ada penutup (teknologi bebas penutut), kita hanya perlu pusing saja untuk keluarkan krim dia.


Info Produk:
Age Defense Moisuturizer SPF 50
Saiz: 50 ml
Harga Runcit: RM 206.25
Tahan lama: Ikut penggunaan Gee masuk 8 bulan still ada banyak lagi, maybe boleh tahan sampai 10 bulan atau lebih. 


Pros:
Gee sangat puas hati lepas guna moisturizer plus sunscreen YOUTH ni. Kulit memang glowing. Pastu bolehlah lindung wajah dari sinar UVA UVB yang boleh merosakkan kulit kita. Rasa lebih protected gitu. Macam tinted. hihi


Cons:
Soal harga, ya Gee tau mahal. Tapi Gee dapat beli HARGA LAGI MURAH! Sebabnya boleh join ahli untuk makan sendiri untuk harga murah. Beza harga dia dalam 15-25% tau. Seriuss banyak beza harga ahli dan bukan ahli ni.


Recommend?
MasyaAllah best sangat kan?! 🤩😍 Kalau nak cuba YOUTH Age Defense Moisturizer SPF50 ni, boleh sangat beli sebab sekarang dah boleh beli secara loose item. (Bagi yang tak nak beli set).

Testimoni Youth Age Defence Moisturizer SPF 50









Cara Order?
Nak order Youth skincare? Klik bawab ini terus untuk whatsapp Gee yer. Nak dapat harga lagi murah dan jimat? Ada cara dia. Kenalah whatsapp Gee dulu.


 www.wasap.my/6013-5707812




Continue Reading

Jul 18, 2018

Review Toner Muka Shaklee: Youth Perfecting Skin Toner


Review Toner Muka Shaklee: Youth Perfecting Skin Toner.

YOUTH Perfecting Skin Toner 

Toner Muka dari Shaklee

Review Gee menggunakan YOUTH Perfecting Skin Toner?
Perfecting skin toner Youth dari Shaklee ni antara yang gee suka sangat! ak skip langsung guna tau. Selain jadi pelembap kulit muka kita, Perfecting Skin Toner Youth ni juga boleh jadi double cleansing.

Walaupun dah cuci muka dengan Luminous Gel Oil Cleanser Youth, tapi lepas korang sapu dengan menggunakan pelembap Perfecting Skin Toner dari Youth Shaklee ni dengan kapas nanti tengok lah hasil dia, macam kat bawah ni.



Ada lagi daki daki hitam kat kapas tu kan? Tu dia buang semua sel kulit mati dan segala kotoran, pencemaran kat muka. Sel mati ni kecik sangat kita tak nampak so kena guna kapas + sapu toner youth ni untuk buang.

Cuba bayangkan jika muka tak cuci bersih, pastu semua kotoran & bahan kimia ni akan meresap ke dalam kulit kita. Tu yang sebabkan liang pori kat muka jadi tersumbat akibat kotoran. Tambah lagi minyak dari kulit yang nak keluar takde saluran. Tu yang sebabkab jerawat, jeragat semua tu.

Tu sebab Gee sekarang ni tak nak skip step guna toner. Memang siang malam Gee guna. Sekarang masuk botol kedua dah Gee guna. Botol pertama Perfecting Skin Toner Youth haritu Gee guna 5 bulan lebih. (Tahan tiap botol toner ni ikut penggunaan masing-masing).




Ok, Gee sambung balik😃

Apa yang syoknya lepas beberapa minggu guna pelembap Perfecting Skin Toner Youth  ni, pori pori muka akan makin mengecik! (Ni paling Gee puas hati sangat sebab sebelum ni payah sangat kot nak bagi pori-pori ni mengecil. Alhamdulillah ada skincare Youth dari Shaklee senang hati dah). Muka pun dah tak kusam lagi.


