26 June 2021

Cara Edit Ayat di Footer Blog

 

Mungkin ada yang teringin nak letak ayat di footer blog bagi lebih menarik. Footer blog ni terletak bawah sekali kat kaki blog kita. Yang menariknya kita boleh guna ayat kita sendiri nak. Ok Gee kongsikan cara dia satu persatu.

Cara Edit Ayat di Footer Blog

Hasilnya nanti akan dapat macam ni. 



1. Pergi ke setting blog, pilih layout.  Kemudian skrol ke bawah pilih yang footerwidgetsarea dan add a Gadget. 


2. Kat Gadget ni skrol dan cari Text macam bawah ni. 



Nanti akan jadi macam bawah ni. Ada "Configure text". Di sinilah boleh tulis apa ayat kita nak. 




Contoh Gee tulis Title dan Content. Yang bulat merah tu boleh edit nak tulisan bold ke tak dan macam-macam ikut citarasa sendiri. 


Terakhir sekali jangan lupa klik Save. Kemudian korang boleh view blog. Jadi tak?? Boleh tinggalkan komen jika jadi nanti Gee datang singgah blog korang. Terima kasih. 

Selamat mencuba :) 




8 comments: