Showing posts with label Set Skin Care. Show all posts
Showing posts with label Set Skin Care. Show all posts

Feb 7, 2018

Testimoni Terbaru Youth Shaklee | Set Skincare Shaklee



Testimoni Terbaru Youth Shaklee | Set Skincare Shaklee

Ada yang masih tercari-cari lagi skincare terbaik dan sesuai untuk kulit? Skincare untuk kulit berminyak? Skincare untuk kulit kering? Skincare untuk kulit kusam? Skincare untuk jeragat? Skincare untuk jerawat?

Kini korang tak perlu risau dah. Gee ada skincare best untuk korang semua! Yang pasti bila korang dah guna nanti pasti puas hati! Terbaik lah👍

Ok sebelum tu kita tengok testimoni dulu ok. Ni testimoni dari orang kita Malaysia sendiri yang baru guna dalam 1 bulan. Untuk testimoni dari pengguna YOUTH kat US sana yang dah guna tahun lepas boleh lihat sini >>YOUTH Skincare Shaklee

Testimoni Youth Shaklee dari Malaysia









Skincare YOUTH Shaklee

Bagaimana dia membantu? Apa kelebihan skincare YOUTH ini?

  • YOUTH - Look Younger Longer

YOUTH dibangunkan dan dihasilkan oleh pakar kulit antarabangsa dan bertaraf dunia. Ia mengambil masa 8 tahun untuk terhasilnya YOUTH ni. 8 Tahun ya!!!


Dan bagi memastikan YOUTH ni betul-betul terbukti berkesan, Shaklee menjalankan ujian klinikal dengan menggunakan Indeks Usia Kulit. Indeks ini tujuan dia untuk mengukur tanda penuaan kulit dengan data klinikal yang berasaskan fakta.

Hasil Keputusan Klinikal YOUTH



Yang paling menarik, YOUTH adalah;
  • 100% vegan, berasaskan tumbuhan
  • Diuji oleh ahli oftalmologi ()
  • Diuji oleh ahli dermatologi
  • Non-Comedogenic (tak menyumbatkan liang pori kita)
  • Hipoalergenik
  • Tiada paraben
  • Bebas dari lebih 1500 bahan kimia berbahaya
  • 8 Patent & Patent pending (diproses)
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Sesuai untuk semua peringkat umur (dari 20an - 70an)



Bahan-bahan yang ada digunakan di dalam YOUTH

1. Muscadine Grape


Polifenol Muscadine Grape dalam proses patent lagi. Anggur ni berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki DNA sel kita & dalam masa dia akan menghalang berlakunya kerosakan kolagen dan elastin.

Tahu tak, Muscadine Grape ni bahan premium dalam Vivix!

2. Lotus Japonicus


Membantu mengaktifkan protein youth yang penting untuk menjada semula sel-sel untuk menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin.

Lotus Japonicus digabungkan dengan YOUTH Complex, dan Schisandra Chinensis Fruit Extract untuk membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit secara berstruktur.


3. Apple Stem Cell Ectract


Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract membantu mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk memastikan kulit kita kelihatan lebih muda. ia juga dapat mengekalkan dan memperbaiki tisu kulit agar kulit kita lebih berseri dan rasa lebih lembut.

4. Schisandra Chinensis Fruit Extract


Schisandra Chinensis Fruit Extract adalah sejenis tumbuhan herba yang banyak digunakan di China, Korea dan Jepun. Ia membantu melegakan dan menenangkan keradangan serta kegatalan pada kulit. Yang penting ia sesuai untuk semua jenis kulit.

Schisandra Chinensis Fruit Extract juga membantu menyokong struktur kulit agar lebih muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.  

5. Vital Repair+ Complex


Vitsl Repar+ Complex ini pulak ada pelbagai paten yang mmeberikan nutrien antioksida dan vitamin penting untuk mengahalang radikal bebas yang boleh merosakkan kulit dan dalam masa yang sama juga membantu mengalakkan kesihatan sel di dalam.

Apa yang ada dalam set skincare YOUTH ini?


1. Luminous Gel Oil Cleanser – Pencuci muka

3 dalam1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, menghaluskan kulit wajah, menyuci dan menyediakan kulit untuk lengkah seterusnya.

Bahan: Mengandungi Vital Repair+, Muscadine Grape Extract dan Ekstrak Alga Hijau yang menghaluskan.

2. Perfecting Skin Toner 

Membebaskan kulit dari sel-sel kusam dan ejen pencemar alam sekitar agar lebih cerah. Juga membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi.

Bahan: Mengandungi Vital Repair+, Muscadine Grape Extract dan Ekstrak Alga Hijau yang meremajakan.

3. YOUTH Activating Serum

Mengandungi 10 klai ganda bahan aktif untuk memulakan langkah memperbaharui sel-sel kulit. Membantu menggalakkan kolagen agar kulit lebih muda remaja dan berseri.

Bahan: YOUTH Complex dengan Apple Stem Cell, Lotus japonicus, Vitamin A Berkapsul.

4. Activating Moisturizer SPF 50

Melindungi kulit daripada sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Juga memlembapkan kulit dan memperbaiki kulit secara menyeluruh.

Bahan: SPF 50, Vital Repair+ Complex, dan Muscadine Grape Extract

5. Advance Renewal Night Cream - Light

Mengalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa kita tidur. Campuran botanikal khas ini juga membantu merangsang pengahsilan koalgen dan elastin, agar kulit lebih muda, licin dan cerah.

Bahan; Vital Repair+ Complex, Schisandra Chinensis dan Lotus Janponicus.

6. Radiance C+E

Mengandungi 20 peratus vitamin C yang tulen dan vitamin E serta ekstrak raspberi untuk membantu kulit lebih tegang, lebih cerah dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan pada wajah. Ia juga mengurangkan tompok hita, melicinkan tekstur kulit dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Kapsul berwarna emas ini juga berasaskan tumbuhan, vegan, 100 peratus terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet.

Bahan: 20% Vitamin c tules, Vitamin E, Raspberi.


Best ke hebat skincare YOUTH ni??


Gee sendiri juga baru menggunakan skincare YOUTH ini bermula 3 Februari lepas. Gee dapat beli awal sebab khas untuk leader Shaklee yang dapat join BLNC 2018 lepas.

Apa yang gee boleh katakan pada awal penggunaan ini:
  • Kulit rasa lebih lembut
  • Jerawat kat muka macam cepat surut 
  • Kulit kurang berminyak
  • Whitehead kat hidung makin berkurang, hidung lebih licin

Setakat ini gee boleh katakan YOUTH ini adalah terbaik!


Bagi yang berminat untuk mendapatkan YOUTH ini, anda boleh menghubungi gee. Gee open untuk pre-order dulu. Official launch bulan MAC 2018 depan.

 http://Www.wasap.my/60135707812
Klik untuk pautan WhatsApp


Continue Reading

Nov 30, 2014

Testimoni NutriWhite Shaklee #ShakleeEffect #23


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua

Alhamdulillah sejak akhir-akhir ni ramai pulak yang bertanya pasal set skincare nutriwhite dari shaklee. Mungkin ada lagi yang masih tak tahu shaklee juga ada menawarkan set skincare nutriwhite dan enfuselle. Tapi hari ni cik G nak sharing pasal nutriwhite dulu.


Jom berkenalan dengan set nutriwhite dulu


Sama macam produk skincare lain, nutriwhite juga lengkap dengan cleanser, toner, essence, night cream, whitening lootion, treatment dan makeup remover.




Apa yang membezakan nutriwhite dengan skincare lain ialah :
  • Menggunakan ramuan dan bahan semulajadi untuk kulit lebih cerah sekata dan berseri
  • Bahan terbaik dan terpilih dari 16 buah negara yang berbeza
  • Dibangunkan dengan kerjasama saintis dan pakar kulit di Jepun dan Amerika Syarikat dan telah menjalani pembangunan produk selama 3 tahun
  • Kandungan vitamin C yang tinggi bagi mendapat kesan sepenuhnya tanpa risiko kesan sekunder

Satu pesanan dari cik G set nutriwhite ini lebih sesuai untuk kulit normal tanpa sensitiviti dan jerawat yang teruk kerana ia lebih kepada mencerah dengan kandungan vitamin C yang tinggi jadi ia tidak sesuai bagi jenis kulit yang sensitif dan berjerawat teruk.


Nak tahu lebih lanjut setiap set dalam nutriwhite ini boleh baca di sini


Cik G sendiri pun sekarang tengah pakai pencuci muka nutriwhite memang best sangat dan sekarang dah masuk 10 bulan untuk satu tiub tu.. tahan lama kan memang sangat berbaloi. Lepas cuci muka memang best bersih je rasa.


-
-
-


Apa kata pengguna nutriwhite shaklee pula ..

Testimoni #1


Testimoni #2


Testimoni #3


Testimoni #4


Testimoni #5


Testimoni #6

Testimoni #7


Testimoni #8


Testimoni #9


Testimoni #10


Testimoni #11


Testimoni #12


Testimoni #13


Testimoni #14


Testimoni #16


Testimoni #17









 









Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya. 

Continue Reading

May 18, 2014

Set Asas Nutriwhite Shaklee

Kecantikan. Cantik menarik tertawan sudah pasti impian wanita. Ada yang bertuah kulit sudah cantik semulajadi. Tapi bagi yang ada masalah kulit berjerawat, berminyak dan liang roma nampak besar pada wajah sudah pasti bingung. Kerana wajah adalah bahagian utama yang dapat dilihat.


Sebab apa masalah kulit muka terjadi :
  • Mudah terdedah kepada sinaran cahaya matahari. Ia boleh menyebabkan penuaan dan kemusnahan kulit sekaligus menyebabkan kulit tampak kusam dan berminyak.
  • Perubahan hormon seringkali berlaku bila usia meningkat remaja, dewasa dan ibu hamil.
  • Pemakanan yang tidak berkhasiat. Banyak makan makanan yang diproses yang banyak bahan pengawet.
  • Kurang minum air masak.
  • Tabiat suka merokok.

Salah satu cara menyelesaikan masalah kulit pada wajah dengan menggunkan skincare.


Bila sebut produk skincare macam jenis yang ada kat pasaran.. dari yang murah ke mahal.. bermacam style juga orang kita ni.. tak masuk brand a, cuba brand b, tak masuk lagi cuba lagi brand lain.. macam ziana sendiri pun sebelum ini asyik tukar je skincara lain-lain.. lama fikir risau jugak tak masuk-masuk ni..


Nah.. entri kali ini Cik G nak berkongsi dan kasi tahu Shaklee juga ada produk skincare.. mesti ramai lagi yang tak tahu ni. Nama dai NutriWhite Shaklee. NutriWhite Shaklee ini juga setaraf dengan skincare yang mahal kat kedai-kedai, watson, guardian tu..


Ada apa dalam set asas NutriWhite Shaklee?


1. Gentle Deep Foaming Cleanser150g
  • Amat sesuai untuk kulit normal, tak sensitif dan tak ada masalah jerawat yang teruk
  • Bahan-bahan dalam cleanser ini 100% semulajadi (alga hijau, rumpai laut, strawberi begonia) dan pastinya telah diiktiraf halal oleh JAKIM.
  • Cleanser ini juga bebas bahan kima. Sebab itu tak wangi. Tak ada bau pun. (Ziana pun pakai juga cleanser ni. Lantak la tak ada bau pun).
  • Kulit wajah rasa segar dan bersih lepas pakai cleanser. Pipi pun rasa lembut jer.
  • Rumpai laut membantu menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan.
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangi pigmen.
  • Lelaki dan perempuan boleh pakai.

Kesan pakai cleanser ini :
  • Kulit wajah rasa lebih livin, halus dan lembut sebab semua sel mati dapat dibuang.
  • Kulit wajah rasa tegang.
  • Kulit wajah tak kusam dan sekata.
  • Kulit wajah rasa lembap dan tiasa toksid.
  • Blakhead dan whitehead boleh hilang.
  • Pori-pori makin mengecil.

Berapa harga? RM119 150 ml. Mahal kan.. tapi banyak pengalaman kawan kawan yang dah pakai tahan hingga 6 ke 10 bulan. Rm119/6 = RM19.80 sebulan. Tu untuk 6 bulan. Kalau 8-10 bulan pullak?? Dan cleanser ni paling laku laris. Cepat sangat habis stok.


Cara pakai :
Basahkan wajah dulu dan kemudian picit sikit jer cleanser kat hujung jari. Ratakan pada wajah dengan gerakan melengkar. Baru bilas dengan air (paling baik guna air suam).



2. Soothing Radiance Whitening Softner150 ml
  • Softner ini juga bebas alkohol, daripada bahan 100% semulajadi.
  • Softner ini lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang bagi menghalang kulit rosak akibat bakterian, sinaran UV dan faktor hormon.
  • Softner ini menjadikan kulit berasa lebih segar dan tegang dengan kandunagn Rosemary.
  • Kudzu pula memabntu menegangkan dan mencerahkan kulit wajah.
  • Marshmallow melembapkan kulit wajah.

Kesan pakai cleanser ini :
  • Kulit wajah rasa lebih segar dan lembut.
  • Kulit bawah mata dan hidung jadi lebih halus.
  • Elak masalah penuaan pada kulit wajah.
  • Membantu mengecilkan liang roma sekaligus mengawal masalah kulit berminyak.

Berapa harga? Sebotol softner RM138 150 ml. Tahan 6 bulan lebih. RM138/6 = RM23 sebulan. Ramai kawan-kawan cakap softner ini sangat berkesan dan berpuas hati.


Cara pakai :
Untuk membuang kotoran – titikkan sedikit pada kapas dan sapu dengan lembut pada wajah.
Untuk menutup pori-pori – titikkan sedikit pada kapas dan buat gerakan menepuk.



Apa kata mereka2 yang menggunakan NutriWhite ni .. TESTIMONI :

#ShakleeEffect #1 



#ShakleeEffect #2 





 
 



Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp: 013-570 7812

FB Page: Ziana Beauty Shoppe



Continue Reading

Feb 28, 2014

NutriWhite Shaklee - 6 langkah penjagaan wajah (Kulit Cantik, Licin dan Berseri)

Assalamualaikum. Hari ini nak berkongsi langkah-langkah penggunaan Produk Penjagaan Wajah NutriWhite Shaklee. Set ini sesuai untuk kulit normal yang tiada masalah jerawat & sensitif teruk.


1. Membersih
~Gentle Action Make Up Remover & Gentle Deep Foaming Cleanser~
Cara Penggunaan : sapu pada kulit yang basah dan bilas dengan menggunakan air suam.
Fungsi : Kulit akan lebih bersih , licin, lembut, segar dan berseri, menyingkirkan sel kulit mati tanpa meninggalkan sisa

2. Memperbaharui
~Soothing Radiance Whitening Cleanser~
Cara Penggunaan : Tuang sedikit pada kapas & sapukan perlahan2 ke seluruh muka dan leher.
Fungsi : Memulihkan kulit pada keseimbangan PH semulajadi. Kulit akan jadi lebih anjal & segar serta lembut

3. Mencerahkan
~ Daily Defense Whitening Essence~
Cara Penggunaan : Apply pada keseluruhan wajah yang bersih, sapu sama rata ke seluruh muka dan leher
Fungsi : melicin, mencerahkan dan menegangkan. Membantu mengeluarkan pigmentasi, melembutkan dan mengurangkan tompokan gelap serta mengelakkan keosakkan akibat dari matahari. Mempunyai Vit c yang aktif untuk memperbaiki kulit

4. Merawat
~ Spot Whitening Treatment ~
Cara Penggunaan : Sapu sedikit ke kawasan gelap pada kulit, sekali @ 2 kali sehari. Elakkan dari tededah kepada cahaya matahari selepas penyapuan.
Fungsi : Berkesan untuk kurangkan kesan tompokan akibat matahari & jeragat.

5. Mencegah
~ Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 ~
Cara Penggunaan : Untuk kegunaan siang hari, sapu lembut dan ratakan ke seluruh muka & leher, elakkan dari kawasan mata.
Fungsi : Elak keradangan kulit, melindungi kesan buruk dari matahari dan membina Penentangan terhadap kerosakkan alam sekitar.

6. Menganjalkan
~ Overnight Renewal Whitening Cream ~
Cara Penggunaan : digunakan pada waktu malam, sapu perlahan keseluruh muka dan leher
Fungsi : Meremajakan kulit ketika waktu tidur dan anda akan bangun dengan kulit wajah yang lebih segar dan cerah

kredit - Mamafiyya 

Persoalan : mesti tengok banyak nya nak kena pakai.. jangan risau, tak perlu pakai semua pun boleh.. macam produk lain yang ada kat pasara tu, boleh pakai pencuci jer dulu. ada bajet lebih boleh cuba softener aka toner pulak.. dan tambah makeup remover.. sebab yang ini kita biasa pakai kalau beli mana-mana produk baru kan..







 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..

Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms / whatsapp - 0135707812
FB Page: Ziana Beauty Shoppe



Continue Reading

Set Penjagaan Kulit Shaklee: Nutriwhite vs Enfuselle

Assalamualaikum & Hi :)

Masih ramai yang tak tahu Shaklee juga ada produk kecantikan kulit untuk penjagaan wajah. Yang pastinya set penjagaan kulit Shaklee ini sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan 100% SEMULAJADI.
NUTRIWHITE
- Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15
- Overnight Renewal Whitening Cream
- Gentle Deep Foaming Cleanser
- Soothing Radiance Whitening Softener
- Gentle Action Makeup Remover
- Daily Defense Whitening Essence
- Spot Whitening Treatment

ENFUSELLE
- Hydrating Cleansing Lotion
- Purifying Cleansing Gel
- Hydrating Toner
- Purifying Toner
- Hydrating Moisturizer
- Balancing Moisturizer
- Eye Treatment

Perhatian: NUTRIWHITE - sesuai untuk kulit normal
(tiada masalah jerawat/berminyak yg serius)

- Formula khas tidak berminyak, menjadikan kulit wajah licin, lembut dan berseri
- Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
- Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit


- Mengandungi rumpai laut bagi menghilangkan kekotoran, membuang sel mati dan menegangkan kulit
- Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan kulit
- Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen


- Sangat berkesan, bertindak secara lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
- Menjadikan kulit lebih segar dan tegang dengan kandungan Rosemary,
- Kudzu yang menegangkan dan mencerahkan,
- Marshmallow yang melembapkan


- Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin berseri, diformulasi dengan lembut dan mudah diserap:
- Mengandungi Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
- Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
- Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok hitam
- Mulberi untuk mencegah kerosakan kesan daripada cahaya matahari
- Vitamin C aktif untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah


- Pelembab yang melicinkan kulit
- Pelembap yang melindungi kulit daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari
- Membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran
- Kaya pati botani Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari
- Mengandungi Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit



Overnight Renewal Whitening Cream
- Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
- Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
- Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
- Vitamin C aktif bertindak mengurangkan tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
- Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri gitu.
- Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
- Kuasa pencerahan botani daripada pati Likuoris dan Peony, juga melindungi serta menghilangkan radang kulit
- Cats Claw menegangkan kulit
- Vitamin C aktif membawa kecerahan baru untuk kulit dengan rawak wajah yang lebih halus


.
.
.
.
.

Perhatian: untuk set skincare ENFUSELLE ini lebih sesuai bagi meraka yang berumur 25 tahun ke atas DAN juga ada masalah kulit kering, berminyak, sensitif, menggelupas, sering naik jerawat.  


ENFUSELLE - Normal to Dry Skin
 Hydrating Cleansing Lotion
- Lotion pencuci campuran berkrim yang akan menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
- Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
- Membantu mencerahkan tona kulit
- rumusan pH yang seimbang dan Hipoalergenik
 

Hydrating Toner
- Formula bebas alkohol dengan minyak pelembap semulajadi bagi melindungi dan melembapkan wajah.
- Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
- Melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
 Terbukti secara klinikal :
- Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
- Rumusan dengan pH yang seimbang, tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
- Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil.

Hydrating Moisturizer
- Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam
- Krim tanpa minyak dan tidak melekit, kaya pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta!
Terbukti secara klinikal:
- 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
- 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
- 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
- Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
- Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
- Hipoalergenik



ENFUSELLE - Normal to Oily Skin
Purifying Cleansing Gel
- Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
- Mengandungi bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
- Mencerahkan tona kulit
- rumusan pH yang seimbang dan Hipoalergenik


 Purifying Toner
- Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida
- Merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
 Terbukti secara klinikal :
- Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
- Mengandungi pH yang seimbang dan Hipoalergenik
- Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
- Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
- Membantu mengawal kulit berminyak


Balancing Moisturizer
- Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit dengan segera
- Mengawal pengeluaran minyak pada wajah - menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat
Terbukti secara klinikal:
- 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
- 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
- 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
- Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
- Hipoalergenik



Eye Treatment
- Untuk semua jenis kulit
- Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan
- Serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus
Terbukti secara klinikal:
- 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
- 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
- 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
- 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
- Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
- Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
- Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
- Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.








Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA.

Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms / whatsapp - 0135707812


Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.


Continue Reading

Feb 5, 2014

Produk Skincare NutriWhite Shaklee : Set Penjagaan Wajah Shaklee

Assalamualaikum dan Hi semua !