Kenapa Youth Perfecting Skin Toner ini best & terbaik?
  • Dalam Youth Perfecting Skin Toner ni ada Muscadine Grape Extract yang mana grape premium yang sama ada dalam Vivix  tu. Tu yang buat skin glowing makin cantik. Dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin. 
  • Kandungan Green algae - menghaluskan kulit, tinggi abtioksidan yang akan melindung kulit dari radikal bebas dan bagus untuk menghalang pembiakan bakteria jerawat. 
  • Youth Perfecting Skin Toner juga ada exfoliating effect. Yang ni dia sangat membantu membuang sel kulit mati yang ada terleka pada permukaan kulit muka kita yang banyak menyebabkan kulit jadi kusam gelap, tona kulit jadi tak sekata dan berjerawat. 
  • Toner Youth ini bebas alkohol! Efek dia sangat lembut pada kulit. Tak rasa pedih. Juga kulit tak rasa mengering lepas guna. Rasa segar dan lembut sangat lah. Terbaik!

Tekstur / bau
Bentuk cecair memang macam air jernih jer, bau herba, sangat cepat menyerap ke kulit.


Siapa yang boleh guna?
Bagi yang ada kulit kering, kulit berminyak, kulit berjerawat atau berjeragat memang sesuai jer guna Youth Perfecting Skin Toner dari Shaklee.

Jangan skip toner ya jika nak kecilkan liang roma / pori pori kat muka!


Bahan utama:
  • Vital Repair+ - melidnungi kulit rosak dari radikal bebas, galak pertumbuhan sel kulit 
  • Muscadine grape extract - menghalang kerosakan kolagen dan elastin, melindungi dan perbaiki sel DNA
  • Laminara (Alga hijau) - membersih sel kulit mati, menghidratkan kulit.
  • Ekstrak yis - mengurangkan tekanan oksidatif pada kulit dan memberi kesan melegakan.


Cara menggunakan YOUTH Perfecting Skin Toner:
Tuang sedikit toner pada kapas muka kemudian sapu pada seluruh wajah. Sapu secara lembut jangan kasar sangat ya. Satu lagi boleh tuang sikit pada tangan dan dap dap kat kawasan yang ada pori-pori terbuka. Guna toner ini tiap kali lepas mencuci muka.


Info produk:
Perfecting Skin Toner
Brand: YOUTH (Shaklee)
Saiz: 177 ml
Harga runcit: RM 200.00
Tahan lama: Ikut penggunaan Gee tahan dalam 5-6 bulan atau lebih. Bergantung pada penggunaan masing-masing ya. Tapi bekas dia memang besar gedabak. hihi


Pros
Sangat best toner YOUTH ni! Gee perasan liang pori makin rapat dah. Selamai ni payah nak buat liang pori ni mengecil. Kulit juga tak rasa kering. Muka rasa lebih bersih segar.


Cons
Harga mahal lah. Ya Gee pun ngaku harga mahal. Tapi jika berkesan dan berbaloi sanggup jer kan. hihi. Jap! Nak harga lagi murah tak? Jom join ahli macam Gee untuk dapat harga ahli yang lagi murah. Ada diskaun 15-25% tau. Memang jauuuh sangaaaaat beza harga dia.


Testimoni Pengguna Youth Perfecting Skin Toner dari Shaklee






Recommend:
Yang ada masalah pori-pori terbuka tu WAJIB pakai toner YOUTH ni! Serius sangat best! Memang amazing sangat lah. hihi


Macam mana nak dapatkan / order skincare Youth Shaklee?
Hubungi Gee ke 013-5707812 atau klik link bawah ni untuk order melalui pautan whatsapp.


 www.wasap.my/6013-5707812




Continue Reading

Jul 16, 2018

Review Pencuci muka Youth Shaklee, Luminous Gel Oil Cleanser


Review / testimoni menggunakan pencuci muka Luminous Gel Oil Cleanser Youth Shaklee.

Luminous Gel Oil Cleanser Youth

Pencuci muka Luminous gel oil cleanser Youth ni dah jadi pencuci muka 'feveret' gee😃. Setakat gee guna sekarang ni (mula guna bulan Feb 2018) memang puas hati sangat! Jap lagi gee kongsikan apa yang buat gee jatuh cinta dengan pencuci muka Youth ni.

