10 July 2020

Kebaikan Vitamin E untuk Kulit Cantik dan Sihat


Bercakap pasal kulit cantik ni semua orang suka. Satu lagi tips kalau nak kulit sihat dan cantik ialah mengamalkan vitamin E dalam diet harian. Ya Vitamin E juga penting untuk kulit cantik selain Vitamin C.




Vitamin E terkenal sebagai vitamin AWET MUDA, ia membantu melambatkan proses penuaan kulit dari dalam. Sebab itu banyak losyen dan krim di pasaran mengandungi vitamin E. Vitamin E membantu meremajakan kulit dengan mengurangkan kesan garisan halus dan kedutan.




Vitamin E sangat fames bagi yang ada masalah parut, seperti parut bekas jerawat, parut lepas pembedahan dan stretch marks, pengambilan vitamin E sangat digalakkan kerana ia mampu memulihkan struktur kulit, tona kulit menjadi lebih sekata termasuk di bahagian dada dan otot peha.

Terkenal sebagai vitamin antioksidan, vitamin E sangat penting untuk melindungi sel-sel kulit dari sinaran UV matahari, pencemaran dan elemen lain yang boleh merosakkan sel-sel kulit.


Ringkasnya kebaikan Vitamin E untuk kulit:
  • Memudarkan parut
  • Mencegah kedutan, bintik penuaan dan tanda-tanda penuaan
  • Memperbaiki kesan sunburn
  • Membaiki hyperpigmentasi kulit - kesan warna tidak sekata pada kulit dan patch gelap di mana-mana bahagian pada badan akibat sering terdedah kepada cahaya matahari.
  • Melembutkan Tangan Kasar dan Kering
  • Mengekalkan keseimbangan minyak dalam liang kulit.
  • Mengekalkan keanjalan kulit
  • Menghapuskan kesan stretch merks pada kulit
  • Memperbaiki Dermatitis - kesan keradangan pada kulit seperti keradangan, bengkak, gatal-gatal, rasa seperti terbakar dan kemerahan.
  • Memperbaiki kesan terbakar pada kulit kerana ia mempunyai keupayaan untuk menyembuhkan luka
  • Memperbaiki masalah kulit seperti Eczema dan Psoriasis
  • Merawat bibir pecah dan kering


Bukan untuk kulit dan kecantikan sahaja, vitamin E juga penting untuk kesihatan. Beberapa kajian menunjukkan pengambilan harian vitamin E dalam dos yang lebih tinggi juga membantu merawat atau menghalang :
  • kiraan sperma yang rendah
  • sakit senggugut
  • katarak
  • kaki kebas atau kejang
  • penyakit Alzheimer's
  • penyakit Parkinson's
  • asma
  • rheumatoid arthritis
  • penyakit jantung
  • kanser prostat & payudara



Untuk lebih mudah, disarankan mengambil vitamin E dalam suplemen. Lebih mudah.


Persoalannya banyak jenis vitamin E di pasaran? Bagaimana nak memilih yang berkualiti & tidak memberi kesan sampingan ?



Kenapa Pilih Suplemen Vitamin E Shaklee ?


Vitamin E dari sumber semulajadi. Boleh dilihat pada label d alfa tocopherol pada botol. Vitamin E semulajadi lebih mudah diserap tubuh badan. Juga lengkap dengan 10g selenium untuk kesan yang optimum dan melengkapkan fungsi vitamin E.

Malah vitamin E Shaklee juga kaya dengan grape seed extract daripada unsur tumbuhan semulajadi. Ia bertindak sebagai agen antioksidan yang kuat untuk menguatkan & melindungi tisu-tisu badan.
  • Paling best 1 kapsul vitamin E Shaklee sama dengan 1 kg biji gandum + 500 ml minyak safflower + 8 kg bayam + 500 g badan
  • Untuk pengetahuan anda, 1 kapsul vitamin E shaklee bersamaan 400 IU (dos yang cukup untuk diambil setiap hari)


Satu lagi yang uniknya vitamin E shakkee ni juga boleh dibuat masker. Pengalaman cik G sendiri, kerap pakai masker vitamin E kulit rasa lebih lembut, parut cepat berkurang, blackheads berkurang dan parut bekas jerawat yang masih baru juga cepat hilang, tak ada kesan hitam yang tinggal.


Lepas ni wajib ambil vitamin E kalau nak AWET MUDA dan cantik !!


Testimoni Vitamin E Shaklee untuk kulit cantik


















Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya. 








3 comments:

  1. Vitamin E memang elok untuk kulit. Dulu pernah try produk sunblock yang ada vitamin E,time tu keje site. i rasa perubahan muka ms tu, muka jadi elok je. takde banyak masalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya vit e best utk kulit.. utk elak sunbun juga

      Delete
  2. mmg elok makan Vite.. kita perlu ni in our daily regime..
    untuk kulit yang sihat..

    ReplyDelete