Set kecantikan kulit wajah, NutriWhite yang berasaskan konsep kecantikan dengan gabungan alam semulajadi dan sains. Set ini khas untuk menyelesaikan masalah berikut: jeragat, pigmentasi, tompok hitam dan etc yang menjadikan kulit wajah kelihatan kusam, tona tak sekata dan tak bermaya.  


Perhatian: Set ini sesuai untuk kulit normal yang tiada masalah jerawat & sensitif teruk.





Perbezaan Nutriwhite Shaklee
✿ Dibangunkan oleh saintis dan pakar-pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika
✿ 3 tahun pembangunan produk
✿ Pemilihan bahan aktif dan mentah yang diperolehi dari 16 buah negara
✿ Ujian yang menyeluruh
✿ Ramuan gabungan yang optimum
✿ Selamat dan berkesan
✿ Vitamin C derivatif (ascorbyl / glucoside) ramuan selamat dan terbukti
✿ Patent-pending WhiteN-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat dalam membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan lebih putih, kulit lebih cerah dan bercahaya.
LELAKI dan PEREMPUAN boleh pakai.


Bahan-bahan yang terdapat dalam NutriWhite Shaklee:
Hasil gabungan 16 ramuan botani:

  1. Bearberry - meringankan, melegakan dan mengurangkan keradangan
  2. Soybean - mencerahkan, melembutkan, melembap dan mengurangkan tompok
  3. Skullcap - meringankan, mengurangkan keradangan dengan flavonoid
  4. Beech Tree - meringankan, meningkatkan proses semulajadi dan melegakan kulit
  5. Strawberry Begonia -mencerahkan dan pigmentasi
  6. Mullberry - mencegah kerosakan kulit dan melembap
  7. Peony - mencerahkan, melembapkan dan mengurangkan keradangan
  8. Rosemary - mengetatkan, merangsangkan dan mengurangkan keradangan
  9. Aloe Vera - melegakan, melembapkan dan keradangan
  10. Mountain Arnica - mengurangkan keradangan dengan flavones
  11. Cat's Claw - menegangkan dan menyegarkan dengan cotechin
  12. Kudzu Leaf & Roots - menegang dan mengurangkan keradangan
  13. Linden - menyuburkan dan menghidrat di peringkat dalam
  14. Marshmallow - melembapkan dengan tanin
  15. Seaweed - mengeluarkan, memelihara dan menegangkan
  16. Green Algae - menyahtoksin dan melembapkan

-----------------------------------------------------------------------
 ok. jom kita lihat apa yang ada dalam Set Skincare NutriWhite ni:
-----------------------------------------------------------------------

1. GENTLE DEEP FOAMING CLEASER 
♛Membersihkan dan menyegarkan kulit
Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
Lembut dan menyegarkan


2. SOOTHING RADIANCE WHITENING SOFTENER
Lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
Kudzu menegangkan dan mencerahkan
Marshmallow melembapkan
Sangat berkesan



3. DAILY DEFENSE WHITENING ESSENCE
Lembut dan mudah diserap oleh kulit
Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah



4. ULTIMATE PROTECTION WHITENING LOTION SPF 15
Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari
Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit
pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari
Membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran
5. OVERNIGHT RENEWAL WHITENING CREAM
Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri



6. GENTLE ACTION MAKE UP REMOVER
Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri
7. SPOT WHITENING TREATMENT
Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
Cats Claw menegangkan kulit
Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus




* * *

Untuk permulaan, yang baru nak cuba set ini Cik G sarankan anda mencuba Gentle Deep Foaming Cleanser dulu.. bila dah serasi nanti dan ada bajet lebih boleh cuba Soothing Radiance Whitening Softener.. Softener ini ala-ala toner.. Biasa kalau nak cuba set skincare yang baru mesti beli pencuci dan toner kan..  satu lagi WAJIB ada Gentle Action Makeup Remover.. sangat2 best tau bukan untuk membersih makeup semata tapi boleh diguna bila2 masa setiap hari. Tujuan dia untuk membersih wajah dari sebarang kotoran, debu yang banyak menyebabkan liang roma tersumbat hingga berlakunya WHITWHEAD & BLACKHEAD.. so, selamat mencuba!!




Review Skincara NutriWHite dari pengguna :











Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.




Continue Reading