Rutin mencuci muka ni antara rutin wajib buat tiap hari. Tujuan dia untuk membersihkan muka kita dari kotoran. Paling kurang 2-3 kali sehari cuci muka dengan pencuci muka ya.


Macam nilah rupa dia ya


Kenapa Gee pilih pencuci muka Luminous Gel Oil Cleanser Youth?

1- Membersih muka secara lembut
Tiada sabun dan pH seimbang. Jadi kulit muka rasa sangat bersih dan segar lepas guna pencuci muka Youth. Dia bantu buang segala kotoran, minyak kat muka. Kulit muka juga rasa lebih lembut.

2- Mampu membuang whitehead blackhead
Jika muka ada masalah whitehead blackhead ni kan, bila guna pencuci muka Youth dia boleh hilang makin lama guna. Gee perasan whitehead blackhead kat muka makin kurang. Area hidung dah licin! Seronok kan?

3- Boleh jadi makeup remover
Pencuci muka Youth juga ada fungsi macam makeup remover. Tapi untuk makeup light jer ya.

4- 100% Vegan / tumbuhan
Dibuat menggunakan tumbuhan dan bebas dari 1500 bahan kimia berbahaya yang boleh merengsakan kulit.

5- Bahan terbaik untuk kulit

Ada Muscadine Grape Extract - Bahan premium dalam Vivix. Fungsi dia untuk melindungi & membaiki sel sel DNA, juga menghalang kerosakan kolagen dan elastin. Bayangkan jika letak kat muka? Ya Allah best sangat kan?!

Ada ekstrak alga hijau
  • Menghalang pembiakan bakteria jerawat - bagus untuk merawat jerawat 
  • Tinggi antioksidan - melindung kulit dari radikal bebas
  • Membersih sel kulit mati 
  • Menghidratkan kulit 
Ada minyak Avocado - kaya dengan antioksidan, memberi kelembapan pada kulit semasa mencuci, kulit lebih halus dan lembut.

Ada ekstrak Yis - mengurangkan tekanan oksidatif pada kulit dan melegakan kulit.


6- Tak mengeringkan & memedihkan kulit
Lepas cuci muka guna pencuci muka Youth ni gee perasan muka tak kering dan pedih. Bila pegang muka lepas cuci tu rasa lembut jer😍.

7- Tekstur
Bentuk gel warna putih macam air. Bau ofkos bau organik herba tumbuhan. Tak ada sabun so tak berbuih.

8- Cara menggunakan YOUTH Luminous gel oil cleanser
Basahkan dulu tangan, muka jangan basahkan (ni biasa Gee buat) kemudian calit sedikit pada dan sapukan pada muka. Bila nak bilas tu guna dua jari saja (jari tengah dan jari hantu kerana jari ini tekanan lebih lembut). Sapu cleanser ini menghalang ke atas dengan gerakan membulat ke seluruh muka.

9- Jimat!
Satu tiub dia ada 125ml, Gee guna tahan lebih dari 7 bulan. Jimat kan! Tak perlu beli selalu. Hihi

10- Recommend?
Semua boleh pakai! Kenapa Gee kata macam tu? Jika ada kulit kering, berminyak, berjerawat, kusam ke semua boleh guna Luminous Gel Oil Cleanser Youth ni. Dari umur remaja hingga 50-60 an juga boleh tau. Sebab Youth ni dia dalam masa yang sama meremajakan kulit.


Jom kita tengok review mereka yang dah guna pencuci muka youth ni dulu.

Review / Testimoni Luminous Gel Oil Cleanser Youth











Macam mana review gee ni? Best? Tertarik?

Tak rugi beli Luminous Gel Oil Cleanser Youth ni. Berbaloi sangat tau. Masih lagi tercarik pencuci muka yang sesuai tu, jom guna Youth skincare! Seriusss puas hati!


Skincare Youth ni anda boleh pilih dan beli, ada 4 pilihan set boleh beli:

1 - Set Intensive & Repair
  • Luminous gel oil cleanser
  • Perfecting skin toner
  • Age defense moisturizer spf50
  • Youth activating serum
  • Advanced renewal night cream
  • Radiance C+E

2- Set Renew & Maintain
  • Luminous gel oil cleanser
  • Perfecting skin toner
  • Age defense moisturizer spf50
  • Youth activating serum
  • Advanced renewal night cream

3- Set Starter
  • Luminous gel oil cleanser
  • Perfecting skin toner
  • Age defense moisturizer spf50
  • Advanced renewal night cream

4- Loose item (boleh beli satu-satu)
  • Luminous gel oil cleanser
  • Perfecting skin toner
  • Age defense moisturizer spf50
  • Youth activating serum
  • Advanced renewal night cream
  • Radiance C+E


Berapa harga skincare Youth? Nak dapatkan harga lebih murah dan jimat? Klik bawah ni.


 http://Www.wasap.my/60135707812





Continue Reading

Jul 15, 2018

Testimoni Youth Shaklee untuk Kulit Jerawat


Testimoni skincare Youth Shaklee untuk kulit berjerawat.

Bagi yang ada kulit berjerawat ni agak sukar nak carik skincare yang betul sesuai kan? Salah pilih nanti boleh buat jerawat makin banyak naik pulak.

Dalam entri ni gee kongsikan beberapa testimoni Youth Shaklee untuk masalah kulit jerawat.








Gee sendiri juga ada naik jerawat kat muka. Setakat ni guna skincare Youth jerawat jadi cepat elok dan jarang sangat naik.

Memang skincare Youth ni sangat hebat untuk masalah kulit jerawat👍.

Bagaimana skincare Youth Shaklee boleh membantu masalah kulit berjerawat?

  • Bebas dari 1500 bahan kimia bahaya untuk kulit. Sebab tu untuk muka jerawat efek dia sangat best! Jerawat terkawal dan makin elok.
  • Mucadine Grape extract. Antara bahan penting yang ada dalam Vivix dan dia ada juga dalam skincare Youth ni. Anggur ni sangat sangat tinggi antioksidan. Sangat bagus sangat untuk muka jerawat. Juga mempunyai ciri anti-radang yang mana dia boleh membantu mengawal keradangan akibat jerawat. Kesannya, jerawat makin baik dan terkawal. 
  • Perfecting skin toner. Toner Youth ni macam 'double cleansing'. Dia akan bantu muka kita lebih bersih lagi lepas cuci dengan pencuci muka Youth. Toner Youth ni akan bersihkan skali liang roma / liang pori muka kita dari kotoran. Bila liang-liang ni bersih tak tersumbat maka jerawat akan lebih terkawal dan tak naik dah. Best kan? Tu yang banyak bantu jerawat cepat elok.
  • Bahan-bahan lain dalam Youth juga banyak membantu masalah jerawat:
🍀Green Algae - sifat antimicrobial yang akan membunuh 'candida' penyebab jerawat naik

🍀Jojoba - membaiki jerawat

🍀Shea Butter - mempunyai sifat anti-bakteria & antiradang yang bagus untuk jerawat

🍀Raspberry - tinggi antioksidan. Ia boleh membantu mengawal hormon jerawat, mengurangkan keradangan pada kulit dan membekalkan vitamin C.

🍀Youth complex - salah satu bahan dalam Youth ni boleh mengaktifkan kolagen dalam sel kulit kita! Tu efek dia power untuk kulit kan?


Youth shaklee
Full Set Youth dari Shaklee

Secara ringkas gee boleh bagitau yang skincare Youth ni sangat lah sesuai untuk yang ada jerawat! Memang gee rekomen sangat!

Yang penting skincare Youth ni bebas dari 1500 bahan kimia berbahaya yang tak elok untuk kulit kita dalam masa panjang.

SELAMAT dan ORGANIK! Sebab dia 100% vegan / tumbuhan.



