23 September 2019

Kelebihan Serum Youth Shaklee


Kalini Gee nak review dan kongsikan kelebihan serum Youth dari Shaklee. Apa yang menarik pasal SERUM YOUTH ini semua.

Youth Activating Serum

Gee juga pertama kali guna serum. Kiranya serum dari Youth ni yang first Gee gunalah. Ok jom kita tengok apa dia kelebihan yang ada pada serum dari Shaklee ini.


Apa itu serum?
Dalam rangkaian skincare, serum adalah item yang paling terbaik sekali dan ia juga mengandungi bahan aktif yang paling tinggi. Ia merupakan cecair ringan dan cepat menyerap. Ia berfungsi sebagai sistem penghantaran yang direka untuk menembusi jauh ke dalam kulit bagi memberikan nutrien yang bermanfaat kepada kulit.

Sebab itulah serum terkenal sebagai booster atau stimulasi regenerasi kulit untuk mempersiapkan kulit untuk tahap rawatan yang berikutnya. 


Kenapa kita perlu guna serum?
Serum sangat penting untuk memperbaiki tekstur kulit, memberikan kelembapan dan perlindungan pada kulit. Serum lebih cepat meresap dan mampu bertindak lebih jauh ke dalam kulit berbanding item skincare yang lain.


Info Produk
Youth Activating Serum
Brand: YOUTH (Shaklee)
Saiz: 30 ml
Tahan lama: Ikut penggunaan Gee tahan dalam 4-5 bulan (ikut penggunaan masing2)


Mengandungi 10 kali ganda kepekatan YOUTH Complex yang dalam proses paten, Youth Activating Serum semestinya produk yang diperlukan dalam koleksi YOUTH™.


Fungsi Serum Youth 
  • Menyokong pengeluaran kolagen dan memperbaharui di peringkat sel.
  • Mempercepat pembaharuan sel kulit kepada tahap yang lebih muda.
  • Membantu kulit supaya berkelakuan lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.
  • Memperbaiki kulit yang rosak dan bermasalah.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.

Tekstur dan bau
Ia berwarna krim, tekstur yang ringan bagi Gee dan bau dia macam bau herba tapi bukan wangi tau. Herba semulajadi. Bila sapu serum youth ini kat kulit muka dia cepat sangat meresap pada kulit. Juga tak membuatkan kulit berminyak.


Bahan-bahan Utama dalam serum Youth:
  • Vital Repair+ Complex - nutrien anti oksida dan vitamin penting melindungi kulit dan meggalakkan tumbesaran sel sihat.
  • Muscadine grape - mengandungi polifenol untuk melindungi dan membaiki DNA sambil menghalang kolagen & elastin dari rosak.
  • Lotus Japonicus - menjana semula sel kulit untuk menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. 
  • Schisandra Chinensis - menyokong struktur kulit muda dan menyuburkan kulit.
  • Vitamin A Berkapsul - mengurangkan kulit daripada kerosakan UV, mengurangkan kedutan, melambatkan penuaan, menyekatakan tona kulit, menggalak pengeluaran & pertumbuhan sel yang sihat.
  • Semua produk YOUTH adalah non-comedogenic iaitu tak menyumbatkan pori.
  • Hypoallergenic, tidak menyebabkan alahan pada kulit.

Baca juga: 13 Kelebihan Youth


Cara menggunakan Serum Youth Activating 
Tiada penutup hanya putarkan dan pamkan 1 kali penggunaan sahaja di jari dan kemudian sapu ke seluruh wajah. Urut dari bawah ke atas menggunakan jari secara lembut. Gunakan serum selepas menyapu toner muka, Youth Perfecting Skin Toner.

Pam sekali untuk sekali guna. Senang!

Cara menyimpan serum Youth 
Simpan di tempat yang sejuk, kering dan jauh dari sinaran matahari untuk mengekalkan kualiti, kesegaran dan keberkesanan serum selama yang mungkin.


Pro 
Sangat best. Sangat berkesan! Tak membuatkan kulit kita kering, cepat meresap ke kulit, dan tak berminyak.


Cons
Harga mahal ya. Tapi nak harga lagi murah dan jimat tak? Boleh join ahli untuk makan sendiri macam Gee, dapat diskaun 15-25% lebih murah! Serius tau jauh sangat beza harga runcit dan harga ahli ni, Berbaloi beli!


  • Nak tengok Testimoni pengguna YOUTH boleh lihat sini.



Recommend?
YA! Gee rekomen korang semua untuk cuba YOUTH Activating Serum dari Shaklee ini. Sangat best guna dia!

NUYOU best serum tu!! Like sangat :)



Bagaimana nak dapatkan?
Hubungi Gee terus ke 013-5707812 atau klik Di sini untuk whatsapp Gee.





0 comments:

Post a Comment