13 October 2019

Lawatan Ke SK Datuk Awang Udin Mukah Yang Cantik


Ni cerita beberapa bulan lepas. Baru nak share kat blog hihi.

Masa ni kami buat lawatan ke satu sekolah di bahagian Mukah, SK Datuk Awang Udin. Sekolah ni first time Gee pergi. Ya Allah, cantik betul sekolah ni, Yang menarik sekolah ni dia guna semua bahan kitar semula dan hias semula kat semua kawasan sekolah.

Jom cuci mata tengok gambar bawah ni. Gambar sendiri yang banyak buat kenangan haha.



Buat dari tayar katanya

Guna botol dan tayar. Yang belakag warna biru, oren tu mesin basuh jadi tong sampah. Kreatif betul.

Ni kami bergambar ramai-ramai dgn semua guru

Kreatifnya kan guna botol



Ni dalam perpustakaan

Ni kat taman


Perasan tak dorang guna kasut dan handbag tanam bunga haha

Zirafah tu pun dari bahan terbuang 





Jalan pun cat hehe



Tandas pun hias cantik. Masuk dalam haritu bersih kot.




Cantik kan sekolah dia. Memang bagi Gee yang tercantik setakat ni. Sebab sekolah lama Gee dulu biasa jer. Ni dorang semua memang rajin dan kreatif betul.

Nak buang botol air mineral dorang bagi minum masa tu pun ada tempat khas buang. sebab dorang akan guna semula botol tu untuk hias.

So far sangat seronok lah. Pengalaman manis buat Gee sebab masa ni Gee kebetulan jadi guru ganti cikgu bersalin. So memang jadi kenangan sampai bila-bila.





7 comments:

  1. Sangat ceria dan menarik landskap persekitaran sekolah. bagus :)

    ReplyDelete
  2. bagus sungguh ada yang kreatif dalam usaha kitar semula bahan buangan

    ReplyDelete
  3. i am ERIC BRUNT by name. Greetings to every one that is reading this testimony. I have been rejected by my wife after three(3) years of marriage just because another Man had a spell on her and she left me and the kid to suffer. one day when i was reading through the web, i saw a post on how this spell caster on this address AKHERETEMPLE@gmail.com have help a woman to get back her husband and i gave him a reply to his address and he told me that a man had a spell on my wife and he told me that he will help me and after 3 days that i will have my wife back. i believed him and today i am glad to let you all know that this spell caster have the power to bring lovers back. because i am now happy with my wife. Thanks for helping me Dr Akhere contact him on email: AKHERETEMPLE@gmail.com
    or
    call/whatsapp:+2349057261346










    i am ERIC BRUNT by name. Greetings to every one that is reading this testimony. I have been rejected by my wife after three(3) years of marriage just because another Man had a spell on her and she left me and the kid to suffer. one day when i was reading through the web, i saw a post on how this spell caster on this address AKHERETEMPLE@gmail.com have help a woman to get back her husband and i gave him a reply to his address and he told me that a man had a spell on my wife and he told me that he will help me and after 3 days that i will have my wife back. i believed him and today i am glad to let you all know that this spell caster have the power to bring lovers back. because i am now happy with my wife. Thanks for helping me Dr Akhere contact him on email: AKHERETEMPLE@gmail.com
    or
    call/whatsapp:+2349057261346

    ReplyDelete