Testimoni lain Youth, Di sini

Testimoni Youth untuk lelaki, Di sini

Testimoni Youth untuk jeragat, Di sini

Rutin penggunaan Youth, Di sini

Dah baca Youth skincare bebas bahan kimia, Di sini




Nak order Youth? Jommmm hubungi gee segera ke 013-5707812. Mari kita beralih kepada skincare yang lebih selamat dan berkesan!



Continue Reading

Jul 14, 2018

Testimoni Youth Shaklee untuk Jeragat


Testimoni skincare YOUTH Shaklee untuk kulit berjeragat.

Kulit jeragat ni memang antara masalah utama bagi wanita. Dan ia juga sukar untuk dirawat kan? Ada yang cuba macam-macam pun tak jadi juga. Sebelum rawat jeragat ni kena tau dulu pasal jeragat tu apa. Boleh baca Di sini

Kat bawah ni gee share testimoni yang guna YOUTH Shaklee untuk membantu merawat masalah jeragat.

TESTIMONI YOUTH SHAKLEE UNTUK MASALAH JERAGAT





Yang penting skincare Youth ni semua boleh guna. Maksud gee yang dah berumur pun boleh guna.

Lepasni bolehlah bagi mak guna skincare Youth ni😃 Sama sama guna. Sama sama dapat kulit sihat dan cantik!😍

Skincare Youth ni dia sangat lembut kat kulit kita tau. Pastu dia buat kulit kita makin muda. Dia lindung kolagen dari rosak pada kulit kita.

Yang penting skali skincare Youth ni bebas dari 1500 bahan kimia pada kulit. Rasa lebih selamat kan?


Dah lihat testimoni Youth Malaysia? Di sini

Step guna skincare Youth. Di sini

Dah baca info Youth? Di sini

Testimoni Youth untuk orang lelaki? Di sini



Macam mana nak order? Berapa harga?
Anda boleh hubungi gee terus ke 013-5707812 atau klik pautan Whatsapp di blog ini ok.



Continue Reading

Jul 13, 2018

Testimoni Youth Shaklee untuk Lelaki


Testimoni skincare Youth Shaklee untuk orang lelaki.

Lelaki sekarang dah makin ramai yang mula menjaga kecantikan kulit. Boleh lah kongsi suami isteri beli dan guna skincare Youth ni bersama😃. Jimat berbaloi. Dua dua kulit sihat cantik berseri. Hihi

Kalini gee bawakan testimoni orang lelaki yang guna skincare Youth Shaklee. Jom lihat bawah ni.







Nampak beza kan semua testimoni atas tu?

Skincare Youth ni memang banyak membantu masalah kulit seperti jerawat, berparut, kulit kusam, tona kulit tak sekata dan sebagainya.

Rutin penggunaan skincare Youth ni juga mudah dan senang. Ada kat bawah ni gee kongsi👇.


Apa keistimewaan skincare Youth?

💚100% VEGAN - diekstrak daripada tumbuhan
💚Diuji oleh dermatologist - pakar kulit
💚Diuji oleh Oftalmologist - pakar mata
💚Non-Comedogenic - tak sumbatkan liang pori-pori
💚Hipoalergenik - selamat dan baik untuk kulit jenis alergik
💚Sesuai untuk semua jenis kulit
💚Bebas dari 1500 bahan jimia yang berbahaya yang banyak digunakan produk lain
💚Tidak diuji ke atas haiwan
💚Mengambil masa selama 8 tahun untuk menhasilkan YOUTH!  Bukan berbulan ya
💚Ada 8 patent & patent pendings
💚Juga lengkap dengan KEPUTUSAN KLINIKAL 100% BERKESAN👍


Info lagi details YOUTH - Di sini

YOUTH ini ada 6 item semuanya.
Dah baca 5 Step YOUTH? Di sini

Nak tengok testimoni YOUTH Malaysia? Di sini

Nak tau harga retails Youth? Di sini
Gee rekomen join ahli lagi murah & jimat!



Berminat untuk dapatkan Youth Shaklee boleh hubungi Gee terus ke 013-5707812 atau klik pautan Whatsapp di blog ini.



Continue Reading