13 November 2019

Kata Motivasi Bantu Saya Tak Mudah Putus Asa


Sejak dalam 2-3 bulan akhir ni kan Gee suka baca kata-kata motivasi. Dia semacam pembakar dan penaik semangat untuk lebih kuat. Tipulah jika tak pernah rasa down cuma kita kena pandai uruskan lah.

Dulu Gee selalu baca dan dengar yang bagus untuk selalu baca motivasi ni, tapi sekarang ni baru Gee faham kenapa. Memang boleh bantu kita jadi semangat semula, tak jadi nak berhenti nak mengalah.

Kebanyakan kata motivasi ni Gee baca dari google. Boleh tengok contoh Gee buat kata semangat dan motivasi ni untuk posting Gee di INSTAGRAM. Boleh follow IG saya di @zianaeunos.co dan follow juga #zianaeunos jika nak tengok koleksi kata motivasi Gee buat.










Selain tu, Gee juga ada buat kata motivasi ni di background laptop sebab tiap hari kerja ngadap laptop kan. Ni contoh Gee buat.











Kata-kata motivasi ni Gee buat guna aplikasi canva. Mudah sangat buat, dah ada template semua dah. Pilih jer nak yang mana.

Moga bermanfaat buat semua.



12 comments:

  1. Samalah. Kadang-kadang baca quotes ni dapat naikkan semangat dan motivasi kita kan? Btw, cantik la wallpaper yg dah didesign tu! pandai design hehe. singgah sini ya. salam kenal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kan naik balik semangat kita.. wallpaper tu guna template canva & gambar pilih mana yg cantik hehe. salam kenal juga dari gee :)

      Delete
  2. WAHHHH kreatifnyaa awak. saya pun selalu layan quotes gini jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq awak hehe.. layan quotes ni kasi naik mood & semangat :)

      Delete
  3. Terbaik.! Nak motivasi lagi dengar sirah Baginda Nabi Muhammad SAW akan menambah kecintai kepada Baginda.. :)

    ReplyDelete
  4. Singgah (^^,) Selamat Tengahari.
    Samalah kita sis. Lately ni kerap rasa morale down...jd mmg byk kena baca kata² motivasi utk naikkan semangat. Tq for sharing.
    Love, SNM

    ReplyDelete
    Replies
    1. wc.. bila selalu baca yg positif kita pn akn jadi semangat balik

      Delete
  5. saya pun selalu guna canva untuk buat wish card . Boleh cut cost daripada nak beli wish card mahal-mahal dekat luar .

    Kata-kata semangat tu betul-betul boleh menaikkan semangat kita bila kita rasa down .

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan canva ni.. jimat kos juga.. ada macam2 design dia

      Delete
  6. terima kasih atas perkongsian sis, kata-kata semangat ni boleh menaikkan semangat kalau-kalau rasa down.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2, perlu ayat positif selalu bg naikkan mood

      Delete