Aug 10, 2018

5 Sebab Kenapa Perlu Pilih Skincare Youth Shaklee


Di pasaran sekarang ni ada bermacam jenis skincare. Ada yang untuk kulit sensitif, jerawat, berminyak atau kulit normal. Tapi ada tak skincare yang sesuai untuk semua masalah kulit macam Gee sebut atas tu?

Jawapan dia ada.

Full set Youth Shaklee

Skincare Youth merupakan produk penjagaan kulit wajah terbaru dari Shaklee. Dilancarkan pada bulan Februari 2018 lepas.

Kalini Gee ingin berkongsi kenapa anda perlu bertukar untuk memilih dan menggunakan skincare Youth Shaklee.

5 Sebab Kenapa Perlu Pilih Skincare Youth Shaklee 

1- Kelebihan dan keistimewaan Youth berbanding skincare lain yang ada di pasaran.
  • 100% VEGAN - maksudnya Youth ni diekstrak daripada tumbuhan sepenuhnya dan tidak menguji atau menggunakan sumber daripada haiwan (cruelty free). 
  • Diuji oleh dermatologist - pakar kulit.
  • Diuji oleh Oftalmologist - pakar mata. 
  • Non-Comedogenic - tak menyumbatkan liang pori-pori. 
  • Hipoalergenik - selamat dan baik untuk kulit jenis alergik / alahan.
  • Mengambil masa selama 8 tahun untuk menghasilkan YOUTH!  Bukan berbulan ya!
  • Selamat untuk ibu yang tengah hamil atau mengandung.
  • Boleh diguna seawal umur awal 20 tahun. 

2- Skincare Youth terbukti berkesan melalui kajian klinikal.

Untuk pastikan Youth ni betul-betul ada bukti ia berkesan, Shaklee menggunakan Skin Age Index.

Skin Age Index ni bukan Shaklee buat tapi ia direka oleh pakar-pakar kulit antarabangsa. Ia akan mengukur tanda penuaan kulit individu berdasarkan data klinikal yang berasaskan fakta.

Antara tanda penuaan yang diukur termasuklah:
  • Tekstur kulit 
  • Tona kulit
  • Seri kulit
  • Keanjalan 
  • Kekenduran
  • Kedutan kulit 
  • Saiz pori 
  • Hiperpigmentasi 

Dan hasil keputusan kajian klinikal ini:
  • 2/3 daripada wanita yang terlibat dalam kajian ini telah mengubah usia kulit mereka sedekad lebih muda! 
  • 100% wanita dibuktikan secara klinikal memiliki kulit kelihatan lebih muda. 

3- Skincare Youth bebas dari 1500 bahan kimia merbahaya yang ada dalam kebanyakan produk lain.

Bahan yang tidak diguna dalam formula Youth

Produk penjagaan wajah Youth hanya menggunakan bahan semulajadi (tumbuhan). Jadi ia sangat selamat untuk kulit kita!


4- Kesan Youth seawal 7 hari hingga 4 minggu.

Bila Gee tengok testimoni Youth Malaysia ni kan, kebanyakan kesan dia laju. Ada yang seawal dalam 7 hari lagi tu! Hebat kan?!

Antara kesan yang kebanyakan pengguna skincare Youth dapat:
  • parut makin pudar
  • tekstur kulit makin elok
  • jeragat makin pudar
  • pori-pori makin mengecil
  • kulit lebih berseri
  • kulit makin cerah 

Jom kita lihat testimoni pengguan Youth skincare:










5- Skicare Youth ada 8 patent dan patent pendings.

Sebabkan kesan Youth ni sangat best dan laju walaupun semua bahan organik dan tumbuhan, ramai brand nak tau apa rahsia, apa formula Youth ni. Hihi

Pandai Shaklee buat siap ada patent. So syarikat lain tak boleh lah tiru formula Youth ni. Nak guna Youth kenalah dapatkan dari pengedar Shaklee macam Gee!😃

LIMITED EDITION GITU KAN?!




Nak lagi info details Youth ni boleh baca kat sini, Info, testimoni dan review Youth shaklee

Berapa harga Youth? Macam mana nak order Youth? Boleh hubungi / whatsapp Gee terus ke 013-5707812 ya. Link whatsapp kat sini www.wasap.my/60135707812